AMD Barton XP hány fokos?

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

Törölt felhasználó

Ez se fogja felgyújtani a lakást
ha feszkot adc neki mert lenne attol magasabb az orajel hat ez loler ne feszkot adjal neki hanem fsb-t ha meg fagyogat feszkot de ne tul sokat

ja, ha adok feszkót a procinak, azt miért nem látja a tesztprogi???
Meg nem is irja ki, hogy magasabb lett az órajel, pedig adtam neki 1.75öt...???

Törölt felhasználó
Semmi vízhûtés, csak egy 12Cm Vantec oldallapventi. Olyan durván nyomja a levegõt, hogy amikor lenyitom elöl az 5,25 meghajtót takaró borítást, borzolja a hajam a kiáramló jeges fuvallat
Ugyanez a gép oldalventi és hátsóventi nélkül csukott házban 1 óra SETIhez hasonló program után lekapcsolta magát, mert elérte a 70fokot...
Gugger
ja és nálunk kb. 28 fok van a lakásban, ha kinyitom az ablakot és engedek egy kis friss levegõt 5-10 fokot csökken a proc. hõmérséklete.

Gugger
ASUS Probe nálam 50 fokot mutat most, reggel óta megy a gép, csukott házzal, és folyamatosan megy a "seti" ami ugye kihasználja a felesleges proc. idõt, tehát mondhatni állandó a terhelés!

NeoMaN
Nálam is ennyi kb.
Idlében, nyitott házzal, gyári coolerrel,3200+on, 1,75V-vel...

Gugger
kirakta az ablakba a gépet :D

Vízhûtés,vagy épp most akkor kapcsoltad be a gépet a 18 fokos szobában?:)
Törölt felhasználó
Szerintem nem rossz

AMD barton XP 2500+@2800+, 43 fok.
Hütö: Glacialtech Igloo 2500, 26DB.

Törölt felhasználó
Ha nem tudjátok megnézni a képet akkor:

Processzorventi: 1600RPM
Hátsó házventi: 1705RPM
Ollapventi: 1448RPM

Törölt felhasználó
Ehh.... ott se....
Törölt felhasználó
Törölt felhasználó
Na, hogy ontopic is legyek, legújabb moddingom eredménye:

Elõtte alap: 45-49 Utána alap: 38
Elõtte Burn: 59-65 Utána Burn: 50,5

A mod tárgya egy 12Cm venti oldallapba szerelése, ami -10 fokot hozott átlagban, ami nem rossz.
Ja, ami talán fontos lehet

Ajánlom figyelembe a ventik fordulatszámát... A hangerõ ebbõl következtethetõ
Most nekem tényleg 3-4 fok a systemp -nél a különbség idle, meg burn között. Nincs levéve az oldallap. Viszont, most sz@r kúler:) meg minden. Egy jó hûtés nincs most a házban. Majd mondok hõmérsékleteket, ha már érdemes valamit mérni.

XBOX, és Playstation szervíz garanciával.

Jahh. Nekem a terhelve a burnK7 jelent. Ez a sisoft burn-in -nél is jobban terheli nálam lol.

Törölt felhasználó
Végigolvastam, a topicot nosztalgiából, de csak röhögni tudok, amikor írják az emberek, hogy alap 35fok, terhelve 42. Persze. Mit jelent nálatok az, hogy terhelve? Nálam Sisoft Sandra Burn in Test 50 alkalommal, csak a proci arithmetic és multimédia. Ez eltart vagy 30 percig, 100os procihasználattal, folyamatos hõfigyeléssel és logolással. A másik kedvencem, meg az, hogy elfelejtik megemlíteni, hogy a ház oldala levéve stb... ennek így nem sok értelme van. Hogy miért írtam le, nemtom, de jól esett :)

De a kedvencem tényleg az amikor a terheletlen és a "terhelt" állapot között van 3-4 fok különbség...
Nem lesz baja persze, csak kicsit instabil már 60 felett...
Gugger
hát ez már lehet kicsit sok! én biztos pánkolnék a helyedben. :D

Ja az AMD oldalán meg az istenntuggygygygya hol, az van feltûntetve, hogy a legbiztonságosabb mûködési hõmérséklet max 60°C. :) Meg ha az én alaplapom 75-öt mutat, akkor az már 87 :))) ASUS RULZ

Törölt felhasználó
Alaplapi beállítás nem véletlenül 70-75 fok. Addig nem lesz baja.
NeoMaN
Simán megpróbálhatod, de mivel VIA-nál nincs fix agp és fix pci, kevesebb sikerrel fogsz járni, mint NForce2-es alaplappal. Magyarul: az alaplap és a perifériák nem bírják majd a sebességet, miközben a proci még simán menne feljebb is....

