Airsoft

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

DummyBoy
Igaz picit drágább, mint ha eredetit vennél 😊 😊

@panther:

Ha Airsoftozni akasz AS fegyvert venni akkor a minél pontosabb replika erõsen másod-harmad-negyedleges szempont ...

Ha a falra kell akkor ok, de sok olyan AS fegyver van a piacon, ami egyedi, király, pontos más, játszani viszont öngól ...

Ha nem akarod az idegeidet tönkretenni akkor 2 fegyvert veszel. Egy jót a játszani és egy szépet a falra 😊

\"A - A - woodhorse - A - woodhorse sheep ...\"

Akkor felejtsd el a spiater szarokat. Inokatsu es VFC a te gyartod. 😊

Save yourself a penny for the ferryman Save yourself and let them suffer

panther112
Most veszem észre, hogy mégsem az Armalite áltott gyártott fegyvert (amit Dummyboy is linkelt) adta ki a CA, mert az 16"-os csõvel készül. Kezdek rájönni, hogy a CA M15 sorozatába csak belehülyülni lehet <#csodalk>

Armalite vs. CAM15A2 carbine

Punker: más szempont alapján ítélünk, Te azt nézed, hogy az airsoft puska mennyire jól használható játék közben, engem az is érdekel, hogy mennyire hasonlít arra a fegyverre, amirõl mintázták, ill; hogy milyen puskáról másoltak.

Punker
megbízhatóság és strapabíróság, nem a polcra veszem a fegyvert hanem az erdõbe.....

A Föld IQ szintje állandó, csak mi vagyunk egyre többen \"Tanulok, mert egy idő után a tanulásba fektetett munkám meghozza a gyümölcsét, és mint tudjuk a gyümölcsből pálinkát lehet főzni!\"

panther112
Biztos igazad van, airsoft-os közösséget nem ismerem. Maketteztem régebben, ott mindenki az élethûségre, és a katonai modellekre volt rámenve, gondoltam itt sincs másképp, ezek szerint tévedtem😊

DummyBoy
Pedig tök egyszerû ... 100-ból 70 ember olyat vesz ami neki tetszik, 28 olyat amit ajánlanak neki, és jókat olvas rólla, 2 pedig talán olyan mint Te ...

panther112
Attól függ melyik modell-rõl van szó. Sajnos amirõl most szó volt, ott ordít a különbség, mondjuk egy M4A1 esetén tényleg olyan apróságok különböznek csak, hogy kár vele foglalkozni.

panther112
Nekem nem az, persze én legszívesebben eredetieket gyûjtenék😊 Ha pedig airsoft (aminek elõnye, hogy lehet vele részt venni játékokban), akkor eleve a már régen megkedvelt típusokat keresi az ember, tehát a katonai változatokat. Amúgy semmi fenntartásom a civil verziókkal sem. Csak nem értem mögötte az üzletpolitikát. 100-ból 98 ember tuti olyan fegyvert akar, amit valahol, valamelyik háborúban használtak, vagy valamelyik fegyveres erõ/hadsereg soraiban rendszeresítve van/ volt. Az airsoft gyártók pedig (A15 családra gondolok) alig adnak ki ilyeneket, csak a sok civil verziót erõltetik. Ennek az oka számomra felfoghatatlan.

Punker
qrva egyszerû a dolog amúgy, a CA licenszeket vesz meg M család AK-k G3-ak, a TM már mind lenyúlta hamarabb ezért csak a civil marad, változtat valamin? azon igen hogy normális fémtestekkel jön ki, a többit meg lesz@rom...

A Föld IQ szintje állandó, csak mi vagyunk egyre többen \"Tanulok, mert egy idő után a tanulásba fektetett munkám meghozza a gyümölcsét, és mint tudjuk a gyümölcsből pálinkát lehet főzni!\"

A CA osszes AK verzioja civil verzio.

DummyBoy
Nem tudom, engem ez a veszély nem fenyeget ... én sosem vennék semmilyen Armalájtot Airsoftból <#hehe>

De irigylem a problémádat ...

Punker
nem qrvára mindegy?

panther112
Köszi, úgy néz ki ez lesz: Colt model no. AR6525. Végülis egy civil változat. Ahogy elnézem az eredetin is fel van írva az auto mód, de az természetesen nem mûködik, safe/single használható csak. Gondolom az airsoft-nál pedig használható auto módban is.

