29530
border=0>
border=0>
KULTURÁLT FÓRUMOZÁS A HOSSZÚ ÉLET TITKA
A flamelést, személyeskedést BANamákra utazással jutalmazzuk!
border=0>
KULTURÁLT FÓRUMOZÁS A HOSSZÚ ÉLET TITKA
A flamelést, személyeskedést BANamákra utazással jutalmazzuk!
-
#17056 hallod, én anno elestem úgy, hogy az orvos rakta vissza a helyére a bokámat. azt mondta, két hétig nem fogok járni, meg hogy ne nagyon erőltessem. persze osztálykiránduláson rossz hallani ilyet. rákentem 1! cm vastagon fastum gelt, és egész este pihentettem, másnap reggel már rá tudtam állni. két napra rá futva jöttem le a szalajka völgyben. -
#17055 Sajnos szombati játék ki fog nekem maradni,kisétálni nem tudnék :( Bokám alig látszik úgy bedagadt,hiába a borsó,meg a jegelés. -
mstummer #17054 Nem először hozom fel Császárt. Sztem az a nyugalom szigete. Semmi vita semmi baj. Kár hogy most ideiglenesen pihen a hely. -
#17053 -
macgaby #17052 Viszlát! -
Kurfürst #17051 Tudod a kettőnk jogértelmezése között az a különbség hogy én konkrétan csak ezt - büntetőjogot - három évig tanultam, te viszont nem, ennek ellenére okosítasz nagy bőszen róla, az érvrendszered meg kimerül abban hogy mindenki aki nem fújja a nótámat az karlengető náci.
Időpocsékolás az egész elmagyarázni miért nincs igazad, mert amellett hogy semmilyen szükséges előműveltséged nincs meg hozzá, úgysem fogod belátni be, karlengető náci vagyok én is oszt' jónapot.. -
#17050 © mstummer: Azt vártam már, hogy valaki felhozza a császári játékokat, tőllem nem lett volna ildomos, én sajna egyikre sem jutottam el, de haverok hívnak mikor mennek, és a kiírásokat is mindig olvasom :) -
#17049 Ahhoz képest hogy senki sem kíváncsi a másikra, elég jól elbeszélgettek. :) -
Kurfürst #17048 Miért agyilag sérültek hol nincsenek..? Hajjaj. Van abból épp elég szerintem, néztem a topicot amit linkeltél. Van ott egy-két másik klasszikus is.. -
macgaby #17047 Szerencsére a te jogértelmezésedre sem kíváncsi senki.
Több valódi, és igazán komoly II.vh-s német- magyar hagyományőrzővel találkoztam, és ők is okádtak ettől az SSHoroghereszt csoporttól, és nem óbégattak így a "jogaik" miatt, hanem normálisan hódoltak a hobbijuknak, a törvényeket tisztelve, és nem a kiskapukat, belemagyarázásokat keresve. Habozzon csak a szád, ettől még nem lengetheted a karod kedvedre. :D -
#17046 megint el vagy tévedve, 2006-os csobánkai játékon bent voltam a bepirotechnikázott lövészárok rendszerben, van ismerős aki komolyan csinálja (millió forintos felszerelés) de érdekes módon ők nem dobnak olyan hozzászólásokat mint amiket a fórumon ezek az ámokfutók, pl ma is elkövetnek, lásd a tórás beszólása a főf@sznak.
itt senki nem azt mondta hogy minden játékos aki kint van jekler játékain az vérnáci lenne, de van 1-2 agyilag sérült. -
Kurfürst #17045 Fingod nincs a témáról nekem meg nincs kedvem elmagyarázni - onnantól kezdve hogy leszarod az egész elkövetési magatartást (terjeszt, nagy nyilvánosság előtt használ, közszemlére tesz) amivel a bcs. megvalósulna, majd kedved szerint elkezdesz szemezgetni a második bekezdésből "akkor nézzük"...Sajnos/szerencsére a Te jogértelmezésed lepkefingnyi súllyal sem bír ebben az országban. Bármennyire is sajnálják ezt egyesek, az "elvitetlek" idők lejártak, max. egy kiadós polgári pert lehet a szomszéd nácizásával szerezni magadnak.
Olyan emberek pofáznak itt az egész hagyományőrzőkől meg a hagyományőrzésről, hogy ezek mit csinálnak, mibe öltöznek akik valószínűleg életükben nem találkoztak még személyesen egyikkel se. Akárhányszor kérdezem a Jekleres játékokkal való személyes tapasztalataikról mindig szemérmes hallgatás a válasz.. aztán folytatódik ugyanaz a hányingerkeltő lenácizása a másiknak.
Öntelt, önjelölt kis nácivadászok. Mindez kezd kurvára unalmas lenni. Ha ennyire zavar menj el, tessék feljelenteni őket szépen - aztán majd pislogni hogy mi történik.
