29530
border=0>

border=0>

KULTURÁLT FÓRUMOZÁS A HOSSZÚ ÉLET TITKA
A flamelést, személyeskedést BANamákra utazással jutalmazzuk!

• Kurfürst
    Csak arra van kötelező jótállás ami a Korm. rendeletben benne van a felsorolásban. A többi nem, ennyire egyszerű, nincs neki különösebb logikája. Az ui. hogy valami tartós fogyasztási cikk illetve hogy olyan tartós fogyasztási cikk amire törvényileg kötelező jótállás van két külön dolog. Megint más kérdés hogy a Korm. rendelet a melléklet alapján nem igazán tegnap íródott, AS is alig-alig volt még itthon.. szal lehet lobbizni. :)

1. § (1) A Magyar Köztársaság területén fogyasztói szerződés [Ptk. 685. § e) pontja] keretében értékesített, a rendelet mellékletében felsorolt új tartós fogyasztási cikkekre (a továbbiakban: fogyasztási cikk) e rendelet szabályai szerint jótállási kötelezettség terjed ki.
  • fujicu
    semmi
  • Punker
    review szóra keress rá az adott tipussal.
  • fujicu
    az a lényeg tudjam milyen a belseje, mi hol helyezkedik el
  • Punker
    robbantott ábra? amúgy passzolom.....
  • fujicu
    Tudnátok nekem olyan oldalt linkelni ahol airsoft rugós pisztolyok "tervrajzai" vannak, vagy esetleg szétszedett állapotban?

köszi
  • bardocz
    :DDD

VRSDM,most vettem észre,hogy bényei játékok softair-en már nem is lsznek meghirdetve,csak a Vanguard oldalán:S
  • dronkZero
    Tisztogattam kicsit a számítógépet. Kivittem a körfolyosóra. Fújkáltam, amíg tüdőből bírtam. Elkezdtem keresni sűrített levegőt, hát nem találtam, elfogyott.
    Sebaj, van egy kis kompresszorom, pont jó lesz az erre.

Aztán amikor végeztem, akkor belegondoltam, hogy a szomszédok mit látnak?
    Fújkálom, fújkálom, bemegyek, kihozok egy puskát, bedugom a csövét a gépbe, és ratatatatatatata.... :P :D
  • bardocz
    És a springes?
    Vagy a gázos?Azt mondom,én felfingom a tartályát,nem szórakozok hülyeségekkel:D
  • Punker
    a törvény máshogy tekinti, szerintem onnan kezdve hogy aksi van benne örülhetünk nem kell környezetvédelmi bírságot fizetnünk :D
  • bardocz
    Tartós fogyasztási cikk:Konzerv,fogyasztható is,és tartós.

Miért,a fegyver az nem tartós?Főleg amikor itt jön minden márkatulajdonos,hogy az övé már x éve megy hiba nélkül.Akkor az nem tartós?:)
  • Punker
    na látod azt jogosnak tartom :D
  • DannyL
    A házilag telepíthető puhafalú stb. medencék sem tartós fogyasztási cikkek, még akkor sem ha 10 év használatra vannak eladva.
  • Punker
    ami tartós? :D

de látod itt van MuldR aki megmondja, biztos jogilag is szépen meg van fogalmazva hozzá 1 kis halandzsa miért is nem tartós 1 fegyver
  • MuldR
    Nem. A fegyver nem tartozik a tartos fogyasztasi cikkek koze!
    A boltban mukodnie kell, de ha kiviszik onnan, semmilyen garanciat nem kell ra adni.
  • bardocz
    Mit értünk tartós fogyasztási cikk alatt?
  • Punker
    a kérdésem még mindig az tartós fogyasztási cikk e egy fegyver?
  • Kurfürst
    Mondom ezekre kötelező - itt olyan cikkek vannak, amiket a lakosság tipikusan vásárol és nehezményezné, ha átvernék vele.

Ettől függetlenül gyártó/eladó adhat jótállást bármilyen termékre. Ez esetben megfordul a bizonyítási teher, neki kell bizonyítani, hogy a termék nem azért romlott el, mert rossz volt.
  • DummyBoy
    Ebben a listában viszont sehol nem találom a kínai AEP-eket ... se más AS fegyverre utaló nyomot
  • Kurfürst
    Jótállás és Garancia ugyanaz.

Kötelező jótállás (garancia): Kormányrendelet tartós fogyasztási cikkek kötelező jótállásáról

Ettől függetlenül az eladó adhat jótállást akkor is ha nem kötelező illetve a tv-nél hosszabb időtartamra is.

