Airsoft
Jelentkezz be a hozzászóláshoz.
A Föld IQ szintje állandó, csak mi vagyunk egyre többen \"Tanulok, mert egy idő után a tanulásba fektetett munkám meghozza a gyümölcsét, és mint tudjuk a gyümölcsből pálinkát lehet főzni!\"
na ne 😄DD
Neca eos omnes. Deus suos agnoscet.
"békésen" találtunk alkatrészt/ loptunk 1-2 prémet
vault13-tól boltoltam pár szál cigit + találtam vizet, ezt elpasszoltuk ajándéknak a prémmesternek mint vízkereskedõ
leadtuk a talált cuccot fosztogató vezérnek, majd a saját HQ-ról lopott cuccot újra eladtuk neki 😄
a prémvadász HQ-n beálltunk vízkereskedõ/zsoldos/testõrnek, loptunk pár prémet + kaptunk fizetségnek is (párat elástunk a pusztában tartaléknak) 😄
megtámadtunk egy prém konvojt, a zsákmányból a teljes fosztogató csapat/fõnök mellett elloptunk pár prémet és eladtuk a fõnök szeme láttára Vault13-nak.
ma többiek megtámadták a várost, mi ezalatt kiloptunk 2 alkatrészt és vittük eladni, de 2 csak megtámadott a doki mellett, õket lelõttem, majd átvertük a dokit hogy mi elhagytuk a papírjainkat ezért full legál fegyverviselésit kaptunk (ezt nem tom hogy sikerült nagy szar duma volt hogy 2-en minden iratunk elhagytunk 2+2 kártyát) 😄
na innentõl jött a nagy shaftelés kiástuk a prémeket és eladtuk azt is,
a katonák között fullra pakolva mászkáltunk de elhitték hogy jó a papírunk 😄
mivel minden játékos full korrupt volt így katonák + civilek + prémvadászok + pap + mi fosztogatók együtt megtámadtuk a vault bázist, de ott nem volt zsákmány csak rakás újság, közben a katonák elárultak és hátba támadtak minket, de sikerült kb 25 db újságot kicsórnom 😄
ezután vagy 2 órán át próbáltam megszabadulni tõle de senki nem akarta/tudta megvenni, de valahogy csak kiboltoltam.
a kaszinóban felbéreltek öljük meg az egyik BOS rajt, õket kinyírtuk, majd ugyanaz a raj felfogadott minket segítsünk nekik, de persze átvertük õket is, aki a pénzt adta volt az egyetlen ember akit akkor lelõttem 😄
ezután loptam Gizmo-tól drogot és eladtam a kaszinó bejáratban, volt 1-2 tûzharc a végén még a sarokban loptam prémet és a terem közepén eladtam a kaszinóban 😄
10$-ral kezdtem és 70+-szal zártam nap végén
szal a teljes sunyolós káosz, mindenki mindenkit átver a papok a csuhában pisztollyal mászkálnak stb, ettõl függetlenül nem volt egyetlen vita vagy ordítás semmi, mindenki figyelt a másikra.
életem egyik legjobb játéka az tuti, tényleg a felhõtlen játék kikapcsolódás.
A Föld IQ szintje állandó, csak mi vagyunk egyre többen \"Tanulok, mert egy idő után a tanulásba fektetett munkám meghozza a gyümölcsét, és mint tudjuk a gyümölcsből pálinkát lehet főzni!\"
we all follow the arsenal over land and sea... we all follow the arsenal on to victory!
we all follow the arsenal over land and sea... we all follow the arsenal on to victory!
Legyen a legfontosabb a szemüveg ... utánna a fegyver ... Menj ki egy softair.hu-n hirdetett játékra, tapizd meg a fegyvereket, vagy menj be valamelyik AS boltba és ott válaszd ki mi is lenne neked a legjobb ...
HA CQB fegyvert szeretnél elõször akkor Kurtfüst sokmindent leírt már itt, rövid fegyvereket érdemes, MP5, G36C, AKSU, P90, esetleg AUG ...
JG, Cyma és társai (Egy kis hozzáfûznivaló : Ha kínai M14 akkor Cyma...)
