449
Terhelés alatt hány fokos?
  • 0ppika
    Bisztos a sokk cucc, vagy az egerek miatt van
  • 0ppika
    Mi a véleményed?
  • Narancs
    Ja sorry, kicsit szét vagyok csúszva...ehhe...
  • 0ppika
    Nem látsz a szemedtől?! :)
    Ott van alul hogy 2000!
  • Narancs
    Miért cserélsz le egy 2500+os procit 3000+ra?
  • Pontius #324
    Még szép! :P
    Amugy nem rossz az sem amit te irtál...
    Talán a legjobb választás...
  • 0ppika
    Gondoltam hogy ide is benézel az új videókártyáddal való ticsekvés után
  • Pontius #322
    Zalman!!
  • 0ppika
    HI. Most készülök venni egy 3000-es bartont
    Milyen hűtőt ajánlotok hozzá? Én egy Thermaltake SILENT BOOST A1889-est gondoltam, ez elvileg 3,4+ -ig jó. Vagy valami jobb ötlet?
  • ent
    Jó, mert a 66 fok nemigazán kellemes a gépemnek! (nyitott ház, teljes réz titan hűtő, féltetőtér)
  • Borg
    Simán.
  • Zozo76
    Antromorph: Nekem is az a bajom hogy padlasterben vagyok ugyhogy az OSSZES hutes mukodik a gepben es igy is 42C alapon... :) 8 Venti van a gepbe. Meg egy IMI szobaventilator ami engem hut!!!
  • cifuatwork
    Nekem egy Barton 2500+-om van, amit általában 11x200Mhz-en (3200+) futtatok. Sajnos a pronyóm nem a legjobb tuningalany, vannak, akiknek alapfeszen is viszi ezt a sebességet, az enyém sajnos 1,85 volt alatt kicsit instabil. A hűtőm Glacialtech Iglo 2500-as, és elég jól hűt (azért 1,85 volt nem piskóta). Személy szerint a vízhűtésért nem rajongok, több okból sem, az egyik a rendszer bonyolultsága és általános méretei miatt (LAN-ra azért nem olyan egyszerű egy vízhűtéses gép elvitele, hacsak nem a profi, de méregdrága gyári rendszereket nem vesszük), a másik az ára (annyiból már vehetek egy "sima" 3200+ procit is...), a harmadik pedig a nyáron tapasztalható probléma, miszerint a vízhűtés is egyben léghűtés, mivel a hűtöközeget (ami a víz) levegővel hűtjük. Namost a legjobb vízhűtés sem ér semmit, ha a szobába 35-40C° van, hiszen a víz nem tud kellően lehűlni (illetve akkor nagyobb hűtőradiátor kell), szóval jobban megéri befektetni egy klímába. Emiatt is van már egy klima a számítógépszobámba, nem olcsó mulatság, de sokkal hatásosabb, és ráadásul nem csak a gépet hűti. :D

Hogy nálad mi a megoldás? Nem tudom, kell egy jó hűtő, én nem csalódtam az Iglo-ban, bár tény, hogy nem olcsó, olyan 5e Ft az Iglo 2520, de én olyat vennék, ha most kellene választanom.

Apropó Borg, mi ez az újra bezsírozás? Időnként tényleg nem árt ilyesmit csinálni? Mert akkor én is nekiesek :D
  • ent
    Ezek szerint neked is 3200+-od van?
    Milyen hűtőd van?
    Ugyan ilyen problémával akarok venni egy jó hűtőt!
    Vagy felejtsem el, mert minimálisan lehetne lejebb szorítani a fokot bármilyen jó ventivel?
    Borg féle hűtő szerintem megfelelő lenne! De hát te extrém környezetben vagy ezek szerint általában!
    Venti vagy víz?
  • cifuatwork
    Új rekordom van: 70C° :DDDD
    Mindezt ugye 11x200Mhz-en, 1,85 volton. Egy Lan-party volt a hétvégén, és hát volt legalább 30° a teremben. Egy kis UT2k4 és Lock-On után a gép elkezdett vinnyogni, utólag megnézve kiderült, hogy 70°-ra állítottam be az alarm-ot, amit szépen el is ért a jelek szerint a proc. Utána 1,80 volton 11x190Mhz-en nem ment 60° fölé :DDD
  • ent
    Szerinted a ventid 3200+-ra is jó lesz?
  • Borg
    47 fok idle.. De a gatyámból is folyik a víz, van vagy 35 fok idebent... kint meg 40 is, mert idetűz a nap pont.

Viszont, eléggé porcicás már a prochűtőm. Ilyenkor ez +2-3 fokot is jelent már, szal ideje lenne kitakarítanom. A másik meg, hogy mióta megvettem, 1 éve nem volt leszedve a prochűtő, tehát lehet hogy nem ártna már újra felkennem zsírral is...
  • Antromorph
    Gondoltam itt az ideje még fejebb tornászni a CPU-t, ami eddig 2800+-on tette a dolgát. Most 3000+ -on működik 1,725V-fesszel.A prime95-tel nem csinál hibát, vagy 12 órája működik már így. Viszont ilyen melegben a proci alabból 50-52C
    fok idleben. Terhelésnél már 57-58 fokot is eléri. Zárt házban
    használom két házhűtővel. A gépem padlástérben van, úgyhogy nemcsak a procnak hanem nekem is melegem van
    Szerintetek ez mennyire jó így? Borg neked most hányfokos a Bartonod 3000+ -on?
  • [NST]Cifu
    Gondolod, hogy direkt magasabb feszen járatom? :)))
    1,75v-nál sajnos már kissé instabil, 1,80volt esetén pedig csak az OFP alatt jelentkeztek i nstabilitási problémák (konkrétan kiugrott a desktopra). Egyenlőre 1,85volton stabil :)

