29530
border=0>

border=0>

KULTURÁLT FÓRUMOZÁS A HOSSZÚ ÉLET TITKA
A flamelést, személyeskedést BANamákra utazással jutalmazzuk!

• Adi
    nem tudom.. jobban járok JG SR16 M4-el?? erre lehet minden féle dolgot tenni. Red dot, taktikai lámpa, vertikális markolat. stb.. vagy jobbnak számít a CA? nem vágom..
  • DannyL
    Waxx cikke a fegyverről
  • Adi
    erről mi a vélemény amúgy?CA
  • praksi
    sötétben is folyamatosan világít :-)
  • praksi
    utánaolvastam, azt a piros szál tényleg trícium, amiből ha elektronok válnak ki, egy megfelelő anyag (pl. foszfor) világítani kezd; ennek az eszköznek az az előnye, hogy nem kell hozzá elem (mivel a linkelt Guarder-hez kell, gondolom tényleg szívószál van rajta :-) ).

van egy link egy ACOG Scope/Docter reddot kombóról, a második bekezdésnél írja a fentieket:
    link
  • Punker
    és ha sötét van? :)

kösz
  • DannyL
    Mindig tanulok valamit. :)
  • MuldR
    Ja, az igazin. Az ASesen persze replika, es nem gyujt semmit csak design :)
  • MuldR
    Triciumos szal. Az gyujti a fenyt a szalkereszt megvilagitasahoz. Ha jol tudom.
  • Punker
    mi az a piros "szívószál" ?

• Punker
  • DummyBoy
    Erre :) (Nemtuttam milyen az a kadét zsák :) )

Köszi :)
  • Punker
    mire vagy kiváncsi? 33 literes, 1 nagy rész, 2 oldalsó zseb (azok kulacs méretnél nagyobbak) tetején közepes zseb.
  • DummyBoy
    Jaja .. Brit DPMK kadét zsák, web-tex ... ezt írtad még az előző oldalon :)

Most találtam elég jó DPM cuccokat, de sajna a flecktarn-on, ami nem az olcsóságáról híres :(
  • Punker
    hát három játék után még nem tudok igazán nyilatkozni.

milyen DPM-re gondolsz a zsákra?
  • Kurfürst
    Hát sokat nem tudsz rajta nézni, próbáld hogy lő-e, meg kicsit a csövét hogy egyenes-e. Nemtom mit érdemes a józan paraszti észen túl, vannak itt emberkék nálam sokkal több tapasztalattal, v. nézz körül a softair.hu topicokban..
  • Kurfürst
    Jászai Mari tér - Szeráj között és SZ-oldalon, egy flecktarnos-gázmaszkos katona áll a kapuban, majd ő útbaigazít! ;)
  • Adi
    Én hétfőn tervezek m4-et venni JG-t. Mit nézzek pontosan? A csövét nem e ferde??:D
  • degenerator
    ez a turkáló érdekelne. van honlapja a boltnak? mi a pontos címe?
  • DannyL
    A WGC-n már egy új típust árulnak kb. 2 hónapja. Nekünk még a régebbi van. Gondolom javították a gyermekbetegségeket.
  • MuldR
    A guarder crono nagyon jo, egyetlen hibaja, hogy az aksija szeret tonkremenni. Tobb csapatnal is lattam mar, hogy kulso aksi van raragasztva, mert a belso tonkrement. Mondjuk spec a mienk ket eve tokeletesen mukodik, asszem mert kb 1 eve nem lattam, de csapattagok kozott kering, szal biztos jo :)
  • DummyBoy
    Öööö ... nem így értettem :) De köszi :)

DPM-em már van, meg valami gagyi Woodland is ... a DPM fényévekkel kényelmesebb cucc :) Ráadásul a szinét is szeretem :) Sajnos rosszul fogalmaztam ... ruhám már akad, mellény és ilyesmire gondoltam :)

Sajna BP nekem felejtős, messze van, Komárno-ban van egy jó military shop, ha azt nem nézzük hogy elég érdekes az eladók hozzáállása, az áraik és a készletük az jó ... (Hivatalosan nagyker, de néha kiszolgálnak mezei embereket is csak előtte leüvöltik őket :) )
  • Kurfürst
    Eredeti katonai gyakorlót sokkal inkább érdemes venni... bemész a Jászai Mari téri military turkálóba, és 2-3 ezerért MINŐSÉGI, használt cuccot kapsz, főleg német, magyar, és amcsi van, + horvát taktikai mellény dögivel. Nagyon jó kis bolt.

