Airsoft
Jelentkezz be a hozzászóláshoz.
A 460-470-et viszont ne a 380hoz hasonlítsd. Az alap a 300 szerintem. A régi játékosok többségének az számít alapnak. Ahhoz képest fájdalmas a különbség.
A nagy gond valóban ott van hogy az új kínaiak 450 körül jönnek ki. Érthetõ emberi reakció hogyha a kezdetek óta ilyennel játszik valaki az nem akar lemondani róla. Ezért kell olyan szabály ami nem teszi lehetõvé hogy újonc ilyen erõs fegyverrel játsszon. Persze plusz pénz a gyengítés.... Kemény 3000 Ft kb... Ennyin ne akadjon fenn aki 40-50et fizet ki a puskáért.
Royal. AK-val ne is akarj DMRkedni.Ilyen alapon MP5-bõl is lehetne DMR...
DMR csak az igazi megfelelõvel rendelkezõ puska legyen. Csinálj belõle Dragunovot vagy Vintorezt azt ok. Bár még van 1-2 másik AK-ból származó mesterlövész puska amelyekhez talán kevesebb módosítás kell.A lowcap majdnem ok...de az is kb 70BB. Szvsz 20-30 a reális ilyen fegyókhoz.
E.Gy.B.E. Airsoft Team
「iREVOLUTION.EU」A Demokrácia selejt.
Cserébe eszembe nem jut bármilyen felelõtlen, kisfaszú embert okolni mikor pofán talál 😊))
És szerintem is az a lényege , hogy egy kicsit fáj, azért belehalni nem kell, és az adja az érdekességét a dolognak, hogy merjek-e támadni hisz fájni fog, vagy várjak a csodára 😊))
Az ég kék, a fű zöld" a Fideszes főgecik gyermekeket erőszakolnak meg!
És akkor minek ez a cirkusz ? 😊
És hol szavaznának? Softairen, ahol talán lehet mondani 50-100 embert aki rendszeresen ír oda, a többi ember kényesen figyel rá , hogy ne írjon oda, a nevetséges légkör miatt ....( Igen, tudjuk , ez sem így van ....)
Én úgy vagyok vele ,tapasztalatból, mivel nálunk vannak 460-470 -es fegyverek is ( gyárilag ennyit lõnek), hogy semmivel sem rosszabb egy 380-asnál. Ha a helyzet úgy hozza mindkettõ kiveri a fogam, és mindkettõ csak egy enyhe felületi bõr sérülést tud okozni .
Lõtávban valóban nem sokat hoz, de a gyorsabb célbajutás, nehezebb BB miatt könnyebben átlõhetõ bokrok miatt én nem mondanék le a 420 FPS-emerõl.
És bár senki nem hiszi el, mi is alapvetõen a MASZ szerint játszunk, mert alapjaiban jó az, csak vannak benne hóbortos dolgok .
A technikai része pedig: 400 fps-t pont rohadt nehéz eltalálni , valójában az jó eséllyel 370-380 lenne egy 110-es rugóval, komolyabb tuning alkatrészek nélkül, a 120-as rugó viszont jó eséllyel kicsit túllépné azt .Gyakorlatban tehát 50-60 fps csökkenésrõl beszélhetünk,ami azért már nem kevés .
Aztán jött az elsõ emberke aki mégiscsak kevésnek érezte. Mondanom sem kell õ tipikusan az az eszetlen fajta volt akit semmirõl sem lehetett meggyõzni. De õ is csak 400 FPS-re húzatta fel,mert akkoriban az szép nagynak tûnt az átlag 300hoz képest. Az eredmény 2-3 méter plusz lõtáv lett, meg nagyobb fájdalom találat esetén. Fõleg közeli találatnál volt jelentõs a különbség.
A további eredmény hogy néhányan elkezdték terjeszteni hogy brutálisak vagyunk.... 1 ember miatt.Ráadásul ezek hozzánk hasonlóan kezdõk voltak! Szóval nem lehet azt mondani hogy mindig a nagy öregek lázadoznak és akarják oltani a kezdõket.
