Airsoft

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

Punker
azért nem ennyire egyszerû a törvény, ha jól tudom nem minõsül tartós fogyasztási cikknek (azokra kell min 1 év), de azt hogy mi minek minõsül a franc se tudja.

A Föld IQ szintje állandó, csak mi vagyunk egyre többen \"Tanulok, mert egy idő után a tanulásba fektetett munkám meghozza a gyümölcsét, és mint tudjuk a gyümölcsből pálinkát lehet főzni!\"

Jacek
nem ugy van hogy a boltban vasarolt termekekre minimum 1 ev garancia? vagy jotallas? tudom nem ugyan az de hiaba irja ki hogy 3 honap!! a torvenben nem ez van...

bardocz
Amúgy tök jó,hogy tv. szerint 1 évet kéne rá adni😊
Punker
motor magasság? vagy lehet simán érintkezés is, a fene se tudja 😄

A Föld IQ szintje állandó, csak mi vagyunk egyre többen \"Tanulok, mert egy idő után a tanulásba fektetett munkám meghozza a gyümölcsét, és mint tudjuk a gyümölcsből pálinkát lehet főzni!\"

Mike at home
bár lehet hogy egyszerüen nem kap áramot a motor? ha monduk a gearbox-ban történik vmi, van annak vmilyen hangja, tünete

mert ez egyszerüen leállt
lõttem vele egy rövid sosorozatot, aztán nyissz
ugyanúgy nem csinál semmit, mintha akksi nélkül húzkodnám a ravaszt

[allstars™] [TFT] [monitorvitéz] megeszem a vérzés tejet, kivazallak téged lóka komám! [A64 3200+, 2gb, 7600GT]

Punker
én úgy emlékszek mikor vettem náluk a cyma glock-ot talán 3 hónapot mondtak, szerintem mindenképpen vidd be hogy mi a gyík van.

Mike at home
nem adtak ezek semmire semmit
az más kérdés, hogy vannak törvények is, bár nemtom
nem tudom milyen a keletiek hozzáállása

[allstars™] [TFT] [monitorvitéz] megeszem a vérzés tejet, kivazallak téged lóka komám! [A64 3200+, 2gb, 7600GT]

Punker
3 hónapot adtak rá? akkor az hétfõn még pont jó 😄

amúgy lehet bármi, csapattárs cyma glockjának a töltõje adta meg magát a led ég csak éppen nem tölt.

Mike at home
a cyma glock töltõjén van egy piros kotroll lámpa, bár lehet, hogy az csak diszítés

ellenben nekem bemondta az unalmast a fegyó, húzkodom a ravaszt, és nem történik semmi
egy golyó volt benne, nem volt beleszorulva, kiszedtem, a helyzet ugyanaz
gearboxot én szét nem szedem
mondjatok nekem vmi olcsó megoldást, vagy vigyem vissza a keletibe, ott vettem márciusban

😞((

technikai kérdés: ha a motoron a fogaskerék nem hernyócsavaros, hanem préselt, azt hogy lehet eltávolítani? láttam valamilyen szerkezetet, de itthon nem kapható; más megoldást tud valaki?

Neca eos omnes. Deus suos agnoscet.

DannyL

MAGELLAN Cycles www.alphateam.hu

legegyszerûbben úgy tudod megoldani, hogy a speciális csatlakozót levágod a toltõrõl, és annak a másik végére felraksz egy Tamiya csatit; onnantól már tudod használni bármelyik töltõvel.

Nagyon finom volt a paprikás csirke nokedlival, ajánlom nektek is!

http://www.kurfurst.org - Kurfürst - The Messerschmitt Bf 109 performance resource site MA970-UD3, AMD FX-8350, 16 GB DDR3, GB nvidia 960 4 GB

öregharcsa
akkumulátorokról egy kis info..ha valaki még nem olvasta volna:

info

http://pspfilez.extra.hu/

DannyL
meló sux

bardocz
Szerintem holnapra nem töltöm fel kínai akksit,úgyse használtam legutóbb(3 hete aszem).Kiváncsi vagyok megszopom-e vele,vagy nem😄
degenerator
nem arra gondoltam, hogy mennyi ideig kell töltenem teljesen lemerített állapotról, hanem hogy nem tudom, mennyire van lemerülve az akksim. ezért lesz vasárnap célbalövöldözés, hogy lemerüljön teljesen.

pisztolyokhoz nincs automata töltõ?

