Airsoft

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

RoyalPredator
Megpusziljuk a kis babapopsidat 😊 Nesze:

Alapfegyvernek kell egy AEG, Automatic Eletric Gun. Akkumlátoros.
Hogy mit veszel, jó kérdés. Vannak minõségibb gyártók, és vannak az átlag "casual" játékosok számára airsoft fegyvereket gyártó cégek is. Itt azt kell eldöntened, hogy mennyi pénzed van rá, illetve az adott márka adott típusa, pl "JG (Jing Gong) M16A4 AEG" milyen gyári betegségekkel bír.

Mielõtt fegyvert vennél, érdemes Airsoft játékra elmenni, és ott pár lövés erejéig kipróbálni jópár fegyvert.
Fõképp a kényelmessége, kézreállása végett, meg hogy tudd, mi hol van, mire kell figyelni, stb.
Ha ezel megvagy, akkor is inkább érdemes használtat venni elsõ fegyvernek, amit valaki már rendberakott.
Sokszor olcsóbban is kijössz így.

Felszereléshez netet kell böngészni, hogy megfelelõ szabást és mintát találj magadnak.
De alapvetõen egy BW cucc flecktarn mintával tökéletes lehet kezdésnek, tapasztalataim szerint.
Késõbb, hogy megismersz több felszerelést, mellényeket, kiegészítõket, el tudod dönteni, hogy mi is kell neked. Addig egy sima szimatszatyor is jó neked.

Pisztolyból AEP-et érdemes kezdõnek venni, ami lényegében kisakksis elektromos pisztoly.
Nem lehet felhúzni, de stabilan és egyszerûen mûködik. Glock változatokat egész jó áron lehet venni ha jól tudom.

Shotgunt szvsz nem érdemes venni, CQB-ra inkább félautomata pisztoly és AEG.
Shotgunhoz azért sok tapasztalat kell.

Elvek:
AEG: Akkumlátorral mûködik, elektromotorral húzza fel a dugattyút, elengedve azt pedig préseli a levegõt.
Megbízható, egyszerû. Az akksit kell jól tölteni, erre ott az Airsoftujonc.hu segédlete.

AEP: Ugyan az, mint az AEG, csak pisztolyban.

GBB: Gas Blow Back, gázzal töltõtt tárral mûködõ pisztolyok, shotgunok. Propán-bután gázt kell venni hozzá, azzal tölteni a tárakat, a szánt felhúzni és tüzelni - nagy vonalakban.
CO2: Ugyan az, mint a GBB, csak CO2 patronnal mûködik. Erõsebb, jobban igénybe veszi a fegyver alkatrészeit.
GNB: Gas Non-blow Back. - Ugyan az, mint a GBB, de a szán nem siklik hátra lövésenként. Gazdaságosabb, halkabb, pontosabb.

GBBR: Gas Blow Back Rifle - egyenlõre most bontakozik ki a típus. Lényegében gázzal hajtott karabélyok. Egyenlõre kerüld.

Spring: Rugós fegyverek. Lövésenként hátra kell húzni a szánt, vagy tömegzár imitációt.

Kezdõknek recommended: AEG M4/AK, AEP vagy GNB pisztoly, BW felszerelés oldaltáskával, jobb minõségû védõszemüveg (Ár min. 5000) és maszk. Vagy "paintball" szerû maszk, bár az komplikáltabb eset.

Venni használtan érdemes Softair.hu -n. Ha fegyvert veszel, mindenképp próbáld ki, keress rajta hibákat.
Van pár olcsó felszerelésem ha kell, írj PM-et és megbeszéljük.

「iREVOLUTION.EU」A Demokrácia selejt.

köszcsi, télleg jó

Punker
airsoftujonc.hu
6mm.hu

A Föld IQ szintje állandó, csak mi vagyunk egyre többen \"Tanulok, mert egy idő után a tanulásba fektetett munkám meghozza a gyümölcsét, és mint tudjuk a gyümölcsből pálinkát lehet főzni!\"

sziasztok !

nagyon láma kérdések következnek, de szeretném ha valaki segítene azért....

totál kezdõ vagyok, még csak most fedeztem fel az airsoftot, de nagyon tetszik. szeretnék venni két vagy három fegyvert, és néhány alapvetõ ruházatot és tartozékot hozzájuk. már feltúrtam a netet, külföldön minden sokkal drágább, de az usából vagy kínából magas a szállítási költség. viszont megyek szeptemberben nyugat európai körútra autóval (ausztria, németország, dánia, hollandia, belgium, luxemburg, franciaország, anglia) tehát útba tudnék ejteni ott is boltokat, ha vki tud ajánlani. és csak amerikai centereket találtam így hirtelen, ahol kurva jó árban vannak a cuccok.

