29530
border=0>

border=0>

KULTURÁLT FÓRUMOZÁS A HOSSZÚ ÉLET TITKA
A flamelést, személyeskedést BANamákra utazással jutalmazzuk!

• Punker
    Anwar leírta softair-en lámpás topic-ba tomeKK-nek, aztán közösen rendeltük párat.
  • Hitman76
    Review-t a lámpáról!!!

Ha oda jutok csinálok pár képet róla! Mármint a PDW-ről.
  • Punker
    képet :D

nekem megjött a lámpám:
  • SG rock
    ti sem tudtok privit küldeni softair-en???
    én már 3.napja nem :S
  • Hitman76
    Az enyém is majdnem kész. Most hoztam el WD-től, átnézte, cserélt benne egy hopgumit, lekronózta 280 Fps-re! :)
    Már felszereltem rá egy alacsony mountot, kapott egy red-dotot, a célgömbházat levágtam róla, szépen szintbe csiszoltam és lefestettem. Nagyon dögös így! :) Még szerelek rá egy taktikai lámpát, kap 2db 100-as mid-capet összeklipszelve és kész is a CQB szörnyeteg.
    Vettem hozzá új akksit azzal is szépen ketyeg, de tervezek bele a speed-up fogaskerékszettet,csak hogy meglegyen a szobapucolós ROF. :)
    Ha ez meg van, utána jön a shotgun project!
  • bardocz
    Gondolom darál ezerrel:D
  • Mike
    az annyira kezdetleges, barkács módszer
  • Punker
    tegnap 320 FPS-re cronózták a Galaxy tücskömet, most kap egy CA alap rugót remélhetőleg ezzel 300 alá megy stabilan, 280-nak örülnék :D
  • SG rock
    akkor mondom, hogy fasz volt a gyerek ... és minden kis rugót is beleraktunk.....
  • bardocz
    Visszapörgésgátló egy egész fogaskerék,azt nem hagyhattad ki belőle,max valami kis rugót.
  • Punker
    ezért kell a sötétben villantani a lámpával.....
  • SG rock
    hali

voltam nowarban, aztán mondtak mindenféle hülyeséget. pl: hogy nincs benne a gearboxban a visszapörgésgátló vagy mi a f*sz, pedig minden bent van jó helyen :S.

meghogy értelmetlen ráraknom a boyi fém testet, mert a levegőt nem jól vezeti és, hogy a 110rugóm teljesítménye vissza fog esni 90 re.... meghogy a JG műanyag alapból strapabíróbb

én nagyon nemértettem azt a csávót
  • Mike
    nem pesten, hanem a nyirkos, hideg pincében, egymás leheletét is lttuk
    a nagyobbik baj, hogy szerintem ott kurvagyorsan párásodnak amajd a szemüvegek, no meg mivel nincs torkolattűz (itt ugye volt) lövésed nem lesz ki lőtt le, és honnan :)
  • degenerator
    pesten mindenki megfázik?:p

2 hét múlva hétvégére tervezel valamit?
  • Mike
    zombati pince is jó volt, jól meg is fáztam
  • Punker
    f@sza volt a mai Edelény nagyon :D
  • praksi
    fain hideg volt ma. az akksim lemerült, a gázos pisztoly meg átment springesbe :D
  • Punker
    spammer
  • Mike
    szép, 1200 új üzenet
  • Mike at home
    mondtam én ezzel mást? csak jobban lefedné a topikot
  • Mersant
    nem valoszinu. nezd meg mi van rairva mint kimeneti feszultseg. ha 8,4 akkor nem.
  • HöfEE
    Hali! Lenne 1 szerintem elég amatőr kérdésem: 9,6 voltos akksit, tudok olyan töltővel feltölteni amit 8,4 voltos akksihoz adtak?
  • Hitman76
    Jó hogy a Shaolin szóba került! Ezeknek a bemutatóknak, a saját maguk összevarrásának, pont annyi köze van a valós kiképzéshez és a valós tudásához egy katonának, mint a Shaolin bemutatón repkedő narancsruhás kung-fus srácoknak egy szerzeteshez! :wink:

A legjobb dokumentum film amit láttam eddig, az a BBC-s S.A.S. sorozat, a kopaszodó zömök hapsival és a harcsbajuszú demo expert-tel.

• Punker
    na most nem azért de alap értelmes dolgokat már sima túra csoportnál is elmondanak :D
  • DummyBoy
    Nnnna komoly, Punker családja akkor mér félig Specnaz különítmény :)

Mellesleg ilyen kiképződolgok sok helyen vannak, nemcsak a Specnaznál ... légióban sem kispályáznak, valamint valamelyik "doksicsatin" láttam pár filmet pl: Zölsapkásokról, ésatöbbi ... az is elég durva ... Izraeli kül. erők sem kispályások, szóval lehet válogatni ...

