29530
border=0>

border=0>

KULTURÁLT FÓRUMOZÁS A HOSSZÚ ÉLET TITKA
A flamelést, személyeskedést BANamákra utazással jutalmazzuk!

• lac coo
    Pont ugyanolyan festett fém mint a te AK-d ....
  • HHpanther
    Már így is 7.5 kiló...a műanyag hatást meg ha ízléses vagy és pénzed-időd-igényed van rá, barnítással meg lehet oldani,de amúgy bekopik magától ha használod és meglesz az orosz feeling.

Egy hosszabb játékon ezt cipelni amúgy nem méznyalás ha nem vagy egy viking,persze játék függő.:)
  • Kalash17
    Igen én is ezt találtam...Szerintem nagyon gyengén van kivitelezve.A műanyag tus miatt nem is aggódnék, mert azt meg tudom csinálni fából, na de az egész olyan műanyag hatású...Egyáltalán nem adja vissza az orosz fegyverek feelingjét.Azért kíváncsi lennék rá mit tud!
  • lac coo
    PKM ott van a link alatt egyel lejjebb ...
  • Kalash17
    Sziasztok!Már egy ideje űzöm ezt a sportot/ hobbit, de vacilálok hogy vegyek-e új fegyvert...Egy Cybergun AK-47-es gépkarabéllyal rendelkezem.Utólag már bánom hogy nem 74-es típust vettem, mivel abban töb lehetőség rejlik és a formavilága is tetszetősebb.Tudom hogy ez egy kezdő fegyver és nem túl minőségi, de nem szeretnék mégsem megválni tőle, hiszen kitűnően teljesít!

Amit szeretnék az egy EBB-s fegyver.Azon gondolkozom hogy átalakítom a sajátom...Ha jól tudom ezek a fegyverek módosított gearboxxal rendelkeznek, de nem tudom hogy pontosan hogy kellene hozzáfognom.Esetleg ha valaki el tudja magyarázni, tud küldeni rajzot, esetleg ajánlani tud valakit aki tud ebben segíteni az legyen szíves írjon!

Egy másik kérdésem...PKM géppuskát keresek.Eddig egyetlen gyártótól találtam, de az nagyon gagyinak tűnik.Tiszta fekete, műanyag az egész...Ha valaki lát valami jobbat, akkor legyen szíves linket dobni...

Előre is köszönöm a válaszokat!ÜDV!
  • lac coo
    Ez milyen lehet ?. Szokásos A&K lötyögős vacak ?
    El lennék vele, szép fa alkatrészekkel ...:)
  • STREEX
    Nekem egy egyszerű kérdésem lenne: Hol a legolcsóbb a szervízelés?
    Venni akarok egy acél rugóvezetőt 3000-ért de nincs kedvem 5-7 ezret fizetni arra hogy belerakják.
    Esetleg van olyan hely ahol ha veszem kedvezményt kapok? Vagy netán ingyen belerakják.
  • simon7108
    Amúgy ha már lipo aksi akkor ez jó lenne?
    Li-Po
  • simon7108
    Ezért is kérdeztem,hogy nincs e valami adapter féleség amire rádugom a kínai töltőt és az adaptert meg a konnektorba és így figyeli,hogy ne töltődjön túl.
  • simon7108
    Azt linkeltem amit találtam olyant ami lekapcsol ha kész van.
    Ha tudsz mutatni olcsóbbat olyan helyről ahonnan könnyen hozzájuthatok akkor várom a javaslataid.
    Nem véletlenül olyan boltban kerestem ami Győrben van,azért ott kerestem mert MO-ról csak Győrben tudok venni mivel nem Magyarországon élek.Nálunk meg sehol nem találtam megfizethető áron töltőt ami lekapcsol.
    Most nekem hiába linkelsz pesti boltokat ha egyszer nem tudom onnan eljuttatni hozzám.
    Külföldről meg nem éri meg rendelni nekem.Inkább megveszem néhány euróval többért.
  • NoobStalker
    ne kérj segítséget ha nem hallgatsz ránk.... mindenképp kéne rendes töltőt venned a Ni-mH hoz...pl egy OMNIt ami lemeríti neked és ha feltöltötte kikapcsol...Te ilyen 10x ezres töltőket linkeltél...
    szopás helyett vennél pl a www.hobbyking.com-ról egy jó lipo akkut meg egy hozzá való töltőt kb összesen 10k ért.. sokkal beljebb lennél...nem kéne merítgetni, tovább bírja, a töltő nem baszakszik veled stb...
  • lac coo
    Majd első alkalommal próbáld ki valami kölcsönkért LIPO-val, hogy működik vele a fegyver illetve meddig bírja ... ;)Aztán majd nem akarsz másikat ....
  • simon7108
    Amíg működik a hozzá járó 9.6 V-s Ni-Mh aksi addig nem fogok újat venni feleslegesen.Majd ha elromlik akkor már persze liposat fogok venni.
  • Punker
    lipo aksik korában felejtsd el a többit...
  • simon7108
    Még egy gyors kérdés az aksikkal kapcsolatban.
    Ugyebár a Ni-Mh akukat nem kell teljesen lemeríteni ha tölteni akarom,de akkor mégis honnan fogom tudni,hogy mennyit kell tölteni az alap töltővel?
    Ha teljesen le van merülve akkor ugyebár ki lehet számolni.
    Tegyük fel,hogy a hozzá járó töltővel egy 9.6 V-os aksit 6 órán át kell tölteni.Na már ha én egy játék után fel akarom rakni töltőre mert másnap is mennék játszani és nem akarom,hogy játék közben lemerüljön akkor honnan tudjam,hogy mikor fog kellenem levenni a töltőről ha nem tudom mennyire merült le?
    Vagy ezért érdemes olyan töltőt venni ami tudja mikor töltődik fel?
    (akikkel voltam játszani azt mondták,hogy egy elektros boltban elég venni valami adaptert vagy mit amibe be kell dugni a töltőt és aztán az adaptert be dugni a konnektorba és az lekapcsolja a töltést ha fel van töltve az aksi és ez olcsóbb mintha vennék egy töltőt ami lekapcsol)
  • lac coo
    Szinte biztos , hogy bírja, de ugye az a biztos ha rálősz te magad egyet ....

