Airsoft

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

sgmbulldog
Az életben sem egyformák. És 300 fps nem 20 méter...

\"Kinek kezében fegyver, az Úrtól kérdezi, Ő felel: Van hazád, azt kell védeni.\" http://www.skorpioairsoft.hu

lac coo
És akkor ha egy sniper lõtávja 70 méter egy MP5-é 20 ? 😊

Szerintem felesleges ficsõr ...

Az ég kék, a fű zöld" a Fideszes főgecik gyermekeket erőszakolnak meg!

DannyL
Ja, ez nekem is tetszene.

MAGELLAN Cycles www.alphateam.hu

Punker
RR5-ön MP5-re 300 volt még a max, akkor lett lebutítva a tücsköm.

amúgy az a szabály pont Royal-nak kedvez a ksi tücsök ne lehessen már olyan erõs mint pl egy M14 vagy SVD.

A Föld IQ szintje állandó, csak mi vagyunk egyre többen \"Tanulok, mert egy idő után a tanulásba fektetett munkám meghozza a gyümölcsét, és mint tudjuk a gyümölcsből pálinkát lehet főzni!\"

RoyalPredator
Ezt én is támogatom. 😊
Már ha nem mindenki sniper lesz tõle, vagy pl AK.

「iREVOLUTION.EU」A Demokrácia selejt.

Bexter
Szerintem haladhatna arra a MASZ mert láttam már mesterlövés mp5 ötöket 😄

http://bexter.hu Szép Fényeket!

sgmbulldog
A szlovén jóval szigorúbb, ott figyelik azt is, hogy mit másol a AEG. MP5 nem lehet pl 350 felett, és így tovább.

\"Kinek kezében fegyver, az Úrtól kérdezi, Ő felel: Van hazád, azt kell védeni.\" http://www.skorpioairsoft.hu

lac coo
ON : 😊)))

Valaki érdeklõdött a Combatgear-es, kínai CADPAT ruhám iránt...
Megjött, néhány gondolat.

nem ripstop anyag ahogy írják, de ennek ellenére kellemesen vastag, erõs nehéz anyagból van varrva.A tépõzárak elég merevek, és sajnos tele van vele minden, amolyan amerikásan, én ahol lehet lefejtem róla, minek az ...Szín nem olyan sötét mint a képeken, megpróbáltam lefotózni, de sehogy nem sikerül az eredeti színt vissza adnom.
Üde zöld terepen ,erdõben szerintem teljesen jól fog mûködni .

Itt egy gagyi, telefonos kép :

lac coo
Mondjuk ebben egyetértek Bulldoggal ,lehet szervezni zártkörû játékokat no limittel !
A MASZ meg jó , minden országban van ilyen általánosan elfogadott szabályrendszer , anélkül nagy káosz lenne .

Azon kívül, hogy nálunk elõfordulnak igen erõs fegyverek is ( 460-as AK, 700-as sniper ..)mi is aszerint játszunk . De mint lentebb írták, mi nagyon jól ismerjük egymást, megbízunk egymásban, nincs is értelmetlen sérülés soha .

Ami változás van nálunk, nem engedünk gránátokat, senkit nem szeretnénk fejbe dobni egy fél-egy kilós cuccal 😊

400-420 fps bõven elég, azzal és egy jóféle 28-30 -as BB-vel, jó gumival igen szép lõkép-lõtáv érhetõ el, aminek egy falevél leküzdése sem okoz már olyan nagy gondot .

330 fps viszont kevés, volt 100-as rugóm kipróbáltam, sok mindenben hátráltat .

RoyalPredator
A baj, hogy erõsebbel mész hazaküldenek.
Kivéve baráti társaságokban.
Tehát engem nem érint, nincs is okom felemelni a hangomat, de teszem mert kérték ^^

Az ilyen kiabáó hülyegyerekeknek miért mondjam h nem kell maszos játékra járni? Pont hogy oda kéne mennie, ahol azt véresen komolyna veszik, de akkor sem a maszból van a probléma.
Azt csak õ mormogja szép hangosan, hogy az a hangfrekvencia már vonza a tusomat és BBmet kicsike pofija felé. ^^

De nem az FPS teszi az embert, ezt tudjuk, de legyetek már annyira diplomatikusak, hogy aki ennek ellenére nagyra vágyik, és ismétlem, én speciel nem potenciapótlásból, akkor ne legyen ebbõl faroktoldás ideológia.

