29530
border=0>

border=0>

KULTURÁLT FÓRUMOZÁS A HOSSZÚ ÉLET TITKA
A flamelést, személyeskedést BANamákra utazással jutalmazzuk!

• kvitya
    CA36 tűzváltókarnál figyeljetek, mert egy hernyócsavar csak, ami tartja és ami a tengelyre feszül, de a tengelyen nincs semmi horony (zseniális tervezés...), ami megtarhatná.
    Szóval, megoldás: tűzváltókar leszed, tengely bepontoz, tűzváltókar vissza, csapágyragasztó, csavar bele.....
  • mstummer
    No erről a problémáról a JG esetében nemtudtam. Thx! Azoknál is a tüzváltó volt a hibás, de az utolsó szériáknál amiket láttam jók voltak.
    Tényleg jó ezt tudni amit irtál, bátyám JG-re akar váltani CA-ról, de megosztom akkor ezt vele.
  • öregharcsa
    én is hozzátennék egy két dolgot..

1:a nagy aksi problémát megoldja a nagy előagy..sokkal jobban néz ki tőle a fegyver és így nem veszik el a behajtható váltámasz adta előny...

2:JG G36C..először ilyen fegyverem volt majd miután úgy törött el a hopupkamra rögzítő rész hogy csak alkatrészcserével lehetett volna megoldani a pótlását(mindkét oldalról a rögzítésnél használt rész tört ki, ráadásul azonos oldalon..pech) elgondolkodtam egy CA verzió vásárlásán...
    egyébként nagyon szerettem és nagyon megbízható kis fegyver volt eddig a problémáig..a gáz az hogy ez a belső rész kb 20E ft-ból jönne be az országba..(piacon a fegyver 27E ft)

3:megvettem a CA változatot..a napokban fogom őt tesztelgetni, de ahogy írtad a tűzváltókar nincs a helyzet magaslatán...

ha azt nézem hogy van egy JG G36C-m és szeretném ezt az alkatrészt kicserélni benne akkor majdnem a CA áránál vagyok(59E-ft)...és sajnos előbb-utóbb ott fog eltörni a fegyver mivel ahogy néztem az a legrosszabb/leggyengébb minőségű része a fegyvernek!
    Mindezek tudatában már nem a JG-t venném meg, pedig nagyon a szívemhez nőtt..sajna alkatrészként el kellett adnom...(nem akartam még +20E ft-ot kiadni rá)

ja és hiába vigyázol rá..nem ettől függ a belső törés hanem a műanyag minőségétől!
  • MuldR
    A pesti es videki emberek mentalitasa alapbol mas.
  • mstummer
    A szinvonalra is lehet figyelni. Erre valóak a meghivásos játékok, ahova tényleg csak normális csapatok jöhetnek. A mi térségünkben ez bevállt. Közben 1-2 nyílt játék és akiknek ott megfelelő a hozzáállásuk azok kapnak esélyt a meghívásos játékokon is.Persze aki bekerült az ki is kerülhet... Hála égnek ilyen ritkán van. Szóval nekünk azért szerencsénk van.
    Pest környékén gondolom nem ilyen rózsás a helyzet :S
  • MuldR
    Aze az AS7-es idokben meg mindenki betartotta az erkolcsi szabalyokat. Meg sem probalt csalni. :)

Ma egy nagy arctalan tomeg jatszik. Olyan is a szinvonal.
  • mstummer
    Alapvetően 3 fajta CA 36 létezik

CA 36: Alap hosszúcsövü verzió a G36E-nek felel meg. A horfoganytúban optikával.
    CA 36 K: Közepesen hosszú csővel, a G36K-nak felel meg. A horfogantyúban optikával.
    CA 36 C: Kompakt verzió, rövid csővel. Hordfogantyú helyett egy felső szerelék sín, valamint 3db szereléksín elől.

Sok alaptartozék nincs. 1db tár, tisztítópálca.

