29530
border=0>

border=0>

KULTURÁLT FÓRUMOZÁS A HOSSZÚ ÉLET TITKA
A flamelést, személyeskedést BANamákra utazással jutalmazzuk!

• Mersant
    nem sok jelentosege van, mert olyan gyenge a rugo hogy ugysem vegzi el a feladatat amire kitalaltak. ha tudod csereld ki erosebbre.
  • Adi
    Viszont lenne még vmi:
    hop up rugo ferdén áll. Ez nem tudom lét fontosságú vagy okoz esetleg vmi gondot?
    Illetve ha rossz kitudom ezt cserélni?
    kép 1
    kép 2
  • Adi
    nyha meglett a gond!:D:D
    elég vicces..
    elmentem a nowarhoz, h nézzük már meg egy jó akkuval. Úgy se volt semmi. Fogtam haza jöttem, szétszedtem, és láttam, h a motornál a fekete kábel nem volt rajta rendesen!:D
    Ahh.. kész!:D
  • Laza
    En belinkeltem a valodi standard toltesi eljarasokat tartalmazo leirast, es leirtam az elvileg boven tokeletes toltesi ido/aram kiszamitasi kepletet ... innentol mindenki maga dontse el, mi a jo neki :)
  • Adi
    mondjuk töltő dobozára rávan írva, h ni cd aksikat is lehet vele tölteni..
    ahh.. kész vok!:D
  • degenerator
    nekem leformázta meg előkészítette, meg minden, szóval csak jó. azt mondta, tölthetem 2000el is akár, szóval valószínűleg Ni-Mh-sat adott (mert nincs ráírva).

csak nem ver át:)
  • Mersant
    minden akksit le kell formazni, hogy ki tud hasznalni a maximalis kapacitasat. ezt minnel kisebb mAh-val szoktak megtenni. a ni-Cd akksik nem birjak a gyorstoltest 1000mAh stb. a Ni-Mh akksikat viszont lehet gyorsan is tolteni, de ezeket is erdemes lassan formazni.
  • degenerator
    nekem wd azt mondta, hogy a 3300 mah-s akksimat nyugodtan tölthetem 2000 mah-val.
  • Adi
    keletibe vettem a töltöt.. kérdeztem őket, h jó-e az akksihoz.. azt mondták, h 1000-sel töltsem és WD-t is kérdeztem ő is mondta, h 1000-sel töltsem.
    Tehát nem tudom. Senki nem mondta, h ez most szar lesz.(meg szerintem ők se tudták)
  • Mersant
    ne parazzal a gearbox miatt, az esetek 99%-ban az akksi a hibas, es abbol amit leirtal leginkabb te. jobban utana kellett volna nezni a toltes-merites ciklusnak. azt javaslom elso korben formazd le az akksit. meritsd le, es a gyari toltojevel toltsd 8-10 orat, majd ismet meritsd le , es csinald meg az egeszet ujra. persze az is lehet hogy az akksi mar halott, ezert mindenkepp probald ki a fegyvert 1 markas akksival, es addig ne buherald!!! ha azzal sem megy akkor nekieshetsz, de nem hiszem hogy erre szukseg lenne...
  • Adi
    De! De akkor is kénne vmi kishangot legalább kiadni, ha eltörne egy fogaskerék, vagy nem?
  • Adi
    tegnap két órán át tuti kisütötte!(addig még fent voltam) Nem igazán váltott át. Legalábbis én azt nem láttam mert már aludtam. csak reggel láttam, h zöld, h felvan töltve.
  • Laza
    Csak nem... muanyag fogaskerekes?
  • Laza
    Azt elvileg latod, hogy mikor hagyja abba a kisutest. Az hogy elkezdi utana tolteni, nem baj. Gyors kihuzod, es atteszed masikra.
  • Adi
    másik parám, h teljesen jó az akksim és csak vmi fogaskerék tört szét.
  • Adi
    az a baj, h az automata amint kisüti elkezdi egyből feltölteni is..
    Azért vettem direkt ezt az automata töltött, mert, h milyen fasza"ezt mondják", h kisüti töltés elött teljesen aztán feltölti automatán.
  • Laza
    En a 2000-est sem toltenem 300-400mAh-nal tobbel :) De ez En vagyok :)
    (300 eseten 9ora, 400 eseten 7ora)

