29530
border=0>

border=0>

KULTURÁLT FÓRUMOZÁS A HOSSZÚ ÉLET TITKA
A flamelést, személyeskedést BANamákra utazással jutalmazzuk!

• degenerator
    ok, de konkrétan azt sem tudom, mennyire merült le. ha fél órával tövább töltöm, gáz lehet?

egyébként van többfajta pisztolyakksi is?
  • Punker
    aksi meghallhat én 1,5 órát szoktam, azt nézd meg hogy 450/500-as e az aksi és 250/300-as e a töltő.
  • Punker
    ez aszem a sima "pici" nekünk 8,57-es ágyú van :D
  • bardocz
    Ha NiMH akkor túltöltésre lehet halálozással reagál:)
    Am veszprémiek szerint 20-22 tár lőhető ki vele.
  • degenerator
    na, ma pizzát ettem, és kilőttem a 4 hónapos ünuokaöcsém szemét egy 900 fps-es well m4essel.

egyébként a glockok akksijai mennyit bírnak? kb hány tár? nameg foggalmam sincs, hogy meddig is kéne töltenem, esetleg túltöltésre hogy reagálna.
  • bardocz
    Dejó,hogy megint csak 2 részletben tudom tölteni az akksit...3-3 óra,ehh...Remélem nem lesz semmi baja(NiMH).
  • Kurfürst
    Nájsz! 98-as?
  • VRSDM
    ha jól sejtem ilyen, vagyis ... ez
  • Kurfürst
    Én ezt értem, azt nem értem miért magyarázod nekem amikó' ugyenezt mondom!

Milyen Mauser egyébként?
  • Punker
    röviden kissé kusza a fegyver törvény :D

tehát te mint magán személy játékos felhasználó, csak a légfegyverre vonatkozó szállítási dolgokat vagy köteles figyelni.

annyit hogy 1-2 éve az éles fegyverek ellenőrzésekor nekünk bele se néztek a fegyverszekrényünkbe.....
  • Punker
    a hozzáállással van a baj, fogja rongyba csavarja és úgy fogatja be a satuba rögtön nem sérülne, csak leszarja hiszen úgyse mehetsz máshova.....
  • Kurfürst
    ?
  • Kurfürst
    Hát ennyire én azért nem tok a szavak mögül kiolvasni egy ilyen implicit tartalmat az biztos!

Amúgy nemtom próbajelet mégis hogy lehetne fegyverbe máshogy beleütni, úgy, hogy ne lehessen +piszkálni.. a hozzáállásuk más kérdés, de hát ugye T.I.H. .
  • Punker
    el lett mondva sokszor, magán importnál nem kötelező a bevizsgálás (magán tehát magadnak hozatsz külföldről) viszont kereskedelmi tevékenységnél igen, gondolj bele ha engedélyköteles lenne nem engedné át a vám a bejövő csúzlikat.
  • Kurfürst
    "A HATÓSÁGI ENGEDÉLYEZÉS SZABÁLYAI:

4. §
    1) A lőfegyver, a lőfegyverdarab, a lőszer (lőszerelem), a flóbert töltény, a festéklövő fegyver, a gáz- és riasztófegyver, a gáz- és riasztótöltény, a légfegyver, a színházi fegyver gyártását, a Magyar Köztársaság területén történő forgalmazását, a lőfegyver, a lőszer (lőszerelem) kereskedelmi célú, kivitelét, a tevékenység helye, az ország területén történő átszállítását, behozatalát a Magyar Köztársaság területére történő határátlépés helye szerint illetékes megyei (budapesti) rendőr-főkapitányság engedélyezi."

Szóval egy légfegyver behozatalát a rendőrségnek kellene engedélyezni (??)

Ha valakinek van jogban járatos ismerőse, kérdezzen már utána; nekem nagyon zagyva az egész....

Csak el kell olvasni a szabályt, mire vonatkozik.

gyártás
    forgalmazás
    kereskedelmi célú kivitelét
    helyi/országos átszállítását, behozatalát

Ezek mind-mind üzletszerű (=rendszeres + haszonszerzés célú) tevékenységre vonatkoznak.

Nincs kedvem most a jogszabályi hátteret fél napig böngészni (helyette inkább Bécsi Egyezményezek, az is tök jó), de szerintem ennek a jsz-nak max. a cégeljárás keretén belül a tevékenységi kör bejegyzésénél (vannak ui. engedélyköteles tevékenységek) lehet jelentősége.

