29530
border=0>

border=0>

KULTURÁLT FÓRUMOZÁS A HOSSZÚ ÉLET TITKA
A flamelést, személyeskedést BANamákra utazással jutalmazzuk!

• DummyBoy
    Igaz ... nekem mindig volt otthon bakancsom, valszeg ezért felejtettem ki ... xD

De ami még lényeges ... a jó töltő xD

Én kezdő felszerelésen azt értettem amivel kényelmesen eljátszik az ember mondjuk havi 1 alkalommal ... (Ebben minimum a 2 tár és ilyenek ... mert a 200 bogyónként előkapom a zsebemből a zacsit és beleszórom a hicap-be az messze van a kényelmestől ...)

Barátaim mikor elkezdték mind azt mondták, minek van nekem annyi hülyeségem mikor egy fegyver és kész ... Mondtam is nekik, na majd megtudjátok ... 1 srác abbahagyta, a többi meg folyamatosan vásárol xD

Meg nem szabad mindenből olcsót venni ... (taklámpa, rádió és ilyen dolgok ...)
  • DannyL
    Dezodorálj többet.
  • Punker
    főleg mikor már 2-3 napra megy ki az ember :D
  • Hitman76
    Szerintem nem szabad összekeverni azt a felszerelést amiben ki lehet menni egy tingli tanglira és azt, amiben végig lehet nyomni egy egész napos, komolyabb lélegzetvételű játékot. 50 ezerből ki lehet alakítani egy tök alap felszerelést, amiben jókat lehet gyakorolni, de abban a pillanatban, hogy belevágunk a lecsóba, ki kell nyitni a tárcánkat. Jó nagyra! :)
    Én még a nyáron egyszer összeírtam, mit is vettem eddig és mennyit költöttem. Nos le is mentem majdnem hídba a végeredményen! És még hol van a vége. Ugyan is egy rakás dolgot szeretnék még, és valószínű soha sem érek majd a végére.
    Amúgy a listámon nem a fegyverek tették ki a legnagyobb részt, többe került a sok kis tétel! Térdvédő, könyökvédő, camelback, kesztyű, taklámpa, kibizbasz, nagybizbasz! :)
  • Punker
    kezdő cuccok között a bakancs is fontos!!!
  • DummyBoy
    De xD Sajna párásodik ...

És én is ezt használom arcvédelemre ... Bár én kitoltam vele, nekem van bele szemüveges betét, az kicsit elnyomja és kevésbé nyomja ... de ha nomrálisan van fent a shemagh vagy alul shemagh, felül bonnie, akkor ugyanúgy párásodik a szellőzés hiánya miatt ...

Más: - Szóval 50k alatt teljes AS kezdőfelszerelés?

Nos, legyünk minimalisták ...

1 szemcsi + 1 fegyver + 1 akku + 1 póttár + 2k bb + ződruha sapival (használt Flectarn vagy DPM) + (esetleg használt horvát mellény ...) ...

1k + 35k + 5k + 2,5k + 2k + 5k (+2k)

Még lehet levágni ha nem új fegyvert veszel hanem használtat ... és még nincs itt az átnézetés költsége de ha van hozzá affinitásod, megteheted magad is, de a hézagoló és a hopupgumi is költség ... (És ha nem volt mellé akkor egész nap cipeled a fegyvert, mert nincs még hozzá szíj ...)

Ebben nincsennek benne azok a dolgok amik igenis fontosak játék közben .. miért hagyja ki pl: mindenki a kulacsot? Viszem a zsebemben a féllityis flakont? Főleg mivel 2-3 liter vizet simán benyelek ilyenkor ... nincs még tartalék akku, tartalék tár (mindegy hogy hi vagy midcap ...),öv (Ugye valamire rá kellene rakni a kulacsot ...),lámpa, térdvédő, rádió, reddot ... kiskutyafüle ... és a luxusdolgok ... És ez nem brendnyú ...

De nézzük ... szóval a tökéletesen víztiszta és nem torzító védőszemüveg ... na ilyet nem láttam még, lehet hogy van, de az is lehet hogy mák, engem anno az Uvex Evo is zavart ... pedig az már nem a gagyi kategória volt (Nem is a top ... de jó ...) ESS Ice most qrvára bejön, de ha a shemagh az arcom előtt van néha nagymelegben belehelem ... előfordul ... Simán megérte a különbözetet ...