Ja, amúgy kipróbáltam 1,95 volton is, 12x191Mhz-en, de az idle 55° elretentett attól, hogy komolyabban leteszteljem :)
  • Borg
    Amúgy itt 21 fok van, 2125MHz-en megy most, 1.675V-on.
    Kb 24 órája megy a gép, idle 45fok, load 50.
  • Borg
    1,85V az nem semmi hallod:) Nem csoda, hogy melegszik. Lejjebb nem stabil?
  • efter
    tudom nem bartonom van,de azért a meleg nem csak a bartonoknak árt! szal nekem a 2,2 xp van 2,6 ig felhuzva,és terhelve 52 fokos ijen melegbe,igaz vizhűtés mellet!
  • [NST]Cifu
    Nekem jelenleg 2200Mhz-en fut a 2500+-om, 1,85volton, GlacialTech Iglo 2500 hűtővel. Így üresjáratban 47-50°-os, két óra UT2k4 után 60°-os (a szobába van kb. 19-20°). Nyárra szeretném megcsináltatni a légkondit, mert tuti, hogy különben szétsülne szegény... :)
  • Antromorph
    Szeva mindenkinek,

az idő melegebbre fordult, úgy hogy nem árt figyelni néha a proci melegedésére.

A saját bartonkámat most húztam fel 2100Mhz-re(3000+) 2000Mhz ről. Első lépésként a 2,2Gh nem kajolta szegény mert a Fs2004-ben kiakadt, de úgy néz ki müködik 2,1Gh-en 1,7V magfesszel. Idle-ben igy olyan 46-47C fok, de ha megterhelem mondjuk egy Fs2004-gyel ,akkor lazán felkúszik 51-52C fokra. Milesz nyáron? Nem szeretném, ha szegényke 60C
    fok felett sűldögélne.
    Van olyasvalakinek jobb hőmérsékleti eredménye, aki tuningolja a Bartonját?
  • Antromorph
    jól emlékeztem, nem lehet sehogy se beállítani, hogy mutassa ezt az értéket
  • Antromorph
    Hát nekem is detto 1.09.1-es
    elég érdekes
  • Borg
    1.09.1-es USDM amúgy... nálad?
  • Borg
    Ja, ezt én is néztem a képen... neked Vagp-t mutat, nekem meg -12V-ot... de hogy miért?:)
  • Antromorph
    Hi Borg

most látom neked mutatja az USDM progi a -12V feszültségértéket, az enyémen miért nincs?
    Nem emlékszem olyan beállításra, amellyel ezt az értéket is meg lehet jeleníteni, vagy tévedek?
  • Gerry
    Hát igen, akkor jobb, bár ha nem szellőzik rendesen a ház, akkor előbb utóbb úgyis felmegy a hőmérséklet, hiába fújja rá a levegőt kintről... Vagy ha hátulról fújja be a levegőt, akkor valószínűleg a gép elejében áll meg a meleg, ahol a winyók vannak, és azoknak sem kifejezetten jó a "trópusi levegő"!
  • Borg
    Nekem úgy van megoldva, hogy egy 120-as ráfújja, egy meg lejjebb kihúzza. Tehát kering a levegő. Viszont ha csak 1 ventije van, akkor jobb ha befújja a hűvösebb levegőt, mintsem elveszi a prochűtőről.
  • BBking
    Rajatad meg 8 pufajka,vagy még a parkettát is felszedted gyújtósnak?Még jó hogy elmúlt a mikulás-elvitte volna a gépedet.
  • Gerry
    Nem biztos, hogy jó, ha befelé fordítja a hátsó ventit, mert akkor a házban megáll a meleg levegő (vagyis mégrosszabb lesz a hűtés), sokkal jobb, ha előről szívja, hátulra fújja egy-egy venti a levegőt.
    Teljesen jó. Átgondolt házhűtéssel (oldalsó venti pl) lehetne lentebb vinni, de ez is biztonságos.
  • 0ppika
    Az 52 fok kis használat mellett van, teheletlenül ~50, durva játék után ~56 fok.
    Írtam, hogy 4 napig volt mellette nyitva az ablak, a szobában kb -5 fok, nem voltam itthon. Ha rendesen használom akkor 30-40 fok, mert elég jó a házhűtésem. Az 52 fok terhelten, de még terheletlenül is elfogadható. A levegőt meg ne szívasd ki, hanem fújasd be. Majd ha lesz mit kiszívni, csak akkor szívasd!
  • 0ppika
    Hi. Hogy csinálod hogy ilyen "hideg"? Nekem egy 2000-es Athlon XP-m van, 2500-ösre való hűtővel, és 52 fokos, úgy hogy egy plusz rendszerhűtő kiviszi a meleget. Anélkül 5-6 fokkal melegebb. Előtte meg a gyári hűtővel nyáron volt vagy 66 fokos. Mielőtt kibobtam a gyárit, mert szarakodott, felment egyszer 72 fokra. Az a baj, hogy nincs az alaplapomon tiltás, így csak simán lefagyott.
  • BaLeeX
    Okka, alkalomadtán megfordítom.
  • Borg
    A procihűtőre inkább rá fújass még levegőt, mintsem elvedd onnan.
  • BaLeeX
    Most vettem 4,5kért egy rézhűtőt nem gondolod komolyan, hogy lecserélem.

Mellesleg az egyik házhűtőt lehúztam a tápról mert a vinyó nem szerette, hogy vele van egy tápon a másik pedig elég közel van a procihűtőhöz és kifelé fújja a levegőt. Talán ez lehet a gondja? Ha belefé szívná akkor jobb lenne?
    Majd kirpóblom.