Biztos vannak, akik gyorstoltovel toltik, en hagyom a termeszetnek (fizika/kemia), hogy olyan sebesseggel jarjon el, ahogy az neki 'termeszetes' :) (most elmondhatnam, hogy a gyorstoltes milyen hatassal van az aksi belsejeben zajlo folyamatokra, de nem teszem ... legyen annyi eleg, hogy kapacitas csokkento hatasa van).

Ha hetvegen 2 jatekra megyek, akkor is szombat este kisutom a maradek aramot az aksimbol, rateszem ejszakara a toltore, es masnap megint full kapacitason mukodok egesz nap.

De mondom, ha akarod, hasznalhatod. Masok is ezt teszik.
    De akkor is, formazashoz ne hasznald. Az elso 5-7 toltesi/kisutesi ciklust a gyari toltovel vegezd (kisutest az automataval is csinalhatod).
    Este kisutod, rateszed ejszakara a toltore, reggel kihuzod, este kisutod, rateszed a toltore, etc. Kovetkezo hetveger mar jo is vagy :)
  • Laza
    De ha nekem nem hinnel, akkor itt lenne a default eljaras :)
    NiCd aksi eseten
    NiWh aksi eseten

Persze ezeknel lehet egy kicsit gyorsabban tolteni.
  • Adi
    és ha majd veszek egy gp 2000mAh aksit azzal jó lesz majd a full automata omni töltöm?:D
  • Laza
    En a Sanyo 1100mAh-as aksimat 200mAh-el 8orat toltom, es tokeletesen mukodik, kibirja az egesz napi jatekot, sot, utana meg rengeteg energiat szoktam meriteni belole az izzoval.
  • Laza
    A gyari toltoddel 8,5 ora a teljes toltesi ido.
    Most megneztem, a full automata Omni tolto csak 1000 es 2000mAh-val tud tolteni, ami szereny velemenyem szrint szar. Nem veletlenul 250mAh-as a gyari toltod sem.

A sima felautomata Omni ebbol a szempontbol ezek szerint sokkal jobb, mert az 50-100-200-300-400-500-600mAh-val tud tolteni, jobban skalazhato.

Normal toltesre javasolnam akkor a gyari toltod 8,5 ora toltesi idovel (gondolom nem automata, tehat ki kell huzd az ido lejarta utan, mert kulonben tultolti ... felautomata Omni az ido lejarta utan kikapcsol automatice), vagy a felautomata Omnival a mar elozoekben leirt tolt4esi idokkel
    Ha pedig gyorstoltei szeretnel (neha megteheted, de az nem igazan tesz jot az aksinak), akkor a mostani Omniddal 1000mAh-an 2 orat, vagy felautomataval 600mAh 6,5 ora.

Ha te 1000-2000mAh-aval toltogeted az 1500-as aksidat, akkor az eletartama rohamosan le fog csokkenni, raadasul formazaskor 10% koruli toltesi arammal, jo hosszu ideig kellett volna tolteni, min 2 cikluson keresztuk (de a 6-7 ciklus utan veszi fel a teljes toltesi/leadasi tartomanyt), de minimum a gyari toltovel kellett volna elvegezni.

Szerk: Hagyd reggelig az aksidat a gyari tolton, es ugy probald majd ki.
  • Adi
    holnap beugrok vmi airsoft boltba... ott megprobálom egy másik akksival.. hanem megy, akkor otthon szétszedem és megnézzem a fogaskerekeket!
  • praksi
    ha egy fogaskerék eltör, akkor az simán meg tudja akasztani az egész szerkezetet. a motort nem hiszem, annak akkor lenne szerintem komolyabb baja, ha nagyobb feszültséget adnál rá (teszem azt egy 9.6-os akksival). nagyobb áram meg elvileg nem tenné tönkre, mert a fegyverben van biztosíték. ha meg gyártási hibája lenne, az kiderült volna az első játékon

