Airsoft

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

Tár nélkül meglõhetlek? 😄 A tártiltás a vadbarmok ellen jó, a többi meg tudja, h marad BB a hop házban, ha nem lõtte üresre a fegyvert.

Konkrétan nem, simán szintben, as fogalmak szerint egyenesen repül

lac coo
Amúgy a túl hosszú lõtáv amit hop up-pal érünk el nem eredményez túl nagy hullámzást a BB útvonalán ? Mert gondolnám a fizika az itt is fizika ...
Tehát nem azért megy messzebb mert jobban felcsavarodik a röppálya végén ?

Az ég kék, a fű zöld" a Fideszes főgecik gyermekeket erőszakolnak meg!

lac coo
Tárat nem rakunk vissza fegyverbe, errõl nem is érdemes vitázni !

Nem vitatom, a tapasztalat biztos sokat számít .De a két másik felállás mindig kimarad a példáitokból :
a két csapat azonos tudásban és tapasztalatban de az egyik 600 FPS-el kevesebb tûzerõben.

kezdõ csapat totál tapasztalatlan ( ami nem ugyanaz mint a felelõtlen!) plussz még belé van magyarázva, hogy elég neki a 300 is (pedig mikor végignézek egy reget valami játékkiíráson lazán megvan a 400-as átlag ...

Egyetértek veled és minden tapasztalt öreg rókával, de azért az mese , hogy az erõ semmit nem számít .

De mondom, én ezen nem vitázok, mert magam is ellenzem az ágyukat.Bár sokszor biztos jól jönne az a plussz FPS , mégis megállok 350-nél, ha emiatt néha szívok is ..ez van ...

Mondjuk simán tudok 30 embert mondani, akirõl tudom, h nem fog véletlenül sem lõni (hasonló pózolás közben sem). Különösen akkor nem, amikor játék vége és kitárazás után fényképezkedünk épp valami csoda folytán...

Évente (az elmúlt 3-4 év alapján) kb 5- 7 baleset történik, gyakorlatilag mindegyik offzone-ban, figyelmetlenség miatt. Maradandó szemkárosodás itthon még nem volt. LARP játékon fegyverbaleset még nem történt, tény, h a társaság messze jobban szûrt, mint egy átlag hétvégén.

FPS vs tudás: a kettõ nem csereszabatos, hiába lõsz erõsen, ha nem tudod, mikor lõj... Hiába vagy szerinted jól képzett a rajoddal egyetemben, ha az ellen mögött ott áll fejenként jó néhány évnyi tapasztalat. Meg fogsz halni. Ezt veheted ténynek, bár gondolom szívesen vitatnád.

FPS vs lõtáv: a kettõ összefügg, de fényévekkel fontosabb egy jó hopup rendszer, mint a nagyobb erõ. Lásd pl egy Marui MK23 vagy alap VSR-ek bármelyike. Vagy, ha ülsz, akkor nézz utánna mondjuk az Asahi M60-asnak lõtáv és FPS viszonylatban (az ülés azért fontos, h amikor sokkot kapsz, ne törd össze magad)
lac coo
Ahányszor az ilyen fotók szereplõinek a fejébe verték hogy hogyan bánunk biztonságosan egy FEGYVERREL !
( Ha eleve rosszindulattal szólsz hozzám , ne várj szép választ, sry ...)

Tudod én annak idején láttam lukat a fegyverszoba falán ami az ilyen hûdejófejek vagyunk dolog miatt került oda ....Millióból egybõl lesz baj, de soha nem lehet tudni hánynál tartunk éppen. az a katona sem gondolta, hogy bármi baj lehet belõle, hisz tökéletesen ismerte a fegyvert a szabályakot...De mégis ott volt a lyuk !

lac coo
"...Sziasztok! Van egy cyma CM036 AKM-em 420 ra butitva..."

Na ,tessék ...!<#zavart1>

Laccco a tapasztalat beszél belõled. Pontosan hány LARP vagy akármilyen más játékon voltál?

lac coo
THX ! Magát a rövidítést nem ismertem pontosan mi is ...

Hitman76
Jó duma, megjegyzem!

L.A.R.P.

lac coo
Amúgy mi az a LARP ? <#banplz>

bardocz
Nem lesz soha baleset belõle,mert õk már születésük óta AS-eznek,csak a kezdõk csinálnak ilyenbõl balesetet,mintha ezt nem tudnád.
lac coo
Csak viccnek szántam, hogy belemásztál, nehogy magadra vedd ! 😉

Amúgy meg addig készülgetnek ilyen fotók mígnem valami baleset lesz a vége ezt te is tudod ....tökéletes lenne egy ilyen kép tárak nélkül is .

Punker
szándékosan mosod össze a 2 dolgot.....

