29530
border=0>
border=0>
KULTURÁLT FÓRUMOZÁS A HOSSZÚ ÉLET TITKA
A flamelést, személyeskedést BANamákra utazással jutalmazzuk!
border=0>
KULTURÁLT FÓRUMOZÁS A HOSSZÚ ÉLET TITKA
A flamelést, személyeskedést BANamákra utazással jutalmazzuk!
-
Kurfürst #7728 Jól néz ki és egy egység, tetszik. A szem/fog védelem elég nehéz kérdés, egyensúlyozni kell a védelem és a kényelem között. Az ilyen síszemüveges védőkkel másoknak a csapatban leginkább az volt a baja, hogy 1, Párásodik 2, Karcolódik, ezért szarul lehet kilátni belőle. Rajtam 1x volt egy kölcsönben, nem annyira tetszett a szemüveg után, persze 100% os védelmet nyújt. Az arc elé tett maszk egyébként is csak erősíti a párásodást.
Én maradok a saját magam által fabrikáltaknál, acélrácsból arc elé görbített-vagdosott maszk, bár ahogy elnézem a képeket van aki ezt vmi műanyag hálóból csinálja. Kombinálni kell egy védőszemüveggel. Gyakorlatilag a legjobb megoldás, mert szabadon kapsz levegőt, mások is értik amit mondasz, és nem gyűjti a lehellet párát sem. Hátránya hogy meg kell csinálni és a fülvédelem kérdése az elég nehézkes.. max veszel hozzá egy PASGT sisakot. Füllel amúgy is az a baj hogy vagy véded és akkor nem hallasz, vagy nem véded és fölkészülsz kellemetlenségekre.
Forrás : Milsim.hu
Ja a képen nem én vagyok. ;)
Szal aki a fülvédelmet értelmesen meg tudta oldani, kíváncsi vok az ötletekre.. -
#7727 hehe, az is valami. ha nem valik be, levest fozunk belole :D -
#7726 melyik? a kőmorzsalékos össze vissza megy mert nem kiegyensúlyozott, a kukoricalisztes finom abból ettem nowar-ban :) -
#7725 palinkas jo reggel!
van valakinek tapasztalata a mostani bio BB-el? erdemes olyat venni? es ha igen milyen tipust? lotavot, pontossagot mennyire befolyasolja? -
nyakadra meg tekersz 1 kendőt..... -
#7723 itt találtam: de ez nem JT
itt
1.:Lencsés védőmaszk COMMANDER 9 ezerért
2.:V-FORCE lencsés maszk 10-ért, viszont ez a nyakat nem védi sztem!.. többi boltba nem láttam igazán olyan maszkot ami védi a fület. -
#7722 hol vetted?? nagyon nem találok magyar oldalon sehol!:( csak paintballos változatott. -
#7721 nekem a maszkon alapból van, bár most a maszk részt levettem lesz helyette egyedi multicam festéssel. JT delta maszkra keress rá aszem, nagy szemüveg, fogvédő + fülvédő, 2006-ban 7500 pénz volt B kategóriás 500 FPS-ig jó. -
#7720 uff.. ne is mond!:O
ezért akarok vmi védőt a fülemre... egyáltalán lehet kapni? -
praksi #7719 hát, némileg olcsóbb egy maszk beszerzése, mint egy ilyen "katonadolog" orvosi kezelése :-P
most hétvégén mázlim volt, az összes fejlövést felfogta a szemüvegem (az egyik olyan hirtelen történt, h ijedtemben dobtam egy hátast...) -
#7718 én 15-ből kezdtem anno, persze akkor sokkal gyengébb fegyverek voltak és a műanyag gear-es cm0,23-mal 1 hónapig kényelmesen eljátszogattam. augusztusban kezdtem decemberben váltottam CA-ra és abba köv év áprilisában került tuning. -
#7717 azért az ottmaradt bb a fülben eléggé durva -
#7716 ez lehet igaz,és elhiszem,csak nem mindenkinek van egyszerre 100.000 elkölteni:S -
#7715 Hjah. Atlétikánál meg ínszalagszakadás a menő. Ez ilyen.
A fogsérüléseket leszámítva ezek semmiségek. Arra meg ott a maszk. Nem kell túlparázni. Úgy is mondhatnám, hogy "katonadolog"... :) -
#7714 ezért játszok én erdőben is maszkban. -
#7713 vagyígy -
#7712 -
#7711 azt hiszem ezt érdemes elolvasni mindenkinek, maximálisan egyetértek vele:
" Üdv,
Én elég sok fegyvert javítok, illetve elég sok fegyver megfordult a kezeim között a tesztek során. A kínai fegyverekről eddig tartóssági teszt nem nagyon készülhetett, mivel kb. egy éve jöttek be komolyabb számban. Sok általam szervizelt fegyver közül most kerül vissza hozzám átnézésre tartós használat (kb. 1,5év) után. Elmondható, hogy szinte mindegyikkel gond van (volt). Rendberakás után az eredeti teljesítményük kb. 75%-át hozzák csak, köszönhetően a fáradó alkatrészeknek. Persze vannak közöttük kivételek is, amelyeken szinte nem is látszik a használat, de ezek csekély számban vannak jelen. Ez a csekély árukkal magyarázható. kezdőknek tökéletes fegyver, ami kb akkorra esik szét, amikor az illető tényleg komolyan foglalkozni akar az AS-sel. + megszállott gyüjtők egy "márkás" fegyó árából vesznek 3db-ot a "gyűjteménybe". Illetve remek "project" fegyverek lehetnek. Az "alapkategóriában" (gépkarabély, géppisztoly) nagyon jó kis fegyverek, de pld. sniper és támogató fegyvereik még messze vannak a "márkás" gyártók termékeitől. Jelenleg elmondható, hogy általában a kínai fegyverekre kb 2-3x annyit kell költeni komolyabb meghibásodás esetén, mint márkás társukra.
