29530
border=0>
border=0>
KULTURÁLT FÓRUMOZÁS A HOSSZÚ ÉLET TITKA
A flamelést, személyeskedést BANamákra utazással jutalmazzuk!
border=0>
KULTURÁLT FÓRUMOZÁS A HOSSZÚ ÉLET TITKA
A flamelést, személyeskedést BANamákra utazással jutalmazzuk!
-
#13610 rózsaszínben? :C :D -
xteecee #13609 BTR 60
Mi már körbejártuk, kib. drága, bérelni is, etetni is... -
Kurfürst #13608 Pintér úr elég rendesen bespájzolt, de asszem a #13606-os esemény bekövetkeztéig nem aktuális.. vagy rá kéne P-t is cuppantani az érszoftra. :D -
MuldR #13607 Itt tobb eselyed lenne:
Itt -
#13606 nyerni kell a lottón pár milliárdot :) -
Kurfürst #13605 Esetleg hadtörténetisekkel meg lehetne beszélni.. a mostani csapat elég nyitott, és több hagyományörzős buliban is segédkeztek, amennyire én tudom. Kérdéses persze hogy egy játékra "kölcsön" lehet-e kérni (állagmegőrzés stb.) -
#13604 ott egymás hegyén hátán állnak a járművek, inkább tárolják, semmint kiállítás -
MuldR #13603 Ha jol tudom a Hadtorteneti muzeum jarmukiallitasa. -
#13602 A volt Ostapenkonál a Sasadi úton, sok katonai jármű áll
Hogy milyen állapotban vannak, kié, azt nemtom -
MuldR #13601 BTR80-ast nem hiszem hogy tudsz, de valami regebbi tipust talan tudsz szerezni, kibelezve. De keszulj ra, hogy ha csak "vasarban" adjak oda, akkor is huzos osszeg lesz. Currus rt-vel kell beszelni. -
Kurfürst #13600 Én egy BTR 80-asból szeretnék egyszer kilövöldözni, talán az még nem is volna súlyos összeg.. kérdés kinek van ilyen itthon.. -
#13599 másrészről terepjárót kell venni, aminek külön jól áll ha össze-vissza van horpadva, ütve :) -
#13598 jó lenne, szívesen mennék, de vasárnap Tökölre megyek -
#13597 én nem mondtam rá, hogy ez jó vagy rossz!
hol látsz te bármiféle minősítést, jelzőt?
megint olyat adtok a számba, ami el sem hangzott!
csak annyit irtam, nekem ezt mondták WD-ről, egyébként meg nem ismerem WD-t, soha nem találkoztam még vele -
#13596 Valaki VASÁRNAP Gödöllőre jön? -
MuldR #13595 Es? Eleg nyilvanvaloan ki volt irva, ha jon a "helikopter" lehet menekulni, mert abbol kilonek, de visszaloni nem lehet, mert art a fenyezesnek.
Szoval menekulni/elbujni kellett volna. Ez egy szerepjatekos elem. Szerintem jo otlet. Es en is idegbajt kapnek, ha szetlovoldoznek a fenyezesem. -
Kurfürst #13594 Ő róla beszélek :) -
Kurfürst #13593 Az nem autó hanem helikopter, te! :D
Egyébként én is, Afganisztános játékon nagy feeling volt khmm... szerepjátszani a FMJ-es heligunnert. :))) -
#13592 WD-ről csak annyit hallottam, hogy imáád autózni, meg abból kilövöldözni, de visszalőni már nem szabad, mert az nyomot hagy a kocsin :) -
#13591 gondolom
ez ugyan olyan mint félcsőben trükközni, nézve olyan könnyünek tűnik :) -
praksi #13590 ugyanitt néztem az MP5 szétszedését meg összerakását, mondom ez tök egyszerű; lett is 8 óra munka.. :-)
(és valamikor újra szét fogom szedni) -
Kurfürst #13589 A hülyeségeidre nem kívánok részletekben reagálni. Csak néhány pontot emelnék ki.
1a. "nagyarcal fröcösgsz mindenki ellen"
Szó sincs róla. Egy pár ember őrjöng akinek úgy tűnik elevenébe találtam néhány megjegyzésemmel. Úgy tűnik, magukra ismertek, de hát akinek nem inge.. A maradék 95% pedig leszarja az vihart a pohár vízben. Leben und Leben lassen..
1b, "téged leszarnak azok az emberek akik midcapes játékra akarnak menni és ez tédeg dühít ..."
