Airsoft

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

degenerator
az is hozzátartozik a történelmünkhöz, még ha le is tagadjuk.

Uraim, ha egy nemzet úgy gondolja, hogy vannak védelemre méltó értékei és érdekei, akkor kötelessége gondoskodni azok védelméről. (Ismeretlen Francia Tábornok)

Mike at home
és akkor a Hejnekem 😊 meg a Converse hová sorolható?

[allstars™] [TFT] [monitorvitéz] megeszem a vérzés tejet, kivazallak téged lóka komám! [A64 3200+, 2gb, 7600GT]

DummyBoy
Hmmm ... igen? Akkor mostmár vihetem jáccani a sapimat? <#hawaii>

@Kurtfüst ... Épp ezt kerestem közben 😊

\"A - A - woodhorse - A - woodhorse sheep ...\"

Akkor valszeg visszarakták közbe' mert ez a mai napon hatályos törvény.. 😉

http://www.kurfurst.org - Kurfürst - The Messerschmitt Bf 109 performance resource site MA970-UD3, AMD FX-8350, 16 GB DDR3, GB nvidia 960 4 GB

Én nyitás után majdnem azonnal elmentem, nagyon komoly a hely. Engem már a bejáratnál "készre tett" a videón zokogó bácsi, de van ott megrázó dolog bõven.

Érdekességként az Auschwitzi barakkokban úgy van megcsinálva, hogy minden országnak van egy külön kiállítása 1-1 barakkban. A többség õszintén szólva elég szar, a lengyelben és az oroszban voltam, ott semmi más nincs csak lengyel/orosz vérnacionalizmus, konkrétan a lengyel/orosz deportáltakról alig esik szó. Elég õsöreg a kiállításuk maga is.

Ezzel szemben a magyar barakk arról szól amirõl a hely maga, elképesztõen profi és tárgyilagos az egész kiállítás, plazmatévékkel és mindennel, egyéni sorsok bemutatásával, és valszeg ugyanaz a csapat csinálta mint a terror házát, kicsit dioráma jelleggel (az homoküveg padlózat alatt látszik egy sínpár pl.). Nagyon profi.

http://www.kurfurst.org - Kurfürst - The Messerschmitt Bf 109 performance resource site MA970-UD3, AMD FX-8350, 16 GB DDR3, GB nvidia 960 4 GB

Punker
a vörös csillagot kivették azóta.....

A Föld IQ szintje állandó, csak mi vagyunk egyre többen \"Tanulok, mert egy idő után a tanulásba fektetett munkám meghozza a gyümölcsét, és mint tudjuk a gyümölcsből pálinkát lehet főzni!\"

Hozzáteszem a Strafgesetzbuch (német Btk.) majdnem szóról szóra ugyanez.

Kurvára nem igaz, idézet külön neked a Btk-ból:

Önkényuralmi jelképek használata
269/B. § (1) Aki horogkeresztet, SS-jelvényt, nyilaskeresztet, sarló-kalapácsot, ötágú vörös csillagot vagy ezeket ábrázoló jelképet713
a) terjeszt;
b) nagy nyilvánosság elõtt használ;
c) közszemlére tesz;
ha súlyosabb bûncselekmény nem valósul meg, vétséget követ el, és pénzbüntetéssel büntetendõ.
(2) Nem büntethetõ az (1) bekezdésben meghatározott cselekmény miatt, aki azt ismeretterjesztõ, oktatási, tudományos, mûvészeti célból vagy a történelem, illetve a jelenkor eseményeirõl szóló tájékoztatás céljából követi el.
(3) Az (1)-(2) bekezdés rendelkezései az államok hatályban lévõ hivatalos jelképeire nem vonatkoznak.

Látod ma is tanultál valamit..

DummyBoy
Na mindegy, nem kell ezt annyira komolyan venni ... a 2-ik vh-hoz ez is hozzátartozik ...

Biztos vagyok benne hogy Japánban mondjuk nincs annyi 2-ik vh-s Amcsi hagyományörzõ mint itt ojrópában ...

Azt akartam kihozni az egészbõl, hogy ésszel kezelve a dolgot, lehetne igazi, komoly német 2-ik világháborús (És itt direkt nem nácit írok ...) hagyományörzõ csapatot mûködtetni ... és még csatázni is lehetne ...

