Airsoft

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

Punker
hát ha türelmes vagy hajrá 😊

A Föld IQ szintje állandó, csak mi vagyunk egyre többen \"Tanulok, mert egy idő után a tanulásba fektetett munkám meghozza a gyümölcsét, és mint tudjuk a gyümölcsből pálinkát lehet főzni!\"

repvez
Akkor én még várok addig mikor már a poor nép is hozzájuthat az ilyenhez 😊
Punker
full felsõ kategóriánál van még csak ez.

A Föld IQ szintje állandó, csak mi vagyunk egyre többen \"Tanulok, mert egy idő után a tanulásba fektetett munkám meghozza a gyümölcsét, és mint tudjuk a gyümölcsből pálinkát lehet főzni!\"

repvez
dejo ennél már mozog a zárszerkezet lövéskor mint az igazinál ,de gondolom azért az 1000$ körüli árért mozogjon is.Vagy ez már akár a cyma-nál is mozog?
Punker
nem lehettél sötét, mielött elmentél a veterán tovább képzésre a csigazabálókhoz együttð dumáltunk errõl még kérdeztem is hogy a modell autóm töltõje jobb e mint amit adtak a well-hez, max elfelejtetted 😊

bocs, akkor csak én voltam ennyire sötét, hogy nem tudtam... de mostantól inkább nem is írok ide semmit, hogy ne égessem magam

:: www.airsoft-eger.hu :: www.warfighter.hu ::

Punker
neuro ezt tedd ki a honlapra mottónak 😊

(ruhákról és fegyverekrõl beszélgettünk: "Attis üzenete:
milslim...hmm....hát mi olyanok vagyunk mint az ökörhuggyozás.... ...de legallábbis mint egy délszláv szabadcsapat.....")

"Attis üzenete:
a miénk demokratikus erõszakszervezet....."

Punker
eleve az hogy Tamiya csatlakozós a legtöbb fegyver már árulkodó jel 😊

DannyL
Egy kicsit bõvebben az akksikról és arról, hogy mit is kell használni egy bizonyos tuning esetén. A leírás VIS kollégától származik!

AEG upgrade battery required:
350fps : 9.6V 600mah or above
400fps : 9.6V 1500mah or 8.4V 2000mah or above
450fps : 9.6V 2000mah or above

Akku dolgokról essék pár szó. Elõre bocsájtanám hogy itt is rendszerben
kell gondolkodni szóval, aki nem konyít semmit az elektromos dolgokhoz
illetve kezdõ még AEG-ek terén ne vonjon le messzemenõ
következtetéseket a következõ infókból mivel a rendszer többi eleme,
mint a vezetékezés ( biztosítékkal ), belsõ tûzkapcsoló, motor teljesítménye,
áramfelvétele és áttélele szintén nagyon fontos tényezõk (egy bizonyos
tuning felett):

6 cellás ( 7.2 V ) aksit a RACE autósok használnak.
7 cellás ( 8.4 V ) aksi az alap AEG-ek fõ áramforrása.
8 cellás ( 9.6 V ) aksi az alap AEG-ek gyorsítója (nagy tûzgyorsaság),
illetve m100-m110-m120 tuning AEG-ek ESETLEGES tartozéka.

- TM és CA alap AEG-ek ( 250-320 FPS ) simán mennek nagy
tipusú ( SUB C ) 7 cellás minõségi NiCd pakkokkal.
Elülsõ markolatokba rakható SUB C-nél kissebb tipusút használó
fegyverek esetén ( ha belefér ) szoktunk 8 cellás pl. 1100-1500-1700-as
akkupakkot használni.

- Alap tuning esetén ( 320-400 FPS ) a kis tipusú nem SUB C fajtákat
általában már korlátozottan tudjuk használni, max. a Sanyo ( vagy
azonos minõségû ) 8 cellás 1500 de inkább 1700 mAh-as pakkokat
de azt is kb. 380 FPS-ig. Tehát ilyenkor már fõleg a SUB C a nyerõ.

- Nagyobb tuning esetén ( 400 - 430 ) már csak SUB C és fõleg nagy
áramleadós cellák jöhetnek számításba ( Sanyo RACE 2000-2400 ) illetve
NiMh 8 cellások ( 3000 mAh és felette ) is meghajtják ezen szerkezeteket.
Utóbbiak nem bírják annyira tartani a kapocs feszültséget és emiatt pl.
téli hideg miatti rosszabb kondiciók esetén hamarabb kerülnek a
használhatósági szint alá. Természetesen egy ilyen "nagyot" lövõ puskával
nem kell annyit lõni, mint egy stock-al vagy a "kistuninggossal" elvégre a
nagyobb lõtáv megfelelõ játékos rutinnal párosulva meghozza a hátását.

