Airsoft
Jelentkezz be a hozzászóláshoz.
Neca eos omnes. Deus suos agnoscet.
Save yourself a penny for the ferryman Save yourself and let them suffer
Vegyük akkor az egy 1mm2 jutó energiát? Nem a félgömböt vettem alapul, mert szerintem a becsapódásnál maga a keresztmetszet lesz a meghatározó, lévén, hogy alaktanilag mind a két felület egy-egy félgömb.
6mm golyszi:
r=3mm T=r2*pí = 28,27mm2
BB mozgási energiája 1,7 J
1mm2 jutó energia: 0,0601 J/mm2
8mm golyszi:
r=4mm T=r2*pí = 50,265mm2
BB mozgási energiája 3,9 J
1mm2 jutó energia: 0,0776 J/mm2
1mm2 jutó energiák alapján az jön ki, hogy kb 29 % erõsebb.
A Föld IQ szintje állandó, csak mi vagyunk egyre többen \"Tanulok, mert egy idő után a tanulásba fektetett munkám meghozza a gyümölcsét, és mint tudjuk a gyümölcsből pálinkát lehet főzni!\"
Amugy az osszes tanaka allithato. Greengasal 600 FPS korlu lo, red gasal vagy nemi tuningal megloheti a 700 fpst. A suritettlevegos es co2-es fegyverek megintcsak egy csavarintassal tuningolhatok. A systema cserelheto belseju PTWol nem is beszelek, ami 5 masodperc alatt 290 FPSrol 550 FPSre tuningolhato, es meg sorozatot is lo.
De nekem mar mindegy. Nincs mar 8 milisem. Megvarom mig lesz 6 milis M1 Carbine, oszt majd veszek 😊 ....Mar ha addig nem tiltjak le a VISA kartyamat 😊)))
\"Kinek kezében fegyver, az Úrtól kérdezi, Ő felel: Van hazád, azt kell védeni.\" http://www.skorpioairsoft.hu
gépkarabély pl M4
az éles fegyvereknél az ûrméret különbözik.
A Föld IQ szintje állandó, csak mi vagyunk egyre többen \"Tanulok, mert egy idő után a tanulásba fektetett munkám meghozza a gyümölcsét, és mint tudjuk a gyümölcsből pálinkát lehet főzni!\"
1x ha tehetetd lovesd meg magad 5 meterrol egy 8 milis M1 Carbine-val (3,9 joule) es egy M130 -as (1,7 joule ha jol tudom) AEG-el.
Megnezzuk melyik utan pisilsz vert 😊
vagy a köznyelv géppisztolynak hívja a gépkarabélyt is?
[allstars™] [TFT] [monitorvitéz] megeszem a vérzés tejet, kivazallak téged lóka komám! [A64 3200+, 2gb, 7600GT]
ASUS P5ND2-SLI, P4 3.2, 2*1GB DDR2, Club3D 6600 GT
"geppuska 630 fps", szep pusztitast vegezhet...
A te urad békét és megbocsátást tanít, az enyém véres bosszút és a hatalom igazát.
"9. Fegyverkategóriák:
a) Pisztoly - Géppisztoly
Maximális energiájuk : 1.7 J - 130 m/s - 430 fps
Engedélyezett a 8mm-es Airsoft fegyver !
Tárkapacitás korlátozás nincs , motoros tár használata
engedélyezett !
Tüzelési pozíció nincs korlátozva !
b) Puskák - Karabélyok
Maximális energiájuk : 2.6 J - 160 m/s - 530 fps
engedélyezett !
c) Géppuskák - Golyószórók
Maximális energiájuk : 3.6 J - 190 m/s - 630 fps
engedélyezett !
Kötelezõ a másodfegyver használata ! Kizárólag az "a" pontban
meghatározott ,
pisztoly illetve géppisztoly !
Kötelezõ a biztonságos rálövési távolság betartása !
d) Mesterlövész fegyverek
Maximális energiájuk : 4.4 J - 210 m/s - 690 fps
Tárkapacitás korlátozás nincs , motoros tár használata nem
engedélyezett !
Kötelezõ a másodfegyver használata ! Kizárólag az "a" pontban
meghatározott ,
pisztoly illetve géppisztoly !
Kötelezõ a biztonságos rálövési távolság betartása !
Távcsõ használata kötelezõ !
Kötelezõ az egyes lövés !
Forrás : BASE www.bonyhadairsoft.hu
A Föld IQ szintje állandó, csak mi vagyunk egyre többen.