Külföldi össznépi játékon azért van korlát, mert mindenfele más a szabály, a szokás, és ezért egy egységesen megfelelõ 400assal nincs baj, az minden szabályzatban megengedett érték.

Megjegyzem, nemtudom hogy csinál e a max 350 FPS klub tagoknak játékot, de érdemes lenne.

lac coo
Nem, õk azok a legyintõs típusopk ! 😄û

Nekem nagy a pofám, ez már így marad, nem jó de ez van . 😊
Melóhelyen is én ugatok egyedül a fõnöknek, az sem jó, de ritkán hagyom annyiban a dolgokat 😊

sgmbulldog
A MASZ értékei azért jók, mert nem kell hogy valaki zseni/kommandós/hozzáértõ legyen mint mondjuk te, hanem ezekkel az fpsekkel BÁRKI eljöhet játszani, nem kell nézni "mennyire jó" mert nagy gondot nem tud okozni. Ugyanakkor egyenlõ esélyeket ad, hiszen nem attól függ az eredményesség, ki tud nagyobb tuningot rakni a fegyverbe.

A MASZ elsõdleges célja a BIZTONSÁG. A te feltevéseid csak akkor mûködnek, ha MINDENKIT ismersz, és BÍZOL benne. Na ezt nehéz egy 50 fõ feletti játékon összehozni. Na jó, ez lehetetlen. Ugyanis a vagy mindenkinek, vagy senkinek alapon kell hogy mûködjön egy játék, és egy elsõ játékos Gipsz Jakabban én nem bízom, hogy nem fog az 500 fpses AK-val torkon lõni fél méterrõl mikor elõjön egy sarok mögül, mert megijedt.

De a legegyszerûbb megoldás a sok káromkodónak:

NEM KELL MASZOS JÁTÉKRA JÁRNI !

Lehet x fõs vérpistike játékokat csinálni, és nézegetni a max 400 fps limites, harckocsis, komoly technikás több száz fõs külföldi játékokról a képeket 😄

Arcvédõ: Megnézném a mosolyodat egy gránáttalálat után... Nem mindenki akar a másiknak fájdalmat okozni, nem szeretném ha miattam kellene valakinek 2-3 fogat újracsináltatni.
Fegyvertalálat: Becsapódás után a szétrepülõ darabok még lazán megölnek vagy harcképtelenné tesznek.

Lehet új mottod kicsi a farkad told meg még 40 fpsel!

RoyalPredator
Az FPS növelésével a játék is keményedik.
Nem azért, mert vérezni fognak a találatok,
hanem azért, mert nem gyalogolhatsz vigyorogva az ellenségtõl 70 méterre, tiszta rálátásnál. Igenis akkor el kell bújni, osonni, eltûnni a látótávolságból. Lehet hogy ez csak engem és keveseket zavar...

Tehát az FPS igényem nem kizárólag a képességeimtõl függnek, ami egy jó mondóka, miért ne. De én arra próbálok most kúltúráltan rávilágítani, hogy miért de, és akkor lesz pro-kontra, végül reméljük valamiféle pozitív irányú és diplomatikus végkifejlet.

Merthogy én 450 FPS-el és 380-al is vígan eljátszok.

A MASZszal az a bajom, hogy rikácsolva "káromkodják", többek közt.
Errõl persze sem maga a MASZ, se az írói nem tehetnek.

Viszont, az értékekkel pl bajaim vannak.
Megértem, hogy limitálni próbálják az FPS-t, de rosszul.
Nem szabadna azokat "kitiltani", akik erõsebb vasra izzadnak.
Azokat el kell küldeni olyan helyre, már ha van, ahol kihasználható és biztonságos(abb) ezeknek a fegyvereknek a használata. CQB-ben és közeli harcokon észszerû limitekkel, mint egyeslövés, élhetnének, de tartózkodjanak amennyiben lehet. Én amint belépek egy épületbe, elõkapom a pisztolyom, mert azzal szabályosan játszhatok, és könnyebben tudok mozogni, mint egy erõs és hosszú AK-74Mel. Ez a módszer követendõ példa sorstársaimnak.

De az h 450/430/...400?? felett szigorúan egyeslövés, ez viszont nagyon nem tetszik. Persze, ne locsoljunk, úgyis fölösleges. És 20 m-en belül nem fogom elõkapkodni a másodlagost, pl ha elhalad az ellenség elõttem.
Azt aki nem tud bánni a fegyverrel, az ne játszon, vagy legalábbis ne harcoljon vele, ebben egyetértünk.

