29530
border=0>
border=0>
KULTURÁLT FÓRUMOZÁS A HOSSZÚ ÉLET TITKA
A flamelést, személyeskedést BANamákra utazással jutalmazzuk!
border=0>
KULTURÁLT FÓRUMOZÁS A HOSSZÚ ÉLET TITKA
A flamelést, személyeskedést BANamákra utazással jutalmazzuk!
-
#7368 katt a banner-ra és megnézed melyik gyakjátékra tudsz kimenni. -
#7367 üdvözletem urak. az első kérdésem az lenne, hogy magyarországon hol kaphatok reális áron (szóval nem 150ér) olyan ak-t, ami lehetőleg fém/fa, esetleg full fém.
második kérdésem. nagyjából kezdő vagyok. illetve régebben paintballoztam, de hát az nem ugyanaz. szóval milyen közösséghez tudnék csatlakozni, miután megvettem az általatok javasolt fegyvert...? -
-
#7365 Valaki tolja már be azt a nyomorult bannert plz! Ezt a szart nézzük miközben az új 5-ből bármelyik jobb lenne nála. -
#7364 mindenki sajat cuccal jatszik, de lehet berelni fegyvereket, epp a kezdokre gondolva. fegyverberles altalaban 3000-4000 huf korul mozog.
"mennyibe kerül egy kezdőnek a felszerelések megvétele?"
hat amennyit raszan, mondjuk olyan 30-ert vesz fegyot, es 10 ert ruhat...aztan meg ugyis megvesz minden mast :D
jatek minden heten van, tobb is, az orszag tobb pontjan. itt nezz korul -
#7363 Sziasztok!
azt szeretném kérdezni, h hol szoktatok játszani illetve milyen időközönként?
másik: hogy mindenkinek külön ruhája és fegyvere van? vagy van vmi klub(mint a paintball-nál) ahol adnak minden cuccot?
Illetve kb. mennyibe kerül egy kezdőnek a felszerelések megvétele? -
#7362 nem küldtek még semmit, amúgy tényleg vicces név :) -
MuldR #7361 Nekem volt gegemikrofon. Sajna japan nyakra terveztek, szal kisgyerekek elonyben. Europai nyakkal (nem vagyok ketajtos szekreny, szal nem nyakra gyurok) nem jo helyre esnek a pontok. Nehezen hasznalhato.
Szvsz egy jo minosegu headset tobbet er, mert bele tudsz suttogni.
Motorola PMR fak/dombok kozott parszaz metert lo at. A 3km felejtos. Jo ha 800 meterre elvisz.
Punker: lovassagi mi? Lof@xt nem kuldtek hozza? :) :D -
#7360 mi a tipusa, mennyire vagy vele elegedett? -
praksi #7359 én ilyet:
-
#7358 ok, thx. az infokat ;) -
#7357 az olcsó kategória abból is hulladék, mi lemondtunk róla, ha pl suttognod kell (a rjaban van sniper, külön felderítő) azt már nem viszi át rendesen. -
#7356 nekünk talán a KAtapultból ajánlotta ezt az egyik srác, azt mondta neki érden még nem volt gondja vele soha. -
#7355 ja, meg gegemikrofont nezegettem meg, az mennyire hasznalhato jatekon? -
#7354 aham, en is ezt nezegettem most PMRek kozul, mert ezt ki is lehet utni 3W-ra :) amugy puxingot neztem meg ami a veszpremi oldalon fennt is van. csak semmi tapasztalatom veluk, meg 1 vaygont sem akarok kiadni rajuk, ezert szeretnem tudni hogy 1 Erdi erdo teruleten mit mutatnak, mert a csapatban van par fajda, de azok eleg szarok... -
#7353 én most ilyen rádiót fogok venni elméletielg, UNC-ről jön hozzá a lovassági headset.
-
#7352 akkor mast kerdezek :)
Ti milyen radiot hazsnaltok ,es menynire vagytok megelegedve vele? pl. Erden mennyire mukodik jol, "atlovi" az erdot stb. -
#7351 Szerintem meg elvetve van, a tobbseg elvezi a jatekot! -
#7350 rendelt mar valaki innenradiot? elore kene utalni a lovet, de nemigen talaltam semmit a sracrol, hogy mennyire korrekt stb. itthon mashol majdnem egy tizessel dragabb ugyan az a cucc. -
#7349 "nem érett még meg erre a magyar as nép szerintem."
te se beszélj akkor az egész AS játékosállományról, ha nem játszottál még a nagyrészével... -
#7348 összejáró társasággal nincs is probléma... (vagy meghívottas redszerrel)
annál inkább a "jön aki akar, csak legyen fegyvere+szemüvege" módszerrel. mert hiába vagyunk többen, ha nem úgy néz ki a harc mint egy konkrét háborús szituáció.
"beszélj a magad nevében" -.- "ne ítélkezz olyan felett akit nem ismersz" -
#7347 Ott a pont ... nem az a lényeg, hogy hány ember, hanem hogy milyenek ...