Angol terepmintát, ami *szerintem* a német mellett a másik minőségi, jó ár/érték arányú praktikus alternatíva, a 44-es bázisban lehet kapni, egész pofás és modern, az anyaga pedig meglepően puha, Coccolino macis. :) Illetve van még ez Rothbarth Military Nagyáruház (=panelgettó alatt éjjelnappali mératű helység az Árpád hídnál), ahol szintén akadnak használható cuccok.

MutliCAMet (másolat) itt lehet venni : http://ebaybanned.com/

Ezzel szemben elmész az utángyártott military boltba, és 2-3x annyiért kapsz új gagyit.. amit láttam ezekből az alapján NAGYON nem ajánlanám. Gyagyi, szar, fos, szakad, lötyög, tehénenagatya szabás stb...
  • DummyBoy
    Helló All!

@Punker: Mennyire jó rejőszín a Multicam itthon? Használtad már? Nem túl világos? War and Peace-en pár angol AS alakulat felvonult, teljes menetfelszerelésben, volt köztük Multicam-os is ... qrva jól nézett ki, de nem úgy tűnt mintha itthon jól használható lenne :)

DPM cuccról meg dobj fel egy fotót légyszives .. lehet érdekel :) )

Úgy tervezem, hogy ha végre sikerül, véget vetek a sokéves agy-airsoftnak, és lehetőleg valamilyen szinten authentikus felszerelést szerzek be ha tudok ... amilyen lókoszt csak tudok :) (Ergo, nem akarok eredeti ruhákat, arra a pár játékra mire ki tudnék menni, tökéletes az utángyártott is, csak legalább legyen valami rendszer benne :) )

Ez a vám dolog meg tényleg érdekes ... haverom rékérdezett a Vámosoknál, akik szerint nincs vám, másik haver DHL-nél melózik, vámügyintéző, szerinte sincs vám ... mégis van vám ... szóval ... kiértiezt :)
  • DannyL
    Nekünk is ilyen kronónk van, hibátlan, vegyetek ilyet nyugodtan.
  • Caterpillar
    Köszönöm szépen a kimerítő választ! ;)

A tömeggel nem lehet gond elvégre is az Ak -m is 3,75 kg tele tárral 4,1 ahhoz már hozzászokam alapkiképzésen!

A fém testre én is gondoltam szerintem azt majd idővel lecserélem ahogy tanácsoltad!
    A hosszával szintén nem lesz gondom minnél hosszabb annál jobb alapon!

Köszönöm még egyszer!
  • praksi
    a vámosok érdekesen dolgoznak, az egyik srác rendelt kínából valamilyen fegyvert (most nem jut eszembe milyet); és a fináncok visszaküldték... úgyhogy mérgében vett egy GBB-s Desert Eagle-t :-) [basszus, olyan visszarúgása van annak a fegyónak...]
  • praksi
    *lehető

pontosítok: az AEG-ek közül 410 volt a legnagyobb; de az egyik srác most vett egy Tanaka gázos snipert, azt az üzletben 530 fps-re mérték (a bánatos ****-ért kell olyan erősnek lennie...), de most a hideg miatt "csak" 420 volt.

szerintem egy nagyon jó és hasznos kis eszköz, a tartóssága majd egy év múlva kiderül :-)
  • Punker
    mi WGC-ről néztük onnan ha nincs vám olcsóbb lenne, kösz az infót.
  • praksi
    30 ezer pénz volt (mi összedobtuk rá a pénzt), jár hozzá hálózati adapter, de megy elemről is (ha jól emlékszem ha akksi van benne, akkor tudja tölteni is, de ez nem 100%); a lövést azonnal érzékeli és rögtön ki is jelzi; állvány nincs hozzá, de olyan kialakítása van, hogy bármilyen fényképezőgép-állványhoz rögzíthető. van rajta egy MODE kapcsoló, azon lehet állítani, h fps vagy m/s értéket akarsz-e mérni.