Tapasztalatom a simával és a C-vel van. Mind a kettő nagyon egyben van. A simánál az optika némi segítséget nyújthat, bár van aki nem szereti használni. A C nagy előnye hogy viszonylag kicsi, és ez épületben nagyon előnyös tud lenni, de terepen se rossz. Továbbá hogy a sinekre sokmindent lehet aggatni.
    Hasznos dolog még a behajtható válltámasz, szintén épületben jó. A váltámasz ugyanakkor hátrány is, mivel a legtöbb fegyvernél abban található a nagy aksi helye, mivel ez nem olyan jellegü ezért ide nem lehet rakni. Kivéve ha külsőleg nem aggatnak rá egy tokot a nagy aksinak.
    Alapvetően mindegyik jó vétel lehet. Viszont ha a C tetszik inkább ajánlom a figyelmedbe a JG verzióját, felébe kerül és minőségben alig marad el. Sőt tesóm mostanság sokat szív az Ca36C-jével (problémás a tűzváltókar) , miközben mások JG36C-i vígan mennek.
    Remélem segítettem.
  • Punker
    470-es highcap tár és tisztítópálca az alap tartozék.
    cikk 1
    cikk 2
  • Rob02
    Sziasztok!
    Kinéztem egy Classic Army CA36-ost és véleményeket szeretnék hogy milyen,megéri e az árát,mik az alap tartozékok...??
  • mstummer
    ha egy bármilyen játékhoz összejön 10-20 ember akkor csak akad közöttük 1-2 vezető tipus akik nekiülhetnek a szabály alkotásnak.
    Igazából nekem nem azzal van bajom hogy alkottak valamit, mert ezért tényleg tiszteletet érdemelnek. De ha ezt lerombolják arroganciával nem ér semmit se az egész. Igazából név szerint nem is tudom kik alkották a MASZ-t. Ugyanúgy ahogy azt se hogy kik alkották a foci, kosárlabda, tenisz szabályait. Ezért ez alapján nem tudok megitélni senkit se. A fórumon való viselkedés alapján viszont igen. Látszik hogy ki az aki kioktató és lenéző, és ki az aki tényleg segít.
    Hála égnek itt jórészt segítőkész emberek vannak.
  • Punker
    én min 1000 főre saccolom az aktív játékosokat.
  • kvitya
    Nos, tovább tűnődtem..... van itthon cca 400+ játékos. Ebből hányan csináltak olyan szabályzatot, amely védhető, balesetmegelőzés alapú és a játékosok 90%nak elfogadható?
    A korábbi masz készültekor volt cca 200 játékos.... akkor hányan csináltak bármit is, mint szabályrendszert?
    Vagy még régebben: as7, 30-40 játékos....

Lehet mégis illenék tisztelni a régebbi játékosokat, akik a ...vakaráson kívül csináltak is valamit? Persze, elképzelhető, h rosszul látom, de erre is várok véleményeket s főként érveket....

"Ha Leonardo korában éltem volna, én találtam volna fel a helikoptert" jeligére :))
  • Punker
    hogy az a mocskos@&*$³@#&@·^¢²

vettem 1 ilyet átalakítóval 17 ezer pénz 2007 augusztusában gyárilag szar volt csere, a második is gyárilag sz@r volt újra csere (október), a 3.-at el se hoztuk a boltból mert szar volt természetesen, ezután huzavona a nagykerrel küldtek újat feltöltöttem vele 5 azaz 5 db aksit és beszart ilyen szart senki ne vegyen!!!
  • Mike at home
    jó majd holnap
  • kvitya
    Nos, a lehetőség mindenkinek adott, érvekkel alátámasztott véleményeket várok...
  • Punker
    észérvek mindig számítanak!
  • Mike at home
    au én véleményem kicsit sem számit
  • kvitya
    Jó, akkor oszd meg velem-velunk, érvekkel alátámasztva
  • Mike at home
    pár dologgal egyetértek, mással azonban nem
  • Mike at home
    se-hovÁ :)
  • Punker
    a srác aki filmezett nekünk a játékon a fősuli tv-jénél "dolgozik" magyarul csinálja a saját fusi melóit + a kiscsajok csacsogását hallgatja nem nagyon lehetett tőlük figyelni
  • MuldR
    "fősulin munka helyett "
    Akkor te most tanulni vagy dolgozni jarsz oda? :)
  • Punker
    amúgy a fősulin munka helyett AS klippet vágni nem sikerült úgyhogy leghamarabb hétfőn lesz kész :(