egy pisztolyt :

http://search.airsplat.com/search?q=p229&btnG=search&output=xml_no_dtd&client=default_frontend&filter=0&proxystylesheet=default_frontend&site=default_collection&getfields=images.price

vagy

http://www.hitguns.com/M9-Airsoft-Spring-Pistol-Gun-p/m9.

htmhttp://www.hitguns.com/WE-1911-MEU-Tactical-w-Laser-Full-Metal-Gas-Blow-p/we-047r-laser.htm

egy shotgunt :

http://www.hitguns.com/M-183-A3-Shotgun-p/m-183-a3-shotgun.htm

és egy karabélyt :

http://www.hitguns.com/AKS-74U-Full-Metal-Airsoft-Electric-Gun-CM035-p/cm035-aks-74u.htm

néztem már ki magamnak.

mit érdemes tudni a 3 különbözõ mûködési elvrõl ? azt már sikerlült kisilabizálnom, hogy pisztolynál az a jó, ha 1:1-es fémbõl van, gázos és szánhátrasiklásos a nagyobb hasonlóság kedvéért.

géppityuban és karabélyban talán az elektromos a jó, vagy legalábbis az tûnik így elsõre, ott talán kár is lenne a visszarúgást "szimulálni"

és shotgunban pedig a rugós tûnik jobbnak.

meg persze kellene vmi jó szemüveg vagy maszk, és egy taktikai mellény

nagyon hálás lennék, ha valaki írna egy pár soros összefoglalót a fegyverzetrõl, és hogy honnan és hogyan tudok vásárolni amazon, ebay stb. tekintetében

lac coo
Nem az aksu-ra kell .

Az ég kék, a fű zöld" a Fideszes főgecik gyermekeket erőszakolnak meg!

RoyalPredator
Felhajthatóként lenne értelme, máskülömben egy akksit is alig tudsz berakni.

lac coo
Õõõõ..szerintem nem. Fixen fogják a csavarok a tusnál meg az irányzéknál .De aztán lehet ha hátul kicsavarja az ember akkor felhajtható , nem tudom .-

RoyalPredator
Ez felhajtható, mint egy AKSU tokfedél?

lac coo
El sem hiszem, hogy újra lehet kapni : http://www.ebairsoft.com/cyma-tactical-scope-mount-p-4627.html.
Ezer éve keresek ilyet 😄DD

lac coo
Ez van, ha bemondásra megy a büntipont osztás, semmi alap vagy bizonyíték nélkül, baszok én tovább támogatni az SG-t ! 7 évig folyamatosan utaltam a vip-re a pénzt, tudom nem sok, bár két vinyó árát már beadtam, de ennek asszem vége ....

És persze szokás szerint lehet is írni valahová ahol el is olvassák ha panasz van 😄DD

Off vége, bocs .

RoyalPredator
OFF:Szánalmas, tudom én. Ismerem a fajtát.

ON: Überninjatactical 😄

RoyalPredator
http://www.softair.hu/viewtopic.php?p=414874#p414874

lac coo
Bf3 topicban kicsit palira vettek Kandurexet,de ki irom,allitolag anyaztam meg ilyenek es folyamatosan, lol,,szalloddaban vagyok mobilompotyogok volt ma ketto hsz-em.😊)))

RoyalPredator
Használtat érdemes venni, amit már rendberaktak.
Lac Coo jól mondta.

@ Lacc Coo: Hú de telef0stak warnal 😄 nem öltöztél kék-fehérbe v mivan?

Skynet85
thx

lac coo
Ez sajnos gyerekjatek kategoria, ne kolts ilyenre, jatekra alkalmatlan!
Nezz korul softar.hu-n, vagy 6mm.hu-n a hasznalt fegyvereknel.

Skynet85
Sziasztok bocsánat, hogy csak így inmedias rés, de ez a fegyó link megéri az árát, szeretnék elkezdeni airsoftozni, de nem akarok kezdésnek egy vagyont költeni.

RoyalPredator
Inkább "Bérgyilkos" megoldásnak mondanám.

sgmbulldog
Felcsatolható robotkar ami újra és újra felhúzza ?

Végül is üres a FÉG gyártósora...