arra kell figyelni, h a fegyver minél vízszintesebb legyen a méréskor, különben pontatlan lehet + a fegyver csövét a lehet legjobban be kell nyomni a csőbe (komolyan; valaki 5 centivel távolabbról mért, már 5-10 fps-el kisebb lett az érték)

a srácok a szegedi Nowarban vették; de szerintem meg tudjátok venni online is

ja, a "győztes" egy tuningolt Cyma AK74 lett, 410 fps-el; rajta kívül más nem volt 400 felett. amúgy azon az AK47-en meg az M16-on mindenki meglepődött, mert mindkettőnek nagy a lőtávja, mi legalább 360 környékére vártuk volna.
  • Punker
    mi is hasonló crono-t tervezünk beszerezni, mik a tapasztalatok?
  • praksi
    most vett a csapat nálunk egy Guarder kronót, mai kronózáskor derült ki, hogy a JG-nál baromi nagy szórások vannak. az én MP5-öm stabil 340 fps-t produkált, egy M16 és egy AK47 pedig épp elérte a 300 fps-t...
    (0.20-as BB-vel, letekert hopuppal)

• Kurfürst
    Gondolom ua. mint a többi JG M-16 széria. Ez a front railes ugye? Nem rossz fegyók, alapból erősek, pontosak - a célzóka kivitelezése például kifejezetten tetszett - és súlyra relatíve könnyű is.

Ami nem szimpi bennük :

- műanyag test, pusztán esztétikai szempontból : RANDA szürke MŰANYAG
    - kicsit lötyögős elülső borítás, a railes nemtom milyen
    - nagyon hosszú, susnyásban, épületben szenvedés egy ekkora puska, viszont jobban is néz ki mint a kicsi karabély

Ami necces lehet ezeknél a fegyóknál és amire jó figyelni, ha itton veszed, hogy a cső nagyon hosszú és láttam már olyat ami gyárilag kicsit görbe volt, oldalra vitt, és az irányzék állítgatásával sem lehetett kompenzálni. Nem tudom mennyire jellemző, mert 1 JG M-16 és 3 M-4 lett véve eddig ismerősi körbe, abból az egyik M-4 ilyen volt.

Nem tudom az ilyennel mit lehet csinálni, azonkívűl hogy vásárlás előtt megnézed alaposan.

Egyébként ha nem fogsz ki pont egy rossz darabot, és egyébként is tetszik a fegyó, a JG M-16 szériát csak ajánlani tudom, jó, erős, pontos darabok, a műanyag testet (amit ha akarsz később cserélhetsz fémtestre, nem is olyan drágán, mi pl. lefújtuk Tamiya Gunmetal modellfestékkel) és elülső borítás mozgását-ropogását leszámítva. Viszont ha Red Dotot akarsz rá rakni, kell majd egy magasító is mert egyébként belelóg az elülső irányzék.
  • Caterpillar
    Szépjónapot!

Kinéztem magamnak a Jing Gong M16 A4 SPR -t... Esetleg van valakinek tapasztalata vagy bármi amit jó ha tudok ezzel a fegyverrel kapcsolatban? A kínai sajátosságokat leszámítva. :)
  • CseNo
    Na jó, most nem, de nyáron tiszta por volt a belseje is :/ Akkor kellett. Az AK-t könnyű szétszedni, néhány csavar és kész... Nem kell pattintgatni semmit hogy szétkopjon, a csavar menet meg nem kopik el olyan gyorsan. Önmetsző csavar meg talán csak 1 van, a tokfedél alatt. A GB-t nem szedem szét azért minden meccs után, de nem árt ellenőrizni a kopásokat.
  • Punker
    megnéztem most hogy pakolok, nem kína hanem dominikai köztársoság :)
  • Mersant
    tok felesleges, foleg hogy nem ugy lettek kitalalva hogy az ember folyton buheralja. minden szetszedesnel kapnak az illesztesek es a menetek, elobb-utobb majd jol kikopnak. boven eleg a fegyver kulsejet es a csovet megtisztitani. szerintem...
  • Punker
    szerintem ha egyszer jól ki van hézagolva stabil fps-t tol nem kell piszkálni hónapokig.
  • dronkZero
    Hm, és ez tutira jót tesz neki? Oké, hogy időnként kell, de állandó jelleggel buherálni?
  • Punker
    mindenkinek kell 1 hobbi :)