29530
border=0>

border=0>

KULTURÁLT FÓRUMOZÁS A HOSSZÚ ÉLET TITKA
A flamelést, személyeskedést BANamákra utazással jutalmazzuk!

• praksi
    Kecskemétről jönnek a földik :-D
  • Mike at home
    akinek nincs mid-capje, nem lehet sikeres ember :D
  • praksi
    a gond ott van, hogy a mennyiség a minőség rovására ment. amíg anno valaki megvette 100 ezer pénzért ritkaságnak számító AEG-jét, az komolyan is gondolta az AS szabályait; most hogy huszonezrekért lehet hozzájutni, olyanok is elkezdenek játszani, akiknek alapból semmi keresnivalójuk nem lenne az airsoftban

sajnos nálunk is 2 ember "nem kívánatos" lett a játékainkon...
  • degenerator
    egy nem kezdő szervező...khm....khm...
  • Mike at home
    minek az neked?
    érdi lehajtón lemész az autópályáról M7
    ha pestről jössz, a benzinkútnál balra kanyarodsz, majd mész egyenesen, ameddig az út tart, majd az út jobbra fordul, másfele nem is mehetsz, tovább egyenesen, le a főútvonalról, még mindig egyenesen, majd az út elkezd balra tartani, sitthalomnál lemész az aszfaltról, egy fehéren kikövezett középen fűcsikos útra, és azon mész, míg egy parkolószerüséghez nem érsz

• Punker
    dump pouch 2-3 ezer pénztől már kapható, fehérkendő is kényelmesen elfér benne nem hülyeség az a kis zsák.
  • Punker
  • Mike at home
    de a kis közösségeket úgysem fogod rászorítani hogy betartsák a szabályokat
    ahhoz oda kéne engedni őket a nagyjátékra
  • Mike at home
    most nem azért de locsolni te is tudsz, csak gyorsan kell cserélgetni a tárakat, később meg megtalálni amiket eldobáltál :)
    vagy mint a való életben: tár kiürül, eldobjuk :D
  • Punker
    ezzel csak az a gond hogy ha 1 kis közösség pl szarik a biztonsági szabályokra és valami súlyos sérülés lesz belőle akkor azt mindenki megszívja. 2 évvel ezelőtt senki nem számított ekkora kínai fegyver áradatra.
  • Punker
    ne is mond.
  • Mike at home
    áh, látom már, higul a közösség
    olyan ez, mint amikor nagyobb tömegek vettek pc-t anno, kezdem sejteni a dolgot
    sajnos ez van, bele kell törődnötök
    olcsóbbak lettek a fegyverek, egyre jobban terjed az AS
    még az ilyen idióta nullasenkik is elkezdtek játszani, meg mindenbe belpofázni
    el lehet zárkozni, de hosszú távon nem fog menni, az idióta senkik kikupálódnak, szerveznek maguknak játékokat, amikre ti nem mentek el, mert azokat a senkik szervezték, később már ők nem engednek oda, és utána egymás torkának ugrik a közösség. így lesz :DD
  • Punker
    lehet magányosan is csak akkor több játék kell hogy megjegyezzék ki vagy.
  • praksi
    az Ökörkörben nézted azt a videót, amit REGIS belinkelt? nekem igencsak felforrt az agyvizem... hülye kis p*cs
  • Mike at home
    nincs csapat, és nem is valószinű hogy egyhamar lesz
    nem játszunk klánosdit
    bardoczcal már voltam 2x, degivel 1x, öcsémmel 2x, ebből nem lesz csapat
  • mstummer
    Most ne menjünk bele túlságosan de akkor se kell nagyképüen viselkedni. Főleg nem egy játékon, ahol aztán azt veszi semmibe aminek a megalkotásában részt vett.
    Sosem értettem ezt a nagy öregezést, mert ha ők nem akkor más ugyanugy megtette volna, max 1-2 évvel később.
    Attól hogy 2 évvel korábban kezdték mint mondjuk én nincs joguk a másikat lenézni és porba alázni. Szerencsés emberek hogy ők akkor elkezdhették amikor csak 150 körül voltak kaphatóak fegyverek. Persze ha nem csóró fősulis lettem volna abban az időben akkor énis megvettem volna, mert a kezdetektől követem az airsoftot. Mégis évekbe telt amire sikerült észak-nyugat magyarországon egy stabil csapatot összehozni. Szoval lényegében nagy öregnek számitok az országnak ebben a szegletében. Mégse tartom magam különbnek másnál. Ha hülyékkel találkozom azokkal is normálisan közlöm hogy nincs igaza ezért és ezért... de sose arrogánsan. Ha továbbra is akadékoskodik akkor se leszek bunkó, ugyis elszigetelődik a maga kis világával.