Ha van szemüveged, rucid akkor a következõk kellhetnek még: normális töltõ (A kínai fegyverekhez adnak ugyan töltõt, de azok olyanok is ...) pár ezresér kapsz ...
Igény szerint póttár és pótakku, ahogy a pénzed engedi, de ezekre érdemes beruházni ...
És egy jótanács: Miután megvetted a fegyvert amit szeretnél, MINDENKÉPP nlzesd át egy szakemberrel, ha a boltban megcsinálják akkor ott, ha nem akkor keress a környéken valakit aki ezzel foglalkozik és nem kókler ...
Érdemes megcsinálni, mert a kínaiak nemigazán foglalkoznak az ilyemsikkel, de ha valaki rendberakja a hézagolást, zsírozást, átnézi a tömítéseket és a hopup-ot, lehet rá kell költeni még egy kicsit, de meghálálája, megnõ a megbízhatósága az élettartama és sok esetben a pontossága is 😊
Késõbb érdemes lehet még egy ,mellényt beszerezni, amibe pakolhatsz BB-t, szendvicset, tárakat, ilyesmiket, de elsõ körben ez nem szükséges (Vagy egy sima szimatszatyor is elég 😊 )
Sok sikert, vigyázz, mert ez a hobbi erõsen addiktív, és elviszi az ember összes pénzét 😊
\"A - A - woodhorse - A - woodhorse sheep ...\"
nowar.hu, 44 bázis, keleti/déli front,
http://www.keletifront.com/shop/
http://www.airsoft.hu/
http://www.nowar.hu/
esetleg http://www.airsoftbase.eu/index.php,
ezek jó árú, megbízható boltok. Célszerû szétnézni, felhívni õket mert a weblapok finoman szólva összevissza vannak frissítve.
Külföldrõl is rendelhetsz pár helyrõl, esetleg még jobb áron (ki kell számolni minden költséggel), de hosszadalmas (3-6 hét), a vámmal is tökölni kell. Most hogy a dollár magasan van, nem bizti hogy megéri.
Az extra tár jól jön, de nem létszükséglet, ha nagyon pénzszükében vagy, inkább egy rendes/neked tetszõ fegyver, tár ráér késõbb is, max. néha utántöltöd. A fegyverekhez ált. high cap tárak járnak 250-600 BB kapacitással, az elég sokáig elég, és legalább megtanulod beosztani "locsolás" helyett.
Ruhát lehet venni a 44es bázisban (is), az ár kb. ugyanaz, van olyan cucc ami máshol nem jellemzõ. A military boltok változóak, van ahol pofátlanul drága, szar minõség, ránézésre árazás stb. Ha BP-i vagy, a Jászai Mari tér - Szeráj Török gyorskajálda közötti kis boltot (gázmaszkos bábus) tudom ajánlani, korrekt árak, jó választék. Utángyártott cuccot ne vegyél.. német, magyar, brit, amerikai használt gyakorlókat pár ezer forintért megkapsz (én pl. Bundeswehr naci+párka kombót 2e+3e ért kaptam ott). Nem árt valami sapi is (boonie kalap, 2500 Ft körül), védi a fejedet és nem világít az arcod annyira. Erõsen ajánlon az arc/fogvédõ beszerzését (low cost megoldás ha megfelelõ acélrácsból magadnak csinálsz, keress képeket játékokról ötletért, vagy csináltass Kakukkal a softairen 2500-ért).
