29530
border=0>
border=0>
KULTURÁLT FÓRUMOZÁS A HOSSZÚ ÉLET TITKA
A flamelést, személyeskedést BANamákra utazással jutalmazzuk!
border=0>
KULTURÁLT FÓRUMOZÁS A HOSSZÚ ÉLET TITKA
A flamelést, személyeskedést BANamákra utazással jutalmazzuk!
-
#17776 nekem az ócska galaxy most csak emiatt lett megbontva, mondjuk 1,5 év alatt max 5 játékon volt. -
#17775 Az enyém szintúgy 280 körül hasít, és hidd el se te sem én nem visszük egy darabig szereltetni.
Az MP5-A4 esem is csak 350 körül szaggat, és még a gyári Marui spiáter fogaskerék szett ven benne, szinte 0 kopással. :) Több mint 2 éve nyúzom (használtan vettem, az előző gazdája 1 évig használta) nagyon sok lövés van benne, de sosem volt komoly gondom vele, apróságok lettek csak cserélve benne (hop-up gumi, tapet plate). Ennyit számit ha kerüli az ember az esztelen tunigot! -
#17774 bekaphatják, ha én letudtam butíttani az MP5-öt akkor más is meg tudja tenni, 20-30 ezer van fölfelé tuningolni, de sajnálnak 500-1000 pénzt adni pl 1 alap TM 90-es rugóért.
ja és így hogy a tücsök 320-ról visszament 285-re olyan tűzgyorsasága lett, első tárnál azt hittem nem adagol a GP100-asom, pedig csak kiürült :D -
#17773 idézet az RR5 kiírásból:
"FPS limit table:
- 300fps ...for all replicas of 9mm or 5,7mm caliber"
Mindezzel együtt, követendő példa lenne a szlovén rendszer, azt gondolom letisztultabb mint a miénk. Viszont már előre látom a 30 Fps-ükhöz tíz körömmel ragaszkodók rinyálását!
-
#17772 a P90 nagyon spec eset, amúgy a táblázat így tényleg sántít mert a max 300 FPS a 9mm-esekre vonatkozott, és a lényeg a biztonság ugye bár. -
#17771 Bár tetszik a slovén Fps táblázat, de kicsit sántít! Gondoljunk csak az FN P90-re (5.7x28) vagy az FN Five-Sevenre (5.7x28) vagy az H&K MP7-re (4.6x30). 100 méteren belül átütik a CRISAT body armort, és a szabvány PASGT kevlar sisakot. Hatásos lőtávolsága példának okáért a gyári adatok szerint 200 méter a P90 esetében! -
#17770 Tudom,hogy nem,csak egy picit,de az is elég lenne. -
#17769 igen egy AK max 400 ig mehetett optika nélkül, a lőtáv nem feltétlenül függ össze az FPS-sel amúgy. -
#17768 Ez kéne itthonra is.Amúgy ennél ugye akkor az AK 400-ig mehet?Amúgy már régebben felmerült bennem az ötlet,hogy úgy lenne jó,hogy a fegyverek nagyjából arányosan lőjenek a valódi énjükhöz képest,tehát mp5 nem lő olyan messze mint mondjuk AK,vagy m16. -
#17767 Fasza -
#17766 erdőben itthon se kell maszk + az FPS limitek szigorúbbak voltak mint itthon, medicelésben nem sok különbség volt:
FPS
- Max 300fps ... géppisztoly replikák
- Max 400fps ... hadipuskák, gépkarabélyok
- Max 450fps ... géppuskák, kötelező oldalfegyver, min 10m lőtáv
- Max 500fps ...félautomata AEG (csak egyes lövés), távcsővel,kötelező oldalfegyver, min 20m lőtáv
- Max 600fps...ismétlő, tolózáras sniper távcsővel,kötelező oldalfegyver, min 30m lőtáv
Tárak
- Csak low/midcap géppuska kivételével!
