29530
border=0>
border=0>
KULTURÁLT FÓRUMOZÁS A HOSSZÚ ÉLET TITKA
A flamelést, személyeskedést BANamákra utazással jutalmazzuk!
border=0>
KULTURÁLT FÓRUMOZÁS A HOSSZÚ ÉLET TITKA
A flamelést, személyeskedést BANamákra utazással jutalmazzuk!
-
praksi #20902 hagyjad azt; ha jófej tanáraid vannak, úgyis segítenek.
Én anno Kosztolányi: Édeas Anna regényéből úgy szóbeliztem, hogy kijegyzeteltem az előszót :D -
#20901 Nekem 22.-e info,23 tételből 9-ről tudok beszélni,tehát nem tudom,csak el tudok róla motyogni. -
shatanka #20900 kedden érettségi wazze....
Töriből: 23 tételből 20 csuklóból vágok
Nyelvtan: 20 tételből kb 4 et
Irodalomból: 20-ból olyan 10ről van fogalmam...
Vicces lesz :D -
praksi #20899 mentem volna én is, de péntek-szombat meló volt :-( -
#20898 hát a játékot megölte a létszám hiány és hogy nem volt erőegyensúly, de jó rajuk volt összességében tetszett!
3 év után meg van az első 3 kullancsom (1-et elcsíptem még ahogy a zubbony alá mászott volna) -
praksi #20897 Punker, milyen volt a Warpig ? :) -
#20896 Most 0.3-as Blaster-t használok, így könnyebbre biztos nem váltok. -
kvitya #20895 A 40es madbull/devil világos barna, a 36os középzöld. Ez utóbbit esélytelen használni nagy távolságra, mert nem látod. A szórása alapján simán jó lenne, de a "láthatatlanság" miatt nem tudod, korrigálnod kell-e, szóval felejtős. Egyedül az erdei fényfoltokon átrepülve érzékelhető, mert megcsillan.....
M14be mondjuk a helyedben próbálkoznék a 28as guarderral is.... -
#20894 Igen, M14-be kéne. Ha nem fekete, akkor megér egy próbát. Kösz a tippet. -
ekiaki #20893 Minőségben hozzáértő sniper-orientált kollégák szerint gyakorlatilag megegyezik a Madbull-lal, annyi különbséggel, hogy kicsit nagyobb a hibás BB-k aránya. A "sima" Blaster-nél valószínűleg sokkal jobb,de egész biztosan nehezebb. -
#20892 A Devil mennyiben más mint a "sima" Blaster ? -
ekiaki #20891 A Blaster Devil-t javasolnám, ha az M14-be szánod. Gyakorlatilag ugyanaz a BB töredék áron és nemrég még lehetett kapni a Nowar-ban. -
#20890 Lehet kapni valahol itthon a .40g Madbull-t?
Rendelni nem sok kedvem van BB-t. -
kvitya #20889 Röhögni fogsz, nagyobbat üt, mivel jobban megőrzi a mozgási energiáját és becsapódáskor hatékonyabban adja át...... természetesen ez lőtáv függvénye is, 20 centiről kb mindegy, 20 méterről már közel sem...
S kis emlékeztető:
Számszerűsítve, igen vágva, hogy egyszerűbben lehessen emészteni: a VSR-rel lőttem tesztelésképpen 50, 60, 70, 80 méterre. 70re a ,29es SGM már határeset, kb ennyi a max hatásos távolsága. Ezen a távon a ,40es Madbull messze jobban teljesített, 80on pedig csak ez utóbbi volt értékelhető (lézerrel mért táv természetesen). A fegyver ugyanaz, egyedül a BB tömege volt a változó (ha eltekintek az anyagi minőségétől és felületi kialakításától persze) -
#20888 Én inkább azt mondanám, hogy a KSC a Pentium a KWA/KWC a Celeron. Annál is inkább mert azon kívül, hogy minőségi eltérések vannak köztük, bizonyos alkatrészek sem csereszabatosak. Pl. a KWA Glock hibátlanul üzemel a KSC Glock tárral, de fordított esetben a KWA tár nem működteti a KSC fegyver szánkasztóját. Egymás mellé téve a két terméket, szemmel láthatóak az eltérések. -
#20887 UN-ként akartam mindet végig tolni, amúgy is az UN a nehezebb :D -
praksi #20886 jaja, perpill az egyik srác még nem tud feljelentkezni, meg elvileg Godot is velünk lesz; ha van kedved, csatlakozhatsz hozzánk, örömmel látnánk :D -
#20885 Praksi MW-n Merc akartok lenni? -
#20884 Annyira nem izgat a dolog, lényeg, hogy azt tapasztaltam minden tekintetben jobb a kicsit nehezebb BB . -
shatanka #20883 Ha visszaolvastok pár oldalt akkor szerintem már kitárgyalták... -
praksi #20882 igaz, rosszul fogalmaztam; de a tömeg attól még meghatározza a BB sebességét :) -
#20881 Mi flakonokon teszteltük, simán nagyobbat üt !!!
