Airsoft

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

Glpetyus
á,csak lakk kérdése 😊

Már akartam mondani,hogy vettem a piacon egy kínai springes M-16-ost 😊
Illetve SR-25,vagy SPR,vagy a rák tudja mi a neve az eredetinek.
3500 ft volt 😊
Sok hülyeséget kidobtam,pl. a "távcsõ" csak egy undorító csõ volt...->kuka.
Ellenben a lézert elraktam,másra jó lesz + az "infravetõt",vagy mi a fene az.

Szóval így lett egy "tiszta" fegyverem.
Vmi baszott erõs,egyszerüen szétrobban a márkás bb (1st target - már ha ez márkás..),mint a rosseb,akármire lövöm,pl a garázskapuról leszedi a festéket,nagyon dúrva 😄

Fogtam,szétszedtem,a "hottentotta" márkajelzést,meg a kilóméteres "made in china" feliratot eltávolítottam,csavarhelyeket,illesztéseket kitömítettem,öszecsiszoltam.
Kevertem dublicolor festéket (kis ezüstöt a feketéhez,meg egy hangyányi fehéret),lefújtam,majd száradás után koptattam.
Egész jó lett,ennyiért meg aztán pláne 😊
Képet majd küldök,ha veszek vmi normális távcsövet rá 😊
(már kinéztem eggyet <#nezze> )

Punker
mivel lehet festve? mert ugye a makett festék az lekopna a használatban nem?

A Föld IQ szintje állandó, csak mi vagyunk egyre többen \"Tanulok, mert egy idő után a tanulásba fektetett munkám meghozza a gyümölcsét, és mint tudjuk a gyümölcsből pálinkát lehet főzni!\"

Glpetyus
DannyL
A következõ kis leírás VIS kollégától származik az softair.hu fórumáról:

"Akku dolgokról essék pár szó. Elõre bocsájtanám hogy itt is rendszerben
kell gondolkodni szóval, aki nem konyít semmit az elektromos dolgokhoz
illetve kezdõ még AEG-ek terén ne vonjon le messzemenõ
következtetéseket a következõ infókból mivel a rendszer többi eleme,
mint a vezetékezés ( biztosítékkal ), belsõ tûzkapcsoló, motor teljesítménye,
áramfelvétele és áttélele szintén nagyon fontos tényezõk (egy bizonyos
tuning felett):

6 cellás ( 7.2 V ) aksit a RACE autósok használnak.
7 cellás ( 8.4 V ) aksi az alap AEG-ek fõ áramforrása.
8 cellás ( 9.6 V ) aksi az alap AEG-ek gyorsítója (nagy tûzgyorsaság),
illetve m100-m110-m120 tuning AEG-ek ESETLEGES tartozéka.

- TM és CA alap AEG-ek ( 250-320 FPS ) simán mennek nagy
tipusú ( SUB C ) 7 cellás minõségi NiCd pakkokkal.
Elülsõ markolatokba rakható SUB C-nél kissebb tipusút használó
fegyverek esetén ( ha belefér ) szoktunk 8 cellás pl. 1100-1500-1700-as
akkupakkot használni.

- Alap tuning esetén ( 320-400 FPS ) a kis tipusú nem SUB C fajtákat
általában már korlátozottan tudjuk használni, max. a Sanyo ( vagy
azonos minõségû ) 8 cellás 1500 de inkább 1700 mAh-as pakkokat
de azt is kb. 380 FPS-ig. Tehát ilyenkor már fõleg a SUB C a nyerõ.

- Nagyobb tuning esetén ( 400 - 430 ) már csak SUB C és fõleg nagy
áramleadós cellák jöhetnek számításba ( Sanyo RACE 2000-2400 ) illetve
NiMh 8 cellások ( 3000 mAh és felette ) is meghajtják ezen szerkezeteket.
Utóbbiak nem bírják annyira tartani a kapocs feszültséget és emiatt pl.
téli hideg miatti rosszabb kondiciók esetén hamarabb kerülnek a
használhatósági szint alá. Természetesen egy ilyen "nagyot" lövõ puskával
nem kell annyit lõni, mint egy stock-al vagy a "kistuninggossal" elvégre a
nagyobb lõtáv megfelelõ játékos rutinnal párosulva meghozza a hátását.

- Ennél nagyobb tuningok esetén ( 430 felett ) ugyebár már csak egyes
lövés van. Itt mindig nagy áram kell, mivel a motor induláskor is sokat
vesz fel és a rugó felhúzása is nagy áramot igényel. Ezért itt már az aksik
nagy része kihullik. Csak minõségi fõleg RACE SUB C típusok ( 7 vagy 8 cella )
vagy 3000 feletti NiMh típusok jöhetnek számításba.
Természetesen ezen puskák már nagy szakértelmet kivánnak, így itt
mindig egyedi esetekrõl beszélünk tehát jól átgondolt belsõ tuning és
hozzá méretezett huzalozás, motor, áramforrás kell.

