29530
border=0>

border=0>

KULTURÁLT FÓRUMOZÁS A HOSSZÚ ÉLET TITKA
A flamelést, személyeskedést BANamákra utazással jutalmazzuk!

• Bexter
    Nekem anno a 120$-os stukim 36 bol jött ki vámig utána még volt posta ami 2-3 k volt ha jol rémlik. Jah és 5-6 hét.
    Ha mondjuk 5k val drágában 1 héten belül meglett volna azt választottam volna
  • Kurfürst
    Köszi!
  • Kurfürst
    Ja a lengyel oldalt néztem pár napja én is, csak drágák. 545 zlotyiért van a JG AUG Mil., ez 42 000-e jön ki.

Ha jól számolom, gunnerről (105 USD + szállítás 55 USD=160 USD) olcsóbban jövök ki: 105x1,25vám=132USD + 55USD x 1.20ÁFA = 66 USD.

132 + 66 USD = 198 USD, most olyan 167 a dollár, tehát 33 ezer forint, ha levámolják. Hallom előfordul hogy vámolás nélkül átcsúszik (ez igaz?) akkor pár ezerrel kevesebb, olyan 26.

Jól számolom egyébként, ennyi lesz a vége, 33 rugó?
  • Bexter
    a lengyel oldlaon csak zlotyiban láttam árakat ott 72 körül van az átváltás :)
  • DummyBoy
    Nnna ottsincs fa AKS74 ... de Ino AKM az volt ... picit kevesebb mint 1600 USD ... Vááá ... kell valakinek egy vese?
  • Mike at home
    elmész érte
    a magyar postát szerint hanyagold, mert erősen ragad a kezük
  • Bexter
    Jaja tudom árfolyamot napr akészen fejből. (kinn vagyok finnben és forunt van számlámon és nem mindegy melyik nap megyek bevásárolni)

Nyáron suli után ugyis melo lesz abbol megveszem.
    Kart M14 EBR Silver [M668S] ezt néztem ki. Gyönyörű a picike :)
  • Punker
    hát most 260 körül van az euró, és nem hiszem hogy jövőhéten esne az árfolyam, számolgassál.
  • Bexter
    Ezer hála alinkért, megtaláltam a fegyverem amit akarok :D
    Már csak a szokásos pénz kérdése :D
  • Punker
    ma linkeltem a lengyel oldalt, aszem van nekik raktáron az 1 hét alatt ide ér, nincs vám, nincsenek sarcok, sőt rakás fegyvert most ingyen szállítanak.
  • Kurfürst
    Asszem épp most jött G36C a keletibe.. honlapon olvastam. Ha valakit esetleg jár arra mostanában, meg tudná mondani hogy optikás JG AUG jött-e most nekik vagy sima rail-es? Optikásra gyúrok, és ha lehet inkább nem tökölnék külföldről.

Apropos, rendelés külföldről. Jól gondolom, hogy a fegyver megérkezik az országba, vámosok ülnek rajta, fegyver vámraktárban, majd kijön a papír hogy helló ennyit kell fizetni. Innentől mi van, bemegyek, kifizetem, elhozom (elhozhatom?) személyesen, vagy még perkálhatok külön a magyar postának hogy házhoz kerüljön? Előre is köszi a választ.
  • Punker
    na akkor aksi, gondolom 8,4 helyett 9,6-ot akartak tűzgyorsaság növelésére alap kábellel, elég sokszor sok helyen le lett írva nem szereti az alap CA kábelezés a 9,6-ot. de láttam én már kínait amiben 7,2-es motorhoz való alu kábel volt rézszínűre festve!!! 9,6-os aksi meg első sorozatnál szétolvasztotta természetesen.
  • VRSDM
    elismerem én is, és tény nincs mit vitatni rajta, ami drágább az nagy általánosságban jobb is. ami márkásabb az általában jobb is. most hogy rövid vagy hosszútávon az részletkérdés, de nem csak a neve miatt adják annyiért.

az megint más hogy minden márka közt is van minőségibb és gagyibb alkatrész.
  • DummyBoy
    Ehhh ... nem hozzáértő bütykölés ... ez leszek én :) Sajnos én az a tipus vagyok, hogy mindent ami ésszerű keretek között javítható, szervizelhető, azt szeretek magam csinálni ... lehet hogy az elején ez deficites, de később megtérülhet ... Mondjuk tőllem nem is áll távol a mechanika és az elektro, de versenyezni nem fogok a szakikkal az tuti :) Csak szeretem a saját cuccaimat teljesen ismerni ... Ha valahol elakadok, majd elviszem egy szakihoz, hogy mutassa meg hol b@sztam el, de előtte tuti elmondom neki, én mit hekkeltem rajta, hogy ne legyen az hogy át akarom vágni ...