- Ennél nagyobb tuningok esetén ( 430 felett ) ugyebár már csak egyes
lövés van. Itt mindig nagy áram kell, mivel a motor induláskor is sokat
vesz fel és a rugó felhúzása is nagy áramot igényel. Ezért itt már az aksik
nagy része kihullik. Csak minõségi fõleg RACE SUB C típusok ( 7 vagy 8 cella )
vagy 3000 feletti NiMh típusok jöhetnek számításba.
Természetesen ezen puskák már nagy szakértelmet kivánnak, így itt
mindig egyedi esetekrõl beszélünk tehát jól átgondolt belsõ tuning és
hozzá méretezett huzalozás, motor, áramforrás kell.

Talán a kezdõk is értettek, levettek valamit a dologból, így nem fog
sûrûn elõfordulni hogy mondjuk 7 vagy 8 cellás 4xxx mAh-s erõmûvekkel
égetik szét a fegyver belsõ szerkezetét.

Szótár:

NiCd - Nikkel Cadmium. Ez az akkucella fõ anyaga.
NiMh - Nikkel MetalHidrid
Sub-C: Akku méret, AEG-ekban használtasos "nagy" cellaként is ismert.
RACE: A SANYO márka nagy áramleadós celláinak márkajelzése illetve
az elektromotorral hajtott "kisautók" hobbyját is szokták így hívni.

MAGELLAN Cycles www.alphateam.hu

Punker
az összes makett-model boltban olcsóbb az aksi ezt eddig is tudtuk.

most nézegetem az akkukat a neten: ami a nowarban 15 ezer (NiMh 9.6v/3300mAh nagy akku) az a conrad.hu-n csak 9000 - sõt, 12 voltosban is kijön 10000 ft-ból

Seaweed
DannyL
SANYO 9,6V 1700 mAh

És itt van ahogy a fegyver markolatba be van pakolva.

Még annyit, hogy ennél kisebb teljesítményû akkuval a tuningot felejtsd el, mert nem fogja tudni felhúzni se az M120-as rugót. Remélem segítettem. 😊

DannyL
Jaja süttettük a hasunkat kisgatyába két kör között. 😄

DannyL
Ilyen akksim van és bele fér, különben nem ilyenem lenne. 😊

Reaper
Erre bizony! Ezer hála!

Two tails, two engines! Nem szeretem őket, mert nincs miért...

Punker
hiába na az a lézer gravír üt rendesen, a fegyver legszebb része 😊

Erre gondoltál?

Reaper
Csinálj már képet a szerkezetrõl (akksi rész), ha nem gond!:-D

Punker
addig én elmegyek kutyát sétáltatni 😊

Punker
neuro csinálj már 1 képet a teljes arzenálodról 😊

az elülsõ markolat alá 1100-1700 mAh-s 9.6 Voltos mini akku fér be
a Crane Stockhoz hátra kell hozni a vezetékeket, de nem hiszem hogy nagy munka lenne

Punker
ha minden igaz holnap lesz + táram a glock-hoz, azért vicces hogy a 30-as glock tár és a 70-es G3-as tár között valami 200 pénz eltérés van 😞

Mersant
hm, lehet, most hogy mondod enyém elvileg át van kenve, de szét azért ne mszedtem hogy megnézzem :-)

A te urad békét és megbocsátást tanít, az enyém véres bosszút és a hatalom igazát.

Punker
át kéne kenetnem a fegyvert olyan zsírozással ami jobban bírja a hideget.

Seaweed
<#smile>
Punker
na akkor az aksik aránya:

Mersant
ja csak azért volt gyanús az aksi téma, mert haverom otthon ugye melegben próbálta a fegyvert, és mikor én waron rákérdeztem hogy mindíg ilyen hervadtan muzsikál e, nem mondta hogy bármikoris jobb lett volna, ezért én elsõre tömítésre, hopupra gondoltam. de ezexerint csak a srác nem vette észre a 20fok különbséget....na de a lényeg hogy nem beteg a fegyó, csak szeret melegben lenni :-)

A te urad békét és megbocsátást tanít, az enyém véres bosszút és a hatalom igazát.

Mersant
nekem 8,4 2000-es, de tegnap a 0 fok körüli hõmérsékleten semmi eltérést nem tapasztaltam a +15höz képest. lõtávot ugyan nem tudtam nézni, de erõben ugyan azt hozta mint anno jobb idõben (az áldozatok szerint) :-)

Seaweed
Hat igaz hogy airsoft teren semmi tapasztalatom nincs akumlatorok tekinteteben, de hiradastechnikai reszen igen, ugy mint videokamera, fenykepezogep, notebook stb-stb hasznalata hidegben. Volt szerencsem svajcban 3000 meter kornyeken "hasznalni" mind kamerat mind fenykepezoigepet: az eredmeny kb ugy nezett ki hogy ahogy mentem fel a hegyre (Jungfraujoch) ugy vesztette el az aku a tolteset, gyakorlatilag frissen feltoltott aku ami pl a kamerae 2 orat birt az 3000 meteren es minusz 10 fokban mar csak 20 percet birt, a kicsi SLR-be rakott elemek meg kb a felenel felmondtak a szolgalatot...meg se mozditottak a kamerat...miutan leertunk a kiindulo pontba minden aksi rendeltetes szeruen mukodott ujra a kb 10-15 fokos, napsuteses volgyben!
Punker
8,4-es 3000-es aksim van (embert lehet vele ölni gond nélkül) de a hideget az se szereti, mondjuk 2 hétvégét simán kibírt és itthon még mindig elviszi az alap fegyvert, de szombaton legalább 10 métert buktam lõtávban az idõjárás miatt.