Találat jelzése, halottak
- Szokásos módon, kézzel-lábbal, kajabálva
- UV NARANCSSÁRGA KENDŐVEL, MELLÉNNYEL VAGY SAPKÁVAL!
- 10 perc kivérzési idő
- Késelés azonnal öl (mehetsz visszaállni)
Visszaállás
- Csak a kijelölt MASH-ban (tábori kórház)
- A raj bármikor elmehet visszaállni
- A visszaálló rajban mindenkinek kendőt kell viselnie!
- Visszaállás minden 30. percben (változhat a játék során)
Medikelés
- A medik külön vöröskeresztes karszalaggal jelölve
- Saját magát nem gyógyíthatja
- 2 medikszalag emberenként, érdemes sajátot gyártani
- A szalag csak a MASH-ban vehető le
- A szalagot a karra kell kötni
- 1 perc a gyógyítási idő, végig fogni kell a kötést a mediknek
- A sebesültet a csapattársa kivihetik a tűzvonalból, futni nem lehet sebesülttel
- 1x-re egy ember látható el
- Mindenki 2x gógyítható, 3. találatra halott
Pirotechnika
- Csak amit a helyszínen egyeztettél a szervezőkkel (füst elméletileg lehet) -
#17765 és itt nem kellett maszk?És ha eltaláltak vkit akkor annak mit kellett csíni?
össze kellet esni és ot feküdni 1 darabig?
mikor állhatott vissza a játékba az akit eltaláltak? -
#17764 még képek. -
#17763 Köszi!
Akkor ezért késett reggel az info tanár:D -
praksi #17762 NATO csúcstalálkozó van most Budapesten
origo -
#17761 most beszélik meg hogy kit fognak lerohanni...pardon, hol üti fel a fejét legközelebb a nemzetközi terrorizmus, és a gonosz tengelyének árnyéka... -
#17760 Milyen nato istenkukija? -
#17759 jaja az éjszakai milsim-re -
MuldR #17758 Asszem ma ejfelig lesz lezaras csak.
Es igen, az M3-rol M0-an mar el lehet az M7esre erni.
Mesz jatszani? -
#17757 hétvégén is lezárás lesz? most az M3-asról az új M0-ás szakaszon át el lehet jutni M7 érd felé. -
MuldR #17756 Nem, en a mogyorodi-kerepesi szakaszt (100 meter) 15 perc alatt tettem meg!
&*%^@(*&)(*#%^!%*&^_!%*()(&*!^&*)%^(* anyukat!
:) -
#17755 te? :) -
MuldR #17754 Nato csucson vagyunk vazz. :) -
#17753 na mi ez a nagy csend? -
kvitya #17752 Jó vadászat volt, jó volt a régi haverokkal találkozni ismét :)
-
#17751 a GPS jelünk a terepen a 2 napban.
tegnap este elírtam az ellenséges HQ a 665-ös hegyen vol tés a 714-e sfelé kerültünk, nem 740-es :D -
#17750 Második nap:
Reggel 0700-kor mászunk ki a kocsiból, kis ténfergés az eső természetesen esik, irány a SafeZone egy gyors reggeli jól esik a meleg étel és tea a hűvös éjszaka után (a havas esőt szerencsére átaludtuk) 0800 körül eligazítás az 50 fős Magyar Kontingensnek 2 szakaszban 3-3 raj lesz, én a Blackwater 4 tagjával + Kikindával a Katapultból leszek egy rajban, a mi 6 fős rajunk a legkisebb mind közül. Hívójelünk Hotel 13, a Hotel 1 parancsnoka Rephyx a Hotel 11 –et a Tigrisek adják, a Hotel 12-őt a Vadkanok. Az első bevetésre 1200-kor indulunk, feladatunk a 700-as hegy lábánál elhaladó út biztosítása, mi adjuk a teljes Hotel 6 (a Magyar Kontingens hívójele) hátvédjét az oda úton. A hegy lábánál a 2 szakasz külön válik a Hotel 1 felmegy a hegyre a Hotel 2 a lábánál lévő mező és út környékét védi. Már majdnem elérjük a csúcsot mikor ellenséges egységeket jelentenek a rádión, gyorsan védelmi pozíciót próbálunk felvenni de a terep nem kedvez nekünk. Az első raj támadását még sikeresen visszaverjük. De az ellenség lereagálja hogy kevesen vagyunk és 2-3 raj legalább 20 ember baloldalról ránk ront, itt látszik meg először mennyire más a többi országból érkezett emberek harcmodora és hogy nekik nem szokatlan a terep.