Ráadásul Angliában azért "kicsit" keményebben veszik az AS-t mint itthon, ott pistike nem vszi meg olyan egyszerűen a kínai AEG-et a piacon, vagy ha mégis utánna nem megy vele és rontja el a komolyabb játékokat ...
Biztos ott is van surlódás, de tuti nem annyi mint itthon ...
Én ugyan itthoni komolyabb játékon nem voltam anno sosem (Sajna mindig melóztam akkor :( ), de Game Wardenen voltam, ráadásul kezdőként, ott pedig sok ország összegyűlt, és az ebédkor eltünő vietkonogn kívül más problémára nem emléxem, összetűzésekre sem :) Itthoni játékokon is volt hogy máshonnan is jöttek játékosok, az elején meg lettek beszélve a szabályok és kész ... ennyi az egész ... Mondjuk akkor még nem volt ilyen elterjedt az AS ... -
#7346 beszélj a magad nevében, szeptemberben 80+ fős játékot szerveztünk egyetlen probléma nem volt rossz szó nem hangzott el, több csapat volt budapestről, miskolc, hajdúszoboszló, tiszafüred stb, értelmes embereket kell meghívni értelmes játékra és nincs probléma, miskolcon 100 fő környékével vannak játékok nincs anyázás, egyszerűen csak azokat kell meghívni akik normálisak és játszani mennek jólérezni magukat. -
#7345 de minek?... már a 60-70fős játékokon is vitatkozás/félreértés van.
nem beszélve a 100és fölöttiekről...
nem érett még meg erre a magyar as nép szerintem. -
#7344 Hehe :)
Repülőnapon mikor voltunk volt kiállítva pár katonai járgány, meg volt is ilyen rendezvény valahol, csak pont melóztam, nem tudtam elmenni ...
Nyáron viszont barátaimmal angliában voltunk a War and Peace show-n ...
Nnnna, aki katonai dolgokban érdkelt, annak el kell mennie oda ... a világ legnagyobb katonai járműsója ... eszméletlen ... (pár kép van a galériámban is :) )
Arról nem is beszélve, hogy nem csak kiállítás, hanem vásár is ...
Elég szar volt az idő, ezért vettem egy angol BDU-t, meg egy thinsulate betétes bőrbakancsot ... 12 fontért :) Nem a keletre jellemző, ittmindendrágább felfogás volt, hanem fillérekért vehettél BÁRMIT (Jó, voltak drága cuccok is, de olcsóbban mint a táboron kívül!)
Csak azért nem vettem meg egy komplett orosz egyenruhát, mert nem volt a méretemben (Asszem az afganisztáni cucc, amilyet a "9-ik század"-ban is viseltek ...)
Rengeteg AS cucc volt, az Airsoft International magazinnak volt felálított AS pályája is (Játszottunk is ellenük, pisztolyharc volt igaz, de qrva jó volt ...)
Szóval nagyon komoly volt :)
Nnnna, csak azt akartam kihámozni belőlle, hogy Angliában nagy hagyománya van ezeknek a járműves sóknak, és nem olyan mint itthon, hogy lelőnek, ha valamihez hozzáérsz :) Összeismerkedtünk egy fickóval, aki az ottani járműgyűjtők egyesületének valami főnöke, és mesélte, hogy kisebb rendezvények havi rendszerességgel vannak, van aki jobban is szereti őket, mert családiasabb a hangulatuk :)
Ergo nem hinném, hogy ha pár nagyobb Angol AS pálya összefogna, nem tudna komplett háborút megszervezni, komoly harcijárműállománnyal ... -
#7343 Azaz :)
Épp most olvasgatom az új MASZ topikját, nekem tetszik, hogy semmivel nem lehetne épületben sorozni ... szvsz 2-5 méterről inkább 1 pötty mint 30 ...
Az az igazság, hogy nagyon jó lenne visszamenni játszani, de sajna lakás ,meg kocsi, meg minden mellett nem akarok megint többszázezret rákölteni ... Ráadásul a régi komáromi brigádot nagyon bírtam, nagyon jó csapat volt, az újban is vannak nagyon jó arcok (Pár játékra kimentem nézőnek még nyáron ...), de sok a fiatal, félek hogy pistikésedik a mezőny :) ... de most egy nagyon jó barátom tervezgeti, hogy kipróbálja, és vele azért szivesen eljárnék ...
Én nem tekintek olyan vérkomolyan az AS-re, imádom, nagyon jó dolog és a katonai jellege mellett a társaság miatt szerettem ... na most ha egy olyan társaságot találnék, akikkel nem szeretek igazán együtt lenni, asszem felesleges pénzkidobás lenne megint a bevásárlás ...
Most viszont átestem a ló túloldalára ... Annyi jó minőségű kínai AEG van mostmár, hogy egyszerűen nem tudok dönteni :) -
#7342 jó lenne ennyi járgánnyal játszani :) -
gma #7341 Igen, mostanában ott tartunk, hogy van a masz, meg van egy pár engedmény néha, mint:
- 400 fps lassan minden aeg
- épületben sorozat is mehet
- rálövési táv? az mi?