Apróbb szavakkal vannak még gondjaim, pl CQBben arcvédõ kötelezõ.
Nem, nem kötelezõ, saját felelõsségünkre vagyunk ott.
Persze aki okos, viseli. De a szó ettõl függetlenül még nem tetszik.

Aztán, a Fegyvertalálatnál én másodfegyverre váltok, mivel feltételezhetõen nem üzemelne már megfelelõen.
Nemhiszem, hogy az igazi találat lenne.
Viszont a sisaktalálatot bevallom, mert nemhiszem hogy megállítana egy lövedéket. És a ruhatalálatoknál azokat, amik pl kapucnimba potyognak a nyakam mellett, de a testemet nem érintve, illetve tudva hogy a testemet nem érintették volna, szintén. Ezt eltudja dönteni a játékos, ha nem, akkor bevallja. Aki meg csalni fog, az csal máskoris.

"A fejezet 1. pontjában ismertetett "csendes dobatást" leszámítva az ellenfelek nem kerülhetnek semmilyen fizikai kontaktusba egymással! Ellenfél fegyverének megérintése TILOS!"
Gumikést felalálták, de én még tokos AK bajonettel is képes vagyok dobatni ^^

Szia!

A MASZ kemény átdolgozásáról szeretném ha írnál pár sort, mit/ mire és miért. Szeretném ha alaposan megindokolnál mindent, akár példákkal alátámasztva.

Üdvözlettel: Zoli.
sgmbulldog
És a MASZ senkinek sem kötelezõ. Csak annak aki elmegy egy MASZ szerint kiírt játékra.

sgmbulldog
A játék "keménysége" nem az fpstõl függ.
Az fps igény viszont a te egyéb képességeidtõl függ.
Van akinek kevés is elég az eredményhez, van aki messzebbrõl akar "írtani, hogy õt nehezebben találják el...

DannyL
<#help>

RoyalPredator
Egyetlen problémám most az, hogy az alacsony telejsítményû fegyverek is jók, bizonyos terepen, v épületben. Õket nem jó érzés lõni, mert nem tudnak viszonttûzzel védekezni. Azért sose tudhassuk, én fedezékbe is húzódók néha.

Bizony, a MASZt keményen át kéne dolgozni.
És alacsony, illetve magas teljeesítményû játékokat külön tartani.
Azthiszem nem megterhelõ, ha 2 féle fegyvere van az embernek, vagy csak az 1ikre megy el. Viszont nagyban növelné a játékélményt, ha e módon kiküszöbölnénk a teljesítmények közti szakadékot.

&#12300;iREVOLUTION.EU&#12301;A Demokrácia selejt.

RoyalPredator
Na jól van...

Bulldog. Igen, alap esetben az FPS õrült növelése faroktoldás alapú, és kb annyi mint mégegy fuxot a nyakadba tolni (Kérdezd Mr. T-t 😉

Én szeretnék egy hasonló teljesítményû fegyvert, mint az eredeti, tehát a 40-50 m-es lõtáv kifejezetten piszkálja az orrocskám.
Nekem kell az, hogy látótávolságon belül azért tüzet tudjak nyitni.
Bezony azokat a pályákat szeretem, ahol van fedezék, de vannak nagyobb nyílt terepek. És azért nem szeretnék szépen szembe gyalogolni a kedves de ellenséges sporttársal, hogy lõtávon belülre érjünk, mikor már szépen látom õt v egymást 80-100 méterrõl is.
Jelenleg 430, de lehet, hogy 500ra tolom fel év közepe-vége felé, CQBban 1es lövéssel, de inkább azon belül 1911essel. Van, ahol pont ezek miatt 800 körül játszanak, de ott képesek nem agyonlocsolni a másikat, mondjuk nincs is rá szükség.

És ez csak jobbá, izgalmasabbá, keményebbé tenné a játékot.

MASZ-t leszarom már, mert ezt kiabálva próbálkozik néhány hülyegyerek érvényesülni, ilyen pitbull ugatással, kevés sírással elegyítve.
Én a biztonságot és az etikát tartom szem elõtt. Ez jóval több, mint a MASZ, ráadásul a zömét tartalmazza is.

Nekem pedig a saját teljesítményem a lényeg, és adott esetben a feladat sikere.
Másokat megvédek, másokkal képes vagyok összehangoltan mozogni, ha kell.
És ismétlem, a Lényeg.

sgmbulldog
Jah. És a többi 6340 userrel valahogy mégsincs gond, õk biztos el vannak nyomva, és mind félõs, hallgatag, gyenge ember...

lac coo
Hát néha én sem értelek ,Bulldog ,de komolyan!