(dejó is volt, labormunka gyanánt egyen- és váltóáramú motorokat mérni...)
  • Adi
    250mAh-val - ez a gyári kis szar amit adtak.
    tegnap feltettem az omni-ra ami automtán kisüti és tölti az aksit. És azóta nem megy!:( illetve 3-mat tudtam vele lőnni.

most rádutam a gyári 250mAh-ra.. leveszem majd egy - másfél óra mulva.. ha azután se mozdul a fegyó akkor nem tom. :(
    Gear box-ba betud vmi úgy szarni, h nem mozdul egyáltalán. Vagy esetleg a motor halt meg, csak úgy?
  • Punker
    gondolom kijársz a játékokra előbb utóbb megismersz embereket, pest környékén mindig van toborzás.
  • Bexter
    Irsz nekik mailt és elmész ha várnak szerettel :)
  • Laza
    Az mennyivel tolt? Ra van irva.

Amugy ha van Omnid, akkor azt javasolnam, az nem fogja tultolteni.
  • Laza
    Hogy lehet egyebkent csapathoz szegodni, ha nincsen konkret kozvetlen haveri tarsasagom akivel alapithatnek egyet?
  • Laza
    Tetszik? :)
    A 8 csillagos tabornok :D
  • Punker
    értem
  • Adi
    most rádugtam az eredeti töltöjére!
  • Laza
    Nem tartozom meg csapathoz ... ket sraccal a pormaszk vedo rajokat segitettuk, majd kesobb a 41s-esek csapataval jaroroztem :)
  • Punker
    melyik raj?
  • Laza
    Kekek
  • Laza
    1500-ast 1000-el toltotted???

Az 1500-ast mondjuk szerintem vagy 200mAh-val toltenem helyedben 10 oran keresztul, vagy 300mAh-val 7 oran keresztul.
    Egyebkent van olyan aksi, amire ra van irva a javasolt toltesi ido es aram.

A toltesi ido keplete egyszeru: (teljes kapacitas / kapacitas 15-20%-a)*1,4

Ha meg nem tetted volna tonkre az aksidat, javaslom, susd ki (en egy 12V-os 50W-os halogen izzot hasznalok e celra, az erintkezo szarai pont belepasszolnak az aksi csatlakozojaba, Tescoban 180Ft volt... addig kell vele meriteni, mig az izzo szal halvany narancssargan nem vilagit, ne aludjon ki teljesen ... eleg gyorsan leszipkazza az aksit, 15 perc kb, majd megvarni toltes elott hogy visszahuljon szobahomersekleture), es toltsd fel ... es ezt jatszd el 2x3x, mielott terheled.

Talan ezzel a formazassal vissza tudod hozni bele az eletet.
  • Punker
    én se vettem le a maszkot csak cigi szünetben :)

melyik oldalon voltál?
  • Laza
    Pf, szep :)
    Vasarnap Erden alig lattam arcvedelmet hadznalo jatekost ... szerencsere en abban toltam vegig :)
  • Adi
    ahh kivagyok..
    vettem ügye tegnap ezt a omni kisütö és egyben töltö-t. Rádugtam este elkezdte a kisütést és reggel mire felkelltem zölden világítot. Hurráá..
    Du-én beteszem az aksit a fegyoba és lövök 3-4-et erre megállt az egész fegyver.. se kép se hang. Most rádugtam a régi töltöre az akut hátha nem "kompatibilis" az akku a töltövel és nem töltöte fel az est folyamán. Szerintetek még mi lehet a hiba jelenség oka? lehet a GB lesz a szar? Vagy a motor halt meg?:D
  • praksi
    ezt olvastam, hogy a hazai Dragunovokat akarják leváltani
    (apám még lőtt is azzal a puffkával, tetszett neki :-) )
  • Punker
    nem lett sikeres egy gagyi sz@r a KGP9-es, amúgy a FÉG megszűnt, ennek a csúzlinak pl a csöve dél-afrikából jön.