29530
border=0>
border=0>
KULTURÁLT FÓRUMOZÁS A HOSSZÚ ÉLET TITKA
A flamelést, személyeskedést BANamákra utazással jutalmazzuk!
border=0>
KULTURÁLT FÓRUMOZÁS A HOSSZÚ ÉLET TITKA
A flamelést, személyeskedést BANamákra utazással jutalmazzuk!
-
#12610 több száz hozzászólásos Waffen-SS topic van évek óta...... -
fujicu #12609 Köszönöm szépen, hálás vagyok. -
#12608 hát nekem van pár írásom, ha adsz egy mailcímet, elküldöm, aztán megnézed, mire mész velük. -
fujicu #12607 Arra gondoltam -
#12606 ha találsz is, a katonai témájúak nem sokat érnek airsoftban, nincs nehéztüzérségünk, se harckocsijaink, amire egy átlag gyalogos támaszkodhat, viszont a kommandós anyagok jók lehetnek. -
fujicu #12605 Egyébként tudtok olyan honlapot vagy könyvet ami ilyen harcászati techinikákkal foglalkozik és jól jöhet airsofthoz ?
-
#12604 vettél reddotot?:o -
#12603 egyébként meg tényleg lehetne ennek egy külön topik, spec engem kurvára nem érdekel, hogy ki kit gondol nácinak, mit tart propagandának, mi van ha gestapos tisztnek öltözik, etc
de egy külön topikban szívesen vitatkozom veletek ilyenről :)
persze csak ha punker szerint szabad az sg-n ilyen témában beszélgetni (ő mint egyike a volt főgeci moderátoroknak, abszolút kompetens ennek eldöntésére) -
#12602 no igen, csakhogy a waffen SS-től kurvagyorsan el lehet jutni a zsidókig, megasatöbbi. mondjuk engem nem zavar ki hány büntetőpontot szed össze, szal nincs itt semmiféle rinyálás részemről (ha netán a rinyálás nekem szólt volna) -
#12601 miért ne? megbeszéltek vmi olyan árat ami neki is jó, meg neked is
sima üzlet :)
délelött voltunk öcsémmel Érden, sikerült belőni a ho-up-ot és a red-dot-ot, köszönhetően jov2000-nek aki volt szíves segíteni
a jg akksija simán ellőtt eddig 3000 bb-t -
#12600 foggalmam sincs, omni töltő 1 vag y két amperrel tud tölteni, de hogy mennyivel tud kisütni..azt nemtom:D -
#12599 sok nagyon sok, mennyivel szívja? -
fujicu #12598 Az SS Adolf Hitlerre esküdött fel,nem Németországra.Hiszen eredeti megalakulási célja is Adolf Hitler védelme volt.nézz utána -
#12597 srácok, lenne egy on kérdésem. egy 3300 mah-s akksit hány óra alatt lehet kisütni mondjuk 100%ról? kb 50%on volt az akksim, reggel hatkor felraktam a töltőre, kisütni, de még mindig sárgán világít. -
#12596 a Waffen SS, a ruszki Gárda hadosztályokhoz volt hasonlítható és pont. mos tnincs időm filozofálni mert kicsit káosz van a fejemben. -
MuldR #12595 Egesz nemetorszag ra eskudott fol, ugyanugy ahogy egesz magyarorszag szalasira! Bar rakosi emlegette is mindig, hogy 8 millio nyilassal kell kommunizmust epitenie :)
Erre azt tudnam mondani, hogy en a horn kormanyra eskudtem fol. Pedig en dobtam volna rajuk az elso lapat foldet. Szoval nem kell hogy egyeterts azzal, akire feleskudsz. -
#12594 discoveryt szeretem, de a hadseregekkel, fegyverekkel kapcsolatos dolgokat ne hidd el, amcsi propaganda az egesz, akkora kamuk vannak benne hogy felsirsz... -
fujicu #12593 Az SS Adolf Hitlerre esküdött fel, ha nem értesz egyet vele miért esküdnél ? -
praksi #12592 fú, ennyire nem vagyok jártas a történelemben; valahol itthon megvan .avi-ban a Discovery-ről felvett adás, ahol magyarázzák, hogy milyen SS alakulatok éppen hol és mit csináltak, de annyi német szót emlegettek, hogy a végén elvesztettem a fonalat. :-) -
MuldR #12591 Magyar acel rohamsisak? :) Az elegge hasonlit szerintem. -
#12590 olcsóbb oroszos tökfedő? vmi utánzat mo-n? -
#12589 nem konkrétan arra gondoltam. a németek létrehoztak ukrajnában egy autonóm ukrán köztársaságot, ők felállítottak egy hadosztályt, és partizánokra vadászgattak. néha bekapcsolódtak a harcokba is. -
MuldR #12588 Igen. Akik kegyetlenebbek voltak mint a nemet waffen-SS katonak. A varsoi lazadast is az ukran Dirlevanger hadosztaly verte le kegyetlen brutalitassal. Az volt az az alakulat, amibe sikerult a az emberiseg legnagyobb szennyet es sopredeket osszeszedni. :(
De meg fogsz lepodni, brittek is sozlgaltak a waffen-ssbe (igaz ossz 60 db, de hatalmas propaganda eerteke volt).