Percek alatt kiszednek 3-unkat és már indulnak is késelni (a játék szabályzat része hogy ha a sebesült játékost egy másik „megkéseli” érintési távolságra ér hozzá és silent kill-t illetve késelést mond, akkor az áldozatot nem lehet többet medic-elni, kiesett mehet a visszaállóra).
Egy felderítő már körülbelül 1,5 méterre megközelít mikor utolsó 2 emberünk 1-1 sorozattal elijeszti, így a késelést megúszom de pár percen belül elvérzünk. Mehet a raj a visszaállóra.
Szerencsénkre nem kell sokat várakoznunk, kicsit szusszanunk 1 csoki, 1 korty víz 1 gyors cigi és már megyünk is vissza a hegyre.
Egy – két szlovén raj már tűzharcban van a csúcs környékén de erősen megtépázták őket így elkél a segítség. Folyamatos fedező tűz mellett elkezdjük kihúzni a sebesülteket a tűzvonalból, hogy ne a medic-nek kelljen kockáztatni.
Itt most miénk a túlerő így szisztematikusan egyik rajt a másik után morzsoljuk fel. A csúcs a miénk épp védelmi vonalat állítanánk fel mikor jön a parancs az azonnali visszavonulásra.
Kicsit értetlenül állunk a dolog előtt de a parancs az parancs, erőltetett menetben térünk vissza a HQ-ra.
Itt azt a parancsot kapjuk, hogy 1400 és 1600 között meg kell támadnunk az ellenséges HQ-t a 740-es csúcs túloldalán, és elfognunk a főparancsnokot. Egy gyors helycsere a rajon belül így hátvédből elővédek leszünk Kikindával, és mi vezetjük a Hotel 1-et. A táborunktól nem messze található nyílt mezőn átkelve indulunk a hegyen felfelé. Néhány száz métert haladunk, mikor információt kapunk a parancsnokságtól hogy a szektorban van egy MASH mobil kórház derítsük fel, a Hotel 12 elindul a hegylábánál körbe futó út környékét felderíteni. Ezzel sajnos időt veszítünk az amúgy is nehezen járható terepen, a Hotel 2 megelőz minket és folyamatosan noszogat hogy zárkózzunk fel. Végül a Hotel 12 megtalálja a keresett pontot és megadja a GPS koordinátákat. A közeli visszaálló pont tudata felbátorít minket így újra erőltetett menetben haladunk, és a csúcson egyesülünk a Hotel 2-vel.
Ez alatt a szlovén rajok már elérték az ellenséges HQ-t és megkezdték a támadást. A csatazajon felbuzdulva gyorsított tempóban indulunk lefelé vége. Mind a 6 raj támadásba lendül, mi adjuk a bal szárnyat, de ismét kemény ellenállásba ütközünk. Az ellenfél rutinja megmutatkozik sokkal jobb pozíciókat, vesznek fel nagyon gyorsan 3 halottunk van és egy sziklán széttört használhatatlanná vált M4-es. Elővarázsolom a zsákomból az egész nap cipelt Mp5-öt (lám mégis volt értelme a „holt” súlynak). De már késő 1 raj a baloldalunkon felront 1 olyan sziklás emelkedőn amin én sose jutnék fel. Majd kissé viccesen megkérdik szeretnénk e egy késelést, erre nincs mit válaszolni elindulunk az úton megkeresni a visszaálló pontot. A pár száz méteres séta után már nincs időnk visszaállni jön az információ a rádión hogy az elfogás nem sikerült, a célszemélyt a tűzharcban lelőtték. Így a küldetés sikertelen mindenki térjen vissza a HQ-ra.