Védõszemüveg, a veszprémi blackwater honlapján a cikkek között megtalálod az alapinfókat, AS boltokban is lehet venni, vagy kis utánajárással munkavédelmi boltokban ugyanazt a szemüveget sokkal olcsóbban (relatív persze, olcsóbb szemüvegnél nem feltétlenül érdemes 1200 Ft helyett 700 ért átmászni a fél várost..). Szolid megjelenése ellenére ez pl. egy tökéletes szemüveg, nem torzít és nagyon ellenálló (tesztben légpuska közvetlen közelrõl meg se karcolta..): http://www.keletifront.com/shop/product_info.php?cPath=63_106&products_id=3343
Késõbbiekben ajánlott egy bakancs beszerzése, sokat dob a feelingen, biztonságon is. Olcsó megoldás a használt Bundeswehr (errõl csak szuperlatívuszokban tudok beszélni), Magyar Honvédségi, osztrák, egyéb gyalogsági bakancs, de sok az utángyártott (szarok, szétesnek hamar) illetve széthordott, nem jó méretû.. Jászai Maris boltban érdemes szétnézni, a 22-es csapdájában is van csomó fajta, de átbasz a bácsi az árakkal. 😞 Illetve van egy nagyon kellemes munkavédelmi bolt, asszem a Lónyai utcában Bp-en, illetve Salgótarjánban valami netes bolt aminek a URL-jét most nem találom, de baromi jó cucca vannak jó áron, sok fényképpel, csomagküldéssel...
http://www.kurfurst.org - Kurfürst - The Messerschmitt Bf 109 performance resource site MA970-UD3, AMD FX-8350, 16 GB DDR3, GB nvidia 960 4 GB
Gondolom nem árt +1 tárat venni még, a szemüveg és a ruhák, ezeket inkább valami katonai boltban érdemesebb nézegetni mint kizárólag airsoftos boltban, hisz ott drágábbak, nem?
Kifejezetten CQB asszem Budafokon szokott lenni, még nem voltam.
http://www.kurfurst.org - Kurfürst - The Messerschmitt Bf 109 performance resource site MA970-UD3, AMD FX-8350, 16 GB DDR3, GB nvidia 960 4 GB
Esetleg egy CM.28-as Cyma AK 47-et a régebbi fajtából, ebbõl a keretbõl.. bár szvsz akkor inkább a JG.
Egyéb bevált fegyverek a JG G36 szériák, illetve a Cyma CM.31 AK-74, JG AK Béta, JG AUG (fekete), AGM M-14 ezek voltak még egy éve - megérdemelten! - slágerfegyverek az olcsó de jó kategóriában. De ezek már drágábbak, 35bõl a többi cuccal együtt nem valószínû hogy kijössz.
Ha a 35k keret csak a fegyverre vonatkozik, nyugodtan nézz körül a többi újabb, drágább fegyver közül ezek közül a gyártók közül: Cyma, Boyi/Kalash, Jing Gong (JG). AGM még esetleg. Nagyot nem tévedhetsz, általában jó minõségûek a cuccaik.
A Cybergun site-ot kerüld el, ugyanezeket a puskákat árulják más néven, más dobozban, drágábban.
Elõre is kösz.
Nem akarok harcolni! De ölbe tett kézzel nézni az elkerülhetetlent mindennél rosszabb.
Nem akarok harcolni! De ölbe tett kézzel nézni az elkerülhetetlent mindennél rosszabb.
MAGELLAN Cycles www.alphateam.hu
Én azért keresem az alternatívát, mert van egy pár fegyver betervezve a jövõben, és sajna mindben korlátozott az akkumlátorméret.
És méretben, súlyban tény hogy verhetetlen a Lipo, de másban meg az Nixx akkuk jobbak ... a Lipo egyszerûen erre lett kitalálva, és kész ...
Az egész lényege az hogy legalább végre van alternatíva, mindenki azt választja ami neki a legmegfelelõbb ... Felelseges bármelyiket is fikázni, minden éremnek két oldala van ...
A Föld IQ szintje állandó, csak mi vagyunk egyre többen.
Ja és 3e Ft-os félautomata töltõvel töltöm. Lekapcsol amikor kell, csepptöltéssel karbantartja ha kell, kisüti ha szükséges. Azóta sem hagyott egyik akksim sem cserben, pedig mind NiDd és NiMh.
Ez is olyan dolog, hogy a kis odafigyelést minden meghálálja.
Egyébként van 1600 mAh-s mini type NiMh akksi is. Az Intellect gyártja, eHobby-n elérhetõ.