Fegyvertáska vs doboz ... mp5-nél oké ... M249-esnél? Nekem az AKS74-est is fényévekkel kényelmesebb volt fegyvertáskában hordani mint dobozban ... és ott a pont ... aki tömegközlekedik annak pár dologra gondolni kell ... (AUG téma ... nekem nagy kedvencem volt az AUG ... ma is az ... de a lényeg ... nem jó neki ha 248564875629857462-szer szétszeded ... és lényegesen eccerűbb belerakni a táskába játék után holtfáradtan mint szétszedni és belerakni ...)

Nekem a fegyvertáskámba belefért az AK + a 8 tárral megtömött chestrig + a térdvédő és persze a fegyver ...)

Reddot ... igen, van 3k-s is ... meg van 400k-s is ... de egy sima AK-ra vagy mp5-re csak szerelékkel rakod fel, és volt idő amikor 8k volt a legolcsóbb ebből ...

ÉS még sokan mások ...

De minden attól függ, ki mit ért a kezdőfelszerelésen ... Ugyanis anno poénból vettem a piacon 4k-ért egy Well P90-est ... abban volt szemüveg , töltő, akku, fegyverszíj ... minden ami kell ...

Olcsón akarod megúszni a kezdést? El kell menni bérelni felszerelést és 1-2 alkalommal játszani ...
  • Punker
    home made tömör maszkom van, majd 1x ha kakukk nincs betelve váltok, bozótosban 10 méterről 395 FPS egyetlen BB jött az pont pittyen talált el, na azóta csak rendes fogvédelem, shemag ilyenek erre nem jók.....
  • praksi
    nekem luxoptical+balaclava+sankei arcmaszk, és nem párásodik...

holnap verseny
  • DannyL
    Shemag + ESS kombó nem párásodik. Én azt használom arcvédelemre is. Elég vastag.

Korábban volt ilyen rácsos szarom, de azzal párásodtam ugyan úgy mint a Sensei csodával. Szóval én letettem a maszkokról.
  • Hitman76
    Az egy baromi szerencsétlen lövés volt, és akkor is a szemüveg védett meg sérüléstől.
    Amúgy eddig nekem is az ICE vált be legjobban, de mint minden szemüveg, ez is párásodik. Mondjuk ez sok mindentől függ
    -milyen az idő (nyáron alig, télen komolyabban párásodik)
    -milyen a fejfedő (a bozótsapkában jobban, a marine cap-ben kevésbé, egy shemag kendőben minimálisan párásodik)
    A párátlanító folyadék + deostift (az arcra kenve) eddig úgy ahogy bevált, de tökéletes megoldást eddig nem találtam.
  • DannyL
    Most akkor hombár fejűeknek nem ajánlod?
  • Justice RAT
    A NAGY szemüveget szünetbe azért kell levenni, mert nem látod tőle, hogy hol a cigi, mikor meg akarod gyújtani.
    És "nagy terménytároló" barátunknak pl 2 cm-re minimum eláll a szemüvege a homlokától.
    Hitmannek is már betévedt bb az ice mögé, amikor valamelyik csapattársa rálőtt hugyozás közben.
  • DannyL
    2008.04.19-én rendeltük, tényleg. :)))
  • DannyL
    Nem is emlékeztem. Iszonyat mennyiségű cuccot rendelek. :)
  • Punker
    tudom, de embere válogatja.