Van itthon 500 Ft-os munkavédelmis szemüveg, az is gond nélkül bírta a majdnem 1000 FPS-t ...
  • simon7108
    Én nem ilyen dolgokra gondoltam hanem,hogy kibírják e a lövést?:D
  • NoobStalker
    Hali

figyu, legjobb lenne ha elmennél , felpróbálnád. Ha nincs messze a bolt, próbálgass föl x darabot, hogy melyik kényelmes mennyire áll el a fejedtől.. stb...
  • simon7108
    MFH taktikai szemüvegről tudtok valamit mondani?
    14 euróért lehet venni nálunk 3 lencsével.
    Elvileg le van tesztelve 120 m/s-es(393 FPS) fegyverrel.
    Vagy inkább érdemesebb megvenni 40 euróért a Swiss Eye Raptor szemüvegét?(ennél nincs kiírva,hogy letesztelték e,de gondolom egy ilyen szemüvegnél már nem lehet gond vele)
  • simon7108
    Megvolt az első airsoft élményem és rohadtul jó volt:D
    Igaz,hogy jól fejbe lőttek meg párszor nyakon is,de nagyon élvezetes volt.
    Már meg is rendeltem a fegyveremet.
    (DBoys M4 CQB-R)
    Volt az egyik srácnak pont ilyenje szal ki is tudtam próbálni.Nagyon jól visz.
  • tonyr #29270
    értem, igy okés hogy nem MO-rol rendelsz :)
    én sem pedig itt élek... taiwangun-rol a legolcsobb a bb, de onnan is többen érdemes rendelni pk miatt...

ha nem jár alapbol fegyveredhez akksi, akko (hogy NoobStalker is irja) 7,4-es lipo-t érdemes bele venni ami az alap 8,4-esnek felel meg... töltö pedig 5k körül van ami már balance-os és jo is, felesleges 14k-ért multy-töltöt venni szerintem... (ha fegyveren sporolsz akkor töltöre minek fizetnél rá)

• PÜSPÖK
    nemolcsó majdhogynem prémiummárka.Ha új vagy Ne vásárolj nagyondrága fegyót.ha mégse jönne be az AS kissebb a veszteség.
  • PÜSPÖK
    Az imax jó.még 1 jó gumi bele és indulhat a móka.
  • NoobStalker
    Az imaxot b6 vedd meg.
    Vegyél is a fegyódba dokinál valami fasza 7,4 lipot oszt ez a rész le is van tudva. Ha mondasz neki pontos típust akkor tuti tudd adni bele, szerelést átnézést is vállal amiben te szintén érdekelt vagy.

Ha a fegyvered megfelel a MASZnak, akkor igen tudsz vele játszani...

megj: dboynal érdemes egyből hop kamrát is cserélni, mert az alap egy kalap kaki, Piros element kamra már megteszi...
  • simon7108
    Lemaradt:

Aksit,töltőt meg BB-t viszont lehet átmegyek majd venni Győrbe mert ezek olcsóbban nálatok.
    2 töltőt találtam amik ön lekapcsolósak meg tudnak kisütni is meg minden.
    Egyik
    Másik
    Melyiket érdemes megvenni majd?
  • simon7108
    Mert Szlovákiában élek,így kényelmesebb és ésszerűbb innen venni:)
    Akikkel fogok járni ők is ebből a boltból vásárolják a cuccaikat.
    Na meg nekem nagyon nem érné meg MO-ról venni fegyvert.Nálatok sokkal drágábbak.A DBoys M4 CQB-R amit akarok itt 150 euro nálatok meg 60 ezer forint+ ez a bevizsgálás ami 4 ezer és ez már bőven 220 euro körül van.