Szoval a lényeg hogy az ilyen nagyokat nem tudom tisztelni akármit is tettek. Igazából nem is érdekelnek mert rohadt ritkán futunk össze velük. Elvagyunk mi a Császár-Győr tengelyben nélkülük is :)
    Kevés öreg van akit képes vagyok tisztelni. De pl WD-t mindenképpen. Tőle még sose láttam hogy valakit kioktatott volna... Pedig tőle is kérdeztek már hülyeségeket.

Hmm...mégis belementem túlságosan :D Naszóval se az arrogancia se a hiszti nem kell :D Részemről lezárva :)
  • Mike at home
    az a baj, hogy idáig Bénye nem igazán tetszett
    Érd akkor már jobb, Monor meg tök frankó, de az meghivásos pálya akárkik nem jöhetnek, bebeee :D
  • Punker
    az új tervezet szerint átlag havonta 1 nyílt gyakorló játék is lesz, ha 3-5 olyanon az összeszokott csapat normálisan teljesít onnantól kezdve már nem gond a meghívásos se.
  • praksi
    max aki ezt a véleményt kimondta :-)
  • Mike at home
    én már hallottam olyan véleményt is, hogy WD egy idióta :D
  • bardocz
    Bénye ezért jó az új tölténylimites játékkal,300 golyóval kezded,és ha megtaláltad a lőszrered,akor van +300:).Múltkor nem lőttem el 900 golyót sem,ide így sokkal jobb lenne midcap tár,mert nem csörög.
  • Mike at home
    hát nemtom, én veszek majd még 1 hi-cap-et mert általában egy kevés, és semmi kedvem a bokorban fekve a tűzharcban öntögetni a golyót, de mondjuk ez gyorsabb mind a gyorstöltés szvsz, másrészről veszek 2 mid-cap tárat is, mert az nem zörög, nem kell tekerni 30 golyónként, lehet, hogy ez így jobb, franc se tudja, nagy játékra meg nem igen jutok ki, mert mind meghívásos, hogy egyem az arcukat
    úgyis lassan kezd kialakulni az a baráti közösség akikkel eljárok játszani, és nem leszek rászorulva a softair-re
  • Kurfürst
    Amúgy egy ideje fejemben van hogy kéne szerezni normális térképeket, pl. az érdi pályákról. Tekintve hogy ezek jelentős része elhagyott katonai bázis, valszeg tűhegypontos katonai térképek is vannak valahol irattárban, monnyuk HTL, ki kéne hozni hogy legyen már végre 1 normális térkép pályáról, mert jelenleg igazából használható nincsen, max. ismered a pályát.
  • DummyBoy
    Az tőllem van ... csak lehet rossz helyre tettem :)

Locsolást pedig bárhol láthatsz ahol 1 ember 15 percig folyamatosan osztja a fedezőtüzet egy MP5-ösből :)

Zárjuk le ... csak lásd a lényeget :) Písz ...
  • Kurfürst
    Szerintem ezzel a hsz-el lezárhatjuk a témát itt is, legalábbis részemről. ;)
  • Punker
    a birkáknál a műhódképen

Last 3-on az első lövések után vagy félóráig nem maradtak kussba.
  • Kurfürst
    47°25'57.90"N
    18°52'10.65"E

Gugli Earthon vannak róla már műholdas felderítő fotók! :)

Na, hol is tartottunk... ;)
  • Punker
    tudod a nagy öregek rengeteget tettek a hazai AS közösségért már, de belefáradtak hogy "ismeretlen" arcok megmondják nekik a frankót ők mit játszanak mit élvezzenek.

aláírom a fórumon néha extra antiszociálisan jönnek le de az életben játék előtt után esetleg 1 kocsmában leülve ugyanolyan emberek mint bárki más azonkívül normálisan feltett értelmes kérdésre mindig maximális segítőkészséget mutatnak.
  • Kurfürst
    Egy kérdésemre válaszolj csak. Hány mid-cap only-s játék volt az elmúlt két évben, százalékosan a résztvevők számához mérten, saccperkábé?

Na, kb. %-osan ennyi embernek a szívügye.

A többit nem egészen értem,

Midcapekkel kapcsolatban volt rengeteg vita a forumokon, én nem igazán emlékszem konszenszusra, ahogy most sincsen. Akkor meg miről beszélünk, te ezt úgy adod elő mintha valami elsöprő erővel követelné a játékos a midcapet, csak én szegény balfasz egyedül ellenezném...