Uraim, ha egy nemzet úgy gondolja, hogy vannak védelemre méltó értékei és érdekei, akkor kötelessége gondoskodni azok védelméről. (Ismeretlen Francia Tábornok)

Punker
mondom nézd meg a töltõt meg az aksit mi van ráírva, az alapján látod mennyi idõ 2 óránál tuti nem több, nekem az 500-as az USP-ben nyáron kibírt 20+ tárat de a hangján hallani mikor már nyekeregve viszi.

degenerator
aha, szóval a hõmérsékletébõl tudok saccolni? rendben, maximum célba lövöldözök vasárnap.

Uraim, ha egy nemzet úgy gondolja, hogy vannak védelemre méltó értékei és érdekei, akkor kötelessége gondoskodni azok védelméről. (Ismeretlen Francia Tábornok)

Punker
én eddig 450 és 500-assal találkoztam, tölteni csak akkor ha csutkára merült, fél óra még nem árt meg, de ne legyen tûzforró

degenerator
ok, de konkrétan azt sem tudom, mennyire merült le. ha fél órával tövább töltöm, gáz lehet?

egyébként van többfajta pisztolyakksi is?

Punker
aksi meghallhat én 1,5 órát szoktam, azt nézd meg hogy 450/500-as e az aksi és 250/300-as e a töltõ.

Punker
ez aszem a sima "pici" nekünk 8,57-es ágyú van 😄

bardocz
Ha NiMH akkor túltöltésre lehet halálozással reagál😊
Am veszprémiek szerint 20-22 tár lõhetõ ki vele.
degenerator
na, ma pizzát ettem, és kilõttem a 4 hónapos ünuokaöcsém szemét egy 900 fps-es well m4essel.

egyébként a glockok akksijai mennyit bírnak? kb hány tár? nameg foggalmam sincs, hogy meddig is kéne töltenem, esetleg túltöltésre hogy reagálna.

bardocz
Dejó,hogy megint csak 2 részletben tudom tölteni az akksit...3-3 óra,ehh...Remélem nem lesz semmi baja(NiMH).
Nájsz! 98-as?

http://www.kurfurst.org - Kurfürst - The Messerschmitt Bf 109 performance resource site MA970-UD3, AMD FX-8350, 16 GB DDR3, GB nvidia 960 4 GB

VRSDM
ha jól sejtem ilyen, vagyis ... ez

u dont have to listen anybody else but me

Én ezt értem, azt nem értem miért magyarázod nekem amikó' ugyenezt mondom! <#integet2>

Milyen Mauser egyébként?

Punker
röviden kissé kusza a fegyver törvény 😄

tehát te mint magán személy játékos felhasználó, csak a légfegyverre vonatkozó szállítási dolgokat vagy köteles figyelni.

annyit hogy 1-2 éve az éles fegyverek ellenõrzésekor nekünk bele se néztek a fegyverszekrényünkbe.....

Punker
a hozzáállással van a baj, fogja rongyba csavarja és úgy fogatja be a satuba rögtön nem sérülne, csak leszarja hiszen úgyse mehetsz máshova.....

?

Hát ennyire én azért nem tok a szavak mögül kiolvasni egy ilyen implicit tartalmat az biztos! <#alien>

Amúgy nemtom próbajelet mégis hogy lehetne fegyverbe máshogy beleütni, úgy, hogy ne lehessen +piszkálni.. a hozzáállásuk más kérdés, de hát ugye T.I.H. .

Punker
el lett mondva sokszor, magán importnál nem kötelezõ a bevizsgálás (magán tehát magadnak hozatsz külföldrõl) viszont kereskedelmi tevékenységnél igen, gondolj bele ha engedélyköteles lenne nem engedné át a vám a bejövõ csúzlikat.

"A HATÓSÁGI ENGEDÉLYEZÉS SZABÁLYAI:

4. §
1) A lõfegyver, a lõfegyverdarab, a lõszer (lõszerelem), a flóbert töltény, a festéklövõ fegyver, a gáz- és riasztófegyver, a gáz- és riasztótöltény, a légfegyver, a színházi fegyver gyártását, a Magyar Köztársaság területén történõ forgalmazását, a lõfegyver, a lõszer (lõszerelem) kereskedelmi célú, kivitelét, a tevékenység helye, az ország területén történõ átszállítását, behozatalát a Magyar Köztársaság területére történõ határátlépés helye szerint illetékes megyei (budapesti) rendõr-fõkapitányság engedélyezi."