Bocsi 3,4 GHz

Hali!
Ajánlom mindenkinek ezt a hûtõt, ezen árért!
Cooper Silent 2TC (3,4 MHz-ig beépített hõmérõvel 12-24 dB)
4625 pénz brutto.Lásd itt:http://www.herta.hu/
XIII.Visegrádi u.86

pontosan. próbáld meg és ha fagy akkor vedd kicsit finomabra. de ha fesz emelés nélkül feltudod húzni, akkor szinte semmivel nem lesz melegebb a dolog. Nekem alapfeszen nem megy feljebb egy pöttyet sem, hogy akadna ki a szeme. AQZEA 0341. de 200-on valami nem bírja. 198-on most is megy és lazán kicsit, egy Spire Falconrock II -vel. Azért ezzel a coolerrel nem fogom burnK7-el terhelni, de ha játszok még akkor is stabil. Megint szétpreparáltam a mostani vízhûtésemet, mert épül egy új és össze visza fejlesztek itt mindent, aztán arra leszek kiváncsi. Figyelj arra, hogy ne teljesen az alaplapi hõmérõre hagyatkozz, mert az soxor elõfordul, hogy baromság amit mutat. Azonban attól szerintem ne félj, hogy meghal a proci

Hey...ez gyors volt :) thx very much
hello...újra én kérdezek, szóval mire jó ez a burnk7? Tesztel valamit a procin? Nameg ezt a wcpuid progit, honnan tudnám leszedni? Elõre is köszi! helóttok
NeoMaN
Monnyuk nálam 2500+@198*11 idle: 40-42
full: 52-56 körül
NYITOTT HÁZZAL!
Szal jó lesz az nálad is...

NeoMaN
simán húzhatod....
Ha fagy, akkor kicsit vedd vissza oszt kész.
Ha fsb-t emelsz,attól még nem melegszik jobban, csak ha több feszkót is adsz neki..

sorry...mostmár látom, hogy 2500-assal csinálod, de úgy látom gyenge kicsit az én coolerem, mert nekem alapból, ha nincs tuningolva, 44-46 fokos. Asszem a kérdésem tárgytalan :)
csõ aquatom...ezt milyen processzorral érted el? 2500+, vagy annál magasabbat húztál fel? Ha a 2500-öst, akkor nem melegszik túlzottan, és stabilan mûxik? Mert nekem is az van, csak nem tudom, hogy fel merjem-e húzni károsodás nélkûl. (Ja...amúgy Spire WhisperRock III 5F263B1M3 hûtõm van hozzá, gondolom ez is számít) Ha lenne 1 kis idõd, megköszönném a segítséged.
sohrking
Köszi

Asus A7N8X, AmdBarton2500@(192*11,5), 2*512DDR400 Club3d Ati Radeon 9500@9700 128Mb

A cikk végén van a cég elérhetõsége. Lapozd végig. Ezek a cég aledási árai. Tényleg jók. Barátom megvette a 460-ast és egy 550-est. Mind a kettõ angyon tuti. Mûterheléssel leterhelve 80%-on rámértünk mindegyik kimenõ feszültségére és 0.1 voltnál az 5 Voltos ágon nem volt nagyobb esés. Az nagyon jónak számít szerintem. A programos feszmérõket hanyagoltuk, mert azok nem sokmindenre jók szvsz.

sohrking
Hali
Jónak tûnnek a tápk, de nem tudod hol lehet ennyiért kapni???