Más volt akkor még az emberek hozzáállása ( kb 3-4 éve). A kezdõk többsége elfogadta a szabályokat amelyeket a saját biztonságuk érdekében hoztak.
Én most ezt a mizériát több szempontból nem értem.Az a 30 FPS egyrészt nem oszt nem szoroz lõtáv tekintetében, ergo a ragaszkodók nyugodt szívvel lemondhatnának róla. Másrészt fájdalom terén sincs olyan különbség mint például a 300 vagy a 400 FPS között. Tehát nem feltétlenül kéne megváltoztatni.
Viszont a 430-at kõbe kéne vésni. 430 felett ne legyen AEG. Aki DMR-t akar az viszont legyen olyan aki felelõsséggel használja azt. Csakis a rendezõ jóváhagyásával lehessen velük játékra menni. Nálunk az új ÁASZ tervezetében legalább 1 éves igazolt játékmúlt kell hozzá, plusz realcap tárak kötelezõen.Ismétlem nem low hanem realcap. Én mint rendezõ viszont ragaszkodom ahhoz hogy DMR csak az én jóváhagyásommal jöhessen. Ezen felül a jövõben aki DMR-el akar jönni annak néhány célra kell lõnie melyek különféle lõtávokon lesznek elhelyezve. Ha 20m-en belülire is lõ, akkor viszlát...vagy lerakja és jön egy sima AEG-el, vagy irány haza.
Az új tervezetet mindenki elfogadta, senki nem nyávogott. Ja hozzáteszem,habár a limit 430 FPS maradt az AEG-eknek, de 400 felett kötelezõ másodfegyver az épületekbe.
Visszatérve az FPS mizériára. Én nem feltétlenül a határok módosításában látom a megoldást. Hanem bizonyos határok felett a használat korlátozását,szigorítását. Persze ha 400 lesz a határ akkor se fogok sírni, 400nál erõsebb puskám még sosem volt. Nem látom túl sok értelmét. 30 FPS meg pláne nem oszt vagy szoroz. A saját puskáimhoz képest egyedül egy 560-as puskánál láttam lõtáv növekedést. Az is csak kemény 10m-el lõtt messzebb, viszont ritka pontatlan volt 😊
A baj az általam említett használati korlátozás esetén hogy nehéz ellenõrizni hogy egy 100 fõs játékon ki mióta játszik. Ezért valamelyest egyszerübb az FPS limitet csökkenteni. Az látszik egy kronózásnál...
E.Gy.B.E. Airsoft Team
Inkabb tunik irok egy szabalyzatot ahogy nekem tetszik... irjanak ki egy szavazast! persze ugy hogy minden leehtseges helyen meghirdetik.. kivancsi lennek, komolyan..
Ez persze csak személyes véleményem, voltaképpen azt csináltok amit akartok, semmi közöm hozzá, bízom abban a néhány rendes srácban akik ott vannak a döntéshozók között .
Ez így ebben a formában nem túl közösségépítõ, szerintem .Ebben a szemléletben soha nem lesz egység a hazai AS sport életében .
Jó, igen, tudom, mindenki hülye csak ti vagytok helikopterek ... 😉
Más okot én sem látok már erre a nagyon erõs szûrésre, mint hogy féltik a szervezõk, pályát bérbeadók a feketén megszerzett tetemes jövedelmüket!
Az én tapasztalatom meg az, hogy a kezdõk alázatosan játszanak, a haladók meg minden találat után sírnak, így nem ér úgy nem ér, halott mögött ne állj, miért fejre lõsz stb .....
Továbbra is divatos dolognak tartom ezt az fps csökkentést, nem másnak!
ezelõtt két éve még mindenki oda volt hogy a kínai fegyverek dobozból tudtak 420 FPS-t és hogy mennyire megéri megvenni...
Ma ugyanezek az emberek közül sokan hallanai sem akarnak 4003 fps-rõl ....
