29530
border=0>
border=0>
KULTURÁLT FÓRUMOZÁS A HOSSZÚ ÉLET TITKA
A flamelést, személyeskedést BANamákra utazással jutalmazzuk!
border=0>
KULTURÁLT FÓRUMOZÁS A HOSSZÚ ÉLET TITKA
A flamelést, személyeskedést BANamákra utazással jutalmazzuk!
-
#13810 én a 4. game után pucoltam ki -
#13809 Csőpucoláshoz érdemes azért letekerni a hopupot mielőtt alqrja az ember a hopgumit :)
Csak a pucolást jobb esetben nem kell minden game után megcsinálni :) -
#13808 szétszettem, nekem összesen 1pöcköt kell kivennis felynitom a fegyvert és kihúzom a csövet. nem kell megilyedni, én már a hopup fogaskerekeket is szétszedtem, mikor vhogy becsípte a gumit, és össze tudtam rakni. -
#13807 A fegyvert szétszedted hozzá?Én nem merek hozzányúlni:) -
#13806 nem szedtem le, egy madzagot rákötöttem egy szalvétadarabra utána a madzagot feldugtam a csövön, majd mikor a cső másik végén volt a madzag elkezdtem húzni és a szalvétadarab szépen kitörölte. ezt 3x megcsináltam új szalvétadarabokkal. sajnos nincs tisztítópálcám. -
#13805 Hogyan pucoltad ki?Letekerted a hop-up-ot?Én ezért nem akarom,mert nem szeretném elállítani,nem tudnám itthon belőni:S max a szomszéd ablakát... -
#13804 b+, most pucoltam ki a csövet és tele volt fekete szmötyivel, ICS glyót használtam utoljára. Vettem egy Bushnell scope-ot meg egy német tak mellényt is:) már van mindenem. -
xteecee #13803 Dehogy :) Akkor csak kipróbáltam. Majd jövőre. -
MuldR #13802 Igen, ez benne van. Nekem is volt, hogy szoltak, hogy lapattant rolam. Azonnal ki is alltam, pedig semmit sem ereztem (valoszinu tartaskat vagy ilyesmit talalhatott el). De ha az ember elkezd PASGT mellenyben jatszani, megszokja, hogy a "koppanasra" figyel. Csak rutin kerdese. -
#13801 Sniper vagy? -
xteecee #13800 Srácok, sokszor van, olyan, hogy nem érzi meg az emberke, hogy
eltalálták. Nekem is volt már olyan, hogy egy elismert emberkét,
hátulról lelőttem, mint sniper, nem állt ki, majd mikor szóvátettem,
azt mondta, hogy azt hitte, egy ág vágta hátba. Namost gondoljátok el,
ha mellény van pl valakin, az sokszor meg sem érzi, csak hallja a hangot,
és ekkor sem gondol arra, hogy eltalálták általában. A snipereknek sajnos
ez van, kb. minden harmadik, negyedik találatát veszi észre normálisan
a többi játékos, főleg, ha messzebbre lő. -
#13799 meg -
Kurfürst #13798 "én is csak másoktól hallottam (pontosabban, a rajunk mesterlövésze szerint eltalálta a srác hátát, erre a srác megfordult és visszalőtt...); de van rá egy üveg söröm, hogy az US oldalon is hasonló vélemények voltak."
Hol volt ez helyileg? -
#13797 2 volt, az us oldalon.
tényleg mike, megvan még az a tár, amit meg akarok majd venni? -
praksi #13796 1.) itt is leírtam, ami tetszett
2.) ott is leírtam, hogy a térkép rossz volt
3.) miután személyesen beszéltem több szervezővel a helyszínen, nem írtam ki újra, hogy ez+ez+ez rossz volt -
#13795 Akkor én mindig rosszkor vagyok rossz helyen. mind1 részemről lezárva. -
#13794 ott a pont -
#13793 igaz nem is pampogtam
a red alaert 2 nem volt meghívásos, 180 fő volt, mégsem volt pampogás (legalábbis olyan, amit hallottam volna) -
#13792 mindenkinek nem lehet a kedvére tenni, elégedetlenek mindig lesznek
amikor sokat kellett mászkálni érden, annyira nem tetszett, de most már mennék szívesen újra
az erdő sem a világvége, punker :) -
#13791 első mondatban lelőtted a poént ... " meghívásos " ... -
#13790 a szervezessel azt leszamitva hogy tenyleg nem tudtuk mikor melyik jatekresz folyik semmi gond nem volt, sot. az viszont varhato volt, hogy 1 ekkora palyan a kurtos megoldas nem fog mukodni, ezt vagy ugy kellett volna megoldani hogy a szervezok megbeszelik egymassal mikor legyen valtas, es radion egyszerre beszolnak a rajpkknak, vagy pedig elore le kellett volna fektetni hogy pl. delben kezdodik a 2. jatekresz.