Dehogy dühít. Menjenek szépen midcapes játékra, érezzék jól magukat és ezt őszintén mondom. Csak ne akarják már előírni másoknak hogy mit meg hogyan, mert erre az égvilágon senki nem adott nekik felhatalmazást.
Mint mondtam néhány jól behatárolható emberről van szó, hozzáteszem, a vitázó "stílusuk", logikai bukfenceik alapján meggyőztek arról, hogy a továbbiakban nem tudom őket komolyan venni. Ezzel pedig úgy látom nem vagyok egyedül.
2. "Féltucat? Számolj ..."
Számoltam. Bárki aki elolvassa a régi midcap/highcapes topicot a softair.hu-n (kvitya most nyitotta ki) láthatja hogy ua. a 3 ember - bulldog, mac, trasher - erőlteti a kötelező midcapet, ugyanazok aki a BHD topicban is. Ebben tehát igazad van, mert a fél tucat az erős túlzás volt. Nos ők 2 éve szívják ezen a fogukat, valszeg ezért vannek olyan reakcióik, amilyenek. Ja és persze most ugyanők sírnak ugyanabban a topicban hogy miért nem úgy van ahogy ők szeretnék. Ismét csak utalnék a régi topicra.
Mivel hajlamos vagy a fejedben összekeverni hogy most miről is van szó, ezért még egyszer elmondom hogy _NEM_ azon megy a szájkarate, hogy a midcap jobb-e vagy a highcap, hanem azon, hogy néhány midcapes ultra szeretné ezt kötelezővé tenni mindenki másnak is, és mivel hajlamos vagy torzítani az álláspontomat, ezért azt is hozzáteszem, hogy amit írok azt szigorúan erre a néhány, egy kézen megszámolható emberkére értem.
Persze rajtuk kívűl sokan használnak midcapet, csak épp nem várják el a többiektől hogy hozzájuk és a tárpreferenciájukhoz alkalmazkodjanak.. Egyébként szerintem is ez a normális.
Érdemes a régi topicot végigolvasni, nincs új a nap alatt..
http://softair.hu/viewtopic.php?t=1163&postdays=0&postorder=desc&start=125&sid=77e8fd4c13c83b102efff0309b0cbe7c
Jó volna egy átfogó szavazás a kérdésről - mint a 8 milis témában, h. kell/nem kell - olyan amiről az egész közösség szavaz, nem pedig 10-en vitatkoznak rajta, ami nem igazán reprezentatív.
2. "WD szervez egy milsimközeli/szerű játékot ahova bárki elmehet, aki milsim játékra szeretne ... "
Sajnálatos hogy még most sem vagy képes felfogni hogy eredetileg nem szerepelt a midcapes kiírás a játékban. Akkor ismételten leírom, csak neked, hogy kb. hónappal a kiírás után lett hozzáadva a kitétel hogy csak midcap. Ez - egy héttel később, azaz most - finomult arra hogy csak 400 fps ill. fölötte kötelező, éppen azért hogy kézi ágyúból ne sorozzanak annyira.
3. "Hisztizzel, aztán azt mondod, hogy miért nem szervez direkt olyan játékot?"
Senki nem mondott ilyet, minden tiszteletem WD-é akinek veled ellentétben soha nem esik nehezére normálisan viszonyulni a dologhoz. Úgyhogy vagy a te olvasási képességeiddel van baj, vagy egyszerűen csak ferdítesz, és akkor még finom voltam. -
#13588 látom megy a szájkarate...egy szónak is száz a vége..mindenki odamegy játszani ahol jól érzi magát és ami tetszik neki... függetlenül a táraktól.. -
#13587 Denehézfelfogásodvan ...
1: A legnagyobb baj ... nagyarcal fröcösgsz mindenki ellen ... ha ezt kihagytad volna a hszől, még elfogadható is lett volna:
De beleírtad ... és saját magadból csináltál hülyét ... ismét:
" - végül de nem utolsósorban úgy látom hogy ezt - mármint a kötelező jelleget - ilyen elvakultan ugyanaz a max. féltucat emberke erőlteti. Őket meg leszarom, nem fogok a kedvükért olyan dolgot venni ami nekem egyszerűen nem kell. Ez persze lehet hogy majd változik, az biztos hogy az ilyen arrogáns és lekezelő hozzáállás nem lendít a dolog iránti kedvemen."
Féltucat? Számolj ... Meg hagy kérdezzem meg ... téged leszarnak azok az emberek akik midcapes játékra akarnak menni és ez tédeg dühít ... DE te leszarhatod őket? Vagy hogy?