Törvény szerint az eladónak jótállás adása enélkül is szavatosságot kell vállalni a hibátlan teljesítésért, más kérdés hogy a gyakorlatban nem sokra mész vele - neked kell ugyanis bizonyítani hogy a cuccodnak olyan rejtett hibája volt, ami már az eladáskor is megvolt neki, csak nem lehetett észlelni. Sok sikert. Ellenben ez minden adásvételre v. egyéb jogügyletre igaz, magyarán kínai fegyóra is. Csak ugye bizonyítsd...
  • Punker
    azért nem ennyire egyszerű a törvény, ha jól tudom nem minősül tartós fogyasztási cikknek (azokra kell min 1 év), de azt hogy mi minek minősül a franc se tudja.
  • Jacek
    nem ugy van hogy a boltban vasarolt termekekre minimum 1 ev garancia? vagy jotallas? tudom nem ugyan az de hiaba irja ki hogy 3 honap!! a torvenben nem ez van...
  • bardocz
    Amúgy tök jó,hogy tv. szerint 1 évet kéne rá adni:)
  • Punker
    motor magasság? vagy lehet simán érintkezés is, a fene se tudja :D
  • Mike at home
    bár lehet hogy egyszerüen nem kap áramot a motor? ha monduk a gearbox-ban történik vmi, van annak vmilyen hangja, tünete

mert ez egyszerüen leállt
    lőttem vele egy rövid sosorozatot, aztán nyissz
    ugyanúgy nem csinál semmit, mintha akksi nélkül húzkodnám a ravaszt
  • Punker
    én úgy emlékszek mikor vettem náluk a cyma glock-ot talán 3 hónapot mondtak, szerintem mindenképpen vidd be hogy mi a gyík van.
  • Mike at home
    nem adtak ezek semmire semmit
    az más kérdés, hogy vannak törvények is, bár nemtom
    nem tudom milyen a keletiek hozzáállása
  • Punker
    3 hónapot adtak rá? akkor az hétfőn még pont jó :D

amúgy lehet bármi, csapattárs cyma glockjának a töltője adta meg magát a led ég csak éppen nem tölt.
  • Mike at home
    a cyma glock töltőjén van egy piros kotroll lámpa, bár lehet, hogy az csak diszítés

ellenben nekem bemondta az unalmast a fegyó, húzkodom a ravaszt, és nem történik semmi
    egy golyó volt benne, nem volt beleszorulva, kiszedtem, a helyzet ugyanaz
    gearboxot én szét nem szedem
    mondjatok nekem vmi olcsó megoldást, vagy vigyem vissza a keletibe, ott vettem márciusban

:(((
  • praksi
    technikai kérdés: ha a motoron a fogaskerék nem hernyócsavaros, hanem préselt, azt hogy lehet eltávolítani? láttam valamilyen szerkezetet, de itthon nem kapható; más megoldást tud valaki?
  • DannyL
    SZINTÉN AKKSI TÉMA! TUDNIVALÓK!
  • praksi
    legegyszerűbben úgy tudod megoldani, hogy a speciális csatlakozót levágod a toltőről, és annak a másik végére felraksz egy Tamiya csatit; onnantól már tudod használni bármelyik töltővel.
  • Kurfürst

Nagyon finom volt a paprikás csirke nokedlival, ajánlom nektek is!
  • öregharcsa
    akkumulátorokról egy kis info..ha valaki még nem olvasta volna:

info
  • DannyL
    meló sux
  • bardocz
    Szerintem holnapra nem töltöm fel kínai akksit,úgyse használtam legutóbb(3 hete aszem).Kiváncsi vagyok megszopom-e vele,vagy nem:D
  • degenerator
    nem arra gondoltam, hogy mennyi ideig kell töltenem teljesen lemerített állapotról, hanem hogy nem tudom, mennyire van lemerülve az akksim. ezért lesz vasárnap célbalövöldözés, hogy lemerüljön teljesen.

pisztolyokhoz nincs automata töltő?
  • Punker
    mondom nézd meg a töltőt meg az aksit mi van ráírva, az alapján látod mennyi idő 2 óránál tuti nem több, nekem az 500-as az USP-ben nyáron kibírt 20+ tárat de a hangján hallani mikor már nyekeregve viszi.
  • degenerator
    aha, szóval a hőmérsékletéből tudok saccolni? rendben, maximum célba lövöldözök vasárnap.
  • Punker
    én eddig 450 és 500-assal találkoztam, tölteni csak akkor ha csutkára merült, fél óra még nem árt meg, de ne legyen tűzforró