Szóval egy légfegyver behozatalát a rendõrségnek kellene engedélyezni (??)

Ha valakinek van jogban járatos ismerõse, kérdezzen már utána; nekem nagyon zagyva az egész....

Csak el kell olvasni a szabályt, mire vonatkozik.

gyártás
forgalmazás
kereskedelmi célú kivitelét
helyi/országos átszállítását, behozatalát

Ezek mind-mind üzletszerû (=rendszeres + haszonszerzés célú) tevékenységre vonatkoznak.

Nincs kedvem most a jogszabályi hátteret fél napig böngészni (helyette inkább Bécsi Egyezményezek, az is tök jó), de szerintem ennek a jsz-nak max. a cégeljárás keretén belül a tevékenységi kör bejegyzésénél (vannak ui. engedélyköteles tevékenységek) lehet jelentõsége.

Gyorsvéleményként csak 1 kamu ijesztõs jogi szöveg az egész amit a NOWAR arra talált ki, hogy a konkurenciának alávágjon (húúúú ha nem nálunk veszel valami nagyon csúnyát követsz el)
Átlag AS játékos ezek közül egyiket sem csinálja (nem ad vesz üzletszerûen, az magán adásvétel sem ilyen mert nem rendszeres, illetve ha behozod és utána eladod bizonyítsák rád hogy eleve megvolt a szándékod a viszonteladásra és nem csak késõbb gondoltad meg magad.)

A NOWARnak meg igazság szerint befigyelhetne egy tisztességtelen verseny tilalma...

Punker
nem értetted meg a lényeget az egész országban egyetlen cég végzi a bevizsgálást (ami kötelezõ) és máshoz nem vihet, õk meg finoman szólva barbár módon bánnak a fegyverekkel, majdnem elsírtam magam mikor megjött a mauser-ünk a kötelezõ müszakiztatásról (hogy 3 vagy 5 évente van most nem ugrik be) úgy összegyalázták a tusát, de pl Cifu tudna példát fél millás sportlövõ fegyverrõl is amibe ugyanúgy kalapáccsal ütötték bele a jelet kb mint a középkorban 😞

"Mondjuk szánalmas, h a tv-ben elõírt kötelezõ próbát egy kft végzi...... "

Miért is? A megboldogult FÉGnél is a gyáriak lõtték be, próbálták ki ezerszám a még ropogós friss AK-kat. Valszeg értettek is hozzá (tonnaszám lõtték el a lõszert..).

Ehhez képest egy picsa 1 Joulos pittyógóval puffogtatni tényleg rettenet nagy szakértelmet kíván.. vagy mindössze 1 kínai kronót. <#buck>

Jacek
en sem, pont jo ido szombatra egy kis airsoftra!

sgmbulldog
A szerda csüt remélem bejön, járõrverseny lesz 😄

\"Kinek kezében fegyver, az Úrtól kérdezi, Ő felel: Van hazád, azt kell védeni.\" http://www.skorpioairsoft.hu

DannyL

DannyL
Nem lettem szomorú a hírtõl. 😊

Jacek
hidegfront jon! pont szombatra😊)

Zanzásítva (csak AS fegyverrõl beszélek!!):

- hivatalos üzletben csak bevizsgált fegyver lehet, csak azt forgalmazhatnak, stb. Kötelezõ bevizsgáltatniuk. Webes rendelés illegál, csak személyesen lehet átvenni, vagy megbízott útján. Aki lehet a futár is...
- magánszemélyként megteheted, h egyedileg, nem kereskedelmi célból hozol/rendelsz be fegyvert, próbáztatás nélkül. Ha akarod, próbáztatod - nem kötelezõ.
- vámolás: elvileg kötelezõ, x értékhatár felett (talán 50 usd?). Persze, régebben jó néhány fegyver is átcsúszott, csak épp megjelentek a zsebüzérek & okoskodók, így a vámosok rágerjedtek az AS cuccokra is.

Mondjuk szánalmas, h a tv-ben elõírt kötelezõ próbát egy kft végzi......
DannyL
"...a légfegyver, a színházi fegyver gyártását, a Magyar Köztársaság területén történõ forgalmazását, a lõfegyver, a lõszer (lõszerelem) kereskedelmi célú, kivitelét, a tevékenység helye, az ország területén történõ átszállítását, behozatalát a Magyar Köztársaság területére történõ határátlépés helye szerint illetékes megyei (budapesti) rendõr-fõkapitányság engedélyezi."
Mint ahogy be is kerül a vámra minden külföldrõl beszerzett fegyver és el is küldik bevizsgálásra. Szerintem ez erre vonatkozik.