Talán a kezdõk is értettek, levettek valamit a dologból, így nem fog
sûrûn elõfordulni hogy mondjuk 7 vagy 8 cellás 4xxx mAh-s erõmûvekkel
égetik szét a fegyver belsõ szerkezetét.

Szótár:

NiCd - Nikkel Cadmium. Ez az akkucella fõ anyaga.
NiMh - Nikkel MetalHidrid
Sub-C: Akku méret, AEG-ekban használtasos "nagy" cellaként is ismert.
RACE: A SANYO márka nagy áramleadós celláinak márkajelzése illetve
az elektromotorral hajtott "kisautók" hobbyját is szokták így hívni."

MAGELLAN Cycles www.alphateam.hu

Vannak a nállunk ismert elemméretek (ceruza, baby, stb..) meg a standart jelölés rendszer (AAA, AA stb...). Ez utóbbiban van olyan hogy C (meg D meg sok más). Tippre ennek a C-s aksinak a kisebb verziója az SC, pár mm-el keskenyebb és rövidebb, közel azonos névleges teljesítménnyel.
Egy sima AA aksihoz hasonlítva tömzsibb az egész, azaz szélesebb, de rövidebb, és nem utolsó sorban dupla olyan teljesítményû.
Hasonlítsd össze mondjuk ezzel, és aksikról általában meg olvasd el ezt.

Persze mindntõl függetlenül nem értek az elektronikához és lehet teljesen hülyeséget írtam. Esetleg kérdezd meg az RC fórumon <#felkialtas>.

There\'s no save game in real life...

DannyL
Ti tisztában vagytok a Sub-Cell akkumulátor fogalmával? Mert ha igen, akkor valaki elmagyarázhatná nekem a dolgot.
Itt egy kis anyag hozzá.

Punker
hát a mai harc se volt gyenge 😊

A Föld IQ szintje állandó, csak mi vagyunk egyre többen \"Tanulok, mert egy idő után a tanulásba fektetett munkám meghozza a gyümölcsét, és mint tudjuk a gyümölcsből pálinkát lehet főzni!\"

DannyL
<#hehe>

Punker
amúgy itt vitáztok a fegyvereken mikor a lényeg az álcázás 😊

Punker

DannyL
Ja! Az más... <#whatever>

DannyL

Punker
a saját AK-jára gondolt.

DannyL
Nem lesz mert fémbõl van.

"New M15A4 features a one piece metal hop up unit. This will correct the miss feeding of TM M4s' two piece hop up unit. The new hop bucking rubber is made from a tougher material."

Mhosah Myth
Akkor olyan 340-350 körül lesz az FPS, az már bõven elég... Már csak a mûanyag hop-up-al lesznek gondjaim 😄

Gigabyte GA X48 ds5 rev2.1| Core2Duo E8200@3,4Ghz | 2x2Gb DDRII OCZ Reaper kit 800Mhz@1020Mhz | Sapphire Radeon 4890 vapor-x 1gb OC | 500Gb WD SataII | FSP Bluestorm II 500W táp

DannyL
A 6,04-es csõvel rádobhatsz 15-20 FPS-t még.

DannyL
Csak ugye a G&P ABS-bõl van, míg a CA mûanyag részei üvegszálas mûanyagból. Mondhatni gagyi hatású a CA-hoz képest, de mégis erõsebb.

Mhosah Myth
Mondjuk csak 5ezerrel drágább mint az SLR-105... De lehet mégse veszek új fegyvert! A mostaniba is van 100as rugótuning, veszek bele még 1 precíziós csövet meg egy 9,6os akksit aztán kész... 😊

Gigabyte GA X48 ds5 rev2.1| Core2Duo E8200@3,4Ghz | 2x2Gb DDRII OCZ Reaper kit 800Mhz@1020Mhz | Sapphire Radeon 4890 vapor-x 1gb OC | 500Gb WD SataII | FSP Bluestorm II 500W táp

DannyL
Vegyél G&P -t. Ez alapból 380 FPS-t tól. Ha feltuningolod 450-ig meg se áll. 😊 Csak drága.

Punker
vegyél csak maj dmegint újra avatlak, 1 hétig nem ülsz utána le az tuti 😊

Mhosah Myth
Az egyik csapattársunknak van egy SLR-105-e 120as rugóval és 0.25ös BB-vel 400FPS-t tud... Énis valami ilyesmire gondoltam 😄

DannyL
A tuningról meg annyit, hogy ugye alapból 330FPS-t tud a kicsike. Ha beleteszel egy 6.04-es csövet akkor ez felugrik 350-re és a motorhoz még hozzá se nyúltál. Ekkora erõvel meg már bármire jó vagy más cucc ezt csak nagyobb rugóval éri el.