Reaper
Hûha, akkor én ezt egy picit benéztem... Bevallom nekem az volt az elképzelésem (a fix tusos verziók elrendezésébõl kiindulva), hogy az akksi abban a fémcsõben van, amin az állítható tus csúszik. Úgy tûnik tévedtem és ezek szerint az elülsõ markolat alatt leledzik. Ebben az esetben viszont olyan kérdés merül fel bennem, hogy egy Prime Crane Stock beszerzése esetén át kell vezetékelni a fegyvert? Továbbá még mindig fenntartom az elõbbi kérdésem (csak picit máshogy), tehát mi a legnagyobb akku ami a Carbine-ba megy, AN/PEQ nélkül?

Mersant
na, leteszteltem szobahõmérsékletem haverom Glockját, azt kell mondjam tökéletes. 30m lõtáv megvolt 0,2BBvel, szal ez a kicsi aksi nem bírja a hideget, az tesz be neki.

Seaweed
Ertem kosz! (Ezek szerint jol dontottem mikor itt-ott olvasgatas utan GBB melett dontottem hogy azt veszek anno, pedig meg az EBB is felmerult..de akko ez az EBB egyenlore kihuzva...😉)
Azok ilyen gyerekjatekok, kb mint a Marui Boys sorozat.
AAA elemekkel mennek, semmit nem szabad toluk varni. Csapatban van vagy 3db akkor meg tudatlanok voltak, es megvettek. Tenyleg 6 meteren lepotyognak.
Elektromosbol csak az AEP rendszerueket szabad megvenni. Abbol meg nincs blow back.

Save yourself a penny for the ferryman Save yourself and let them suffer

Punker
elsõ száriás cucc ott is lehet gyenge, lásd aep TM Glock 40k fölött van és mind teljesítményben mind kivitelezésben gyengébb mint a Cyma, csupán mert elsõ generációs, most lesznek új AEP-ek (aszem az USP-t néztem😊 remélem azoknak már jobb lesz a minõsége, vagy ha nem akkor a kínaik gyorsan és jól lemásolják 😊

a carbine tusába nem lehet akkut rakni
a rifle és spc változatokba 3300mAh-ás/9.6 voltos a legnagyobb (legalábbis nagyobbat még nem láttam)

Tusba?
3600 mah, 9,6 V NiMH
😊

Seaweed
Ahha! most mar ertem a kerdesed! Viszont valaszt en nem tudok neked adni ra.
Seaweed
Hmmm ez uj info! Thx! Azt tudni hogymiert szerepel ilyen gyengen?! hisz meg a Tokyo Marui is gyart EBB-t ha jol tudom. az meg nem a szar dolgairol szokott hires lenni. (Bar lehet tevedek, nekem nincs akkor tapasztalatom mint neked)
Reaper
Köszi, de ez eddig is tiszta volt számomra. Azt nem vágom, hogy a srác (DannyL) milyen 1700mAh-ás akkut pakolt a fegyójába (merthogy AN/PEQ-ról nem szólt a fáma), mert én csak ilyen akkut találtam miniben, a többi mind 1100mAh vagy kisebb. Ezért nem értettem a dolgot. Magyarra lefordítva, mi a legnagyobb akku, ami a TUSBA belemegy?

Az EBB felejtos. 6 meter a lotavja! Olyat nehogy vegyetek!

Seaweed
http://en.wikipedia.org/wiki/AN/PEQ-2

..es ha megnyitod a linket inentol nem lesz kerdesed! Gyakorlatilag akutartonak hasznalt kulso doboz ami ugy nez ki mint az AN/PEQ!! (van olyan amiben van is lezer is)
Seaweed
GBB rulez <#gonosz1>

Persze 18 fok alatt el kel lfelejteni, igaz hogy lehet "teli gazt" hasznalni hozza ilyenkor de joval csokken az ereje...telire ha blow-back fegyver kell leteznek mar EBB azaz elektormomosan mozgatott kezi fegyverek is(asszem' pont Glock-18 van ilyen), igaz ezek se olcsok!
Na ilyen gránát nem lenne rossz...

E.Gy.B.E. Airsoft Team

Punker
jaja kb annyiban vannak 😊

A 44es bazisban van, hezagolo keszlet, 600-700 ft aron. Nem kell rendelni, es tuti jo.

Punker
majd egyszer eljutunk oda, mondom eddig 1 AEG-rõl tudok ami ezt megoldja, AEP-ek mos tkezdenek még elterjedni, lehet a 3. generáció majd tudja azt is, de az biztos nem 15 ezer lesz 😊

Glpetyus
Ilyen jó idõ volt arrafelé ? 😊

Glpetyus
Ha ciki,ha nem,én azt hittem,hogy ezeknek az aksis stukkereknek is mozog <#zavart1>
Jó pap holtig tanul 😛