Airsoft
Jelentkezz be a hozzászóláshoz.
Még az is érdekelne, hogy CA-t vagy G&P-t érdemesebb-e választani (M16A1, MP SD3/6 a jelöltek).
Ha valakinek van, vagy látott élõben CA M16A1-est meg tudná mondani, hogy tényleg más színû-e a csõ, és a tok festése- nekem a fotók alapján nagyon úgy tûnik, hogy sajnos igen😞
Utolsó kérdésem pedig az lenne, hogy a VFC HK416-osából van-e pontosságbeli eltérés a D10RS, és a D14.5RS között (megéri-e a cserélhetõ csöveset venni, vagy felesleges, mert épp elég pontos a D10RS is).
Elõre is köszönöm😊
A Föld IQ szintje állandó, csak mi vagyunk egyre többen \"Tanulok, mert egy idő után a tanulásba fektetett munkám meghozza a gyümölcsét, és mint tudjuk a gyümölcsből pálinkát lehet főzni!\"
1 x ASG BB gyorstöltõ; 110 db-os
1 x Blaster BB; 6 mm 0.25g, 6000 db palackban
1 x Cyma AEG; AKM ( fém test )
1 x UVEX Védõszemüveg; Ultrasonic, szürke-fekete keret, víztiszta lá
3 x Classic Army Tár; AEG, AK-47 150-es Mid-Cap
1 x MW Akkumulátortöltõ; félautomata, 12V/230V, 50-600 mA, 1-8 óra,
1 x GP / Panasonic Akkumulátor; 8,4 V; 3300 mAh, Ni-Mh ( Nagy típus)
82.750,-F
Tárból én AKM tárakat vennék,bár abból asszem még nincs midcap, ergo bármelyik jobbfajta AK47 vagy AK74 tár megteszi.
Mellénybõl a javasolt horvát mellényt vanném, vagy esetleg a Viper hasonló mellényét. Nekem az volt, hiányzik is...
Aksiból a 3300-as 8,4es tuti elfér.
A sisak helyett inkább vegyél egy boonie hat-ot. Továbbá egy arcvédõ sem ártana.
E.Gy.B.E. Airsoft Team
ilyen mellényre gondoltál?
A Föld IQ szintje állandó, csak mi vagyunk egyre többen \"Tanulok, mert egy idő után a tanulásba fektetett munkám meghozza a gyümölcsét, és mint tudjuk a gyümölcsből pálinkát lehet főzni!\"
az 1100-as "virsli" aksi nem jó az AKM-be pl.....
azt a mellényt se venném meg, sisakot se.....
1 x ASG BB gyorstöltõ; 110 db-os
1 x Blaster BB; 6 mm 0.25g, 6000 db palackban
1 x Guarder Mellény; Tactical Vest ( OD / olívzöld )
1 x KF Sisak; (fekete vagy terepszínü huzattal)
1 x UVEX Védõszemüveg; Ultrasonic, szürke-fekete keret, víztiszta lá
1 x MW Akkumulátortöltõ; félautomata, 12V/230V, 50-600 mA, 1-8 óra,
1 x GP Akkumulátor; 8,4 V; 1100 mAh, Ni-Mh ( Stick típus: AK-S / MP5
88.950,-Ft
Ez még változhat természetesen.
aksit + rendes töltõt nem árt venni, a kínai mindig lutri.
ez a fém testes AK drágább de nemtom hogy nagy külömbség van-e a mûanyag és ez között,az is tartja magát?
Ha tárat akarok venni mind1 milyen csak jó legyen az AK-47-hez?
Save yourself a penny for the ferryman Save yourself and let them suffer

Nem akarok harcolni! De ölbe tett kézzel nézni az elkerülhetetlent mindennél rosszabb.
Majd körülnézek még a sisakok körében.
Katonai öltözékre gondoltam,természetesen elõbb körülnézek a közeli military boltokban.
a GP sisak semmivel se fog többet tudni mint 1 kínai csak az ára lesz 2x-3x annyi.
nem tom milyen ruhára gondoltál de nowar-ban van Propper elérhetõ áron jó minõség.
Nem hiszem hogy el tok juttni ilyen játékra de otthoni használattra mindenféleképpen szeretnék,persze ideillõ ruhával(ennek is meg kell adni a módját😄).
most ezt az AK-t néztem ki magamnak mert ezt találtam fém testel,de sajna nem találtam a táraknak megfelelõ tartót amit a ruhára rakhatok.