Az becsülendõ, hogy egymásra vigyáztok, nem a freg lényeg hanem , hogy jót szórakoztok amivel magam is így vagyok .

De miért kell mindenkit megtérítenetek, mindenhol ? 😉

A kialakult kép az meg nem izgat, gondolom nem újság, hogy ez kölcsönös, különbség mindössze annyi, hogy még ti melldöngetve, mindenkit hajtotok el, aki "nem tetszik", nálunk bárki játszhat, nem kell, pacsizni, lõni kell ! 😄

Lassan érik, hogy benézünk valami nagyobb játékra, majd kíváncsi leszek ki zavar el és ki nem 😊))

Amúgy leginkább azért van rossz vélemény rólam, mert megmondom, ha valamirõl mást gondolok, valljuk be, odaát ez ritka mint a fehér holló! 😉

De mindegy, ne legyen flém, megígértem tartom magam ahhoz ....

Hitman76
http://www.softair.hu/viewtopic.php?f=1&t=579

Üdvözletem!
Én 20 éves Bp-i kölök volnék és nézegettem a neten, youtube-on ezt az airsoft dolgot és mivel érdekel minden, ami katonai, ezért úgy döntöttem írok ide nektek és felteszek - számotokra már evidens - kérdést.

Van esetleg Pest körül olyan hely, ahova el lehet menni megnézni, hogy hogyan is zajlik egy ilyen 'harc'?

Ki is lehet próbálni? (Saját cuccra egyenlõre nem költenék, ha lehet kölcsönözni is. Lehet megtetszik és akkor beruházok védõfelszerelésbe és fegyverbe, de az elsõ alkalomkor még nem)

Ha esetleg van köztetek jártas ebbe és éppen olvassa szerény hozzászólásomat, legyen szíves válaszolni.
Elõre is köszönöm, további kellemes estét!
D.
Hitman76
Bulldog lõ, góóóóóóól!

sgmbulldog
És ha hiszed, ha nem gonoszkodás nélkül írtam amit írtam.

Egyszerûen néha nem értelek és kész 😄

sgmbulldog
Most is a lényeg ragadt csak meg. Komolyan azt hiszed csak az fps miatt van egy kialakult vélemény rólad ?

lac coo
Atyaég ! 😄DDD

Még egyszer hangsúlyozom , maradéktalanul betartom a MASZ-t, a többi szabadon válaszható.410 FPS a legerõsebb fegyverem, az AK-m pedig le fog menni 380 körülire.Szerintem simán benne vagyok ezekkel a fegyverekkel a 90%-ban.

Külföldi játékra nincs se pénzem se semmim, az nagyon nem izgat, bár biztos jó lehet.

És nyugodtan menj, most a fóti topikba, kérdezd meg milyen stílusban játszom, de tényleg, hidd el õszintén elfogják mondani, és nem azt válaszolják majd amit gondolsz ...

Azt meg ismét csak sértõnek érzem, hogy bármiféle szabályt megpróbáljak kijátszani ha már elmegyek valahová !

Ha azt mondják 400 fps-alatt lehet csak játszani akkor vagy viszek olyan fegyvert ami megfelel, vagy nem megyek el.
Ha azt mondják MASZ van érvényben akkor meg naná, hogy megy a 410 FPS, mert az jó dolog....És nem fogok sipákolni, ha 5 méterrõl nyakon lõnek 429 FPS-el ...Elõfordul.

sgmbulldog
Igazad van. Tényleg zsákutca a nagy tuning. Behatárolja hol játszhatsz. Egy fejlõdést szem elõtt tartó csapat/közösség/baráti kör alapvetõen fejlõdni szeretne, új élményeket szerezni, és feljebb lépni az élményben amit a szabadidejében ûz. Ha olyan fegyvered van, ami leszûkíti, vagy ne adj Isten kizárja hogy megjelenhess egy nagy 300-400 fõs nemzetközi játékon, akkor nincs értelme. Én sok játékon vettem részt itthon mielõtt kijutottam egy külföldi játékra. Ég és föld a különbség. Nem tudja elképzelni aki még nem volt ilyenen. Amikor 3-x napig "zajlik körülötted" a harc, és nem "ott vagy" egy játékon, hanem "benne élsz". Na az ilyen játékokra nincs szabad reg, meghívásra mennek. A meghíváshoz ajánlani kell. Akirõl az ember nem tudja biztosra hogy nem hülye azt nem ajánlja be, mert ha gondot okoz jövõre õt sem hívják. Szerinted vállalna valaki kockázatot olyannal, akinél fél, hogy megpróbálja majd kijátszani az fps limiteket, vagy hogy a "fraggyûjtési láz" fontosabb lesz neki, mint hogy végrehajtsa az adott feladatot ?
Te elérted, hogy valószínûleg senki nem fogja felajánlani a kijáró emberek közül, hogy gyere te is. Akik követnek õk is elfogják érni, hiszen azt hiszik a te hozzáállásod a jó. És tudod mi a legrosszabb ? Hogy valójában nagyon is jönnél, de már tudod hogy elszúrtad, ezért nem próbálsz javítani a helyzeten, hanem beállsz olyan mellé akik szintén elérték már ezt, mert végre mellette azt hiheted, hogy igazad van. De elárulom, nem így van. Azért érzed így mert már csak õk maradtak neked...