Gyorsvéleményként csak 1 kamu ijesztős jogi szöveg az egész amit a NOWAR arra talált ki, hogy a konkurenciának alávágjon (húúúú ha nem nálunk veszel valami nagyon csúnyát követsz el)
    Átlag AS játékos ezek közül egyiket sem csinálja (nem ad vesz üzletszerűen, az magán adásvétel sem ilyen mert nem rendszeres, illetve ha behozod és utána eladod bizonyítsák rád hogy eleve megvolt a szándékod a viszonteladásra és nem csak később gondoltad meg magad.)

A NOWARnak meg igazság szerint befigyelhetne egy tisztességtelen verseny tilalma...
  • Punker
    nem értetted meg a lényeget az egész országban egyetlen cég végzi a bevizsgálást (ami kötelező) és máshoz nem vihet, ők meg finoman szólva barbár módon bánnak a fegyverekkel, majdnem elsírtam magam mikor megjött a mauser-ünk a kötelező müszakiztatásról (hogy 3 vagy 5 évente van most nem ugrik be) úgy összegyalázták a tusát, de pl Cifu tudna példát fél millás sportlövő fegyverről is amibe ugyanúgy kalapáccsal ütötték bele a jelet kb mint a középkorban :(
  • Kurfürst
    "Mondjuk szánalmas, h a tv-ben előírt kötelező próbát egy kft végzi...... "

Miért is? A megboldogult FÉGnél is a gyáriak lőtték be, próbálták ki ezerszám a még ropogós friss AK-kat. Valszeg értettek is hozzá (tonnaszám lőtték el a lőszert..).

Ehhez képest egy picsa 1 Joulos pittyógóval puffogtatni tényleg rettenet nagy szakértelmet kíván.. vagy mindössze 1 kínai kronót.
  • Jacek
    en sem, pont jo ido szombatra egy kis airsoftra!
  • sgmbulldog
    A szerda csüt remélem bejön, járőrverseny lesz :D
  • DannyL
  • DannyL
    Nem lettem szomorú a hírtől. :)
  • Jacek
    hidegfront jon! pont szombatra:))
  • kvitya
    Zanzásítva (csak AS fegyverről beszélek!!):

- hivatalos üzletben csak bevizsgált fegyver lehet, csak azt forgalmazhatnak, stb. Kötelező bevizsgáltatniuk. Webes rendelés illegál, csak személyesen lehet átvenni, vagy megbízott útján. Aki lehet a futár is...
    - magánszemélyként megteheted, h egyedileg, nem kereskedelmi célból hozol/rendelsz be fegyvert, próbáztatás nélkül. Ha akarod, próbáztatod - nem kötelező.
    - vámolás: elvileg kötelező, x értékhatár felett (talán 50 usd?). Persze, régebben jó néhány fegyver is átcsúszott, csak épp megjelentek a zsebüzérek & okoskodók, így a vámosok rágerjedtek az AS cuccokra is.

Mondjuk szánalmas, h a tv-ben előírt kötelező próbát egy kft végzi......
  • DannyL
    "...a légfegyver, a színházi fegyver gyártását, a Magyar Köztársaság területén történő forgalmazását, a lőfegyver, a lőszer (lőszerelem) kereskedelmi célú, kivitelét, a tevékenység helye, az ország területén történő átszállítását, behozatalát a Magyar Köztársaság területére történő határátlépés helye szerint illetékes megyei (budapesti) rendőr-főkapitányság engedélyezi."
    Mint ahogy be is kerül a vámra minden külföldről beszerzett fegyver és el is küldik bevizsgálásra. Szerintem ez erre vonatkozik.
  • DannyL
    Ez a lőfegyverekre vonatkozik, nem a légfegyverekre. A Nowar foglalkozik rendvédelmi cuccokkal is, így lehet hogy éles lőfegyverekkel is van dolguk. Sokszor látok hivatásos rendőröket náluk pl.
  • DannyL
    Jólvan gyermekem, ne ostorozd magad! Mondj el 2000 Miatyánkat és rituálisan égesd el a két maszkot és feloldozást nyersz bűneid alól. :)))
  • VRSDM
    ha péntekig senki nem válaszol akkor jön haza ismerős, akkor tudok mondani pontosat.
  • praksi
    picit lovagolnék még a jogszabályokon; kicsit utánaolvastam pár rendeletnek; aminek az lett az eredménye, hogy még sötétebb lettem :S

szóval:

A Nowar honlapján hivatkoznak a 31/2006. (VI. 1.) GKM rendeletre (a fegyverek, lövőkészülékek, valamint ezek lőszereinek vizsgálatáról). Ebben ez áll:

"ÁLTALÁNOS RENDELKEZÉSEK:

3. §
    (1) A fegyvert, fegyver fődarabjait és lövőkészüléket, illetve a lőszert, töltényt forgalomba hozatal előtt vizsgálatra be kell mutatni.