Sõt ... AS játékokon is lehetne kezelni a dolgot ... De csak ésszel.

Punker
csak az arányokat mutatja, gondolj bele itthon a nyilasok idõben sokkal kevesebbet ténykedtek mint a komcsik.

A Föld IQ szintje állandó, csak mi vagyunk egyre többen \"Tanulok, mert egy idő után a tanulásba fektetett munkám meghozza a gyümölcsét, és mint tudjuk a gyümölcsből pálinkát lehet főzni!\"

DannyL
Nekem nem tûnt annak és nem is vártam tõle azt. 😊

MAGELLAN Cycles www.alphateam.hu

Mike at home
szerintem meg rémesen egyoldalú, és nácimosdató, de szerintem ebbe ne menjünk bele, ha lehet

[allstars&#8482;] [TFT] [monitorvitéz] megeszem a vérzés tejet, kivazallak téged lóka komám! [A64 3200+, 2gb, 7600GT]

DannyL
Ez azokban az országokban, ahol a náci oldalon álltak annó, mindig is kényesebb téma lesz mint a másikon.

DummyBoy
Hmmm ... pedig vannak olcsóbb darabok is, több ismerõsömnek van, régebben rendszeresen jártunk ki lövöldözni ... egy kínai AEG árából megvan ...

DannyL
A Terror Házát érdemes lenne megnéznie mindenkinek. Nagyon hatásos és megdöbbentõ. Múlt héten mentünk el párommal. Nagyon jól meg van "komponálva" a kiállítás. Volt egy ilyen korabeli filmeket vetítõ terem, ahol kb 10-14 pc-n lehetett korabeli hiradókat nézni. Az egyikben bent ült egy, hát kb. 80 éves nénike és pityergett. Azt hittem a szívem megszakad szegénytõl, már amúgy is kész voltam a hely atmoszférájától. 😊 Értékes kiállítás.

DummyBoy
Nelegyetekmárennyirebegyepesedve!

Jóbarátaim római légiós hagyományõrzõk ... elég komolyan is csinálják.
Szóljak majd nekik, hogy qrvára el vannak tévedve ... Vagy mégsem?

Nekeverjétek már össze a karlengetõs nácihülyegyerekeket azokkal akik ezt kicsit komolyabban csinálják ...

Tényleg nem értem ... akkor az összes magyar AS-esnek illene bocitarka gyakorlóban és átépített AMD-vel szaladgálnia ... nem?

Ha Angliában ez nem probléma akkor itt miért az?

sgmbulldog
A Dandárnál van íjász szakosztály, pár civil srác is jár be. Ott ki lehet õket próbálni.

\"Kinek kezében fegyver, az Úrtól kérdezi, Ő felel: Van hazád, azt kell védeni.\" http://www.skorpioairsoft.hu

nekem az õsmagyar íjak tetszenek; de arra a hobbira már nem lenne anyagi forrásom 😊

Neca eos omnes. Deus suos agnoscet.

Punker
nekem a kedvenceim a helyi I-vh-s srácok, zseniálisak azok a ruhák, és az egyiknek van lángszórója 😄

Punker
a különbözõ számkódos utalásoknak fórumokon való terjesztésének biztos nagy hagyomány a volt a fronton 😄

Ezt én se értem. Egyrészt mióta MAGYAR hagyomány az SS ruha és a horogkereszt?
Másrészt miért pont azt a történelmi korszakot kell feleleveníteni, amikor Magyarország igencsak melléfogott? Vannak õsmagyar hagyományõrzõk, vannak a lovagi korszakot felelevenítõk (gondoljunk a visegrádi palotajátékokra), vannak a török korból, vannak az 1848-as hagyományõrzõk is; õk azok, akik mentalitás meg hátsó szándék nélkül teszik azt, amit szeretnek...

Mike at home
de õk, jobb szeretnék mondjuk a náci hagyományokat õrizni 😊))

[allstars&#8482;] [TFT] [monitorvitéz] megeszem a vérzés tejet, kivazallak téged lóka komám! [A64 3200+, 2gb, 7600GT]

sgmbulldog
Mindenütt be van tiltva a törvény szerint, tiltott önkényuralmi jelkép. Ha NÉHA felmerülne egy-egy játékon az is egy dolog lenne, de hogy balhé van ha nem olyan stílusú van kiírva akkor már gáz van a résztvevõk mentalitásával.