Mas oldalrol kezdo kezbe azt hiszem nem is valo tul eros fegyver, plane amig meg nem tanulja az ember a tavolsagokat jol megbecsulni. Harmadreszt (bar talan ez annyira nem sulyos) a kisebb sebesseg, ugye a mozgasi energia negyzetes jellege miatt, kisebb energiafogyasztassal, vegso eredmenyben hosszabb akksi mukodesi idovel jar. Elmeleti szinten 400rol 350re csokkentve a sebesseg 7/8-a lesz, mig az energiaigeny 49/64, amibol a varhato mukodesi ido ennek reciprokaval (kb 36%) lenne hosszabb (persze egyeb, tenyezoket nem szamolva).
vedelem: Akkor Nowar masz kilove. Van valami otlet ami mukodne? Annyira a racsos megoldasert nem vagyok oda, olvastam par helyen hogy a BB, foleg a bio BB hajlamos rajta szettorni es csakazert is bejutni. Az ESS ICErol viszont csak csupa szepet es jot olvastam, de kene hozza valami maszk plane mivel
3. Arcvédõ: épületben, belterekben zajló közelharc (CQ😎 játéknál arcvédõ viselése KÖTELEZÕ! Az arcvédõnek teljes védelmet kell nyújtania minimum a játékos fogazatának. Arcvédõ nélkül épületharcban TILOS résztvenni!
Olvastam, hogy paran a sensei maszk also reszet hasznaljak arcvedonek, azzal nem lihegnem ossze a szemuveget?
WWFSMD?
Sok esetben a kezdõk a fegyver mellé kapásból veszik a 120-as rugót, mert az van mindenkinek ... De nincs mindenkinek az ... csak az van sohelyre kiírva ...
Azért kellene 350 körül kezdeni, hogy az emberke megtanulja azt, hogy az Airsoft nem Szláviákkal való rambózásról szól ... Nem véletlen, hogy akik anno Springgel kezdtek, azok mindig tudnak meglepetést okozni szinte bármivel ...
Viszont mivel a szabályok szerint 400 FPS a plafon, ezért az újoncok nagy része arra törekszik, hogy minél közelebb legyen ehhez, "ne legyen hátrányban a többiekhez képest ..."
Viszont mindenképp hátrányba kerül, mert azt sokkal nehezebb elhinni, hogy egy jó hopup több pluszt ad mint 50 FPS ... (Legjobb példa erre a Marui M14 és a G-Spec ...)
Nagyjából ennyi ...
\"A - A - woodhorse - A - woodhorse sheep ...\"
- Az airsoft nem egy olcsó hobby. Az emberek nagy része nem rendelkezik 2. AEG-el. Így egy fegyverrel kell mennie mindenhova, az erõségét is ezért lövi be pl 360-410 közé.
- Pl. mi 90% erdõs terepen játszunk. ( ott nagyobbak a lõtávok, mint cqbn. )
- A rugók közötti szórás miatt +-10 fps lazán lehet. ( nem beszélve a tömítettségrõl és a rugók elcsomagolgatásáról )
- A pisztolyokat nem tünteti fel az ember a jelentkezésénl csak a fõ fegyvert. A jelentkezés alapján úgy nézhet ki a dolog, hogy:
1. ember M14 - 400
2. ember M14 - 395
3. ember M4 - 390
Valójában 1. és 3. van egy-egy gázos pisztoly a 2. ember pedig rendelkezik egy aepel. Közeli lõtávokon azt használják.
Az ég kék, a fű zöld" a Fideszes főgecik gyermekeket erőszakolnak meg!
De ha valaki cafatosra lövi a fülcimpámat 430 FPS el valami ágyúval, annak tussal rontok neki ! <#idiota>#idiota>
Videót ezret néztem mostanság, ne kívánjátok, hogy elõkeressem 😊)))
Persze lehet, hogy ott is csak én hallom úgy, hogy valaki ráragadt az elsütõre, látni ugye nem lehet ki is lõ valójában, megeshet, hogy más más fegyver hangjai folynak össze.
Felejtsétek el amit írtam ! 😄
Én tudom micsoda fájdalom egy pulcsin keresztül is a 400+ FPS- voltam olyan hülye, hogy kipróbáltam, ezért is gyengítem mindenképpen a fegyvert ...
csapágy cserénél acél csúszócsapágyat érdemes venni, a görgõs hajlamos törni, a kerámia meg elég ritka és drága 😞
nem egetverõen fontos, de célszerû kicserélni.
azért mondjuk, hogy kezdõ játékosnál ne legyen 400+ erõsségû fegyver, mert egyrészt nincsenek tisztában azzal, hogy milyen sérülést okozhatnak a másiknak, és a rutintalanságuk miatt balesetet okozhatnak
a locsolós videókat konkretizáljuk pls.