Annyi van hogy néhányan nagyon akarják, nagyon hangosan. A nagyrészt meg valszeg kurvára nem érdekli.

Az, hogy ki, mennyit költ felszerelésre, teljesen egyénfüggő. Nem attól lesz valaki jó és komoly játékos, hogy hány ruppó felszerelést aggat magára, komikus nézni azokat a játékosokat akik megjellenek így, kondi semmi, és 50m-enként leállnak vagy végig sétálnak 30 kiló málhával a hátukon, 450es tuningpuskával a kezükben. Én többre becsülöm a mezitlábas, farmeros használtanvett Welles srácokat, akik viszont hajlandóak fegyelmezetten, csapatban működni, alávetik magukat a rajpk-nak, és nem állnak le minden félórában egy kis chatre, hogy aztán terefere közben dobatják őket a bokorból..

"kiváncsi vagyok "szegény WD-nek" sikerül-e összekaparni 100 midcaponlys játékost ..."

Az idézőjel honnan van, nem tőlem asszem.. egyátalán nemtom mi a bánatról beszélsz, miért kéne neki egyátalán összekaparnia, amikor nem is követeli meg stb. Üldözési mániám sincs, sorry.

A locsolást meg fejtsd már ki bővebben, valahogy engem ezek az emberkék mindig elkerülnek, eszemet nem tudom mikor láttam utoljára, azt is inkább a "málhásöszvér", tehetségüket pénzzel kompenzáló játékosoktól. Furi, mert én állítólag nem járok "minőségi" játékokra, mégis az onnan jöttek panaszkodnak a locsolásra oly nagyon..

Mindegy. Igazából alig várom hogy legyen mid-cap only, és meglássam a hármasával összeszigalagozott midcapeket, amikból ugyanazok az emberek ugyanúgy locsolnak, csak hosszabb sorozatokkal..
  • mstummer
    A highcap midcap téma sokszor okozott problémát. Egyébként van köze a locsoláshoz. Saját példámból tudom hogy anno amikor csak highcap táram volt akkor egy játékon kb 4-5 highcap elment. Amióta van 4 lowcap is mellé azóta 4-5 lowcap meg 1-2 highcap fogy. Szóval a fele se. De az utóbbi időben megesett hogy 1 tár...azaz 70bb...
    Részint annak is köszönhető hogy utálok gyorstöltőzni, főleg 4 tárat nem kis idő. Nomeg a tudat hogy az adott tárban max 70bb van megfontolttá tesz... nem lövök lőtávon kivülről, nem lövök bizonytalan célra, nem lövök vaktában.
    Persze léteznek tuti olyan emberek is akikről irtál hogy rohannak vissza tölteni. Hála égnek nemsok ilyet láttam. Hozzáteszem hogy felénk elég ritka a low-midcap táras emberke...még. Egyelőre a csapatban is csak 2en vagyunk akinek van. De egyre többen szemeznek velük.

Dummynak totál igaza van egyébként. Felesleges lázadozni. Első az hogy megbeszéled a szervezővel a dolgot és kész. Ezt meg is tetted, szép és jó, de előbb kellett volna és nem a topikban hisztizni.

Mondjuk azis tény hogy nem szép dolog ez a ráeröltetés. Nálunk is van azért enyhe nyomásgyakorlás az emberekre, de tudjuk h nem mindenki teheti meg a váltást.

Egyébként abban igazad van hogy a softair fórumon akad néhány pszichopata aki elvörösödött fejjel osztja az észt és görcsösen ragaszkodik az igazához. Van olyan hogy valaki tényleg hülyeséget mond, azt meg beledöngölik a sárba kiröhögik... mert ők a nagy 4-5 éve játszó öreg rókák mindent tudnak... ( Nevet nem akarok mondani de az egyik nagyon okos és nagyon tapasztaltat volt alkalmunk látni játszani... ott is nagyarc... és persze a kategóriája előirásait nem mindig tartotta be... )

Szóval az ilyenekkel meg alapvetően nem szabad vitázni. Nem véletlenül nem látogatom azt a fórumot... csak adás-vétel.

Szvsz itt sokkal normálisabb a hangulat, remélem meg is marad. Szal ne terjesszük ki ide az ottani eseményeket szerintem...
  • DummyBoy
    Nincs midkeped? Akkor te nem is vagy komoly játékos ... núúúúb
  • praksi
    kicsit eltérve a táraktól, valaki meg tud dobni az érdi pálya GPS koordinátáival? :-)
  • DummyBoy
    Midcapem van ... komoly játékos vagyok?

