29530
border=0>

border=0>

KULTURÁLT FÓRUMOZÁS A HOSSZÚ ÉLET TITKA
A flamelést, személyeskedést BANamákra utazással jutalmazzuk!

• JackMeadow
    Köszencs a kimeritő elemzésért :)
  • Punker
    a BB hamarabb fogy el mint a gáz, szal miről van szó?
  • Mike at home
    pótakksi:
    ja marha macerás, lehet kapni mindenhol :)

láttam már olyat aki erdőben is pisztollyal nyomult, nem is rossz hatásfokkal
  • Mike at home
    van az 2k is
  • Mike at home
    cqb-re pl. minek hop-up? mint ahogy 300 sem kell
  • praksi
    Ja, és mielőtt valaki hozzáteszi, hogy drága a gáz: az 1000 ml-es Ultrair 2300 Ft, a szintén 1000 ml-es Guarder meg 2500 Ft. Ideális esetben egy palackkal olyan 3000 BB-t lehet kilőni (ezt mintha a Nowarban hallottam volna; de nem esküszöm meg rá). Ha nem ideális, akkor is olyan 800-1000 db BB-t biztosan. Ennyit meg mikor lő el az ember egy pisztollyal? 4-6 hónap? Félévente 2500 Ft pedig valjuk be, nem összeg.
  • praksi
    A gázos fegyverek előnye, hogy erősebbek az AEP-eknél (tipikusan 250-300 fps), és könnyű utántölteni, ha kifogy a gáz. Nincs az a magas, kattogó hangjuk; a szétszedésük és a tisztításuk pedig baromi egyszerű; egy GBB-s fullfém pisztoly pedig majdnem olyan, mintha egy igazit tartanál a kezedben. Átlagosan egy tárban 15-20 BB van. Egy NBB-s pisztolyban ráadásul szinte nincs ami meghibásodjon.

A hátrányuk az, hogy a gáz érzékeny a környezeti hőmérsékletre; előforduló probléma a szelepek eresztése (rossz tömítés - javítható!); a GBB-s pisztolyok meg zabálják a gázt, ált. egy tár - egy töltés.

Az AEP-ek valamivel gyengébbek, olyan 200 fps körül vannak (ami egy épületben nem feltétlenül hátrány), az akkumulátor a szán alatt szokott elhelyezkedni, így nem is mozog a szán. Egy jól feltöltött akkuval olyan 10-12 tárat tudtam nyáron kilőni (táranként 30 BB). A "nyáron" -t kiemelném; ugyanis az akksi szintén érzékeny a hőmérsékletre. Az AEP-ek többsége tud sorozatot is lőni (bár a gázos Glock 18 is tud sorozatot); ha vannak póttáraid, akkor ezt a funkciót is tudod használni. Apropó póttár: a CYMA Glock 18 aep-hez kb 3000 Ft-ért lehet póttárat venni (jó bele a TM is!); amíg egy GBB-s pisztoly póttára olyan 8-9 ezernél van.

Az aep hibája az, hogy magas, éles hangja van, ezzel felhívod magadra a figyelmet; pótakksit elég macerás beszerezni, ráadásul mivel ebben is egy gearbox van, kismillió dolog meg tud hibásodni, pótalkatrészt viszont sehol nem lehet kapni.

Kezdésként pisztolyt nem érdemes venni; ha csak nem a macskára akarsz lövöldözni; egy erdős területen közel 0 eséllyel tudsz bárkit is kilőni. Érdemes kicsit spórolni, és olyan 20 ezer körül venni egy használt AK-t.

• Mersant
    a gazos a leg feelingesebb fegyver. most nincs idom bovebben kifejteni, de 1000 helyen utana tudsz olvasni... persze ha nem csak lovoldozni akarsz, hanem jatekokra is ki akarsz menni, akkor elso korben mindenkep AEGet vegyel. ;)
  • degenerator
    alapból szemüveget adnak mellé. az egy jel:)
  • bardocz
    0.5 J-nál kisebb energia xD Az hány méter lehet?5?De lehet van az 6 is:D
  • DummyBoy
    Kattincsámáléccives a bannerre (gyk: felettemlévőkatonamellettairsoftfelirat ...) és olvasgassad picit ...