Asus A7N8X, AmdBarton2500@(192*11,5), 2*512DDR400 Club3d Ati Radeon 9500@9700 128Mb

szerintem az a 10.500.- +Áfa az nokedli érte. És az 550W-os tápjuk is olcsó. Mindamellett, hogy egy igen igen moddolt átlátszó házban ez a 460-as szerintem mindegyiket felülmúlja a királykék színével és alu tokozásával.

hááát én nem tudom százalékosan bár az 5Volt a kritikus pont a 12-nél bele kell férnie. Szerintem sem ennyire vészes a helyzet, inkább a nagyobb mértékû ingadozás lehet a ciki. Azon tûnõdtem, hogy ha egy olyan stabil tápot szeretnék összerakni ami kapcsolóüzemû és ennyi feszt tud leadni, és teljesen stabilra építem maximum teljesítményfelvétel mellett, akkor kb akkora lenne mint a hézam fele. Azért nemtudom mi a halálért ragaszkodnak ennyire a méretekhez. Bár lehet hogy egy 25 ezer forintos táp már megállja a helyét, de bakker az sok. Viszont én most találtam nagyon szép tépokat és kettõt volt szerncsém kipróbálni is közülük. Én annyit mondok, hogy döntsön mindenki maga, de ezek a tápok álklati jók és ami nem hátrány, hogy OLCSÓAK.

UltraPower 460

Én egy ilyet vásárolok a napokban, nekem ennek a paraméteri nagyon tetszenek. Már amit mértem egy haveromnál.

NeoMaN
Ne mááá......
Én úgy trudtam, hogy 10% +/- még biztonságosan belefér....

A 4.7-4.8 bõven elég már egykét kiadós fagyáshoz, a 12.6-7 pedig szépen meggyilkolja a winyódat, ha eddig nem tette...
Amint látszik az 5 Voltom most egy kalap fene. Pláne ha megterhlelem burnK7-el. akkor meg 4.7-4.8, de a 12 hálistennek max 12.6-7-re megy fel.

oops.
A harmadik.

Ez a közepesen terhelt állapot léghûtéssel, szóval nem burnK7-el. Majd küldöm a terhelt állapotot vízzel is.

http://web.axelerp.hu/aquatom/kepek/wcpuid.jpg

Gugger
Nekem nem DELUXE a lap csak sima A7N8X, a cooler meg CoolerMaster X-dream!

Gugger
A képet feltöltöd a webtárhelyedre, ezután klikk a hozzászólás ablak alatt a kép linkre és a képed url-jét beírod!

Gugger
Hát ez 200*11-en ment asszem ez az alap 3200-nál, 2800-nál 166*12.5 volt a beállítás!

Gugger
Ez alapján beláttam, hogy nem nagyon érdemes rángatni a procit max-ra! 2500-ról 2800-ra 13%-os a sebesség növekedés, 2800-ról 3200-ra már csak 3-4%!!! 2800-on alapfesz emelés nélkûl muzsikál, 3200-on már kell neki az 1.75V, viszont itt már elmászik a 12V 13.5-re is, bár ez lehet a tápom gyengesége miatt van! Most alapon járatom 2500-on, szépen muzsikál, és nem érzem szükségét a tuningnak. Esetleg késöbb, ha szükséges 2800-ra felrántom. Egyébként jó szórakozást!

Gugger
A két alsó mérés 2500, a két középsõ 2800, a legfelsõ 3200!!!

Gugger
ASUS A7N8X - 2500+ BARTON - 2*256MB 333MHz Samsung RAM =

NeoMaN
Nemgáz.
A ramot kurvasok féle képpen lehet beállítani.
Most nálam pl.a 333-as csak 330-on megy, de 2-2-2-6-on.

[Jakuza]
NA persze ha birja a RAMja.
Ha 333as RAMjai vannak akkor gazos.
Nekem is azok vanna csak sajnos es igy most a Barton 2500+ igy nalam megy 12,5*175n

Dez: Inkompatibilitas definicioja jatekoknal: amikor fut,de csak pl. 1 fps-sel,vagy össze-vissza akadozva,irányíthatatlanul 2. K8-nál alapból mindig 200MHz az FSB. Csak tuning által lesz magasabb.