Valszeg akkor AS-eztem először amikor neked még a péntból is csak a TV-ből volt ismerős ... mégsem érzem magam komoly játékosnak ... én hobbijátékos vagyok ... nem tduok komoly játékokra vagy milsimre járni .. élvezem játék közben az ökörködést, nem szeretem a katonás komolyságot ...

Van egy kis baj ... Nincs hicap-em ... sajna eltörtem véletlen ... Egy "szar,szemét, szaralak vagyok" ... ésatöbbi ...

Tudod mi a különbség egy Support fegyó és a Hicap tárak között?
    pár FPS (talán) és hogy te tüzelhetsz állva, futkározás közben ... hiszen csak tekered és locsolsz ... 3db 1000-es hicap és kész ... (Bár MASZ szerint 600 a max ... akkor is ...

Ezt úgy hívják igazságtalan előny ...
  • Punker
    basszus nincs midcap-em és nem is lesz mert nem gyártanak most mi lesz velem jaj, érdekes az összes TM lowcap-pel jön ki biztos mindenki hülye aki azt vesz

megjegyzem a tücsökhöz nekem is van 2 gighcap mert nem szeretem a hosszú tárakat (van az is GP fém) de ettől függetlenül ha úgy van kerítek hozzá rendes tárakat ha ez a játék feltétele.
  • DummyBoy
    Nos, pár apróság ... aki kicsit komolyabban gondolja az kapásból kalkulál a mellénnyel vagy egy LBV-PLCE szettel ... hogy tudjon mozogni ...

Ezek nélkül nem tudsz normális játékon játszani ... hová teszed a vizet,kaját,tartalék akkut,bb-t? BDU zsebbe? Mert azzal nem fogsz tudni mozogni ... valamint ha már mozgás ... 2 rumbatökkel a zsebedben nem sokat fogsz sunnyogni ha kell ... vagy csak qrva lassan ...

Sisak? Minek? rádió ok ...

Az 1% pszihopata az sántít ... ne felejtsük el ... nem volt mindig kínai dömping ... amikor én kezdtem anno, én tök örültem, hogy 100 körül kaptam használt fegyót akksival ... 10k körül volt ha nem több a póttáram ...

Akkor nem volt ilyen szabály ... Most, hogy 2k körül kapsz egy midcapet, meg 30k egy fegyó ... ne legyen már kifogás hogy drága ...

Midcapnek nincs köze a locsoláshoz? AK-hoz kapsz 1000-es Hicap-et ... fogok 2-t összeszigetelőszalagozom ... és gyere ... csináld meg ezt 2 150-es tárral ...

Jelen esetben az 1% pszihopata Te vagy aki azt hiszi Téged nem akarnak engedni játszani, ezért csak midcap only ... kiváncsi vagyok "szegény WD-nek" sikerül-e összekaparni 100 midcaponlys játékost ...

Az airsoft egy közösség, mint olyan ... igaz több rétegből áll ... van aki vesz 1 kínai AEG-et és kész ... övé a világ ...

Van aki viszont kicsit komolyabban gondolja ... és az AS nem csak a csípszoftról szóól ... sőőőt ...

Én vagyok az egyik legboldogabb, hogy olcsóbb lett ez a szuper játék/hobbi/sport ... DE!!!!!!!!

AZ OLCSÓJÁNOSOK NE OSSZÁK MÁR AZ ÉSZT AZT GONDOLVA HOGY AZ Ő SEGGÜKBŐL FÚJ A PASSZÁTSZÉL!!!
  • Kurfürst
    "ott vagy eltévedve kis pajti hogy bárki átmegy a másik fórumra láthatja hogy te ferdítesz ezerrel különösen hogy nekem összesen 2 db hozzászólásom van abban a topicban"

Na igen. Az első az hogy mennyek picsába, van ember elég, a második azután jön hogy Trasher elkezd minősítgetni, na akkor jön a modi Punker hogy na erre már ne válaszolgassunk, persze az alatta lévő bunkóskodást bennhagyja...

"az az 1% meg olyan 80-90% lehet a komoly játékosok között (vagy csak én járok minőségi játékokra?)"

Kíváncsi lennék ezt mire alapozod.. mindenesetre értem már miért fájt annyira a státuszszimbólum megjegyzés... midcapem van, komoly játékos vagyok... komoly játékos vagyok, mert midcapem van. Akiknek nincs midcapjük, nem komoly játékosok, ergó az összes komoly játékos midcapet támogatja.