Nálunk amúgy nincs ilyen bevizsgálás sem meg semmi.
    Erről is akartam kérdezni korábban csak elfelejtettem,de már eszembe jutott:D
    Amint mondtam nálunk nincs ilyen bevizsgálás meg semmi.Én ilyen fegyverrel Magyarországra mehetek játszani?
  • Bishop1978
    A G&G cég fegyvereiről mi a véleményetek?
  • NoobStalker
    Új fegyverhez vegyél lipo akkut 7,4 amiből a 1200 még belemegy a tuba is, tehát hátra tudok vezetékeltrtni, ha nem akkor PEQ veszel vagy adnak hozzá és abba is veszel LIPO-t, az alap akku felejtős, mert mecerás a töltése stb....
  • tonyr #29262
    hát ez jo kérdés, a boltot kell megkérdezni... de miért nem jo neked magyar bolttol venni vagy taiwangun ? megbizhatoak, igaz lehet h pár 1000-essel drágább de ha gond van pl gari akkor jobbak nem ?
    mostani fegyverekhet szerintem alap a nimh-s aksi, elsö 1-3 töltéskor kell 10 orát tölteni kb utánna meg 4-5 ora kb, de ez függ a mah -tol is...
    lipo aksi lekapcsol mivel balance-os töltö kell hozzá...

használaton kivül elvan az akksi, de ne legyen teljesen lemerülve huzamosabb ideig a nimh...

akikkel mennél löni, öket kérdezd inkább honnan rendelnek, me jobb ha többen rendeltek együtt, pk olcsobb...
  • simon7108
    mármint
    nincs feltüntetve a fajtája a fegyver adatainál*
  • simon7108
    Az,hogy "kisütni" mit jelent egész pontosan?
    Azt,hogy teljesen lemeríteni az aksit?A DBoys milyen 9.6 V-os aksit ad a fegyvereihez?NiCd vagy NiMH?(nincs feltüntetve a márkája a fegyver adatainál a boltban ahol akarom venni...)
    A másik meg,hogy írták,hogy ha hosszabb ideig nem fogom használni akkor fel kell tölteni/le kell meríteni x töltésre majd berakni hűtőbe.
    Ez a "hosszabb" idő mit jelent?Ha meglesz a fegyverem általában hétvégente fogok járni majd,de előfordulhat,hogy kimarad valamikor 1 vagy 2 hét is.Ilyenkor még nyugodtan el van lecsatlakoztatva a fegyverről a fegyver mellett a dobozban?
  • tonyr #29259
    akksikrol
  • simon7108
    Olvastam én csak akkor még nem érdekelt az aksi téma ezért azt kihagytam,utána hallottam:D
  • HHpanther
    Erre jó az airsoftujonc.hu amit lentebb linkeltek neked. Ott minden ilyen kérdésedre választ találsz. Gondolok itt az aksira,de amúgy minden más hasznos téma ki van vesézve..olvasd el az egészet.;) Tényleg sok hasznnos dolgot fogsz találni.
    A softair.hu-n is van aksi faq.

Ha te lusta vagy olvasni mások,lusták lesznek válaszolni.
  • simon7108
    Ja igen,még annyit kérdeznék,hogy ez a fegyver:
    http://www.youtube.com/watch?v=k9jmiCdopUE&feature=plcp
    Megegyezik ezzel a fegyverrel típusilag?
    http://www.municak.sk/airsoft/db-m4-cqb-r-full-metal-logo-updated
  • simon7108
    Néztem néhány magyar fegyverbemutatót airsoftonehu-tól és többször is említette,hogy ha olyan a töltő ami nem kapcsol le ha feltöltött az aksi akkor az nem túl jó.
    Valaki ki fejtené,hogy ez mit jelent?Azt hittem,hogy ez úgy megy mint egy telefon,hogy este felrakom töltőre és reggel leveszem és nem kell azzal foglalkozni,hogy már feltöltött e:D
  • HHpanther
    Nem feltétlenül kell PEQ. Az én kac pdw-men pl olyan grip van ami egy kis méretű lipó aksi tárolására lett kitalálva. Kb mindenhol kapni potom pénzért.

• simon7108
    Utána néztem jobban és úgy néz ki mégsem túl jo ez a CASV.
    Nem is lenne vele gondom,de ahogy írták oldalakon az aksit PEQ dobozban kell tartani az első sínre szerelve mert nem fér el...
    Lehet inkább DBoys S-System vagy CQB-R lesz.
    Melyiket ajánlanátok?A CQB használható terepen is vagy ha nem CQB-ra veszem akkor nem is érdemes azt venni?
  • lac coo
    MID-cap tár belemegy, miért ne menne.. ..Hogy adagol-e ,azt majd meglátod ha megvetted és kipróbálod .
    Esetleg olvasgass softair.hu-n, ki milyen tárat használ és adagol-e ....
  • simon7108
    Sikerült megtalalnom a tokeleteset:DBoys CASV M4
    Már csak azt szeretném tudni,hogy ebbe megy e mid-cap tár? Ha igen milyet erdemes venni bele ami megbizhato es jol adagol? Mert sok helyen irjak,hogy az M4 tarak gyakran nem adagolnak jol csak ha felfelé nyomjuk hasznalatkor.