Nem tudom ki hogy van vele, de én biztos nem vennék soha civil verziót airsoft-ból😊

DummyBoy
Link 1

Link 2

AR-15 ... Én nem értek hozzá, de ezt mondta a gugli 😊

panther112
Ja és amúgy nem ez lenne az elsõ fegyverük, amin elszúrnak valamit, M16A1 Vietnam puskájukon "duckbill" csõszájfék van "birdcage" helyett. Tehát az a puska nem M16A1 hanem XM16E1. De legalább ez létezett, plusz használták is, igaz sokkal kisebb számban, ill. aki tehette lecserélte ezt az alkatrészt, mert könnyen beleakadt a növényzetbe. Szerencsére láttam már hozzá "birdcage muzzle device" kiegészítõt is, szóval utólag könnyen lehet korrigálni, sajnos ez a 723-asukra nem áll.

panther112
Ha olyan gyorsan válaszolnak, mint amilyen gyorsan tölt be a weblapjuk, lehet, hogy az unokáim fogják már csak megtudni, mit is gyártottak...

Punker
írj 😄

panther112
Én úgy tudtam, hogy logóhasználatra, és sorozatszámra van szerzõdésük. Bár ez utóbbiból elvileg az következne, hogy nem gyártanak "fantasy" puskákat.
Na mindegy, ha valaki felismeri, mi is lenne ez a CA M15A2 carbine, akkor írjon ide, vagy keressen privában. Összes wikis adatbázis + a Black Rifle szerint nincs ilyen modell; lehet írok egy levelet a CA-nak, mert kezd bosszantani😊

Punker
CA-nak Armalite-tal licensz szerzõdése van szal kétlem hogy kamu lenne, persze nem 100%-osan 1:1-es másolat.

DummyBoy
Valami Armalájt szutyok nem? <#hehe>

/me érthozzá <#idiota>

degenerator
gagyi amcsi szar bot. megteszi?😊

Uraim, ha egy nemzet úgy gondolja, hogy vannak védelemre méltó értékei és érdekei, akkor kötelessége gondoskodni azok védelméről. (Ismeretlen Francia Tábornok)

panther112
fotóm a 723-asról*

panther112
Üdv,

valaki meg tudná mondani, hogy ez az airsoft fegyver melyik igazi puska másolata akar lenni?

Én arra tippelek, hogy a 723-as modellnek szánták, de elrontották a csõvastagságot, ill. A2-es hátsó célzót raktak rá, holott azokat A1-essel gyártották. Ha pedig az UAE-nek exportált 727-es modell akar lenni (amibõl vettek az amerikaiak is), akkor szintén gond van a csõvel, mert azok M4 csõvel készültek, amit nagyon könnyû kiszúrni.
Szomáliában a Delta Force a 723-as, és a 733-as modelleket használta, gondolom ezzel a puskával a CA az ott használt 723-ast akarta kiadni; a TM adta ki a 733-ast. Csakhogy amíg a 733-ast többféle csõvel, csõszájfékkel, hátsó célzósínnel... szerelték, addig a 723-as szabvány volt.

Szerintem vagy nem létezett a CA által gyártott fegyver, és teljes egészében a fantázia szülötte, vagy valamilyen nem szabványos változat. De ez az utóbbi lehetõség elég valószínûtlen, mert igaz ugyan, hogy a 80-as években a Commando változatokat nagyon lazán értelmezték (ugyanaz a kódjelû puska készült más vastagságú csõvel, csõszájfékkel...), csakhogy ez nem egy Commando modell, hanem egy 14.5 inch-es. Ezért amíg a TM 733-asa mindegy milyen rear sight-al, csõvastagsággal... készül hiteles marad, addig a CA 723-asa sajnos nem. Külön tetézi a dolgot, hogy van egy jó minõségû fotóm a 733-asról, amit valamilyen különleges alakulat tagja tart a kezében. Ezen nagyon jól látszik, hogy A1-es csõvel, (és célzóval) szerelték, tehát a CA M15A2 carbine-járól biztosan meg tudtam állapítani, hogy nem a 723-as modell, legfeljebb, csak az akar lenni.

(Átnéztem a civileknek szánt fegyvereket is, és ott sem találtam ennek a puskának megfelelõt😞 )

Remélem valaki azért meg tud cáfolni, elég szomorú lenne, ha megbízhatónak tartott airsoft gyártók ilyen "kutya" munkát adnának ki a kezükbõl. Ezek után elszállna minden bizalmam a fegyverek élethû megjelenésével kapcsolatban.