(2) A bemutatás kötelezettsége terheli:
    (...)
    d) a kereskedelmi forgalmon kívül beszerzett fegyverek esetén az engedéllyel rendelkező használót.
    "

Tehát ezek szerint be kéne mutatni az AS fegyvert.

Ez a rendelet hivatkozik a 2004. évi XXIV. törvényre (Lőfegyverekről és lőszerekről), és a 253/2004. (VIII. 31.) Kormányrendeletre (Fegyverekről és lőszerekről).

A 2004. évi XXIV. törvény ez írja:

"ÁLTALÁNOS RENDELKEZÉSEK:

1. §
    (1) E törvény hatálya az abban meghatározott lőfegyverre, lőfegyver fődarabra, lőszerre (töltényre) és azok megszerzésére, tartására, használatára terjed ki.
    (...)
    Az irányelv a szervezett bűnözés elleni hatékonyabb fellépés érdekében - különösen az „éles” lőfegyverek (tűzfegyverek), lőszerek tiltott előállításának és jogellenes kereskedelmének megakadályozása érdekében - állapít meg követelményeket. Ezek az előírások azonban „csak” a tűzfegyverekre (a magyar terminológia szerint az „éles” lőfegyverekre) vonatkoznak, ezért a gáz- és riasztófegyverekre, a légfegyverekre az irányelv szabályait nem kell alkalmazni.
    "

Fegyverszakértői vélemény szerint az airsoft fegyverek légfegyver kategóriába tartoznak, de a törvény szerint akkor nem kell vele foglalkozni (?)

A 253/2004. (VIII. 31.) Korm. rendelet meg még érdekesebb:

"A HATÓSÁGI ENGEDÉLYEZÉS SZABÁLYAI:

4. §
    1) A lőfegyver, a lőfegyverdarab, a lőszer (lőszerelem), a flóbert töltény, a festéklövő fegyver, a gáz- és riasztófegyver, a gáz- és riasztótöltény, a légfegyver, a színházi fegyver gyártását, a Magyar Köztársaság területén történő forgalmazását, a lőfegyver, a lőszer (lőszerelem) kereskedelmi célú, kivitelét, a tevékenység helye, az ország területén történő átszállítását, behozatalát a Magyar Köztársaság területére történő határátlépés helye szerint illetékes megyei (budapesti) rendőr-főkapitányság engedélyezi.
    "

Szóval egy légfegyver behozatalát a rendőrségnek kellene engedélyezni (??)

Ha valakinek van jogban járatos ismerőse, kérdezzen már utána; nekem nagyon zagyva az egész....
  • praksi
    oldozz fel atyám, mert vétkeztem... vettem Cybergun maszkot. kettőt is.
    (de nem magamnak :D)
  • praksi
    mértékegységbeli hiba van :-)

a mA az áramerősség, a mAh pedig töltést (coulomb) jelent.
    valszeg a kínai kolega nem ismeri a latin betűket, és félrenyomtattak valamit :-)
  • DannyL
    Na jó, de aztán el is adtam... :)))

Ez a PASGT egy érdekes téma nálam. Már vagy 5x vettem majd eladtam. Mert mindig veszek egyet, hogy jó az ha van, de aztán sose veszem fel még CQB-n sem és eladom, hogy akkor meg minek.

Persze azért most is van egy az ágy alatt. :D
  • bardocz
    Azt írok én is,ne ezen múljon
  • degenerator
    vegyél a bucsuban bűnbocsánatos cetlit, és nincs semmi gond
  • DannyL
    Itt az idő színt vallani. Egyszer vettem náluk egy PASGT-t.
  • DannyL
    Rendelj HongKong-ból úgy a legolcsóbb.
  • mstummer
    Lehet ezért sokan megfognak kövezni de érdeklődj a szájbergánynál...
    Tesóm tavaly akart venni újat,de sehol se volt, mindenhol csak hitegették hogy majd lesz... nem lett. Gondolta megpróbálja a Cybergunt és egy hét alatt meghozták neki + tuning. Néha eladhatja az ember a lelkét az ördögnek...
  • degenerator
    az enyémre is úgy van ráírva. én a 3300asat szoktam 1 amperrel tölteni.
  • kakaoskalacs
    üdv nemtud vki oylan uzletet ahol van raktaron
    (Classic Army AEG) CA36C ..
    mert neztem páart és egyiknél sincs
  • zoolee
    Nem, nemnéztem el .Tényleg Így van Írva.
  • DannyL
    A töltő teljesítményét alapból mA-ban adják meg nem mAh-ban. Valamit elnézhettél.