Mellesleg egy magyar hagyományörzõ szerintem magyar hagyományt õrízzen !

\"Kinek kezében fegyver, az Úrtól kérdezi, Ő felel: Van hazád, azt kell védeni.\" http://www.skorpioairsoft.hu

DannyL
Akkor ebben velem meg is egyeztél. 😊

DummyBoy
Azért azt vegyük figyelembe hogy a hagyományõrzõknél ez annyira nincs betiltva ... És mondjuk egy 2-ik vh-snak meghirdetett játék kapcsán qrvára ne legyen már ez a téma ...

És lehet hogy a 2-ik vh-s hagyományõrzõk között van pár náci is, de nem mind az !!!

Ha mondjuk ugyanabban a ruciban, karlendítve sétálgatnának a belvárosban, horogkeresztes zászlót lengetve, akkor tõllem nyugodtan agyonlõhetnék õket a rendõrök, de azért ez nem ugyanaz a kategória ...

Szép halkan megjegyzem hogy az én orosz cuccaim miatt is kaptam már, hogy milyen ember vagyok ... komunistaésatöbbi ...

Mike at home
nyerészkedõ? kapitalizmus van, ember!

DummyBoy
Ezzel kapcsolatban az a gond, hogy mindenki mást szeretne ...

Én pl tiltanám a sorozatot az épületben, és nem tenném kötelezõvé az arcvédõt ... Pedig használom én is de nap közepére mindig megunom a semaghot és inkább leszedem ... csak zavar ... ha olyan helyre kerülök ahol közelharc várható, ott felrakom, de addig csak lóg a nyakamban ...

Nekem nem hiányzik a sorozat az épületben ... anno mindig ez volt az egyes szabály: épület = egyeslövés ... Ezzel van a legkisebb gond ... ez a legkönyebben betartható!

AKSU + 1000-es Hicap, 320 FPS ... mehet a dara az épületben ... hát persze ... csak mikor a 40-edik 320 FPS-es bogyó pattan le a kezedrõl arcodról, 120 centirõl, pedig üvöltesz hogy megvolt, akkor ez a sorozatmizéria úgyis átértékelõdik ...

De ez úgyis a szervezõtõl függ ... és ez a jó benne ...

Punker
a lényeg pont ez lenne hogy az emberek tudjanak játszani, sokat és jót. kiderülne mire van igény a jó játékokra elmennek az emberek, mindenkinek jobb lenne ha a szócséplés helyett a minõségi jóhangulatú játékok szervezése döntené el a dolgot.

sgmbulldog
Sorry de a betiltott H*rogkeresztes zászlók használata, és a szintén tiltott S* egyenruha az nem negatív ideológia ?

Nekem ennyi szerintem ennyi elég is, nem kívánok annyira belemászni meg más magánlevelezését olvasgatni (nem arra íródott).

Õszintén szólva annyira nem érdekel, inkább játszani mennék ki, mert egész nyáron munkák miatt alig volt rá lehetõségem, pedig lassan kezd összállni a felszerelésem, és továbblépek a cheapsofttól.. elmegyek mindenkinek a játékára aki minõséget és számomra jó játékélményt nyújt, a többi másodlagos. Ebbe is csak azért mentem bele mert bökte a szememet az ányázás a másik háta mögött. Jekler személyes kvalitásairól nem tudok nyilatkozni, nem ismerem, a játékain még nem voltam de eddig csak pozitív visszajelzést hallottam.

A többit meg majd úgyis lerendezitek egymás közt.

a milsim szabályokban benne van, hogy rövid sorozat lehet épületen belül. egyszer mi is kipróbáltuk; csak a játékosok többsége csak a "sorozat" szót hallja meg...

DannyL
Nekem csak az fáj amikor állítólagos barátok egymás ellen fordulnak. Én csak ennyit látok, ilyen egyszerû gyerek vagyok. Akit nem ismerek azt lekaksizom magasról, bár ezt neked nem kell elmesélnem szerintem. Nem hiszem, hogy ez az egész érne ennyit, NEKEM legalábbis nem. Bár én önzõ vagyok. 😊

Hitman76
Nem tudom hogyan venné ki magát, de legszivesebben elküldeném neked e-mailben azokat a hsz-eket pm-eket ami alapján jekler bannolva lett!
Idõközben eszembe jutott, hogy az a topic amiben részletesen ki lett tárgyalva az úgy, archiválva lett a parttalan vit okán ,így tényleg nem olvasható, de anno napokig olvasható volt, és aki arra járt az tudja, hogy nem a levegõbe beszélünk!