• Punker
    jaj most miért hozod fel újra, végre átmentünk ki miből vizsgázik topic-ba :D
  • MuldR
    Hagyd. Majd 1-2 ev mulva rajonnek. :)
  • kvitya
    off:
    Kicsit kihagytam a fórumozást, erre mit látok? Sírás, h nehogymármegmondja a szervező, h milyen felszerelést kér az általa szervezett játékon.......aztán lehülyézik, leparasztozzák a csapattársaim.......well, van akivel nem méltó vitába szállni. Átjövök ide, ugyanaz tökben, ferdítés hegyekkel megfejelve... no comment.
    on:

De akkor gondolkozzunk picit, érveljünk (gy.k.: a sírás mellé tegyünk indokot is... sőt, próbáljuk meg rinyálás nélkül, csak az érveket leírni)

Midcap pro:
    - nagyságrendekkel reálisabb játékélmény
    - nem csörög, zörög, zakatol
    - csökkenti a "locsolás" esélyeit
    - taktikussá teszi az embert
    - nem kell tekergetni
    - feltételezi a tárcsere képességét

Midcap con:
    - nem megy bele 5-600 BB, így nem elég egy szál tárral játszani (pedig nyáron a hicap jó kiszáradás ellen is...... :D )
    - időnként tárazni is kell
    - célszerű gondolkozni, üresre lövés helyett
    - minimum egy gyorstöltőt vinni kell, esetleg még egy tárat
    - nehézkes supportot adni géppisztolyból, gépkarabélyból
    - rutint, ne adj' Isten minimális skilleket feltételez
  • SG rock
    ti most szombaton mentek játszani? és ha igen hovÁ?
  • Kurfürst
    1 órás Kerjog zh-mat midcapre, esetleg lineáris algebra zh-ra cserélném !
  • praksi
    tudod, airsoft, közösség, blabla... :-)
  • praksi
    üdv a kolléga úrnak :-)
    [detto villanymérnök]

Punker: múltkor csurig töltöttem az 1500-ös akksimat, egy tárat sem lőttem el vele, egy hétre rá a játék kezdetekor lemerült...

tuning lett a fegyverben ?
  • Punker
    attól függ mennyire volt OFF, ilyen kevés ember által látogatott topic-ban tökmindegy.

1-kor én szunyáltam.
    [ez nem OFF?]
  • Mike at home
    nálatok volt net éjjel úgy 1-től? nálam leállt az egész
  • Mike at home
    szerintem nem, de kibírjuk
    majd shad ad nekünk büntipontot

offért adtál régen pontot punker?
  • Punker
    de hogy ON is legyen van itt nálam Ni-Cd 1200-as aksi, a fegyvert meg se mozdítja negyed 7-kor raktam az automata töltőre kisütésre és még mindig meríti, ez normális?
  • Punker
    szerinted este 11-kor még van az embernek kapacitása (és kedve) kimenni 1 ilyen jól pörgő topic-ból?
  • Punker
    szerintem bizonyos szinten jogos mérnöknek sokat kell számolni, nekünk meg ilyen mélységben csak azért van a tananyag hogy minél több dologból megbuktassanak.....
  • DummyBoy
    Néha egy pici off belefér :)
  • degenerator
    de ezt tényleg ebben a topikban kell megbeszélni?
  • Mike at home
    hát, annyi beképzelt fasszal még nem találkoztam sehol mint az egytemeken (nem a diákok)
  • DummyBoy
    Pénzügy szigorlat, vállalkozástan, ésatöbbi :)

Régi fősulis szlogen ... azután alakult ki hogy együtt vizsgáztunk elektróból és fizikából a Műszaki menedzserekkel és ilyenekkel ...

Ugyanaz volt a feladatsor (Bevallom vill. mérnök hallgatóként nem is bánam ... egészen addig amíg meg nem kaptam a jól megérdemelt 2-esemet ... ÜG, menáger brigád, akinek én írtam a dogozatát: 4-es, ötös ...

A tanárok válasza annyi volt ... na ja, de egy villamosmérnöktől ennyi nem elég ...

Azért No offense, vicceltem :) Magára ne vegye valaki :)