anyazassal en most nem talalkoztam, ha ferlreertesek voltak feher kendo stb. ugyben azt mindig sikerult normalisan megbeszelni. -
#13789 kértelek már sokszor ne nyilatkozz olyanról amit nem ismersz pontosan, 2 db nagyjátékot szerveztünk mind 2 meghívásos volt így anyázás stb 0 + vettük a fáradtságot hogy legyen elég valódi szervező / irányító aki nem csinál mást egész nap csak rohan / gyalogol a csapatok mellett segíti a kommunikációt hogy mindenkinek maximális legyen a játék élménye, ugyanez elmondható a pingyomi szervezésekről, vagy ott volt pl Falludzsa 2 100+ fő mégse hallottam 1 rossz szót se pedig az egész játék területet bejártam oda vissza 3x
5-10 minőségi játékon vegyél részt és utána fikázz, esetleg próbáld meg te magad leszervezni és lebonyolítani utána lehet köpködni.
a másik meg az hogy értelmesen tényekkel és megindokolva lehet bármelyik játékot kritizálni nem fog megsértődni a szervező és valszeg a köv alkalommal számításba fogja venni. -
#13788 ekkora és ennyire tagolt területen elengedhetetlen a minőségi rádió (és rádiós) múlthéten volt olyan hogy láttuk a baráti csapatot a sziklás patakmederben mégse értetünk 1 szót se abból amit mondani akartak mert gagyi rádiójuk volt, hiába van nekem ipari GP300-as Motorolam ha csak sistergést tud venni, ennél már csak az jobb ha a szervező is gyenge rádióval próbál irányítani. -
#13787 szvsz a magyar airsoftos szervezés, és a magyar airsotot játszó társadalom még közel sincs olyan szinten hogy nagyjátékokat tartson, 50fő felett folyamatos vitatkozások - anyázások - info elmaradás - parancsok felülbírálása és még sorolhatnám naphosszat. lényeg a lényeg hogy tökéletes nagyjátékról még senki nem beszélt... ellenben 30-40 fő esetén össze lehet hozni olyan társaságot akikről tudod hogy milyenek, kicsodák, és egy pörgős akciódús játékot összehozni. mert ez bizony játék. -
#13786 itt lehordtad a játékot, " rossz szervezés - bb hiányod - kürt elmaradás - eltévedés - pontatlan térkép - us támadás "
de azért a softair-en meg dícsérted hogy micsoda jó volt hallani a 200fegyver dörejét stb. :CC -
#13785 hat valoban nem artana a terkepet frissiteni, mert ilyen elnevezesek hogy "kidolt fenyok" mar eleg tag fogalom, mert 100+ meter szeleseggben hevernek, igy sikerult minket a ladaval pont ellenkezo iranyba elkuldeni, mint ahol a bazis volt. nem keveset kavarogtunk fel-ala mig megtalaltuk a pontos helyet. mondjuk sokat nem szamitott, mert soha nem tudtuk hogy eppen melyik jatekresz folyik, mert igen csak kesve ert el hozzank az info :) -
praksi #13784 a játék elején is kicsit elkavarodtunk, akkor azt csináltuk amit mondtál, hogy mentünk egyenest északnak, és a betonúton visszamentünk :-) -
#13783 térképet se ártana pontosítani, mert pl amit utóljára kaptam azon valami 50 méteresre van jelölve a kaszáló rét és annál tuti nagyobb.... -
kvitya #13782 Ha megnézed a teljes érdi pálya térképét (vagy műholdképét), akkor rájössz, h a betonút, ami a pálya széle, 3 irányból, zsákszerűen körbefogja a területet. Ha eltévedsz és nincs tájékozódási pontod, akkor 3 az egyhez van esélyed kijutni a betonútra és visszanavigálni. Mondjuk tény, h ha soha nem játrál arra, akkor elég szivatós terep tud lenni, sőt, rutinosabb versenyzők is el szoktak navigálni... :) Így stoppoltam 2 éve a gombaszedőket full cuccban, m4-el a betonúton - rezzenéstelen arccal behoztak :)
Én rajonként min egy működő iránytű (v gps) meglétét kötelezővé tenném, térképpel együtt..... a navigációs hibák gyakorisága miatt -
#13781 Braun és WD tiszteljük már annyira a szervezőt hogy a nevét megjegyezzük. -
#13780 de a red alertet nem az szervezte mint a vieteset -
#13779 tudod, feltalálták már az órát
kicsit bénáztunk, de legközelebb majd jobb lesz
engem meg így utólag nem különösebben zavart a sok mászkálás
-
#13778 érdi pálya nagy
még a kispálya is
nem árt oda GPS, de legalább egy iránytű
no meg rádió -
#13777 Mi is 6 óra alatt 4 ellenséges rajt láttunk csak.Első fél órában nem lehetett lőni az ellenséget,aztán az a fél óra nem lett jelezve,csak saccperkábé.A térképen elindultunk elvileg jó irányba,erre teljesen máshol voltunk,másik irányba mentünk. -
praksi #13776 én is csak másoktól hallottam (pontosabban, a rajunk mesterlövésze szerint eltalálta a srác hátát, erre a srác megfordult és visszalőtt...); de van rá egy üveg söröm, hogy az US oldalon is hasonló vélemények voltak.