"A többiek megvannak mások basztatása nélkül, ha midcapes "milsimet" akarnak egyszerűen szerveznek maguknak ..." - látod barátom, itt erről volt szó, csak beleokoskodtál ... WD szervez egy játékot azoknak akik akarnak egy kis milsim-et ... DE NEKED NEM TETSZIK ...
WD szervez egy milsimközeli/szerű játékot ahova bárki elmehet, aki milsim játékra szeretne ... Hisztizzel, aztán azt mondod, hogy miért nem szervez direkt olyan játékot?
Bakker ... az AS-t is jogsihoz kellene kötni ...
Saját magad ellen okoskodsz basszus ... Vedd máááár éééészreeeeeeeeeeeee ... -
#13586 milyen könnyü tűnik szétszedni így videón nézve
egyébként köszi a linket, most már legalább van fogalmam arról, mi is van belül -
praksi #13585 sztem itt megkapod a választ:
G36C disassembly video -
#13584 na éjjel megint nem tudtam befogni a nagy pofámat :D -
#13583 nem szedtem szét, mivel nem értek hozzá -
xteecee #13582 Akkor még nem szedted szét eléggé ;)
A fölötte levő stiftet tartja, ha felnyomod, egyszerűbb
kinyomni a stiftet. -
#13581 nem
az ott lent
van, és elég nagy
a ravasz előtt van az a kis dudor
no azt be lehet nyomni, csak nemtom mit csinál -
#13580 Nem az tartja a tárat?Vagy roszat nézek? -
#13579 vki meg tudja mondani, hogy az elsütőbilletyű előtt lévő rugós pöcök, ami a képeneken is jól látszik mire való?
-
#13578 Bardocz! Péntek este beszéljünk hogy melyik vonattal megyünk!!! MSN-en legyél fennt! -
MuldR #13577 "SiG 552 hasonló problémáik lehetnek"
SIG552:
Lowcap: loszerimitacios, BB nemlatszik, de feelinges a dummy lovedek miatt
Midcap: atlatszo, latszik mennyi BB van benne
Hicap: atlatszo, latszik mennyi BB van benne
Szoval SIGre nem igaz. -
Kurfürst #13576 Jujj ez olyan parlementiközvetítéses volt, az olcsó demagógiát haggyuk jó? -
Kurfürst #13575 A 4. mondat. Nem akarok én senkit meggyőzni arról hogy milyen tárat használjon, úgy is kialakul, nem vagyunk egyformák.
Én pl. miért használok high-capet?
- olcsóbb, ugyanazt a pénzt más olyan felszerelésre költhetem, ami konkrétan hasznosabb illetve jobban visz előre, mint egy rakás új tár. Ne adj isten vmi hasznosabb dologra költöm, mint az airsoft. Pl. tuti veszek vmi OD cuccot, Vietes játékra, egyebekbe, mert látom hogy dob a hangulaton a dresscode. Horribile dictu, társaséletre, barátnőre költöm.
- nem szeretek 6 tárral izzadni nyáron egy dögmeleg taktikai mellényben, meg visszaállón pöcsölni az egyenkénti töltögetésükkel, illetve ami még illúziórombolóbb, játék közben. Vagy bedobni őket egy oldalzsákba kotyogni.
- ezzel szemben viszek 1 tartalék HC-et ha neadjisten kifogy az első, mert nem lövetem ki magam rögtön ha nem muszáj. Pusztán kényelmi szempontból, eddig egyetlenegy high cap tárral a fegyverben nagyon jól elvoltam.
- nincs kedvem pöcsölni reszelgetéssel, adagolási problémák orvoslásával sem, felhúzni magam azon hogy 5 megvett tárból 3 működik.
- AUG-om van, ahol nekem igenis plusz feelinget ad az hogy a féligáttetsző HC tárban csekkolhatom hogy állok lőszerrel, mert az igazin is így mükszik.
- megintcsak AUG-om van, a King Armson kívűl más nem gyárt elfogadható áron midcapet, az meg ha jól emlékszem fekete és nem látom benne mennyi skuló van benn (G-36osoknak, SiG 552 hasonló problémáik lehetnek). Nekem igenis ez is a feeling része, ezért vettem AUGot mert többek között ez tetszik benne. Azt hagyjuk hogy az 5-ös pakkot gyakorlatilag nem kapható, pedig nézelődtem utána de sehol nem látom, itthon meg végképp nem.