Én játszok nem egyszer 460-470 FPS ellen is és semmivel nem rosszabb mint a 380-as fegyverek !!!
Aki fél a bogyótol-mert más ésszerû okot egyszerûen senki nem tud mondani- az meg gondolkodjon el, kell-e neki ez az airsoft .
És ne legyen magyar szabályzat! Legyen Irgalmas Angyalkák szabályzata ! 😄DD
Ezelõtt X éve még biztonságos volt a 430 most már nem az, elég következetes.
De a nagy fikázás elõtt egy kicsit gondolkodjatok: a MASZ mindig is a biztonságos játékért volt, nem azért, hogy számotokra hülye indokok miatt ki lehessen zárni embereket. Nekünk sajnos az a tapasztalatunk, hogy a kezdõ és/vagy rutintalan játékosok a saját hibáikat a fegyverük teljesítményében látják, ezért ész nélküli tuningolásba kezdenek, ami csak sérülésekhez vezet.
Így is sok pályán már szigorítva vannak az fps limitek (pl. Rétság, Hatvan-Nagygombos, de Kobzos játékain is), pont ezen okok miatt, hogy ne legyen baleset.
Püspök:
Õszinte leszek veled, nagyot csalódtam benned. kiírtál úgy egy játékot, hogy MASZ szabályok szerint lesz megrendezve, és mégis beengedsz úgy egy játékost, hogy tudod, hogy nem felel meg az elõírásoknak.
Apropó, a "felnõtt emberhez méltó" játékba szerintem nem tartozik bele a tudatos szabályszegés.
Neca eos omnes. Deus suos agnoscet.
Nem sikeres akarok lenni hanem értékes(Albert Einstein)
Köpõcsövekbõl lehet profikat kapni, azok biztos jók .
Lacco, nagyon jó az ötleted az "M" betûvel kapcsolatban, így lehetne a név mondjuk SASZ(szasz)<#mf1>#mf1>
Legolcsobb😊 es nincs mozgo alkatresz😄
Nem kötelezõ, nyilván, tököm se menne oda ahol állandó nyávogás van a 400 fps miatt ( LOL) .Márpedig softairen egy éve mást sem olvasok ....
De épen az ilyen kijelentések miatt, hogy akkor nem kötelezõ alkalmatlan teljesen a jelenlegi bagázs arra, hogy önjelölt messiásként egy ország szabályzatát hozza meg .Mert ahelyett hogy egységet próbálna meg kovácsolni, ami már önmagában is nagyon nehéz, eleve már most úgy áll a dolgokhoz, hogy kit hogy lehet majd kizárni eltíltani stb ....Akinek nem tetszik az nem így játszik majd . Nem úgy kéne egy szabályzatot összeállítani, hogy mindenkinek megfeleljen a lehetõségekhez képest???Fõként ha országos szintû szabályozás lenne a cél ...
<#eljen>#eljen><#eljen>#eljen><#eljen>#eljen><#heureka>#heureka><#heureka>#heureka><#heureka>#heureka>
Idézet odátról csak így emlékezetbõl : mi már régen így játszunk szóval minket nem érintene hátrányosan ....
Amúgy egyetértek Jacekkal: akinek már sok a 430 az pöckölõdjön kaviccsal! 😄DD
Ezeknek adnek egy A4-es lapot meg egy szivoszalat!! azt had szoljon...
ALL:
Nem értem ezt a hisztit, nem kötelezõ a MASZ szerint játszani, ennyi.
Neca eos omnes. Deus suos agnoscet.
Nem véletlen. És nem véletlen bírják el a nagyobb rugókat a mostani gearboxok se.
De aki azt mondja, hogy 350 fps istenkirály és többi csak faroktoldás, az tipikusan az az ember, aki elõtt, tiszta célpontként integetek, és mutogatom, merre kacsázik a felém már-már 90 fokban esõ BB gömböcskéje.