DummyBoy
Itt is feldobom a kérdést, hátha ...

Kart EBR-hez milyen midcap-eket érdemes venni ami jól is mûködik?

Annyit sikerült kiderítenem, hogy ugyanolyan mint a Marui, elvileg azok a jók amik a Maruikhoz is ... De aztán azt olvasom hogy pl: a King Arms nem jó ...

Valami tapasztalata van valakinek ezzel?

Elõre is köszi!

Punkerwork
én meg az FPS-t 😄

amúgy a kadmiumos talán télen jobban bírja a hideget.

A Föld IQ szintje állandó, csak mi vagyunk egyre többen.

Es az me jo?
En inkabb csokkentem a rofot.

Mersant
9,6 nagyobb tuzgyorsasag

A te urad békét és megbocsátást tanít, az enyém véres bosszút és a hatalom igazát.

chilios
8,4 vagy 9,6 legyen?
chilios
hát mer hogy arra nem lehet akármikor rátölteni.meg mit tudom én 😊
Mersant
egyebkent miert nem mind1 hogy NiCD vagy NiMH? nekem 8,4-es NiCD-m van 2 eve es tokeletes.

A te urad békét és megbocsátást tanít, az enyém véres bosszút és a hatalom igazát.

chilios
esetleg ittvan még ez,csak hát itt sincs infó..
Mersant
az adataibol itelve inkabb NiCD, de jobb ha rakerdezel...

degenerator
nekem is ilyen van, nem volt vele gond. max a legelején, mikor kibontottam, és sehol nem találtam a csatlakozóját a tamiya kábelnek. egy másik volt rádugva, de úgy, hogy azt hittem, az egybe van.

Uraim, ha egy nemzet úgy gondolja, hogy vannak védelemre méltó értékei és érdekei, akkor kötelessége gondoskodni azok védelméről. (Ismeretlen Francia Tábornok)

chilios
köszi akkor azt veszem,már csak az aksiról kéne infó
A töltõ kellemes, automata cucc, 1000-2000 mA töltõárammal. A töltés végén automatikusan csepptöltésre vált, tehát nem tölt túl. A harmadik funkciója a lemerítés (kisütés), ennek a végén automatikusan töltésre vált (nem merít túl). 5-8 celláig tud, NiCD és NiMh akkut támogat. Az autós része 12V és 24V-os is.

Töltés: piros LED
Csepptöltés: zöld LED
Merítés: sárga LED

Az akku passz, sztem NiMH, de kérdezz rá.
chilios
ja meg hogy ez ni-cd vagy ni-mh??
chilios
Valakinek tapasztalata ezzel a töltõvel kapcsolatba?pls,mer rendelném 😊
Punker
irány rétság 😄

Pistike 007
Fehován találkoztam velük (gyõri vagyok), akkor nem volt semmi ellenvetésem ellenük😄
Köszönöm, megfogadom a tanácsod.

Punker
nowar!!!

Pistike 007
Sziasztok! Kérdésem lenne.
Ugyanaz a termék ugyanannyiért. Honnan rendeljem, Nowarról vagy Airsoftgunról?
Köszi!

najo
aludtam a dologra és jobban megfontolom h AK-t vegyek-e
a kérdésem az lenne h megéri-e a felárat a ez a CM042 vagy annyival nem jobb az AKM CM036 -nál ?

és hogy lehet-e rájuk silencert meg PSO szereléksint rakni ?

Core 2 Duo E6400 @ 2133MHz, Gigabyte 965P-DS3, 2 GB DDR2 Kingmax, Sapphire X1950 pro,

chilios
Valaki #18398?
használható?
köszi szépen

Punker
azt nem tom nyitva van e holnap de itt is tudsz kérdezgetni-tõlük.

persze ha az az a bolt amirõl beszélsz

köszi holnap akkor lehet ellátogatok oda.

Punker
fogalmam sincs hol van nem ismerem miskolcot, de az army sport-ban van rakás fegyver és töltõ (a töltõt hétfõn kérdeztem)

Miskolc Army?
hmm..az kb 15 perc sétára van tõlem
ott árulnak airsoftot is?
az újgyõri fõtéri boltra gondolsz ugye?

chilios