A KA gyárt 45-ös lowcapet is, dummy roundsosat, az tetszik csak baromi drága és egyszerűen nem rentábilis olyan 15-18 ezret kinyomni arra hogy aztán 200 lőszerrel rohangálj.
- végül de nem utolsósorban úgy látom hogy ezt - mármint a kötelező jelleget - ilyen elvakultan ugyanaz a max. féltucat emberke erőlteti. Őket meg leszarom, nem fogok a kedvükért olyan dolgot venni ami nekem egyszerűen nem kell. Ez persze lehet hogy majd változik, az biztos hogy az ilyen arrogáns és lekezelő hozzáállás nem lendít a dolog iránti kedvemen.
A többiek megvannak mások basztatása nélkül, ha midcapes "milsimet" akarnak egyszerűen szerveznek maguknak, a többi játékon pedig egyszerűen képesek arra hogy elfogadják a SAJÁT DÖNTÉSÜK azon lehetséges következményét, hogy szembejön velük a midcapes mininapóleonok highcapes tükörképe, a lövésközben tártekerős, locsolós terminátorember, és ezért hátrányba kerülhetnek, de tudta mit vállal amikor midcapre állt át, és nem kívánja a saját döntése következményeit áthárítani másokra. És ez a normális, szerintem. -
kvitya #13574 Nos... érveket láthatóan nem tudsz felsorakoztatni..... vagy próbálkozol még? :) Ha gondolod, még várok, legyen időd megfogalmazni..... :)) -
#13573 nézd ..semmi gondom nem volt vele addig amíg ez el nem tört benne(lehet hogy én voltam peches)(1 évig bírta, és nyúztam rendesen)...ha ezt cseréli egy jó minőségű belsőre(fém) akkor viszont egy nagyon jó JG fegyvere lesz..
sajna a műanyag az ilyen...elhasználódik egy idő után és ugye ez pont a hop-up kamránál van ahol a rugó még feszíti is egy kissé...tehát ha hibás a fröccsöntés(hajszálrepedés,buborék a műanyagban) akkor előbb utóbb eltörik..ha csak a hop-up kamra törik az annyira nem gond , de ha a túlfele ahol rögzül az rögtön egy 20-as.. -
kvitya #13572 Ebből véleményed szerint mi számít érvnek? :) -
Kurfürst #13571 Nem azon ment a vita hogy most akkor a mid cap jobb-e vagy a high cap.
Vannak akik mid cappel akarnak játszani, mert hogy ezért és ezért. Ez eddig teljesen oké. Mindenki használja a neki tetszőt.
Az már nem oké, hogy ezen belül viszont van egy kisebb csoport amelyik úgy áll a témához hogy ha már én midcapet használok akkor istenments NEHOGYMÁ hátrányba kerüljek szóval akkor ha már ÉN használok akkor legyen kötelező mindenkinek, szájmonmondja alapon. Ez az attitűd a probléma, amikor igazi tömegtámogatás nélkül próbálnak keresztülverni valamit. Na ez így nem működik. Lehet szervezni külön játékot, külön erre a célra, abból majd lehet látni, hogy mekkora a támogatottsága, meg marad egy kisebb csoport preferenciájának, külön ethoszának amit SAJÁT MAGÁRA alkalmaz, vagy elterjed és népszerű lesz.
Lásd ugyanezt kicsiben amikor vérpistikék kajabálják hogy ez meg az csít, tíccsuk be, megfelejve vmi ezer sebtől vérző érveléssel miszerint high cap=locsolás, midcap=milsim, taktika meg profizmus.
Utóbbi kettőből én nem sokat láttam eddig a pályán, a "nagy" csapatoktól sem. Az arcméret, felszerelések mennyisége tömege sokkal látványosabban és gyorsabban növekszik, mint a tapasztalat - tisztelet a kivételnek. A szervezés csúcsa ha egy szuicid frontális rohamot sikerül összehozni. Olyat amit taktikának lehetne hívni - tűzfölény kivívását, fedezőtüzet, átkarolást, manőverezést, elszakadást - nagyon ritka látni. Felszerés az persze van.
Kellene még sok, sok gyakorlójáték, ami semmi másról nem szól mint a "drillről", gyakorlásról amíg ösztönössé nem válik. Sokkal több értelme lenne, mint hogy tangódeltázok a rádióban, mert az kúl és a filmekbe is így van, de amint feltűnik az ellenséges raj mindenki be a fa mögé és állóháború, a velejáró BB pazarlással.