Az iszonyat drága és jó minõségû akku pack töltõknek modellezésnél igen, airsoft-ban viszont nem sok értelmét látom. Az a kis teljesítmény javulás amit egy ilyen töltõvel ki lehet hozni az akksiból, az mondjuk egy modell autónál sebesség növekedést okoz, tehát lehet értleme ha valaki versenyszerûen ûzi. Az hogy egy as fegyvernél ettõl 4000 helyett 4050 db BB-t tudsz kilõni, vagy minimálisan nõ a ROF, hát hogy is mondjam, ki nem sz@rja le. 😊 Nem jelentõs elõny.
2: Én a jó minõségû, megbízható töltõkre szavazok, egy olyan töltõ ami nem top kategóriás, de tud mindenféle akkut tölteni, (Nixx, Lixx ésatöbbi ...) balanceres, az minimum 10k ...
A 30k az a LiFe-re vonatkozott, 2300-as 3 cellás pakkot nem kapsz 10 ropi alatt ...
LiPo olcsóbb ugyan, de ha van jobb akkor inkább gyûjtögetek tovább ...
nekem a nixx akkukkal volt tele a puttonyom😊 en csak szoptam azzal
Tolto meg a legegyszerubb 4990 forintos toltot hasznalok meg meg vagy 8-an a kornyezetemben 2 eve😊 rendszeres jatekkal.
Es ez a tolto balanceres ennyi penzert es autoban is hasznalhato kicsi es tokeletesen mukodik, AK-val fejesztem be az evet kilottem 3000BB-t most 4 honap utan levettem a falrol es ugyan ugy mukodik szerintem birna egy ugyan ekkora jatekot😊
Nekem az M249-es elõagyba igenis számít a súly és a méret ... Most átvezetékelem a tárba és kész ... De ha kisebb tárat akarok akkor máris ott a gond ... tehát a 9,6V-os 1100mAh-ás akkukból bevásárolni nem opció ...
Ha valaki most veszi az elsõ fegyverét és nincs még hozzá semmi annak meg mindegy hogy milyen akkukra rendezkedik be, úgyis kell normális töltõt vennie ...
Nekem ez azért gond mert otthon van A 1X KHUF-os töltõm ami csak Nixx-ekhez jó ... Ha nem lenne akkor mindegy lenne ...
http://truckgamesmods.atw.hu Я люблю тебя!
nah én most mentem lefeküdni úgyhogy jóéjt.
majd holnap folytatjuk részemrõl.
de sztem is a motorral van a gebasz
Ha barkácsolós kedvedben vagy, esetleg nézz bele a cuccba a mechbox.com-os videók alapján (nagyon jó referenciák!). Kezdetben elég ha leveszed a motort (ver 2 GB-nél asszem még egyszerûbb mint az enyémen) és úgy próbálod ki hogy egyátalán megy-e terhelés nélkül, így az elektromos problémát többé kevésbé kizárhatod vagy megerõsítheted a GB bontása nélkül. Utólag belegondolva, nem egy ördöngõs szerkezet, csak odafigyelés kell és lassan, nyugodtan szerelni, 2x is ellenõrizni, az apró kis szarokat már közben tamatikusan rendezni, nem elveszteni õket. Ha valami nagyobb/többfajta gebasz van, vagy istennek sem tudod összerakni, max. mégis megy WD-hez.
Nagyobb bajt szvsz mint ami van akkor tudsz csinálni ha nem figyelsz oda és nem gondolkodsz közben.
Ha meg se moccan, csak kattog, valszeg a motor halhatott be, vagy ha forog lehet hogy legyengült és nincs elég nyomatéka hogy megmozgassa az egész belsõt.
Én vettem egy Cyma motort kõkemény 1000 Ft-ért, beforrasztottam a CA helyére és ment a dolog (az hogy a GB-t is szétszedtem vakvágyány volt ebbõl a szempontból). Egy próbát megért, most mûködik szépen, a lõtáv is szemre olyan mint elõtte. Ha meg behal egy idõ után, vagy veszek egy másikat, vagy beruházok egy Guarder nagynyomatékú motorba és le van tudva a dolog egy életre.