Azt viszont szvsz nagy átlagban nem reális, hogy a komolyabb márkákkal több a gond ... tényleg elég pecher brigád lehettek :)
  • VRSDM
    ja a normális bánást, bütykölést úgy értem, hogy SEMMI tuning nem volt a fegyverekben, G3asba volt nagyobb aksi, ennyi. ezen kívül optika a tetejére. minden szervízelés boltba történt, bánásmodót, magára a fegyver óvására értettem.
  • Mike at home
    vagy vannak szervizek? mibe fáj egy ilyen átnézés, zsírozás, gumicsere kb?
  • Mersant
    igy van, ezert mondom ha a megbizhatosagrol, tartosagrol beszelunk csak az alap cuccokat vegyuk figyelembe, ne mindenfele sufnituningot amire nincs hitelesitve a fegyver, raadasul hozza nem erto emberek szerelik bele, aztan meg szidjak hogy szar.
  • Mike at home
    és ezt hol csinálják meg? mondjuk ha boltban veszem, nem a kiani piacon, akkor ott?
  • Punker
    a mérnökök az adott ország törvényei szerint tervezik meg. japánban aszem 1J max nem véletlenül jönnek ki a TM-ek 280-300 FPS környékével, azon a szinten tökéletesen is működnek ha te többet akarsz módosítsd magadnak, eleve a TM japán piacra gyárt elsődlegesen, miért érné meg neki erősebbet csinálni ha a törvény szerint fölösleges?
  • Mersant
    ezeknek a feygvereknek semmi kozuk az eredetihez ami a mukodesi elvuket illeti, tehat ez nem jelent semmit, ettol meg osszerakhattak szarul. egyik csapattarsam autoszerelo, tudja mi a hezagolas, tomitesek, sorolhatnam, megis szarul rakta ossze a fegyvert, ami annyit tesz hogy kicsit tulzsirozta es a tomitogyuru maris nem latta el a funkciojat mert letapadt a zsirtol. barmennyire is egyszerunek tunnek ezek a szerkezetek, ahhoz hogy optimalis teljesitmenyt hozzanak mindennek stimmelnie kell. latod, 2 cseppel tobb zsir es -80-100 FPS, mert megszunt a tomites.
    ha a fegyverek megbizhatosagarol beszelunk, szigoruan maradjunk az alap fegyvereknel, hisz a gyarto is csak addig garantalja a mukodest amig nem lesz belenyulva, es azt is valami nevetsegesen kis lovesig (par ezer)
  • Punker
    és akkor mi van? katonaságnál AK-t pucoltak kicsit egyszerűbb és igénytelenebb szerkezet.....