Én a fémesekre vadászok mert az számomra a valósághûséget tükrözi.
3 x Gold Fire BB; 6 mm 0.20g, 5000 db ( zöld EKO pakk )
1 x Tactical Thermal
1 x GP USMC Sisak
86.100,-Ft
Ha tudtok vmit amit én nem ezzel kapcsolatban szóljatok.
Neca eos omnes. Deus suos agnoscet.
az mindegy honnan van az idézet, mert a nemnormális bárhol megjelenhet.
Én pl csak náluk tudtam még régen CA g36c-t venni, mert máshol nem volt!!!
A szabad véleménnyilvánítás vonzza a nemnormálisokat.<#fejvakaras>#fejvakaras>
JUSTICE R.A.T. member
(ezektõl a "veszek egy airsfotot" meg a "barátom airsoftja" kifejezésektõl ledobja az agyam az ékszíjat...)
Neca eos omnes. Deus suos agnoscet.
"Helló Laci, a barátom airsoftja szélcsendben 120m-ig elmegy, 120km/h
szélsebességben max 70méterig!"
idezet cyberganyrol <#idiota>#idiota>
vagy lehet onjaro lovegrol beszel...?! 😊
A te urad békét és megbocsátást tanít, az enyém véres bosszút és a hatalom igazát.
Nem akarok harcolni! De ölbe tett kézzel nézni az elkerülhetetlent mindennél rosszabb.
Átalakítgatni nem szerettem volna ... és a fogadalmam csak jövõ novemberig tart, addig kihúzom 1 AEG-el ... Csak azt nem tudom eldönteni hogy support vagy assault ... <#shakehead>#shakehead>
Igazából Supportként még nem játszottam, és ezért kérdezem, van-e olyan tapasztalata valakinek, milyen is az élet support only-ként 😊
\"A - A - woodhorse - A - woodhorse sheep ...\"

Más hasonló lehetõség nem nagyon van, maximum ha belefogsz egy H&K-G3 -> H&K 21-23 projectbe, de ebben az esetben sogat kell majd áldoznos az authentikusság (és a bankod) oltárán.
Köszi, ez volt az elsõ terv, az AK nállam nagy szerelem, de sajna az orosz projektem csúszik, ráadásul pár baráttal akarunk egy picit "egyenkedni" és valszeg a nyugati oldalt megcélozva ... Ezért az AK egyelõre ki is esett ...
(Ettõl függetlenül, ha lejár az idõm, lesz ott AKSU, AK és RPK is a falon 😊 Csak hogy ne kelljen szerelgetni 😊 )
Egy váltószett és némi építgetés kérdése az egész. Játék közben amúgy sem fogsz posztot váltani, otthon meg mindig lesz idõd az adott játék stílusához igazítani a fegyveredet. Így némi túlzással egy fegyverrel megúszod az assault és a support posztot.
CQB-re pedig veszel egy MP7-et, az nem AEG! <#nyes>#nyes>
Van köztetek olyan aki leginkább support gunnerként tevékenykedik?
Régi vágyam már egy támogató fegyver, de egy nagyon-nagyon felelõtlen fogadalom miatt max 1 AEG-em lehet otthon 😊
Mennyire lehet supportként érvényesülni egy átlagos (nem CQB offkorz 😊 ) játékon? Másodfegyverem van, az nem probléma, de lassan vennék Irinka helyett egy új fegyvert, és a szivem a támogató fegyverekhez húz, az eszem pedig sima Assault-hoz ... nem tudok dönteni 😞 És jövõ novemberig maximalizálva vagyok 1 AEG-re (Ezért kellett eladnom Irinkát is ...)
Tippek, tapasztalatok?
Elõre is köszi!
a pontossághoz semmi köze nincs a csõnek, egyedül a hopup számít az M16-osé a legrosszabb a legjobb a TM M14; Type89 illetve a VSR10-es springben.
A CA az M15 sorozatát ugye azonos gb-al adja, a csõ hossza kb. mennyire befolyásolja a pontosságot? A TM azt hiszem kiesik, nem szeretnék mûanyagot, pláne, hogy még többe is kerül, mint egy fém😞 pedig az M733-asuk álomszép😊
Ugye jól látom, hogy HK417-et még senki nem hozta ki, csak a 416-ot a VFC? FN-Scar is felmerült, de mivel ott az eredeti is mûanyag mindenképpen jó lenne látni élõben, hogy milyen az AS, mert mûanyag és mûanyag között is nagy lehet a különbség.