A márkásak közül is eléggé vegyes a kép. Jelenleg egy kb 3éves TM MC-51-et használok, amit Kvityától vettem használtan. azóta is stabil 370fpst lő hiba nélkül, (persze az éves átnézések meg vannak rajta csinálva). Ezzel szemben a CA M4, M15 újabb (2005-2007) sorozatánál valamit nagyon elcseszhettek, mert szériahiba a beégett tűzkapcsoló, rossz selector plate, hop-up, stb... ergo a magasabb ár nem felététlenül magasabb minőséget takar. Viszont egy esetleges alkatrészcsere esetén nagyon csekély az inkompatibilitásból adódó hibalehetőségek, nem úgy a kínaiknál. Sniper és támogatófegyvert is csak a márkásak közül érdemes választani. Általánosságban elmondható, hogy ha egy megbízható éveken át biztosan működő fegyvert akarsz, akkor a TM, CA, GP, ICS termékei a nyerőek számodra.
Üdv,
beczl " -
#7710 Na, akkor az alkoholos állapot legalább bizonyított... :)
Remélem tényleg sikerül összeszervezned a dolgot! -
#7709 ez nálunk volt a játék elötti kocsma napon, már kinéztem hozzá a terepet rajta vagyok a témán :) -
#7708 Hátt... ööö... Az a helyzet, hogy nem emlékszem, hogy egyáltalán mikor került ez először szóba, hol hallottam az ötletet. Csak időnként eszembe jut, aztán most le is írtam. Még az is lehet, hogy én találtam ki... :P De nem akarom senkitől elvenni az ötletért járó elismerést, :) csak tényleg nem emlékszem, hogy mikor, hogyan... (Na ebből kiindulva tényleg elképzelhető, hogy tudatmódosult állapotban voltunk... :P) -
#7707 ugy hogy ne logjon bele a csobe a gumi, tehat ne porgesse meg a BB-t. biztos jelolve van a szerkezeten hogy merre kell tekerni... -
#7706 hop-up-ot nullára?:D
Magyarul kérném!:D
(bocs de még nagyon kuka vagyok) -
#7705 gondolom semmilyen alkohol/drog befolyasa alatt nem alltatok. -
#7704 Tisztítópálcáról jut eszembe, valaki egyszer felvetette, hogy kéne napóleonos játékot szervezni... :P
Tár nélkül, zsebben egy marék golyó, sorban felállni egymással szemben, golyó elöl csőbe beletesz(hopup leteker), tisztítópálcával helyre tuszkol, térdel, lő! :D Hátsó sor előre lép, első sor közben tölt... stb.
Nagy buli lenne, ha egyszer tényleg rászánnánk magunkat... :)
Na jó, nem kellene teljes napos játék, csak valamelyik játék elején/végén egy pár kört lenyomni így... -
praksi #7703 a fegyverhez kellett volna kapnod elvileg egy kis füzetet, abban le van rajzolva, h mit kell vele csinálni :-) -
MuldR #7702 100% pamut rongyot :) -
#7701 hat az attol fugg hogy tolto vagy tisztitopalcat kaptal :D gondolom tisztitot. szal jatek utan belefuzol 1 kis rongycsikor es azzal kisuvickolod a csovet, de elotte hopupot tekerd nullara. -
#7700 :( hát az nem jó. Még fárasztanálak titeket. Kaptam egy ilyen hosszu pálcát. Gondolom az kénne a csöbe dugdosni? de azt mikor? hogyan? minek?:D -
praksi #7699 www.bkse.hu -
gma #7698 Hi, szerintem keresd a boltokat, ők fognak tudni segíteni. 44-es, Keleti stb. -
#7697 Sziasztok, tudtok valami olyan lehetosegrol Budapest kornyeken hogy terulet, fegyver stb berlesel mint egy Paintball jatekot egy kissebb csoport szamara van lehetoseg? Vagy maradt a regi mindenki sajata fegyverrel jatszik "fix" napokon es ott esetleg lehet fegyvert berelni valakitol a jatekra. -
praksi #7696 nekem vab egy piros leded kínai töltőm, az csak elhalványul, ha teli az akksi -
#7695 boszniában azzal löttek agyon 50 embert:) -
#7694 asszem ertem a problemadat :) ugy ahogy Punker mondta. az a tolto nem fog valtani sehova, neked kell nezni az orat es kihuzni, vagy idokapcsolos dugaljba kell dugnod. eloszor azt hittem felautomata toltod van... -
#7693 ha meg alap kínai töltő örülj ha egyáltalán led van rajta :) -
#7692 a bealitott ido leteltevel atvalt zoldre... -
#7691 Még vmi. Ha töltitek az aksit nektek az adapter átvált zöldre? Vagy folyamatosan pirsan ég és mondjuk leveszitek egy 9 óra múlva? -
#7690 Hát igen.. -
Caterpillar #7689 Töltetlen fegyver márpedig nincsen és a partfisnyél is elsül néha...