Én még mindig úgy gondolom, hogy becsapódáskor egy bizonyos távolság után már nagyobb a nehéz BB sebessége ( és ugye a tömege is ) ezáltal nagyobb a becsapódási energia . Vagyis ha a nehezebb BB tömege miatti kissebb kezdősebességét ellensúlyozza az, hogy kevésbé lassul, simán lehet hogy nagyobbat üt mondjuk negyven méteren mint a könnyebb BB , ami már odáig beállt a pillesúly+azonos légellenállás miatt .
Magyarul és eltúlozva : próbálj meg ugyanolyan erővel falhoz vágni két azonos méretű vas és szivacs golyót ! ;) -
#20880 Nem jol erted. A nehezebb BB kissebb sebesseget er el, de lassabban lassul rola. Vegeredmenyben rovidebb tavon, de pontosabb a nehezebb BB. Nem ut nagyobbat. -
#20879 akkor ez volt a gond :D -
#20878 Én biztos voltam, csak nem akartam nagyon kioktatónak tűnni ! :)
Vagyis ha jól értem ( és ahogy tegnap hallottam ill. láttam a becsapódás erejét..) a nehezebb BB nagyobb sebességgel csapódik be ?
És ha jól értem ekkor ( mivel a mozgási energia függ a sebességtől is ) a nehezebb BB nagyobb energiával csapódik is be . -
shatanka #20877 nem és nem is dugtam -
#20876 piáltál előtte? -
shatanka #20875 jah... 92 % írásbelimet kb 81 % rontottam... -
#20874 A hozzaszolas a #20868-nak szolt, illetve lac coo sem volt valami biztos valaszaban :) -
#20873 ma? -
#20872 Mondjuk ehhez nem kell nagy ész,hogy tudjuk,hogy a légellenállás a test alakjától,homlokfelületétől,meg a sebességétől függ. -
shatanka #20871 király elkurtam a fizika szóbelimet.... -
#20870 Fizika lecke ON
mivel mindket BBnek ugyanazt az energiat adja at a fegyver ezert mindket a ket BB mozgasi energiaja azonos lesz. Mondhatni:
1/2*m1*v1^2 = 1/2*m2*v2^2
ahol:
m1 legyen a konyebbik BB tomege, m2 a nehezebbik BB tomege
v1 a konyebbik bb sebessege, v2 a nehezebbik BB sebessege.
Ebbol konnyen atrendezheto hogy:
v2/v1 = sqrt(m1/m2)
A folyadekokban/gazokban halado testekre a kovetkezo legellenallasi ero hat:
F=1/2*Ro*v^2*A*C
Ahol:
Ro (nem keresek neki gorog karaktert) a kozeg surusege
v a test sebessege
A a test felulete a mozgas iranyaban
C egy alaki konstans (BB mint gomb eseteben 0.47)
Ebbol latszik hogy a tomegnek nincs koze a legellenallasi erohoz.
Tanulsag: A nehezebb BB kisebb sebesseget er el, de mivel azonos legellenallasi ero hat ra (es azonos erovel hat ra a szel is) ezert a lassulasa kisebb lesz, illetve a szel altal ra kifejtett ero is kisebb gyorsulassal teriti el a palyajarol
Fizika lecke OFF -
#20869 Légellenállás nem függ a tömegtől. Szerintem. De mivel ugyanolyan a mérete ,alakja ezért kevésbé csökkenti az azonos légellenállás a nagyobb tömegű test mozgási energiáját .Ha jól tévedek ! :) -
praksi #20868 ácsi, a légellenállás pont nem azonos, mert az függ a tömegtől is.
-
#20867 Ja...
Ma szereztem egy marék 0.40-es BB-t, hát valami brutális erővel csapódik be !!! Gondolom az azonos légellenállás miatt sokat számít a nagyobb súly, nem lassul le olyan hamar ...
Persze ezt nem kell reklámozni mert a sok vérpisti kapásból rohan a boltba... :))))
-
#20866 Ez igaz. -
#20865 Na ja, de 20 alatt találni lehet igencsak szépen helyrerakott használt Cyma AK-t ...;) -
#20864 Ha megnézed a két linket kiderül, hogy még csak több pénz sem kell. Csak ügyesen kell vásárolni és nem félni a használt cuccoktól. Sokkal jobb vétel mint egy új kínai, amibe még bele kell ölni egy rakat pénzt. -
#20863 Hát ha van rá zsé mindenképp azt vegyen !