Neca eos omnes. Deus suos agnoscet.
De mondom lehet, hogy tévedek, neten olvasgatva nekem eddig ez jött le .
Valszeg kinézek a hétvégén Dunakeszire, és akkor testközelbõl lesznek tapasztalataim, talán még azt is meg tudom valakivel beszélni, hogy mérjék be a csúzlimat ... .Nem akarok idegesíteni én senkit, mégegyszer mondom lehet nincs igazam. 😊
#19716-re valami hozzászólás, tanács ?
mutass nekem egyetlen komoly csapatot aki az FPS-eire veri magát.
Ne érts félre, én láttam milyen durva az állítólag 420-30 FPS -es AGM de legfõképpen éreztem, szóval én mindenképpen legyengítem, csak nem értem a dolgot , hisz az a tapasztalatom így olvasgatás után, hogy mindenki a gyengítésrõl beszél, közben meg mindenki az erõre van ráfeszülve?! De , mondom lehet, hogy én tévedek !!!
lényeget nem érted nekem pl a tücsök 285 FPS pont azért mert így CQB-n is mehet a sorozat.
De sok fórumon, csapat bemutatásnál írják oda az FPS-üket, és biza közelebb van az átlag a 400-hoz mint a 350 -hez ! 😉 Vagy tévedek ?
Videót a locsolásra mondtam CQB-n ....
Guarder SP100 rugó.
CA hézagoló készlet.
Guarder hopup gumi .
Ezek eddig jók vagy valamit változtassak ?
Csapágyakat szokás-e cserélni így elején és ha igen milyenre? Továbbá még mindig érdekelne hogy szilikon spray helyett jó-e az autóápolási szilikonspray ?
THX !
Az rendben van, hogy a 420-430 rohadt sok, de a szabályzat szerint 400 FPS-ig szabad használni a fegyvert korlátozások nélkül és ahogy nézegetem az Airsoft Team-ek honlapjait ezt a 400-at szinte mindenki el is éri .CQB-n világos miért is 350 a határ, de miért papol mindenki az új játékosoknak, hogy ne menjen 350-380 fölé, mikor szinte mindenki 400-at nyaldossa ?
A másik dolog , ha már szabályzat : világosan ki van mondva, hogy CQB-n csak RÖVID sorozatok adhatók le, ezzel szemben akárhány videót látok rendesen megy a locsolás .....Ezt sem igazán értem .
viszont a nowar-ban pl Rozsi kicseréli neked a rugót.
A masodik kerdes termeszetesen arra vonatkozik hogy a rugot megfelelo, gyengebb darabra cserelne az illeto
WWFSMD?
1. vedelem: ESS ICE + Nowar maszk mukodo kombo vajon, vagy ossze lihegem benne a szemuveget?
2. fegyver: tobb szamomra szimpatikus fegyver, mint pl a lent emlegetett hk416 is 400+ fps, kihez erdemes fordulni Budapesten aki szakszeruen at tudja nezni a fegyvert es 350fps ala a tempot?
WWFSMD?
A PISZTOLY SOSEM LESZ TÖBB ITT SEM MINT MÁSODFEGYVER. Amellett hogy hidegben nem tudod használni, minden vagy drága hozzá, vagy nem kapható. A Galaxy-hoz könnyû találni tárat (akár minõségit, akár kínai csodát). Alkatrészbõl annyi féle jó hozzá, hogy belefulladsz, és az aksit sem kell tölteni folyamatosan (és nem kell gázt venni rendszeresen). A tûzgyorsaságról, lõtávról ne is beszéljek.
Feelinges a 4.3, de már az elsõ játékon átkozni fogod magad, és az adás-vétel topicban lesz némi ráfizetéssel számodra !!!
\"Kinek kezében fegyver, az Úrtól kérdezi, Ő felel: Van hazád, azt kell védeni.\" http://www.skorpioairsoft.hu
A te urad békét és megbocsátást tanít, az enyém véres bosszút és a hatalom igazát.
[allstars™] [TFT] [monitorvitéz] megeszem a vérzés tejet, kivazallak téged lóka komám! [A64 3200+, 2gb, 7600GT]