Na és ez már fáj :) -
MuldR #7340 Az AS7-esre gondolsz?:) Na az letta MASZ alapja. Szovel ez egy tovabbfejlesztett verzio. Es igen, a regi szep idok, mikor 410 FPS az sniper volt, es 360 folott senkinek nem volt az AEGje, mert szethullott volna :) Akkoriban kb 300 FPS volt az atlag. Senkinek sem volt keves.
De ma mas a helyzet. Kinaiak dobozbol 370-410 -et tolnak, es a verpistikek ezt veszik. Muszaj leszabalyozni, mert nagyon erik egy durva baleset. -
#7339 Jóreggelt :)
Asszem megnézem ezt az új MASZ-t ... az az igazság hogy anno mikor én játszottam még nem nagyon volt MASZ ... igaz, volt valami kezdemény, VIS-ék dolgoztak anno rajta, kaptam is valami nyomtatványt, de ettől függetlenül az alapvető dolgok mindig működtek ... a legfontosabb szabályok a direkt fejövést hanyagolni kellett, épületben SZIGORÚAN 1-es lövés és ilyenek mindenhol működtek ... bár Szlovákiában játszottunk Nagyarcokkal, ők nem értették meg az istennek sem, pedig elmondták nekik magyarul, szlovákul, németül és angolul is ... :(
A tavalyit olvasgattam, és háááát ... volt benne pár olyan dolog amin kamilláztam ... lehet hogy kell a vérpistikék ellen, de kellene egy vérpistikés MASZ és egy komoly játékos MASZ is külön asszem :)
FPS mizériára ... épületbe felesleges a sok FPS ... anno mikor még csak MARUI és ICS fegyók voltak a maguk kezdő 280FPS-ével, még érthető volt hogy erdőbe kellett kicsit több, de M120-as fegyverek voltak max ... és nem volt mindenkinek, mert azért elég drága hobbi volt ...
Elég gáz ám úgy játszani, hogy mindenki 400FPS-es fegyóval szaladgál, lényegesen több esélyük van mint az alafegyós játékosnak ...
Játszottunk srácok ellen akiknél mindendkinek alapfegyvere volt ... nállunk pedig minden fegyó M120-as ... szűk tereken, kisebb távolságokon semmi előnyünk nem volt jóformán, de ahogy nőtt a táv, úgy jött elő az FPS előnye ... volt olyan hogy egy épületet kellett bevenni ... még épphogy elkezdtük, elkezdtek a srácok lőni az épületből kifelé ... de pont olyan távol voltunk, hogy erősen locsolniuk kellett, mi meg simán kiszedtük az ablakból az emberkéket ...
Szóval jó is meg rosz is az erős fegyver ... de inkább akkor a rossz, ha rossz ember kezében van ...
Ja és a P90-es témához :) Az tény hogy sok embernek nem tetszik, de osztom azt a vélemény hogy épületbe námberván! :)
Ha lenne kínaiban, asszem én is vennék :) -
MuldR #7338 Inkabb fa mintazatu :) -
praksi #7337 a 031-el nekem az volt a bajom (azonkívül, hogy az AK széria egyik tagja se tetszik :-) ), hogy valamiért orrnehéz. -
#7336 fa hatású műanyag. -
#7335 e között a kettő között gondolkozok nagyon,hogy melyik kéne,így hogy láttamnormális kéet 0.28-ról,afelé húz a szivem,kéne néznem 0.31-ről is:D
de az hogy fa+fém nagyon bejön:) -
#7334 fel eve vettem CM-0.28-at dobozbol kiveve 330-at lott siman:)CM-0.31-rol ne is beszeljunk az siman 360-370 alapbol! es az is megvan 25 korul -
#7333 akkor lehet kínai piac lesz:O 17k ezért,a hülyének is mégéri:D főleg ha több fps,250-260 eléggé karcsú,igaz 370 meg szinte sok,de erdőben inkább -
#7332 ha első generációs akkor az olyan 250-260, ha az uccsó széria akkor volt már 370-es is, de ha kínai piacon, vagy hasonló beszerzésből veszed akkor nagy valószínűséggel újabbat kapsz és olcsóbban!, utóljára 17k-t mondtak cyma AK47-esre!!! -
#7331 itt 310fps ittmeg 280,melyik az igaz?airsoftgunon megnézve a képet nagyoban,valami gyönyörű ez a fegyver -
#7330 hu,hazaértem,nagyon jó volt mai játék:) medic voltam rohangáltam odavisza:))
volt egy csávó veásta magát a hóba,hóálcával,és az vlt a feladat,hogy nekünk az úton kellett egy táskát vinnünk,őm meg út mellet ásta be magát,kb öten áltak mellette,valaki majdnem rá is lépett de senki sem látta:D és amikro a táskás odaért mellé kigrott,megfotga és nyertek:D -
praksi #7329 mai játékon beépített ügynök voltam, tizenvalahány ember esett ki, mert rossz irányba küldtem őket :-DD
meg hármat személyesen lőttem hátba :)