amúgy a Land-ot te rendelted nekem ebay-ről vazze :D
  • DannyL
    Azért adnak hozzá gumi pántot, hogy ne mozduljon el. Erről ennyit. Nekem nem is párásodik.
  • Punker
    hogy nem mozdul el és nem fér be oldalt 1 bb, pl fekvésnél futásnál stb, excsapattársamon, + tomekk-en láttam hogy párásodnak benne.
  • DannyL
    Milyen stabilitásban nem hiszel? Amúgy nem párásodik.
  • Punker
    az ICE stabilitásában nem hiszek + 2 ember is azt mondta hogy azzal párásodik. (szerintem túl közel van a lencse a szemükhöz)
  • Kurfürst
    Azt nem mondtad vazz hogy te a nagy google Landről beszélsz (mi a nyavajának hívják ez magyarul?). A saját kategóriájában biztos jó, de én irtózom az ilyen perifériás látást csökkentős, nagyméretű megoldásoktól.
  • DannyL
    Ja hogy ESS Land. Azt hittem ICE. Így már vágási.
  • Punker
    ha olyan a helyzet hogy van 10 perc szünet akkor maszkot, lovassági headset-et és a LAnd-ot leveszem mikor ez a 3 a bonnie-val egybe olvad az néha mókás tud lenni :D
  • DannyL
    Lehet egy hülye kérdésem? :) Cigizéshez minek cseréled le. Szádig ér az ESS? :)))
  • Punker
    láttunk már 20k-s paintball maszk szemüvegét középen szétrepedni AK-tól, és láttunk már ksi uvex mellett becsúszott BB-től bevérzett szemet.

eligazítás cigi szünet stb alatt rajtamis csak az uvex van, de játszani csak a stabil nagy szemüvegben, maszkkal se párásodok be, még a patakos iszonyat párás játékon is jó volt, szlovénia dettó.
  • HöfEE
    Gondolom azért kérdezte mert nem tudja, én sem tudom. Egyikben sem lövik ki a szemed, szóval valami más lehet az oka (párásodás, kényelem stb) Én egy 1500Ft-os UVEX-ben játszom, bírja a golyót, egyetlen gondom,hogy iszonyat mód párásodik, de csak akkor ha van rajtam maszk. Mondjuk amióta kaptam egy cuki BB-t a fogsoromra (nem tört/repedt ki) azóta csakis maszkban tolom.
  • Punker
    szerinted mi az előnye a legjobb szemüvegnek?
    amúgy én nem vagyok szemüveges, Shaty az.
  • Kurfürst
    Van tényleges előnye ha nem vagy szemüveges?
  • Punker
    6 ezer pénzért megvan egy ESS, megbízható és jó, nem a szemüvegen kell spórolni!

nekem is van ezer pénzes víztisztám meg 2 ezerért UVEX-iVO, de játszani csak az ESS-ben.
  • bardocz
    Nekem kezdés:kb 28 a fegyver,6000 akksi,1000 ruha,párszáz a szemüveg,3000 a BB.
  • bardocz
    Én meg jobban bízok az ezer forintos LuxOpticalban.
  • mstummer
    Kezdésnek nekem volt egy Well R-8as G3SAS 30-ért. Ruha megvolt 10ből... némi BB 5000.Ja meg paintball maszk...5000.Tehát 50 volt a kezdőösszeg. Szvsz aki csak néha akar lövöldözni annak ez tökéletes pénzkeret. Persze vmi normálisabb fegyverrel :D Nomeg paintball maszk helyett szemüveg is ok. Csakhát én szemüveges vagyok,nemigazán volt akkor más választásom.
    Akkor úgy gondolkodtam ha tetszik akkor teljesen jó továbbra is a felszerelés,ha nem akkor meg nem bukok nagyot.
    Anyagilag biztosan jól jártam volna ha nem tetszik :D
  • bardocz
    Minek,ha tud 200 forintosat,és minőségibb,mint a 4000ezres uvex.
  • Punkerwork
    te dolgod.....
  • shatanka
    "de ha az első játékodon sikerült neked ez akkor jobban kéne figyelni."
    Nyuszifül ki irta, hogy az első játékon tört el?

"Gondolkodtál volna időben, én egyből mindenből egyformát vettem, 9ezer volt az egész."
    1500+1700 ft ot buktam rajta...

"Dobozában lehet szállítani 0 Ft (fegyver árában benne van)."
    Csak tudod tömegközlekedésen és hasonló helyeken, jobb a fegyvertáska

Amúgy ez az összeg egy év alatt lett belefektetve. És az 1000 ft szemüvegben talán nem bízok, meg annyira ,mint az ESSben

Punki : Most nétem rommelék zsákját itt van nálam, lehet kombinálni eléggé jól. Kilehet belőle hozni laza 35 litereset is.