Eddig valahány ismerõsömnek volt eladta.
Egyébként a fegyverválasztással kapcsolatban szerintem az airsoftos emberek döntõ töbsége úgy van hogy ha hasonlít nagy vonalakban az már jó. Ergo hozzád képest felületesen választanak. Többnyire a kinézet számít ahogy már írták elõttem. Azis lehet hogy valaki megvesz egy 99%-osan reális fegyvert, de fogja és kicserél rajta ezt azt mert úgy tetszik neki, ezzel elcseszve azt ami neked mondjuk tetszene. Egyébként kevés airsoftost láttam aki ne módosított volna valami apróságot a fegyverének a kinézetén.
Én konkrétan elég nagy fegyvermániás vagyok, de az általad említett dolgokat én se vettem észre. Jó ez annak is köszönhetõ hogy hidegen hagy az M4/16 sorozat.
Konkrétan AK mániás vagyok azon belül 74-es AK. Van egy CA AK-m (SLR105) ami tényleg civil replika. Mégcsak nem is oroszok által gyártott fegyvert másoltak hanem egy bulgár-amerikai kooperációban készültet. Ezen is tapasztalhatóak kisebb eltérések, de bõven belefér.
A másik AK-m egy Kalash AKs74u, tulajdonképpen VFC klón. Ez már hitelesebbnek mondható kialakításra.
E.Gy.B.E. Airsoft Team
Ellenben az MP5-ös már AEG, erõsebb, erdõben is megállja a helyét és CQB-n is ... (ICS MP5 volt az elsõ AS fegyverem 😊 ) ver 2-es GB, nem lehet belõlle szörnyet tuningolni (Nem is baj az ...) de könnyen beszerezhetõek hozzá alkatrészek ha neadjisten kellene ...
Aztán jönnek a nagyok, AK-k (Iyenem van ...) , Armalájtok, ezek inkább erdõbe, bár van akit épületben sem zavarnak ... És a végére az M14 (Ilyenem lesz xD) és társai ... na õk nem tipikusan CQB fegyverek ... xD
Én az MP7-et másodfegyverként tudnám elképzelni mondjuk egy nagyobb fegyver mellé ... ha egy allaround fegyvert szeretnél, ismerkedni az AS-el, szerintem MP5 az megfelelõ lehet ... hogy melyik gyártó az már csak pénz és érdeklõdés kérdése ...
De technikai szempontból szvsz az MP7 túl drága, akkor már inkább egy Galaxy PDW ... egyszerûbb a szervizelése, jóval strapabíróbb, elterjedt GB van benne, amihez egyszerû alkatrészt találni ... Na ez nem igaz az MP7-re ... vagy mondjuk egy gázos pisztoly ...
Ha hosszútávon megbízható cuccot szeretnél, érdemes figyelni a szervízháttérre is ... Kínai fegyók között pl: hogy kompatibilis-e az elterjedt japán cuccokkal (Ver 2-es, ver 3-as GB ésatöbbi ...) ... lehet-e hozzá beszerezni cserealkatrészeket ésatöbbi ... Akkor fegyvertipusok között is van különbség ... ver 3-as GB erõsebb és megbízhatóbb mint a ver 2-es ..., az armalájtok világhírûek a szar konstrukciójú hop-upról, M14 meg épp az ellenkezõje, de a Marui M14-ben ver 7-es GB van amihez drágábbak az alkatrészek ... AK, G36 széria az arany középút, kinek mi tetszik, vagy ott vannak a bullpup cuccok ... P90 a CQB bajnok, ver 6 GB, strapabíró, vagy AUG ver 3-al ...
Mindennek van elõnye és hátránya is ... nehéz választani ...
Szóval nagyon sokmindentõl függ ...
JUSTICE R.A.T. member
Amúgy a TM MP7A1-esét néztem még ki. Eleve tetszik a fegyver😊 jónak tûnik a kidolgozása is, baráti áron van, fõleg, hogy benne van a töltõ/akku is. Láttam róla néhány youtube videót is, de nem tudtam azok alapján eldönteni, hogy mennyire lehet pontos, vagy meddig lõ el.
Illetve felmerült még bennem, hogy Mk23-as pisztoly hangtompítóval, de abból nem találtam fémet, mûanyagot meg inkább kerülném (mp7-nél persze nem gond, mert ott az igazi is ebbõl van, vagy scar-nál se).