Körbe körbe forog a logikád "pajti", nem csoda hogy elszédülsz..
  • Kurfürst
    "a 150 fős játékra van 183 jelentkező és egyedül te panaszkodsz a tár szabály miatt, szerintem ez elég jól lezárja ezt a dolgot."

Sajnálom Punker ha továbbra sem sikerült tisztába jönnöd a sztorival. Akkor elmondom neked is.

Volt 1 játékkiírás, úgy 1 hónapja, szó sem volt midcapekről, akkor eleve nem jelentkeztem volna, OK, ilyen játék, rendicsek.

Meg gondolom mások sem, az az a bizonyos 150+ ember, akikkel te is sután és/vagy sunyin érvelgetsz, hogy lám-lám, nekik nincs bajuk vele. Ezt te honnan veszed, lehet hogy nem is látták még a változtatást, minek nézegessenek egy olyan játék topicját ami 2 hónap múlva lesz? Mióta lettél te szószólója mindenkinek?

1 héttel ezelőtt WD csavart egyet a dolgon, ne legyen locsolás, csak midcap játszik. Erre jött az én hozzászólásom, lényege hogy ez nem jó.

Erre másnap írt WD hogy lehet hogy ez így tényleg nem jó, legyen mid cap 400 fps-től, mert eleve az a cél hogy erős fegyverekkel a tuningőrültek ne sorozzanak.

Nem tudom ki égeti itt magát, én, aki tett egy felvetést a szervezőnek, amit, jajj de ciki, a szervező valszeg úgy értékelhetett hogy nem teljesen hülyeség és jogos a felvetés, és elfogadodta, és ezt horribile dictu teljesen normális módon kommunikálni is tudta.

Eközben megy a sírás rívás, LSD-s hülyeségek az elmúlt 2 év csak midcap játékairól, mondom én ebben nem veszek részt, nem erre való a topic. Na akkor meg az a baj. És nini, ez tényleg nem ide való, takarítás lesz.

Na erre még sírás, primitív beszólogatások, aztán átjön Punker és itt folytatja a sírást, holott ki a francot érdekel.

Hát ha ez nekem ciki... egyébként tökmind1, a lényeg úgyis az, hogy nem ér senkit hátrány azért, akinek nincs épp midcapje, kivéve ha tuningőrült. És előbb-utóbb az a fétucat ember is abbahagyja a hisztit és túllép a semmin amin kiakadt.
  • Punker
    ott vagy eltévedve kis pajti hogy bárki átmegy a másik fórumra láthatja hogy te ferdítesz ezerrel különösen hogy nekem összesen 2 db hozzászólásom van abban a topicban
    az az 1% meg olyan 80-90% lehet a komoly játékosok között (vagy csak én járok minőségi játékokra?)
  • Kurfürst

Értem én hogy megvan az előnye, de őszintén szólva van 1 csomó dolog amit előtte vennék AS-re... rádió, sisak.. a midcap valahol a lista végén van. Nincs kedvem fél tucat tárat töltögetni mindig a visszaállón, vagy cipelni őket, oda már kell egy tac mellény is aminek, meg a sok magaddal cipelt cuccnak, rájöttem, nem vagyok híve, szeretek mozogni. Midcapes adagolási problámakkal sincs túl sok kedvem szarakodni, meg reszelgetni őket. Aki szereti őket, használja, teljen öröme bennük, én csak örülök neki.

Nem a midcappel van a baj itt, lehet hogy majd valamikor, amikor úgy érzem én is áttérek rá. Azzal van itt a baj hogy van 1% pszichopata, aki úgy áll hozzá, hogy ha már Ő úgy döntött hogy mid capezik, akkor ugyan legyen már nekem is kötelező, mert hogy ilyen meg olyan hátrányba kerül. Kurvára nincs ennek semmi köze a locsoláshoz meg a milsimhez, ezek fals érvek, onnan látszik hogy nincsenek normális hozzászólások, páran akik nem élték ki a dackorszakukat őrjöngenek és nem tudnak leszállni a témáról.. és leszarják hogy ezt épp egy szervezői topicban teszik.

Észre kéne venni hogy az airsoft az egy közösség, közösségben pedig nem úgy működik, hogy ha valaminek nincsen komoly támogatottsága (pl. midcapek kötelezővé tétele), akkor azt azért majd egy szűk kör keresztülverheti a többin, nem olyan rég volt ilyenről népszavazás.

Na mind1, gondoltam reagálok arra ahogy punker bátyó ferdíti itt a történteket.
  • Punker
    hagyd a francba úgyse győzöd meg