Holott én lazán DMRkedek, lowcapjaimmal hicapok ellen, mi mást tehetnék, minthogy háromszor végiggondolva, csak biztosra lõjjek.-
Amúgy a szemüvegek és arcvédõk 600 FPSig minimum védenek, tehát életveszélyrõl szó sincs. Felesleges aggódnia a kis magukat önkényesen kinevezett "megbecsült és tisztelt" kommunának. De azért megértjük, hogy vér és hatósági nyomozás nem mutat jól egy nem létezõ jövedelem bevallásban... Ugye értjük...
「iREVOLUTION.EU」A Demokrácia selejt.
380-vagy 430 tök mindegy, szerintem most is elég biztonságos, pár felületi bõrsérülés nem a világvége anélkül nem megy ....
Néha sajnos elõfordul kilõtt fog is, ez igazából az arcvédelem hiánya miatt következhet be, 350 fps is simán tör fogat, szóval nem a túl erõs fegyver tehet róla .
azt nem értem, de komolyan, hogy miért kell ezzel a lépéssel esetlegesen még több embert az "illegalitásba " kényszeríteni,hisz ha jól gondolom éppen egy összetartó, békében egymással játszó AS tábor létrehozása lenne a cél ?!
Ezzel szemben sajnos mindig szinte mindehol azt látom, hogy (tisztelet a kivételeknek ...) a döntést hozó veteránok minden szalmaszálba belekapaszkodnak, mikor a saját, esetlegesen téves ötleteit kell véghezvinniük .Mindezt úgy, és jelen esetben is ez a helyzet, hogy semmiféle probléma nincs ( eddig sem volt sok a 430 illetve agyatlanok kezében még a 350 is sok ...) , és adott a lehetõség, hogy a szervezõ akár 200 FPS limitet határozzon meg.
Trendi lett ez a csökkentsünk FPS-t mert angyalok meg qrvarendes emberek vagyunk, másra nem tudok gondolni ...
ahogy odaát is írták, megint csak szétszakadozhat a társaság, semmiség miatt, ahelyett hogy maradna így, hisz ezt már mindenki elfogadta ...
#25308: Persze, hogy egyszerûbb lenne, sõt (csak hogy fokozzam az anyagi dolgokat<#mf1>#mf1>) az említett rugócsere összegébõl ugye már lehet venni egy jó arcvédõt, és 350 fps-el is lehet fogattörni. Az arcvédõ hasznosabb "befektetésnek" tûnik nekem is
No mindegy, kíváncsi leszek mi lesz a vége .
Ha több napig van ilyen státuszban, akkor kezdd el cseszegetni õket emailben.
Aztán megkaptad a tracking id-t, akkor nézegesd a HKPost weblapján a trackert, abból fogod tudni a további állapotát. Az ottani postán is még eltölt pár napot, mielõtt repcsire kerül.
( És igen nem mindenki célozza meg a 426 fpst bármennyire hihetetlen )
Kösz, hogy belinkeltétek ! 😊 Legalább hozzá tudtam szólni 😊
És már megint a magyar AS játékosokat tömöríteni hivatott szabályzat ott tart, hogy szégyenfal, kitiltjuk,meg tuningolja az agyát stb ... 😊))
<#eljen>#eljen><#eljen>#eljen><#eljen>#eljen>
Amúgy nem lenne egyszerûbb és hasznosabb a kötelezõ arcvédelem ?
Ha azt a topikot valaki olvassa jót röhög majd rajtunk, hogy egy országosnak szánt szabályzatot néhány ember az épp aktuális trendi hóbortja miatt változtatják. Mégha minden tiszteletem is az övék ...
És teljesen egyetértek Interpollal: még többen mosolyogják meg a MASZ ezen részét, és játszanak saját szabályok szerint, és akkor ezekután fogok csak külön gratulálni azoknak akik ezt esetlegesen végigviszik, hogy ahelyett , hogy egy ország játékosait terelnék egy irányba éppen az ellenkezõjét teszik.
( Néhány kolléga szokásos értelmetlen beböfögései meg mit keresnek ott azt sem értem ...! ) )