"szarkazmustábla"

\"Kinek kezében fegyver, az Úrtól kérdezi, Ő felel: Van hazád, azt kell védeni.\" http://www.skorpioairsoft.hu

RoyalPredator
Kérdés, h mire akarod használni.
Otthoni céllövészetre se a legjobb még.
Ha meg oldalfegyver, akkor egy 18k-s PPK-t érdemes importálni.

Jelenleg épp egy szabadalmon is dolgozok, amivel teljes értékû lehet a springes fegyver, mert képes félautomataként, de akár automataként is mûködni.

Kly
Tudom, hogy a topik nem kifejezetten "seftelésre" van, de vennék (új vagy használt) low-cap M4 tárakat olcsón. Aki tud, privi.

Scientia potentia est.

lac coo
A keletiben kapható springes pisztolyok fémek?, Valaki esetleg tudja-e, kéne egy csak az érzés kedvéért, használni úgy se nagyon fogom ...

RoyalPredator
YUP. Bár szerintem a "régi" kellékeivel is bõven elboldogulnánk, kiképzés kérdése. De arra se futtttya.
NATO lõszer híján majd nagy szarban leszünk, amikor senki nem tud adni az amúgyis picinyke készletünk fogytával. Majd akkor összelopkodjuk máshonnan a dolgokat.

lac coo
Hát mert nincs pénz, új fegyverekre, lõszerre meg alkatrészre! 😊

ez van, szerintem nem olyan rossz ez, AK-ból sokkal jobbat nem lehet kihozni.

Tipikus magyar hozzáállás, nem vesszük át a kipróbált és létezõ technikát, hanem mi akarjuk feltalálni a langyos vizet, természetesen horribilis összegért, és röhejesen hosszú idõ alatt. Másik agyrém számomra, hogy mint NATO tag, nem NATO szabvány lõszert használó karabély van rendszeresítve.

Ha már annyira AK rendszerben gondolkodnak a HM-nél, használhatnánk a lengyel Beryl-t.

Neca eos omnes. Deus suos agnoscet.

RoyalPredator
Melyik baromnak volt az ötlete gripodot tenni gránátvetõ alá??
Kicsit se foghatatlan 😄

Kapjanak AK-74M-eket, értelmes irányzékkal, talán 60-as tárakkal, meg értelmes elõágyat, és rendben vagyunk. De ez... Oroszok sírva röhögnek.

lac coo

RoyalPredator
Behajtható tust lehet furogatni.

lac coo
Levágtam az akksi méretére egy fenyõ darabot, hát ez még véletlenül sem fér bele ... 😊
Valami ötlet , hogy lehet tuson elrejteni egy normális akksit, hogy ne legyen nagyon bóvli ?

lac coo

Büdös Bohóc
akkor csak úgy tûnt 😊

\"kiskirája helyesen bocs, hogy kijavítalak...\" You could be Hoffed

RoyalPredator
Nekem is egy ilyen van, 20 v 25C-s.
Simán belefér, vékonyabb mint a virslis NiMh.
A sarkai pont illszkednek, picit szorulós, de belefér.

Büdös Bohóc
nem tudom most mihez mérni, de vastagságra nekem túl nagynak tûnik ahhoz

\"kiskirája helyesen bocs, hogy kijavítalak...\" You could be Hoffed

RoyalPredator
Nekem 74M-be belefér. Szerintem simán belefér neked is.

Ha nem, akkor pár ezresért megvezsem tülled.

lac coo
Ez az akksi beférne szerintetek egy AKSU-ba ?

RoyalPredator
Na így már frankó😊
Durva lett volna, ha nem vetik be a jelszavas taktikát.

SG rock
ha nem tudtuk a jelszót 😄 de utánna már rájöttünk a jelszavukra. mikor tudtuk a jelszót 4en dobattunk el egy 7fõs rajt 😊), arcukba világítottunk és nem látták, hogy milyen ruha van rajtunk .

Nem akarok harcolni! De ölbe tett kézzel nézni az elkerülhetetlent mindennél rosszabb.

RoyalPredator
Voltak annyira balfingok, hogy minden lámpásra rálõttek?😄

SG rock
hát srácok, az Operation Scimitar day 4-5 nagyon jó volt!
iraki lázadóként csodálkoztam, hogy mennyire sikeres volt az oldalunk, a szövetségeseket úgy szivattuk orrba szájba ahogy illik 😄.
ha épp civilnek álltunk jó volt szórakozni az amcsikkal és elterelni a figyelmüket az ellenõrzõ pontokon a lázadókról.
volt aki öngyilkos merényletet hajtott végre egy hasára erõsített claymore-al 😄 .
éjszakai játékkal az volt a baj, hogy lóf@szt sem láttál, amint lámpát kapcsolsz kapod a sorozatot. éjjellátóval meg semmire nem mentem infravetõ nélkül, felhõs ég miatt nem szedett össze szinte semennyi fényt.