Hitman76
Igazad van, néha csúnya dolgok történnek, de sajnos ez mindenhol így van, ahol egy nagyobb közösség mûködik.
Abban a pillanatban, hogy az egyszerû játékosi szerepnél többet vállalsz egy közösség érdekében, akár akarod akár nem belefolysz a nemszeretem dolgokba is. Nos van aki ezzel együtt tud élni, van aki nem. Aki szeretne komolyabb, nagyobb lélegzetvételû dolgokat véghez vinni, az is megmártózni kénytelen a közösség - csúnya szóval élve - politikai részében, és ez ellen nem sok mindent lehet tenni.
Aztán ki-ki vérmérséklete, hozzáállása, becsületessége szerint teszi amit tesz. Én hiszek a közösség öntisztitó erejében, igaz néha lassan indul be ez a folyamat és mire feleszmélünk már súlyosak a sebek, de elöbb utóbb mindenki kénytelen meginni a saját levét!<#hehe><#hehe>

".... nem mi hozzunk fel minden héten a témát...".

Õõõõ, olvass azért vissza mégegyszer.<#ejnye1>

DannyL
És én szeretnék kimaradni belõle. Köszi!

Keresem de nem találom. Csak annyit láttam hogy azon ment a polémia hogy legyen-e cheapsoft v. inkább drágább, szervezettebb játékok (szerintem kellene mind2.

@Punker, te voltál már Jekleres játékon? Csak mert ismerõsöm volt, és õ nem tapasztalt ilyesmit. Egy érdi tingli tanglin láttam Jeklert, és ott sem láttam ideológiai megnyilvánulást.

MASZ sztem nagyjából jó ahogy van, bár az épületben sorozat nekem is hiányzik kicsit, persze nem 500 fps-sel. Inkább az a baj hogy a komoly védõfelszerelés még nem kötelezõ. Én pl. simán belevenném kötelezõnek az arcvédõ használatát, egyszerûen vicc hogy nem az.. megfelelõ védelemmel (maszk, szemüveg, kesztû, sisak, bõ réteg ruha, teljes lefedettség) nem lenne gond a sorozat sem. De akkor a megfelelõ védelmet meg kell követelni. Az egész dolog inkább a kronózáson, vagy annak hiányán vérzik el, a "kötelezõ kronózás" a kiírásokban eddig inkább valami bejáratott poén volt.

Punker
mûvelünk? nem mi kezdtük szétverni az évek óta mûködõ rendszert, nem mi hozzunk fel minden héten a témát...

DannyL
Valahogy nem tudom átérezni ezt az egész történést. Számomra ez még mindig csak egy játék és nagyon szomorúan látom azt amit egymással mûveltek.

Punker
ja tényleg az akkori MASZ szigorítási vitánál, kb ott kezdõdött az egész.

Hitman76
Helyesbítek, anno kb 1 évvel ezelött Cyrus is bannolva lett, csak aztán újra reggelt!

Punker
Jekler a minimum követelmények betartását nem tartotta be, mikor erre kapott 1 normál figyelmeztetést, erre jött a fenyegetõzés a részérõl amiért kapott 1 hónapos kitiltást, mint láthatod most is ki van írva játéka csak nem merte a saját nevével a nácizásra, lehet hogy Jekler nem az nem tudom nem ismerem, de érdeke s módon csak az õ játékain megy a zászló lengetés, a hozzászólásokban a 88-asozás stb, holott volt már õ elõtte is több 2. VH-s játék!

Cyrus a folyamatos MASZ ellenes megnyílvánulásokkal CQB-n 450-500-as sorozatok engedése, és a bicskanyitogató beszólogatása volt a kezdet, aztán pár hónapig lenyugodot. Majd elkezdett a háttérben ténykedni miközben állítja hogy a saját oldalával van elfoglalva. Na ezért mondtuk azt hogy menjenek nem fognak hiányozni, de kitiltva egyik sincs.
Az hogy közben a softair eladásra került már csak a hab a tortán, de az egész sokkal hamarabb kezdõdött. De ez adott alkalmat 1-2 embernek hogy úgy gondolja sokkal egyszerûbb pénzzel megoldani a dolgokat mint betartani hosszú évek óta mûködõ szabályokat.