Úgy tûnik a LiPo akksk az új sláger, elég sûrûn beszédtéma játékokon és a forumokon is. Én egyenlõre biztos nem ruházok bele. A mérete igazán nem érdekel, 30ezres befektetéshez meg semmi kedvem, azért rengeteg más cuccot lehet venni, egy komplett második puskát, AUG-hoz ilyen-olyan konverziót stb.
Meg minek..? Eddig nem volt semmilyen akku gondom, pedig a teljesen alap kínai akksikat használtam, plusz egy 1500-ös 9,6 Nikkeles GP-t. Van ez meg egy piros 1100-es Shungbao (ami egy teljesen jó akksi egy alapfegyverhez). Lemerül, kicserélem. De még ilyen sem nagyon volt, olyan 1500-2000 lövést biztos kibír még a 1100 mAh-s kínai akksi is, annyit pedig nagyon ritkán lövök el egy játékon.
Gondolom széttuningolt fegyverbe, támogatóba, nagy hidegben jó, de nekem úgy tûnik az "átlag" játékosnak teljesen felesleges LiPo-ba beruházni.
Elég nagy most a gazdasági válság itthon is, és kellett volna vennem töltõt, akkukat és riasztó alkalmazást is ... na ez majd 30k ...
Ráadásul megtaláltam mi kell nekem: LiFe azaz A123 ... Na ez még drágább ... De ilyet akarok ... Ez az akkutipus ötvözi az elõnyeit a Nixx és a Lixx akkuknak, nem kell félni az "elváltbarbi" effektustól ésatöbbi ...
Negatívumok itt is vannak ... új töltõ kellene, meg egy akkupakk max 2300 mAh, azaz minimum kettõ kell (Darabja meg minimum 10-12k HUF ...)
Úgyhogy rendeltem egyet a jó öreg NiMh akkuból és amíg helyre nem jövök anyagilag addig jó lesz 😊
Eléggé utánnajártam ennek a LiPo dolognak anno, RC és AS fórumokon itthon és külföldön ...
Az egészre az tette a koronát, hogy kiderült hogy az egyik kollégám versenyszerûen modellezik, és van neki egy rakat LiPo akkuja ... Õ mesélt rólla sokat, de mikor már rábeszélt volna akkor jött be az A123 ...
A lényeg a LiPo-hoz ... normális keretek között használva ugyan olyan mint a Nixx csak kisebb ... Ha normálisan balanszolva vannak a cellák, nincs rövidzár, túltöltés ésatöbbi (Magyarul normálisan, jó töltõvel tölti az ember ...) akkor a pukknak kicsi az esélye nagyon (Lezuhant repülõbõl mai napig mûködõ akku ésatöbbi ...)
Az élettartama ugyan kisebb, és nem szabad bizonyos fesz alá meríteni mert azonnal megdöglik, de ezen kívül elég extrém dolognak kell történni ahhoz hogy felrobbanjon. (Állítólag az Nixx-es akkukat is fel lehet így robbantani xD)
Szóval aki LiPo-t akar, az vágjon bele ... ár érték arányban bestbuy, csak figyelni kell rá és kész.
Uff .. beszéltem xD
Mennyi elony!! nagyon eros, egyszeru toltes satobbi es olyan nincs hogy lemerul😄 najo van de pl 430fps-es m4-es 1200 lipoval is kibirta majdnem az egy napot, elment vagy 3k bb de az olyan kicsi hogy bele fer az eloagyba😊 a 100x35x2.5 meretu meg tob napot bir!! es rohadt olcso.
En nem szenvedek regi fajta akksikkal en csak szoptam azzal...
nem száll be a partiba a veszprémi airsoft csapat?😄 arkanék mutatnának biztos pár trükköt😊
Uraim, ha egy nemzet úgy gondolja, hogy vannak védelemre méltó értékei és érdekei, akkor kötelessége gondoskodni azok védelméről. (Ismeretlen Francia Tábornok)
Szétkapás megint...
Jah, mai Izbégi játék (kölcsön MP5-el, faja kis fegyó, tetszett, a karomat sem szakította le 6 óra játék után) nagyon jó volt, baromi jó az a pálya.. 😊