Én anno olyan Specnaz-os bemutatót láttam mint a Shaolin bemutatók ... mindenkin szétvertek mindent, mindenkin átmentek mindennel és elég jól tűrték a fiúk ... A brutalitásról nem is beszélve ...

De ezek a dolgok mind megtanulhatóak (Erről is láttam dokumentumfilmet... :) )

Csak nem mindegy milyen módszerrel oktatják ...
  • Punker
    a bőrragasztók csak felületi sebekre jók, tudtommal.
  • degenerator
    ettem egy almát.
  • praksi
    az airsoft még mindig a közösségen alapszik, ebbe meg sokminden belefér (ki mit reggelizett, ki mikor miből vizsgázik, etc. )
  • Mike at home
    javaslom átirni a topikcímet, airsoftosokra
    aalcim lehetne, airsoftosok kötetlen csevelye
  • degenerator
    földi pál mesekönyveket ír.

pl amit a szpecnazról írt, az egyszerűen közröhej.
  • Hitman76
    Ő olyan mint Földi Pál?

Az amcsi hadsereg régebben kísérletezett egy QuikClot nevű cuccal, amit csak bele kell szórni a sebbe oszt' jónapot. :)

QuikClot
  • MuldR
    Fogjal vissza!
    Eliras direkt. En is olvastam konyveit, jonak tartom, de azert ne boruljunk mar le ele, mert o is tevedhet es neha ir fassagokat.
  • degenerator
    tudtommal a csecsenföldi/afganisztáni harcoknál a katonák valami hártyaképző ragasztós egyveleget kentek a sebbe.

az amerikaiaknál meg kitaláltak valami hasonlót, azt is csak rá kell kenni a vérző sebre, és kész.
  • Punker
    nos akkor nézzük nővérem esetét (mert ugye neki van a frissebb rendszer)
    6 év egyetem (ebből 2 év medicus) 2 év rezidens képzés aztán volt eredetileg 2 év szakvizsga de mivel az ortopédiát és a traumatológiát egybe vonták ezért most 4 év képzés egyben, ez bizony így 12 év egyben, mondjuk tesóm 16 évesen volt bent először lőtt sebes műtéten mert beszökött nézőnek.
    azt hogy fater még mit tanult külön a seregben nem tudom, aszem valami + lőtt sebes dolog lehetett (ő már végzett baleseti sebészként vonult be úgyhogy aszem hadnagyként kezdte)

ettől függetlenül taníthatják a spec egységeknek a könnyebb sebek összefércelését.
  • degenerator
    először próbálkozz helyesen leírni a nevét.

aztán meg a jó kurva anyád:)
  • degenerator
    így is fel lehet fogni.
  • degenerator
    akkor olvasd el mégegyszer. azt írtam, nem egy kategória.

a swatot se hasonlítgatom a honvédséghez, a páncélos fegyvernem képviselőit se a pilótákhoz.
  • Hitman76
    Én csak azt nem értem minek kell ahhoz a saját lábamat vagdalni, hogy jó katona legyek? Ez kb. olyan propaganda szagú valami, mint amikor a kínai vagy a koreai katonák a bemutató videón tüzes karikán ugrándoznak keresztül, vagy lángoló térgákat fejelnek szét. Látványos de semmi más.
    Ha valaki mag akar tanulni sebeket ellátni, akkor van jobb módja is mint hogy a saját lábát darabolja. Ráadásul kiképzés közben ha jól belevág a lábába a katona, napokig nem hadrafogható, specnyaz ide vagy oda. A szepszis mindenkinél keményebb!
    Arról nem is beszélve, hogy a seb varrás megtanulásához édes kevés az, hogy egyszer összeférceled magad! Punker családjában van orvos, majd ő megmondja a frankót, de szerintem nem kel hozzá semmi más csak ép ész.
    Végül az sem elhanyagolható, hogy nem mindíg jó az ha egy különleges feladatokra kiképzett katona bármikor jól beazonosítható! Hiszen gondoljunk csak bele!
    - Specnyazos vagy öreg? - szól a vallató
    -Nem!
    - Na mutasd csak a lábad! Ejnye hazudsz? Igor, hozzad a nátrium-pentotált és a bikacsököt!!!

Abba is érdemes belegondolni, hogy ha már mindenképp szt akarjuk elérni, hogy a katona el tudja látni magát, akkor lehet a lőtt sebekkel kellen megismertetni, hiszen azt van a legtöbb esélye beszedni. De azért nem lövessük lábon szerencsétlent. :)

AZt gondolom, jó kis megfélemlítő propaganda része az egész, megmutatják Ivánék, hogy náluk mindenki kiborg, és összevarrja magát ha kell több jól elkülöníthető darabból is!
  • MuldR
    Ki kene jonni Ziherman seggebol :)
  • sgmbulldog
    Az hogy te úgy ítéled meg hogy a talpvarrástól igazi katonák az a te dolgod, de az ha ítélkezel hogy a rangerek nem annyira jók az megint más :D