Hitman76
A két említett személy közül csak jekler lett bannolva a softairrõl, a miértre válasz találhatsz a fórumon. Minen esetre az is hozzátartozik, hogy jekler sem, és senki más sem egy nem megfelelõ játékkiírás miatt lett bannolva ha bannolva lett.

Hitman76
A softair-ról kizárni valakit nem hirtelen felindulásból, üzleti érdekbõl, személyes ellentét okán szokott a admin-mod csapat.
Aki ezt eleddig kiérdemelte, az vagy súlyosan vétett a fórumszabályzat ellen, vagy minõsíthetetlen stílusban írt, vagy megfenyegetett valakit, vagy szélsõséges bomlasztó magatartást tanusított. Ezen egyének száma a tévhittel ellentétben rendkívül alacsony, végleges bannolást nagyon ritkán alkalmazunk!

A jó játék kapcsán a minap olvastam egy nagyon találó mondatot!

"sem a szervezõk, sem a többi résztvevõ nem teheti élvezetessé, szórakoztatóvá számodra a játékot, hanem csak és kizárólag saját magad”. Senki sem fogja ezüst tálcán eléd tenni a játékot, elszórakoztatni téged. "

Nos szerintem ehhez nem nagyon van mit hozzátenni, ha mindenki így állna a dolgokhoz, nagyban javulna a játékok szinvonala!

Félreértés ne essék, csak hogy valami konkrétum is szerepeljen, mert azt nem szeretem amikor valaki/valakik személyére vonatkozóan el van hintve néhány homályos vád, olyan helyzetben ahol nem védheti meg magát (mert nincs itt), aztán az egész el van boronálva azzal hogy "nem akarok belemenni". Ezt ugyanis úgy hívják hogy rágalmazás.

Akkor helyesbítek, azok akikre itt hányjátok az epét, többek között a "nagy Jekler"* és a "csótány Cyrus", szal õk milyen szabályokat is sértettek meg a játékkiírásokkor?

* akit újabban úgy látszik divat a moderátorok/szervezõk részérõl lenácizni, persze a modi pajtik az ilyenek fölött szemet húnynak, az olyan durva vétségek mint off-topic és humoros beszólások persze nem.. na pl. az ilyen momentumok miatt vannak bizonyos kétségeim - mindenki egyenlõ de néhányan azért látványosan egyenlõbbek.

Punker
azért ilyenkor örülök hogy "messze" vagyunk, mert ilyen anyázós buliba én még nem csöppentem bele, a hegylakókat lassan kiismerjük és azokkal nem állunk le játszani egyszerû történet.

DummyBoy
Az hogy mi a "jó" játék az erõsen szubjektív ...

Voltam olyan játékon, amelyiknek a végén már üvöltve "anyáztam" (természetesen nem szó szerint ...) én is, mert egyszerûen másképp nem értették meg ... Nem voltam büszke rá, nem vagyok anyázós tipus, a testalkatom sem engedi ezt meg 😊 De így végülis sikerült megbeszélni mi volt a gáz ... de mivel ez már napvége volt, így késõ bánat 😞

És az ellenfél csapat úgy nyilatkozott a végén, hogy jó játék volt ... ja ... fasza ... Ha nem nézem azokat a dolgokat, amikkel ÕK elbaszták a játékot, akkor tényleg jó játék volt, jó volt a csapat is, pedig senkit sem ismertem ...

Ráadásul általánosítani sem lehet mert több raj közül volt olyan akikre elvbõl már nem is lõttünk a végén, mert csak pazarlás volt, ellenben voltak olyanok akikkel kifejezetten élvezetes volt a csata ...

Szóval mi a "jó" játék?

Ez mindig fekete-fehér lesz ...

Punker
kire gondolsz? tudtommal senki nincs kizárva, max törölve lettek az érvénytelen kiírások.

Konkrétan azok akiket kizártatok ezeket a biztonsági szabályokat milyen módon sértették meg?