viszont rájöttem, a játék előtti kintalvás piszok jó dolog; nem kell hajnalban kelni, lehet a tábortűz mellett sörözni, szalonnát sütni, sztorizni, és fantasztikus a csned, ami este körülveszi az embert -
#13775 ezt aT200-as dolgot nem tőled hallom ma elöször..... -
#13774 mi a hóesése játékon bolyongtunk így 2 órát, sikerült is lemennünk a pályáról..... -
praksi #13773 meg a szokásos dolog előjött, hogy egyesek szerint az US oldalon jópár terminátor volt; megjegyzem én ilyet nem tapasztaltam, egy-két embert szedtem ki, azok becsületesen bevallották. -
praksi #13772 a méretarányokkal nem voltak gondok; a probléma ott volt, hogy nincsen a pályán semmi jelölés, hogy épp hol vagy. vannak ilyen szövegek a térképen, hogy "irtás", "bozótos", "tisztás", "fenyves katlan" meg hasonlók, amelyek a térkép szerint egyszer-kétszer fordulnak elő, mi "irtás" helyszínre vagy hatot találtunk. Meg komolyan mondtam, hogy voltak olyan utak és kereszteződések, amelyek a térképen nem szerepelnek. Bulldog ezt elismerte, hogy a jelenlegi térkép még akkor készült, amikor nem volt az érdi erdőben fakitermelés; viszont azóta a munkagépek saját útvonalakat jártak maguknak. Mi csak mentünk az iránytűnk után, a telefonomon meg akartam nézni hogy hány óra, erre azt írta ki hogy "Törökbálint"... -
praksi #13771 voltak sajna elég durva szervezési hibák. a játék 3 körből állt, mindegyik kör kezdetét egy hangos kürtszóval kellett jelezni; az első körben a Viet oldalon még tartott az eligazítás, amikor az US erők hirtelen elkezdték lőni a bázisunkat; úgy hogy a sztori szerint a Vietek nyomulnak előre...
a másik ez a térkép dolog, 3 és fél órát bolyongtunk úgy az erdőben, hogy egy lélekkel nem találkoztunk, egy lövést vagy dudaszót nem hallottunk, és mire visszavergődtünk a saját bázisunkra, kiderült hogy már bőven a második kör közepén tartunk. a bázison lévő többi rajt is kérdeztük, azt mondták hogy ők se hallották a 2. kört jelző kürtöt. ami meg bosszantó, hogy a második kör olyan lőszerlimites lett volna, hogy a szervező biztosítja a BBt; nos én egy gramm BBt nem kaptam abból a pénzből, amit befizettem...
a térképes dolgot azt a softair.hu-s topicban is megemlítettem, remélem legközelebb már nem lesz ilyen para.
ami viszont nagyon tetszett, a 3. körben amikor az US erők a Viet bázist támadták, felállt 4-5 raj egy vonalba (köztük a mienk is), jöttek-jöttek az amerikaiak, és egyszerre kezdtünk el rájuk tüzelni, az a közel 200 fegyver valami fantasztikus dörejt alkotott, komolyan egy pillanatra az hittem, hogy igazi háborúban vagyok :-)
ja, REGIS meg tényleg egy vicces fazon, ha elkezd kiabálni :D