lac coo
Mert nincs logika abban amit beszélsz ! 😊

Vannak komoly, nagy játékok ahol nincsen szigorú limit, akkor most mi van?

De mindegy, ne vitázzunk ezen, te is tudod, hogy soha nem lesz ennek vége, ez örök kérdés marad airsoftos körökben ... 😊

Azt viszont nem értem, miért kell mindenkit lenézni, vadállatnak, nem normálisnak kikiáltani aki, nem osztja a nézeteteket, és oda-vissza nagyobb fps-el játszanak?

sgmbulldog
Látom megint a lényegre reagálsz...

lac coo
És ha MASZ szerint tolják az nem lehet komoly? 😊Pedig az brutál 430 FPS ! 😄

Szerintem ne erõltesd, ez zsákutca.

Semmi baj az FPS-el ,aki nyuszka nem jár csak fps-limitesre, aki meg vállalja az nem fog nyávogni ha meglövik .Ez a dolgok rendje ...

sgmbulldog
Az összefüggés mindössze annyi, hogy komoly, nagyobb játékon szigorú fps limit van. De te tuti errõl is tudnál beszélni, hiszen nem szokott gondot okozni, hogy tapasztalat nélkül is jobban tudj valamit.

lac coo
Nem látok összefüggést a komoly játék és az FPS között !

De ez örök vita, soha nem lesz egyesség...😊

Lehet örült vagyok, vagy adrenalin függõ,de nekem kell az, hogy tudjam ha meglõnek fájni fog...Bár szerintem ugyan mindegy mivel lõnek combon 10 méterrõl, 30-ról meg semmit sem érezni még egy snipert-se, legalább is nem vészes .

DannyL
Royal biztosan szívesen segít neked mindenben, dobj rá pár PM-et. 😊

sgmbulldog
"Lemondunk" róla, mert komoly játékokon ez a szint. Mind itthon, mind külföldön. Ja hogy olyanra nem hívják a tuningõrülteket ? Sajnálom...

lac coo
Csacsiság ! 😄

Nem én akarok elõnyt, ti mondtatok le önként a részetekrõl, a ti dolgotok,mi errõl nem tehetünk.

A nagy különbség: mi nem foglalkozunk vele, hogy van aki 300 FPS-el játszik .... 😉

Mondjuk én simán jó vagyok a MASZ-szabályokhoz, de sokan még ezt is õrültségnek tartják....

palinho96
na vagyok újra!

Végül is Egyrészben igaza van Punkernek, de akkor se vok hülyegyerek!
A szülõkkel együtt, megbeszélve rendeltem a fegyvert! nem engedtek többért vásárolni! 😞
Én már nem egy 12 éves gyereket ismerek aki már vagy 2-3 játékon túl van! de ez nem lényeg!
Én Royal köszönöm a tisztelõ szavakat! És lehet, hogy felhagyojk ezzel az egésszel és akkor több gond ne is legyen!