Faszom ki van ezzel az egész szeméttel, hogyha valaki beöltözik 101-es airborne-nak az jó fej, ha beöltözik 3-ik ukrán frontnak vagy afganisztáni orosz kiskatonának akkor megint jó fej, ha beöltözik Delta Force-nak akkor meg egyenesen dress code a US sivatagi cucc, bezzeg ha beöltözik Feldgrau-ba akkor rögtön itt terem sok habzó szájú retardált nyomorék és elkezdi forgatni a nagy képmutató szemeit Úristen a végén még előmászik a Führer a BB-s kulacsból ha ezt engedjük...
#17039 le van írva a normális hozzáállás, én azzal értek egyet. -
macgaby #17044 Azzal a császári játékkal nem is volt gond. Semmi hatalmas horogkeresztes zászló, és a többi is felettéb kis mennyiségben, és diszkréten volt jelen. Ez belefért nekem a társadalmi kompromisszumba. Sokkal kultúráltabb, normálisabb volt, mint a képek, amiket a nevezett úr játékairól láttam. -
mstummer #17043 Mondjuk én nem láttam horogkeresztet náluk, SS felirat volt a max. Továbbá nem modern ruha volt rajtuk. No mind1. Lehet nem mindenki volt ott közülük. -
macgaby #17042 "(2) Nem büntethető az (1) bekezdésben meghatározott cselekmény miatt, aki azt ismeretterjesztő, oktatási, tudományos, művészeti célból vagy a történelem, illetve a jelenkor eseményeiről szóló tájékoztatás céljából követi el."
Akkor nézzük.
Egy AS játék nem terjeszt ismeretet, hacsak nem harcászatiakat, de az meg nem ide tartozik.
Egy AS játék nem oktat történelmet -különösen, ha figyelembe vesszük az alternatív befejezési lehetőséget is-, nem tudományos, és végképp nem művészi.
Tehát egy AS játék nem húzható rá egyik kivételre sem, mint pl. a hagyományőrzők bemutatói a különböző rendezvényeken, vagy a különböző csaták újrajátszása, ahol forgatókönyv szerint azok nyernek, akik valaha. Ráadásul, ha már történelmet akarna oktatni, akkor az lenne a minimum, hogy az egész német oldal autentikus ruházatban jelenne meg, nem mai német pontterepben horogkeresztekkel, SS jelvényekkel. Amíg a ezeken a játékokon ez a standard, addig semmiféle "élő törióráról" nem beszélhetünk. Innentől meg ugye törvénysértő a zászló, és a felvarrók, meg a többi frincfranc.
-
xteecee #17041 És akkor, hogy konkretizáljunk, én nem fogom engedni, hogy publikra más szabályok legyenek. -
xteecee #17040 Hmmm. Egy kivált rész biztos nem fog más szabályokat alkotni PUBLIK játékokra ;) -
mstummer #17039 A II. VH-s témához...
Császáron volt nyáron egy II.VH-s játék a Jaguar szervezésében. Szerepeltek ott az imént nácinak tartott emberek is, persze még a 101esek meg WD-ék. Semmi gond nemvolt senkivel se. Sőt mondhatni nagyon feldobták a játékot.
Szerintem egy AS játékban ahol az adott korszak tipikus ruháiba öltözött emberkék szerepelnek semmi kivetnivaló nincs egy SS ruhában.
Ilyen alapon felháborító hogy amerikai ruhában játszik valaki egy arabok elleni játékban. Hisz ott az amerikaiak a megszállók... Ugyanez elmondható egy vietnamos játékról
De nem háborodik fel senki.Ha nekem arab öltözékhez van kedvem mert van rá lehetőségem meg olyan a játékkiirás akkor had vegyek fel egy arab ruhát anélkül hogy terroristának tartanának. Ha orosz ruhát hordok akkor se leszek kommunista...
Ez egy játék, ahol mindenki lényegében szerepet játszik. Persze van aki tényleg meggyőződésből vesz fel ilyen ruhákat. De én az említett emberekkel végig játszottam az egész napot, azonkívül hogy volt jópár német szöveg ami például az amerikai foglyok kivégzését fejezte ki poén szinten nem tüntek vérfasisztáknak. Nekem szerepjátszásnak tünt.A német szövegek meg hozzátartoztak a szerephez. Ez azonban csak az én meglátásom, 1 játék tényleg kevés ahhoz hogy valakiről az ilyen kiderüljön.
Egyébként az ilyen üzleti alapú airsoft dolgok nekem se szimpatikusak. Max olyan szinten fogadom el hogy csapatépítő tréning cégeknek, esetleg érdeklődő emberkék játszatása. Viszont nem fer az airsoftosok társadalmáról pénzt lehúzni. Az hülyeség hogy egy ingyenes játék nem lehet szinvonalas. Császáron szinte csakis ingyenes játékokat játszottunk, egytől egyig élvezetes volt. És egy viszonylag drága játék is lehet rossz.