• Punkerwork
    hát kinek mi a kompromisszum.....

pl egy szemüveges ember nem fog tudni 1000 pénzes védőszemüveget használni.
  • Kurfürst
    Kb. 1000 forintos FL 250-es munkavédelmi szemüveg.. víztiszta, nem torzít semmit, tesztben légpuskával lőttek rá, még a nyoma sem látszik.

Red Dot, Keleti Frontban vettem 3000 körül német Norconiát, kis egyszerű műanyagtestes zárt 25milis red/green dot, egyszerű de tette a dolgát, nem volt szellemkép stb.

AUG szétszedve (5 másodperces meló) befér egy kisebb sporttáskába.

Azért meg lehet ezt olcsón úszni, nagyobb kompromisszumok nélkül.
  • Punker
    Shaty most megkaptad..... de majd sikít a srác ha egy játékon mögé keveredsz

mondjuk azt én se értem mi a halál faszára neked 80 literes zsák, kétlem hogy vagy 80 kiló élősúlyban.
  • HöfEE
    Egy csomó mindent spórolhattál volna ha egy kicsit figyelsz. Egyébként KEZDÉSHEZ kérdezte az illető az összeget. Persze hogy később ez egyre növekszik, hiszen mindenki fejleszt, de itt hangsúly azon volt mennyiből lehet elkezdeni!

"Majd rájöttem, hogy nem jó ez a felemás ruha"
    Gondolkodtál volna időben, én egyből mindenből egyformát vettem, 9ezer volt az egész.

"Közben a műanyag testet sikerült eltörnöm a fegyveren"
    Én is törtem már el (igaz csak tust), de ha az első játékodon sikerült neked ez akkor jobban kéne figyelni.

"Meg a fegyvert is vigyük előírás szerűen 2500 fegyvertáska"
    Dobozában lehet szállítani 0 Ft (fegyver árában benne van).

"Meg milyen laza a red dot 12000 szereléksínel együtt."
    Megint csak felesleges, annak aki most kezd el játszani.

A mid-capes dolgot sem muszáj erőltetni, nem mindenki játszik milsimet.
  • shatanka
    Anno én is úgy indultam neki, hogy gyerünk játszani 50 000 ftból.

Na kkor vegyük fel a kapcsolatot az egriekkel. Megtaláltam rommelékat beszélgettünk. Rájöttem, hogy a szemvédelem fontos azon ne sporoljak. ESS LAND asmc.de 16 000. Kellene valami terepszinü ruha. Mind1 milyen csak occo legyen. Angol mintás gatya, német pöttyterep felső, woodland sapka. Meg akkor tak mellény is van eladó ( 1500 + 1700 + 2000 ). 2000 ft horvát oks jöhet. Többet nem költök ruhára, már csak fegyver kell. JG M16 átnézve kicserélve benne ami kell 35 000. plusz egy zacsko 3000 Blaszter. Első játék kiderül, hogy az aksi kuka. Akkor vegyünk, de csak jót gp 8.4 3300 Mha jött is 12 ezerért. Ok na akkor nekem ennyi elég, de tényleg.

Majd rájöttem, hogy ne jó ez a felemás ruha, így egy woodland gyakorló 5000. Közben a műanyag testet sikerült eltörnöm a fegyveren. Fémtest + hop up kamra 14 000.

De rossz, hogy szomjazok játék közben. Kulacs 2000. Meg a fegyvert is vigyük előírás szerűen 2500 fegyvertáska. Jó az m16 csak erős. Épületben mindek okozzak fájdalmat valakinek. Cyma glock jött is 9000 ftért.

Jó a milsim meg minden, de kellenek midcap tárak. 7500 3 db CA.
    Meg milyen laza a red dot 12000 szereléksínel együtt.

Jó a viper mellény, bejön. Akkor 5000 ( jutányos áron ivózsákkal együtt )

Pisztolynak comtok. stb stb....

Remélem átjött, hogy egyszerűen nem lehet abbahagyn, mert mindig van mit fejleszteni venni.

Ui. Nemsokára rendelésre kerül egy full goratex ruházat és egy nagy 80 l táska is.
  • MuldR
    Ennyi penzert mar GBB is kaphato. Az feelingesebb.