Nem akarok harcolni! De ölbe tett kézzel nézni az elkerülhetetlent mindennél rosszabb.

Matthew Baker
érdekel valakit jó állapotú AEG ASG M14? Jár hozzá az akksitöltõ (az akksi 3300-as) és a tár Adok hozzá még egy bipodot két távcsövet és természetesen a szerelék sínt. A fegyver és a távcsövek eredeti csomagolása megvan kétszer volt játékon. Egyetlen apró hibája hogy hiányzik a tûzváltókar de az filléres tétel. Így kérek érte 45000Ft-ot Ha valakit érdekel az jelezze PM-ben képeket majd késõbb tudok felrakni.

Új logó by: berczely (Y)

A vám össszege amúgy meg elenyészõ az ÁFÁhoz képest.

RoyalPredator
Hamár kifizetsz szépen egy többszázezres repcsijegyet, ne is kobozzanak el semmit...
Ha meg otthon, valagadon ülve várod, akkor se, de õk mégis.

lac coo
Hehe...
most olvasom origon :

"...Az unión kívülrõl - például az USA-ból, Tunéziából, Thaiföldrõl vagy -, légi utasként 430 eurós értékhatárig vámmentesen lehet behozni termékeket - ekkora keretbe akár egy olcsóbb táblagép, netbook, digitális fényképezõgép is belefér. Autó, busz, hajó vagy vonat utasaként 300 eurós határig nem kell vámot fizetni, 15 éves életkorig azonban minden esetben csak 150 euró a megállapított határ. A vám összegének kalkulálásakor mindig az elõzõ év októberének elsõ munkanapján érvényes valutaárfolyamokat veszik alapul, az árucikkek értékét pedig ezer forintra kerekítik - mondták el az -nak a Nemzeti Adó- és Vámhivatalnál (NAV). Bár cikkünkben csak a turistaként megvásárolt eszközökkel foglalkozunk, postai rendelés esetén érdemes figyelembe venni, hogy a fent megállapított összeghatárokba a szállítás költségével együtt kell beleférnie az adott terméknek..."

Akkor nekünk miért kell vámot fizetni sok esetben ennél olcsóbb cucc után is ???

Vagy most hogy van ez ...?<#fejvakaras>

ilyet használok , megéri az árát, de tényleg kopik...
és ez a jó fajta.. nehezen megy tönkre,1 csizmaszárban is elfér(vagy bakancs)és nem vándorol ki belõle.majd 1x én is rendelek 1x..köszi a linket.

Nem sikeres akarok lenni hanem értékes(Albert Einstein)

Megöttek a rendelt gumi késeink. A 10% kedvezmény miatt 810 Ftba került egy darab. Igyenesen kiszállítják a PPP helyekre. Anyaga súlya jó,de a festés a pengérõl hamar fog kopni. Összeségében jó termék, ajánlom mindenkinek.
Gumikés

RoyalPredator
Nehéz az élet...

Vegyél egy ESS-t oszt'jóvan.

&#12300;iREVOLUTION.EU&#12301;A Demokrácia selejt.

SgtChris
Hát ez az, ezért nem utazok fel Pestre... cirka 200km-t, hogy felpróbáljak egy napszemcsit :-D Most beírtam pár fórumra, hátha lesz aki segít rajtam!
Amúgy ez a továbbpasszolálos dolog jól hangzik, ha van aki megveszi... Épp most árulok egy márkás bringás napszemüveget (Rudy Project) 24k-ért vettem, most már 20 alatt adnám, de nincs érdeklõdõ...

ASUS ROG B350-F Gaming, Ryzen R5 1600, 8GB DDR4 3000Mhz, ASUS ROG Strix RX470 4GB, Adata 920SP 128GB SSD

RoyalPredator
Próbáld fel, usertõl vagy boltban...
De szinte azonos árban továbbpasszolhatod, ha nem jön be.

&#12300;iREVOLUTION.EU&#12301;A Demokrácia selejt.

SgtChris
Hát kemény az élet, de ez van... Ha már kiadok valamért pénzt, az normális legyen nekem.

ASUS ROG B350-F Gaming, Ryzen R5 1600, 8GB DDR4 3000Mhz, ASUS ROG Strix RX470 4GB, Adata 920SP 128GB SSD