Megesett hogy volt egy nagyon profi kiirás egy magát nagyon profinak tartó csapattól (hozzáteszem sok tekintetben azok is). Nos ugye nekik kellett volna irányítani a játék cselekményeit, de vhogy nem tudtunk velük kommunikálni, gondoltuk a terep adottságai... Csapattárs kimegy a parkolóba fegyverhiba miatt, az egész házigazda csapat ott üldögélt kint... mondván elfáradtak, nincs kedvük. Ergo cseszünk rátok, a pénzt már bezsebeltük...
Egyébként én attól tartok hogy eléggé szétszakad a magyar airsoft társadalom, és nem lesznek egységesek a szabályok. Ahogy látom megmarad a tradicionális vonal is persze (MASZ) , de mellette lesz még kb 2 másik is. Nem adok pár hónapot és a softairről kiváltak megalkotnak egy alternatívát a MASZ mellett. Az pedig nembiztos hogy jót fog tenni, sőt... -
#17038 És így lehet hogy a cimboráit járatja le,bár nem ismerem őket. -
praksi #17037 ez a hülyegyerek hány éves? ilyen arrogancia mellett még csodálkozik, hogy nem kedvelik se őt, se a cimboráit? -
#17036 Nekem sem volt sok részem benne,Bényén nem szoktak lenni terminátorok,érden volt,amikor panaszkodtak,meg hallottam olyanról,akin kopog a bbzápor,és mellette ment el a golyó... -
#17035 Az Airsoft nem sport ... inkább, hobbi, időtöltés, játék vagy életforma ...
Nem akarom hogy sport legyen, én nem akarok sportolni, mikor kicsi voltam azzal a hülyeséggel etettek hogy sportolni egészséges ...
Sajnos az idő engem igazol :( -
#17034 hát látod nem tom, mivel minden héten nem tudunk utazni nekünk kimaradnak a pesti tömegrendezvények, így legtöbbször a meghívásos játékokon vagyunk ott és ilyenben nincs részünk, vagy csak minimálisan mondjuk 5% ami azért hiba határon belül van bőven. -
#17033 De erről is.De ez mind megvalósulhat,ha nem becsületesen játszik valaki,akkor már dől az egész. -
#17032 nem csak a becsületről van szó, ez a taktikáról stratégiáról szólna hogy 40-50 vagy akár 100 ember hogy tud összedolgozzni a másik 100 ellen, mit versenyeztetsz itt? -
#17031 A paintball eleve versenysport kint is. Szponzorokkal, beruházókkal. Felkértek pár paintball scenárióra parancsnoknak "piacvezető cégek/szervezők" de a nagy fejlett paintballosok még egymásra sem tudtak figyelni, mert nem egy speed pályán voltak összesen kb 4en. Ezt nem tartom követendő példának :) -
#17030 Becsületre épülő játékot nem is lehet nagyon sportként játszani. -
#17029 a verseny megöli az AS-ot ez nem verseny sport, + szerintem én több nagyobb költségvetésű játékon voltam mint te. -
#17028 Nah,van fásli,van ilyen fájdalomcsillapító,és van borsó is:D Szombatra remélem elmúlik. -
#17027 semmit, a srác félórát nem bírt ki zsidózás nélkül tényleg menthetetlen...... -
#17026 az a nem az nekem akar lenni -
#17025 persze tudom nem azon röhögtem, nem csuklómban az izület szaródott el 1x meg a térdemben.
hanem elképzeltem ahogy ezt előadod :D -
#17024 mit beszéljek vele
máig fenntartom, hogy nagy és bonyolult játékok a játék szervezőjének bizony nem kevés pénzébe kerül, és jelenleg Mo-n az AS-re nem szán senki
(és most nem a rendező profittermeléséről beszélek) de ezt te úgysem érted meg, mert leragadtatok a házibarkács megoldásoknál. Ami szép és jó a kezdetekben. Így kezdték a paintballosok is, csak azóta ott már versenyek is vannak -
#17023 majd mikor neked száll el valami izületed nem fogsz röhögni, sajnos tapasztalatból tudom, az aprószemű fagyasztott cucc körbeveszi térdet bokát stb, míg 1 sima jégakku csak kis részen érintkezik vele. -
#17022 hát ez nagyon LOL , mint vmi főzős műsorban
"ha nincs fagyasztott mirelit, akkor tejes zacskó is jó, bár a legjobb a borsó." LooooLmég a könnyem is kicsordult -
#17021 jah télleg -
#17020 ne próbálgasd hanem pihentesd mielőtt tovább dagad, ha nincs fagyasztott mirelit, akkor tejes zacskó is jó, bár a legjobb a borsó. -
#17019 Na ez is olyan dolog,hogy csak az látja bele,aki beleakarja:) -
#17018 Tök jó,anyámnak is nemrég kellett kivennie fagyasztóból a szarokat,amiket rápakolhatnék,és lehűtené -10 fokosra.Kipróbálom majd a bakancsot,hogy abban milyen,aztán ha úgy megy a járás akkor megyek szombaton,amúgy így esélytelen,fél lábon nem tudok állni,nemhogymég gugoljak,ugráljak. -
#17017 jegeld.