De terjunk vissza az authentikus ruhazatokhoz. :) -
#12587 ok. azt tudtad, hogy léteztek német szervezéssel felállított ukrán hadosztályok? -
#12586 játszál asztalterítőben...jabocs, arafat...:D -
#12585 Kicsit off leszek ...
Német ruha, sereg = nácik?
Amcsi ruha, sereg = háborús bűnök? (pl ... atom ...)
Orosz ruha, sereg = elnyomás, brutalitás?
Jáccunk akkor fehérben, nem szólhat be senki ... de az meg olyan kuklukszklános ...
-
MuldR #12584 Sot meg ez sem igaz! Talan az elso 9 Waffen-SS hadosztalyra igaz, hogy naci volt. Utana elkezdtek jonni a mas nemzetek(addig is volt, de azok arja nemzetnek szamitottak). Pl az alban, bosnyak, indiai stb alakulatokra nehez lenne rasutni a naci belyeget (bar sokan szeretnek). A waffen-ss (merthogy katonai alakulatrol beszelunk) nem volt 100%ban naci. Az az Algemeine-SS, ahova az eizatsgruppek is tartoztak. Amennyire en tudom a Wehrmacht es az SS ket kulonallo egyseg volt. Szervezetileg nem tartoztak egymas ala, hanem a fronton 1-1 offenzivahoz rendeltek 1-1 pancelgarantos hadosztalyt a werhmacht iranyitasa ala. De az csak mindig az adott offenzivara vonatkozott.
A rinyalast abba lehet hagyni. Ez airsoft topic, aminek nagyon nagy resze reenanchment. Szoval ez bizony szervesen hozzatartozik. Ugyanugy, ahogy az USMC ruhazata, felszerelese, szervezetei is.
Vagy ha valaki itt megemliti, hogy USMC, akkor en is kezdjek el ugatni, hogy de hat ok olik az arab barataimat, es offtopic es abba lehet hagyni!?!? -
#12583 Most akartam mondani hogy vevő vagyok 10-re :) Jobb félni mint megijedni :)
Viccet félretéve ... csinálj rólla képet, lehet hogy tudna vala keresni ha nem nagy meló ... -
#12582 csak baráti alapon csinálja. nem lenne pofám odavinni ötvenet, hogy te figyelj, holnapra kéne.
sztetek az alu meddig tart ki? azt mondta a fickó, hogy ha nem tart sokáig, megcsinálja acélból. -
#12581 gyártass le néhánya, pár fröccsöt nyernél vele, sok AK tár törik lenne rá vevő bőven! -
#12580 elfelejtettem mondani.
ugye két hete írtam, hogy eltörött a táron az a tartópöcök. odaadtam egy fickónak, megcsinálta. 1 hétig tartott, amire fabrikált kozzá szerszámot, és kb 2 percig, amig előállította alumíniumból azt a részt. és meglepett, jobban passzol bele, mint az eredeti, nem feszül, nem lötyög. még csak reszelgetni se kellett.
5500 pénzt nem kellett kidobnom az ablakom, két fröccsér:)
a másik táram műanyag, de ahogy nézem, 3000errel drágább, pedig mindkettő 500as hi-cap
-
#12579 Ajajjj ... akkor nemtom ... de nekem nagyon nem rémlik ez ... De nem vagyok történész, lehet hogy én tévedek ... Majd holnap valaki kitalálja :)
Nem okoskodni akartam, csak nem erre emléxem :) -
#12578 pedig asszem a rubiconban olvastam. mindegy -
#12577 Abból a szempontból nem igazán off hogy egy "haditechnikával is" kapcsolatos topikban beszélgetünk egy történelmi katonai alakulatról ...
De ha jobbnak látjátok is befejezem ... de a lényeg ... hogy nehogy felesleg kötözködésnek tűnjön, postolás előtt direkt rákerestem ...
SS wiki link ...(Jóóó, tudom, wiki, de ez volt a leggyorsabb ...) -
#12576 nem fordítva, nem elírás:) én is ebben a hitben éltem jó darabig. na de mike-nak igaza van, off ez itt. -
#12575 szóljatok, ha majd végeztetek a témával -
#12574 A wermacht alá az SS???
Nem fordítva?
Főleg mivel az SS-nek elég sok része volt, és ebből csak a Waffen SS volt katonai ... -
#12573 hirtelen átcsapunk mindenfélébe:)
egyébként igazad van, abban, amit írtál. volt a heer, ebbe tartozott a luftwaffe, a kriegsmarine, és a wermacht. sokan nem tudják, de a wermacht alá volt rendelve az ss is. -
praksi #12572 ez történelem, nem politika. de befejeztem. -
#12571 ne itt