Ha valaki tud nekem valahonnan red dotot vagy segítséget adni a fegyó tunizásához akkor negyon örülnék!
Vagy ha véletlenül egy M4-es FÉM ger-t tud szerezni... nagyon köszönném!
<#szomoru1> És Punker TE ERRE NE VÁLASZOLJ!!!! Ha akarok tudok tiszteletlen is lenni a nagyobbakkal kapcsoltban, de mivel vannak normálisak is, mint Royal meg a többi RAJTAD kívüll!!!<#mf2><#mf2>

Gigabyte GA-P67A-D3-B3 | Intel Core i5-2500k | 8GB RAM DDRIII | ATI Radeon (Sapphire) HD 6870 1GB 256bit GDDR5 | Asus 1024GB HDD Windows Se7en Ultimate 64-bit Origin: [email protected] (only BF3)

sgmbulldog
Na részletezem mielõtt megkérdezné valamelyik fps huszár hogy miért mondom ezt:

- Ha neked kevés amit az átlag használ a játékélményhez, akkor nagyon béna vagy.
- A másik ok az lehet hogy mondjuk elõnyt akarsz a többiek elõtt, amivel ugyebár azt bizonyítod, lásd elõzõ pont, és még ezen felül azt hiszed hogy amit elõnnyel érsz el az növeli az egódat, tehát még magadat is becsapod (és cheatelsz 😄 )
- A harmadik ok, hogy egy állat vagy aki élvezi ha fájdalmat okozhat, akkor pedig menj paintballozni.

sgmbulldog
Az fps növelés tulajdonképpen "farokpótlék" mint egy Hummer...

lac coo
No elõször tisztázd mit értesz le és fel tekerésen mert nem értem 😊

RoyalPredator
Jó, tehát ha letekerjük a hopupot, akkor erõsebb lesz, de a BB stabilitásának hiánya miatt sokkalta rövidebb a lõtáv.

Ha maxra tekerjük, legalábbis a lehetõ legnagyobb fokozatra amin még lõ, akkor pedig ?

Erre azért is kíváncsi vagyok, mert én támogatom az 500 körüli FPSes AEG-ket is, amelyben a gazdája tud vele bánni, nem balesetveszélyesen kezeli a fegyvert, és bizonyos távolságon belül minimális BB-t fogyaszt, azaz 20 méterrõl nem soroz, hanem 1-2 találat, például.
Csak mert énis szeretném, ha replikám hasonló tulajdonságokkal bírna, mint a nagy eredeti. 500 FPS-t viszont nem haladnám meg AEGvel soha.

Annyiban finomítanám az állítást, hogy nem teljesen igaz, csak bizonyos feltételek között:
mesterlövész kategóriájú fegyvereknél 500+ fps felett a minimum és maximum hopup beállítás között simán van 50-70 fps eltérés. Méghozzá maximális hopup hatás mellett hozzák a nagyobb torkolati sebességet.
ha beállítod a hopup-ot, akkor a BB beleütközik egy kis gumidudorba, ezen ütközés miatt csökken a torkolati sebessége. Ez a csökkenés lehet akár csak 4-6 fps, de érdemben nem csökkenti a fegyver erejét. Ahol eddig kronóztam, ott az volt a bevett gyakorlat, hogyha valakinek a fegyvere valamilyen határon mozgott (pl. 428 fps-t produkál), akkor megkérjük hogy tekerje le a hopup-ot, és úgy mérjük. Ha így nagyobb mint 430 fps, akkor sniper kategória, ha kisebb, akkor maradhat a sorozat.

Neca eos omnes. Deus suos agnoscet.

lac coo
Ha teljesen letekerem, olyan szinten gyengíti, hogy nem lõ el 5 métert 😊))

RoyalPredator
Pár darab 20as BB-t kapsz, vagy viszel kronozás miatt.
Ha szúrópróba szerûen van, akkoris.

A Fullra húzott hopup amúgy legyengíti?
Vagy a nullás hopup is gyegébb?

lac coo
Értem, kösz !

sgmbulldog
Én mikor kronózok csak a fullra tekert hopup miatt kérek próbalövést. Ha csak nehezebb BB miatt nem tökéletes az látszik, és úgy hagyom.

Punker
nem állítgatják. csúnya lenne ha nehéz BB-hez belõtt snipereket is át hoppolnák.....

A Föld IQ szintje állandó, csak mi vagyunk egyre többen \"Tanulok, mert egy idő után a tanulásba fektetett munkám meghozza a gyümölcsét, és mint tudjuk a gyümölcsből pálinkát lehet főzni!\"

lac coo
Hogy egy kis on is legyen:

hivatalos játékon úgy tudom korrektül beállított hopuppal mérik az FPS-t, logikus hisz ha nagyon rátekerik csalni lehet ...
De ! Ha 0,20-assal kronóznak és én mondjuk 0,28-ast használok akkor át kell állítanom a 20-asra? Mert ha így csinál a kolléga egy próba lövést feltekeri az égbe a könnyebb BB-tm kapásból rám mondja , hogy csalni akarok.Vagy át kell állítanom ? Hogy megy ez gyakorlatban ?

THX !