A GPS adatok szerint 1200-1600 között 17,4km-ert tettünk meg, az emberekben kellemes fáradság van bár még bírnánk de a szervezők közlik hogy meleg étel osztanak és majd csak 1800-kor kezdődik az éjszakai játék rész.
-
#17749 nézegessetek addig képeket. -
#17748 de mikor?
már alig várom a folytatást -
#17747 -
#17746 na az első adag:
Rjavi Ris 5 - Szlovénia
Időpont: 2008.10.03-05.
Helyszín: Postojna, Szlovénia (Poèek katonai kiképzőterep)
A Szlovén nemzetközi játékról először tavaly ősszel hallottam Red Legion-os cimboráinktól, már akkor azt mondtam, ha tehetem idén kijutok én is. Majd idén július elején jött a hír Trasher-től, hogy benne lehet a csapat a kiutazó Magyar kontingensben. Sajnos 1-2 dolog közbe szólt a többieknek így ők nem tudtak jönni, de én elkezdtem összeszedegetni a felszerelést és kicsit rákészülni az itthoni átlagtól eltérő hegyvidék miatti nagyobb megterhelésre.
Péntek reggel 0600 körül start Egerből cél a főváros ahol átszállok TáDé-ba és a Red Legion-nal folytatom az utat Szlovénia felé. Még 1 km-t se megyünk az M7-esen mikor kivillog egy rendőr, megállunk B@zs@ kiszáll, a közeget kicsit összezavarja hogy a zöld autóból egy egyenruhás ember száll ki, pár másodperc gondolkodás után int hogy menjünk tovább. Jó 500 km-es út áll előttünk átlag 85-tel haladva, de így legalább látjuk a tájat. Hiszen utazni mindig tanulság! Este 2000 körül érünk Postojna-ba esik az eső sötét van és fogalmunk nincs most merre.
Egy-két telefon és kör után végre megtaláljuk az első pályát jelző kis A4-es táblát (nem vitték túlzásba) Megállunk a SafeZone-ban ami annyira nem is tűnik biztonságosnak kb 5 -10 másodpercenként robbannak a petárdák. Rövid tanácskozás a már helyszínen lévő magyarokkal majd irány a regisztrációs sátor ott is körbe köszönünk, majd Kecsa vezetésével felmegyünk a HQ-ra, TáDé-nak nem árt ha párszor meglövik jó lesz fedezéknek felkiálltással.
Az eső 5 percre eláll majd 10 percig újra szakad folyamatosan így kissé átázunk amíg feliratkozunk a játékra, lekronózzák a fegyvereket és sorban állunk a vacsoráért, ez az egész egy jó 50 férőhelyes sátorban történik, egyik végén az étel osztás másik végén a regisztráció. Középen az étkező, iszogató játékosok nemzetközi egyvelege. Mi csak szolidan beszélgetünk Rephyx elmond még 1-2 dolgot mire is számítsunk, majd 2300 körül indulunk fel a táborba aludni. Kis pakolászás még az esőben majd aludni térünk az autóban.
Folyt köv... -
#17745 azért ez se semmi :
-
#17744 -
#17743 ÉS A LÉNYEG:
BLUE...................FIRE
RED.............................................SKY -
#17742 De ez sem rossz
http://images.netbag.hu/20081007/07521626802.jpg -
#17741 AnWar pedig teljesen beleéli magát! Előjönnek a sámán, druida ősöktől rámaradt ősi ösztönök! -
#17740 Ezen a képen is látszik a Skorpió Power :D -
#17739 ahogy Regis full szétesve megjelenik :D -
#17738 Odaver rendesen! -
#17737 Bulldog az eső tánc 2 üt mindent!!!