Szar lesz igen.
  • JackMeadow
    akkor Ez! kaksi lessz?
  • JackMeadow
    No most akkor jó a gázos stuk vagy nem? Előny hátrány, vki irhatna egy tanulmányt :P
  • bardocz
    Csak szar folyton töltögetni bele a gázt...
  • Punker
    mi? a 300-as gázos TM-ek? mennyi is a te fegyvered?

a normál zöld gázos stukkerek 300-330 között vannak egyáltalán nem erősek, viszont egy normális TM-hez jó hopup van így hozzák a jóval erősebb kínai AEG szintjét.
  • Mike at home
    csak túl erősek
  • Punker
    legjobbak a gázos stukkerek.....
  • Mike at home
    hát nemtom, szerintem nem rosszak a gázos pisztolyok
  • degenerator
    némelyiknek mozog, de olyat nem szabad venni, mert erőtlen.
  • bardocz
    Ez gázos,anyira sem mész vele,mint egy AEP-el.

#14430:Nem mozog a szánjuk,csak a GBB pisztolyoknak tudnak ilyet.Vagyis van aep aminek mozog a szánja,de ahoz,hogy azal eltaláld az ellenséget,olyan közel kell menni,hogy érdemesebb dobatni:D
  • JackMeadow
    Az AEP-knek nem mozog a szánja?
  • Mersant
    hogy megkulonboztessek az eles fegyverektol, altalaban le lehet operalni.
  • JackMeadow
    külföldön mér divat h ilyen kis szines szütyköt tesznek az elejére? Azt vajon le lehet operálni?
  • degenerator
    nem divatolni mész az erdőbe.
  • JackMeadow
    No Ez! már olyan amilyennek lennie kell de mééérét van ilyen messsze?
  • MuldR
    Hat nemtom, Cobra fem szannal, osztrak hataror logoval eleg jo (ja ez a fem szanos glock. cymara nem megy ra csak maruira)
  • JackMeadow
    de a glock sztem valami förtelmesen randa, olyan ostobaán néz ki
  • Punker
    USP-n a tűzváltó szokott néha meghalni.
  • bardocz
    Ha nem rozsdásodik utána...Mondjuk én lehet egy ilyen után lefújnám matt feketére,mert anyira nem szép,ahogy elüt a szine a fegyver többi részétől.Amúgy a glock miben tartósabb?GB,fogaskerekek?Mert veszprémiek oldalán nagyon dicérik az m81-est.
  • Punker
    a glock tartósabb, az usp az első tokba rakásnál szórja le a festést a szánról.
  • bardocz
    Melyik kettő között?Glock meg USP?m81-ről szinte semi negatívumot nem mondanak(egyedül töltő),glockról meg nem olvastam még semmit.Teljesítményben szerintem ugyan ott van a kettő,viszont USP fém szánja jobb,mint glock müanyag szánja.
  • JackMeadow
    Mi a kulonbség a 2 között mármintaz uspk között
  • bardocz
    Na,olvasnék először,és csak utána jártatnám a pofámat:-)
  • bardocz
    Ha már pisztoly akkor ez,vagy egy cyma glock.
  • Mike at home
    azt, hogy ezt megkapod olcsóbban a vaterán
  • praksi
    nem rossz fegyver; ár/érték arányban egy nagyon jó másodfegyver. pozitívum, hogy fémből van a szán. (a csapatunkban történt az eset: srác elővette az USP-jét, előre tartva haladt egy épület mellett, amikor a tetőről egy nagyobb darab tégla ráesett a fegyverre; és meglepő módon a fegyver kibírta. gondolom a műanyag szános Glock eltörött volna..)

amúgy ha kicsit használod a Google-t (érdemes ), akkor megtaláltad volna Becz László cikkét .
  • JackMeadow
    ÉS Erről tudtok valamit?
  • praksi
    akkor minősül átverésnek, ha azt írnák oda, hogy "ez a legjobb".
    ezek szimpla gyerekjátékok (bár annak meg veszélyes...), normális airsoft játékra teljesen alkalmatlanok

amúgy ezt az oldalt most látom először, de nem hiszem, hogy sokáig fog működni...
  • Mike
    ha valaki menne a 44-be szóljon, mert van 3k-m, amit le akarok vásárolni, de nincs semmijük ami nekem kellene
  • Mike
    ezek nem is drágák
    a cyma már egy fokkal jobb választás