DannyL
Ez a lõfegyverekre vonatkozik, nem a légfegyverekre. A Nowar foglalkozik rendvédelmi cuccokkal is, így lehet hogy éles lõfegyverekkel is van dolguk. Sokszor látok hivatásos rendõröket náluk pl.

DannyL
Jólvan gyermekem, ne ostorozd magad! <#vigyor3> Mondj el 2000 Miatyánkat és rituálisan égesd el a két maszkot és feloldozást nyersz bûneid alól. 😊))

VRSDM
ha péntekig senki nem válaszol akkor jön haza ismerõs, akkor tudok mondani pontosat.

u dont have to listen anybody else but me

picit lovagolnék még a jogszabályokon; kicsit utánaolvastam pár rendeletnek; aminek az lett az eredménye, hogy még sötétebb lettem :S

szóval:

A Nowar honlapján hivatkoznak a 31/2006. (VI. 1.) GKM rendeletre (a fegyverek, lövõkészülékek, valamint ezek lõszereinek vizsgálatáról). Ebben ez áll:

"ÁLTALÁNOS RENDELKEZÉSEK:

3. §
(1) A fegyvert, fegyver fõdarabjait és lövõkészüléket, illetve a lõszert, töltényt forgalomba hozatal elõtt vizsgálatra be kell mutatni.

(2) A bemutatás kötelezettsége terheli:
(...)
d) a kereskedelmi forgalmon kívül beszerzett fegyverek esetén az engedéllyel rendelkezõ használót.
"

Tehát ezek szerint be kéne mutatni az AS fegyvert.

Ez a rendelet hivatkozik a 2004. évi XXIV. törvényre (Lõfegyverekrõl és lõszerekrõl), és a 253/2004. (VIII. 31.) Kormányrendeletre (Fegyverekrõl és lõszerekrõl).

A 2004. évi XXIV. törvény ez írja:

"ÁLTALÁNOS RENDELKEZÉSEK:

1. §
(1) E törvény hatálya az abban meghatározott lõfegyverre, lõfegyver fõdarabra, lõszerre (töltényre) és azok megszerzésére, tartására, használatára terjed ki.
(...)
Az irányelv a szervezett bûnözés elleni hatékonyabb fellépés érdekében - különösen az „éles” lõfegyverek (tûzfegyverek), lõszerek tiltott elõállításának és jogellenes kereskedelmének megakadályozása érdekében - állapít meg követelményeket. Ezek az elõírások azonban „csak” a tûzfegyverekre (a magyar terminológia szerint az „éles” lõfegyverekre) vonatkoznak, ezért a gáz- és riasztófegyverekre, a légfegyverekre az irányelv szabályait nem kell alkalmazni.
"

Fegyverszakértõi vélemény szerint az airsoft fegyverek légfegyver kategóriába tartoznak, de a törvény szerint akkor nem kell vele foglalkozni (?)

A 253/2004. (VIII. 31.) Korm. rendelet meg még érdekesebb:

"A HATÓSÁGI ENGEDÉLYEZÉS SZABÁLYAI:

4. §
1) A lõfegyver, a lõfegyverdarab, a lõszer (lõszerelem), a flóbert töltény, a festéklövõ fegyver, a gáz- és riasztófegyver, a gáz- és riasztótöltény, a légfegyver, a színházi fegyver gyártását, a Magyar Köztársaság területén történõ forgalmazását, a lõfegyver, a lõszer (lõszerelem) kereskedelmi célú, kivitelét, a tevékenység helye, az ország területén történõ átszállítását, behozatalát a Magyar Köztársaság területére történõ határátlépés helye szerint illetékes megyei (budapesti) rendõr-fõkapitányság engedélyezi.
"

Szóval egy légfegyver behozatalát a rendõrségnek kellene engedélyezni (??)

Ha valakinek van jogban járatos ismerõse, kérdezzen már utána; nekem nagyon zagyva az egész.... <#szomoru1>

oldozz fel atyám, mert vétkeztem... vettem Cybergun maszkot. kettõt is.
(de nem magamnak 😄)

mértékegységbeli hiba van :-)

a mA az áramerõsség, a mAh pedig töltést (coulomb) jelent.
valszeg a kínai kolega nem ismeri a latin betûket, és félrenyomtattak valamit :-)