nálunk is van volt határ vadász, ettől függetlenül eszébe nem jutna belepiszkálni a fegyverébe mikor nem ért hozzá, minek kisérletezgessen? június körül megvette a JG M16-ost átkenette stb, azóta vígan el van vele. 2006 decembere óta 2x volt a CA G3-asom szervízben 1x tuning került bele, 1x hopup csere azt kész ennyi csókolom, működik a fegyver soha bajom nem volt vele pedig ütöm vágom sose kíméltem a legtöbb lövést én adtam le ismerős CA fegyverek közül.
  • VRSDM
    hát ilyen téren igencsak :D
  • VRSDM
    nem hozzáértő bütykölés. elvégre mindhárom ember hivatátos katona,(egyik csak volt)
  • Punker
    jobban jársz vele, hopup gumit kicserélteted átkeneted 35+ méteres hatékony lőtávod lesz (magyarul ott még mell alakot meglehet lőni ballisztikai ív stb nélkül)
  • bardocz
    ha ezt az akksit megveszem fegyverbe menyivel lesze rősebb,mint a mostani kínaival?és milyen rugót kéne bele vennem,hogy ne lépje át a 400 fps határt,ha csak 350 fps az is jó,de inkább legyen akkor már 380 közelében:)
    vagy ha nem az az akksi akkor ez?
  • uHs Gerzson
    Detto :)
  • Mike at home
    akkor nem fogok kisérletezni, marad a ezer éve kinézett JG G36C
  • Punker
    nincs.
  • Punker
    ti valami elátkozott banda lehettek :)
  • Punker
    aksi alapból kuka (az sajna sok kínaira jellemző) a highcap tárat érdemes lehet átpucolni (nekem dobozból kivéve olyan mocskos volt hogy elakadt még felhúzáskor) az a 300-310 FPS a nem atom villanás hopup-pal olyan 20-25 méter értelems lőtávra lehet elég nem erdőbe való az a fegyver.
  • rol33ndooo
    Eladó egy Springes M92F, black és egy DE M83A2es
  • Mike at home
    europai gyár nincs?
  • Mersant
    vannak olyan dolgok amiket a markas fegyverek sem birnak hosszu tavon, pl. nagyon gyors egyes lovesek huzamosabb ideig, ettol eleghet a tuzvalto. erre fel is hivtak a figyelmunket anno a boltban, valamint az is art neki ha nem huzod teljesen hatra az elsutobillentyut es a lovest mar nem adja le, de elinditja a folyamatot. tapasztalataim szerint a nem megfelelo hasznalat, es a nem hozzaerto butykoles a legtobb hiba oka, mig kinaiaknal ehhez meg hozzajarul a silany anyagminoseg, osszeszereles, stb. nyilvan markas fegyverben is lehet hiba, es azt se felejtsuk el, hogy ezeket nem a magyar klimara terveztek -20 es +40 fok koze. nekem tobb mint 1 eve alap CAm van, es a leg idealisabb teljestmenyt +30 fok korul hozza, de olyan szinten pcecizen hogy beszarsz. alig akartam hinni a szememnek, mert a lotavom es a pontossag is jelentosen megnott ezen a homersekleten, senki nem akarta elhinni hogy hozza sem nyultam a fegyverhez. pedig 1 M15A4rol beszelunk, aminek allitolag a legszarabb a hopup konstrukcioja.
  • bardocz
    ez nagyon szép,és tényleg jó árban van
  • Mike at home
    mondjuk a veszprémiek jót irnak róla
  • Mike at home
    akkor jó lesz a kinai :)
    max egy év után kidobom
    Punker, ha veszek egy galaxy mp5-t, arra mennyit kell valszeg pluszba rákölteni, és hazsnálható-e terepen?
  • VRSDM
    visszatérve a meggazdagodásra, én warhammer-es egyenruhákat öntenék műanyagból-vászonból rendesen elkészíteném, azokat árulnám, természetesen realiszitkus külselyű fegyverekkel is...
    annyi warhammer fan van hogy abból ám dőlne a lé :P

visszatérve, kínai vs japán témára.
    3ember vett a csapatban márkásat, 2CA (g36-g3), és egy TM beretta. beretta, 1játékot bírt, aztán 2hónap szervíz, mindhiába, most dísz.

CA-k megy egy nyári szezon után mondták be az unalmast, játékonként 6e-t kéne rákölteni mert szétég a tűzváltó feletti lemez.
    G3 meg simán 4mp késéssel hajlandó csak tüzelni.
  • the1gabor
    Köszi szépen a válszokat sokat segitettetek... remélem a késöbbiekben is tudok majd ha már megleszés tuningolni/cserélni/javitani kell!!!
  • Mike at home
    ellenben a baszarodott golyókat fel lehet hazsnálni az aznapi sütéshez :)))
  • Punker
    én névről nem ismerem meg minden BB-t, de azt tudom hogy a kőmorzsalékost az életben nemfogják kiegyensúlyozni, ergó 10 lövésből 11 féle röppálya lesz, a búzaliszt + cukor verziónak pedig ha nem 100%-os a légmentesen tárolása (tehát mondjuk a reggeli párás időben betárazol átrakod gyorstöltőbe stb) akkor felveszi a levegő nedvesség tartalmát és onnantól kezdve.....