DannyL
Épp töltöm, holnap megyek kaszabolni! 😄

DannyL
Úgy tudom igen, bár erre nem kérdeztem rá mert nem érdekelt.

DannyL
igen

DannyL
Na így néz ki. Gyakorlatilag körbe lehet vele rakni a csövet a markolaton belül az elrendezésének köszönhetõen.

Mhosah Myth
A 44-esen vetted az akksit is?

Mhosah Myth
Tényleg erre a fajta fegyverre van hangtompító? 😊

DannyL
Nekem 8 cellás aksi van benne, 9.6V-os, 1700mAh-s. Mindjárt rakok be egy képet, hogy hogyan van összekötve hogy elférjen a markolatban. Ja és kb. 11e Ft.

Mhosah Myth
Aham... És neked milyen akksi van benne és mennyiért vetted?

DannyL
Ezt én is hallottam, de a 44-esben az eladó srácnak pont olyan van mint nekem és tuningolva 120-assal és 6.04-essel tökéletesen mûködik neki. Még aksit se kellett cserélnie.

DannyL
Az enyém már a biz. sárga fogaskerekekkel szerelt 7 mm-es.

Ha még nem olvastad!

Mhosah Myth
A tiéd 6mm-es vagy 7mm-es csapágyazású gear bokszal van szerelve? Csak mert azt olvastam, hogy az újabbakon már 7mm-es van...

Mhosah Myth
Csak azt olvastam több helyen, hogy az M15ös sorozat nem igazán tuningbarát én meg tennék bele 120as rugeszt...

DannyL
Gyakorlatilag ugyan az mint az enyém, csak hosszabb a csöve és fix tusos. A hosszabb csõ elvileg pontosabbá teszi (bár erre az enyémnél sincs panasz) a fix tus meg ugye nagy aksi hely (ezzel se volt gond az enyémnél, csak máshogy illesztett nagycellást kell venni). Egyszóval tökéletes gépezet, de a CQB felejtõs vele. Míg az enyém betolt tussak kb. 750mm-es CQB közben addig ez folyamatosan 1100mm hosszú. Jó fegyver, de te tudod mire használnád. Nekem pont a CQB-ra való alkalmatlanság miatt esett ki. Ha csak a fix tus hiányzik neked a Carbine-ról, akkor vegyél Tactical Carbine-t ami ugyan akkora csövû mint a Carbine, mégis fix tusos és 845mm hosszú. A 44-es bázison szerintem nem jó a kép az M15A4 Tactical-ról, mert ott nem fix tusos és valójában pedig az. De kérdezz ár azért. Az M15A2 Tactical elvileg úgy néz ki mint az M15A4 Tactical.

Mhosah Myth
Ilyet vesz? Nagy jó 😊... Akkor majd kipróbálom! Hát a tuning nem került sokba meg így könyebben el is tudom adni, meg amíg használom jó! Lehet karácsonyra beruházok egy nagyobb fegyverbe! Csak még nem tudom milyet kéne venni... Az M15ös széria 90k alatti fegyverei csak 6mm-es csapágyakkal vannak szerelve meg azt mondják, hogy nem tuningbarátok...
Gondolkoztam még az ICS-Ak74-ben de félek attól a márkától mert azt olvastam róla, hogy alapfegyverként jobb mint a CA de tuningolásnál több mindent kell cserélni benne mert nem bírják a gyûrõdést...

Punker
Rommel ezt fogja megvenni, majd elkéred kipróbálni, amúgy minek tuningoltad az AK-t ha rögtön cseréled?😊

Mhosah Myth
Én egy ilyenen gondolkozom de ez egy ágyu!! 😊)

CA M15A4 Rifle

DannyL
<#hehe>

Mhosah Myth
Na most összedobtam a lõszerhiányos videót... 😊 Csak poén szal ne várjatok sokat de szerintem jó lett! <#nyes>

Sanko és a lõszerhiány... 😊

Punker
elméletileg holnap vagy szombaton lesz új vid.

DannyL
Igazából nem zavaró. Semmiben sem hátráltat és nem is vészes.

Mhosah Myth
Mennyire zavaró a lötyögés?

Punker
majd ha megkapom a videket szerdán megpróbálom összevágni és láthatjátok 😊

DannyL
Az ciki ha túrod a zsebed, de nem találod a golyóid! <#vigyor1>

Mhosah Myth
De az a kétségbeesett keresés ahogy a golyókat kereste a zsebében és nem találta 😄

Punker
nana! Sanko teljesen kifogyott, Viktornak 2 db lõszere maradt (azzal ki is szedte) nekem meg kb 10 maradt a tárban a fedezõ tûz után, szal jó kis csata volt 😊

Mhosah Myth
A mai nap legviccesebb jelenete az volt amikor Sanko kifogyott a lõszerbõl! Hát igen így járnak az árulók... <#nyes>
Azt külön videóba kell berakni valami Benny Hill-es zenével egy kicsit felgyorsítva 😊)

😄