A Föld IQ szintje állandó, csak mi vagyunk egyre többen \"Tanulok, mert egy idő után a tanulásba fektetett munkám meghozza a gyümölcsét, és mint tudjuk a gyümölcsből pálinkát lehet főzni!\"

lac coo
Punker, ebbe már sikerült belemásznod ! <#awink>.

"...pont az ilyen negatív példát felmutató társaságok ellen beszélünk....."

Értem én mi célból készül az ilyen kép. Bár tárazott fegyverrel ilyent soha nem szokás csinálni ...Pláne szemüveg nélkül !Feltéve , ha elfogadjuk hogy az As fegyver is fegyver.

Na béke !<#wave><#worship>

lac coo
Ebben biztos igazad van !

DummyBoy
Ok, csak annyit szeretnék még hozzátenni, hogy én élõben tapasztaltam azt hogy egy jó taktika hogyan tudja kiegyensúlyozni az FPS hiányát ...

Szóval az FPS nem minden 😊 sõõt ...

\"A - A - woodhorse - A - woodhorse sheep ...\"

Hitman76
A videót meg se nézze!!!<#nevetes1>

Punker
ember a LARP-os pózolás tudod mit jelent?

A Föld IQ szintje állandó, csak mi vagyunk egyre többen \"Tanulok, mert egy idő után a tanulásba fektetett munkám meghozza a gyümölcsét, és mint tudjuk a gyümölcsből pálinkát lehet főzni!\"

lac coo
Ugyan ez a felállás nálunk is 420-al plussz egy 600-as sniper ? <#eplus2>.( Az , hogy topák lennénk, most kéretik figyelmen kívül hagyni ! )

ezt a témát is javaslom értelmetlennek , hisz lassan épp olyan dolog mellett kényszerülök kiállni amit magam sem támogatok ( a sok tuningágyut...) !<#eljen>

lac coo
Hát én komolyan nem értelek !!! 😄
Lentebb írta a kolléga, hogy épp az ilyen egyéneket akarjátok kiszûrni !<#zavart1>.
Javaslok egy döntetlent, és a téma értelmetlennek nyilvánítását ! <#eljen>

Punker
nincs mert Bulldog a parkolóban húzta át az összes CNN képet a laptopjára.

Hitman76
Elképzelhetõ! Az Ftp-n egy "Falludzsa" címû mappában van, de nincs megnevezve szerzõ.

Punker
ezt a képet én csináltam? 😄

Hitman76
Falludzsa Ostroma II.

Na egy ilyen játékra ne gyere el! Ha lesz harmadik része, fe se regelj, hiszen egy rakás szemét-mocskos felelõtlen "öreg" vesz majd részt rajta!

DummyBoy
Ijj ... ezt de bebuknád 😊

Hmmm ... Vegyünk a támadó csapatba mondjuk 1-2 embert M249-esekkel, 300 FPS 3000-es tár ... azután 1-2 Sniper Marui VSR10 vagy GSPEC 300 FPS-en (Csak hogy legyen springes is ...) a maradék meg M14-esekkel ... 300 FPS ...

HA ezek tudják használni a fegyvereiket, úgy bedarálnak benneteket, hogy öröm lenne nézni 😊 Qrva mindegy mennyi FPS-el van neked több ha nem tudod kidugni a fejed 😊

De mondok neked jobbat ... pár éve mikor én kezdtem nekem is 400-as volt a fegyverem, mert mindenkinek olyan volt nállunk ... jött egy csapat hozzánk játszani, mindenkinek alap fegyverek (275-300 FPS ...)

És igen is tudták kompenzálni az FPS hátrányukat ... bár elõjöttek olyan helyzetek amikor a + FPS-bõl adódó + lõtáv jól jött nekünk, erre az okos ellenfél gyorsan rájött, és megpróbált úgy taktikázni, hogy ne legyen erre mégegyszer lehetõségünk ...

Nagyon jó játék volt 😊

\"A - A - woodhorse - A - woodhorse sheep ...\"

bardocz
Én bényén játszottam,meg 2-3szor érden.
Punker
ti merre jártatok amúgy?

bardocz
Nehogy azt hidd,hogy csak a kezdõk hisztiznek,sõt...Ahova én jártam,ott mindig a több éve játszó játékosok veszekedtek,meg üvöltöztek játék közben.Ha valaki nem képes felfogni,hogy ha az ellenfél nm ismeri be a találatot,ami lehet nem is volt az,csak úgy láttuk,akkor mégegyszer rá kell lõni,és kész.
lac coo
Hasonlók biztos vannak a harc hevében 😊))
Én videon láttam olyant is, hogy saját csapattársára lõtt rá, mert megijedt, hogy valaki elõugrik az egyik oszlop mögül ! 😊))

RoyalPredator
A jelenlegi fegyvert csak nagyonalap téren tuningolnám, azaz hopup ha kell, meg a cut of lever csere-

Csak késõbb veszek fém gb-set, mert még felszerelést is kell vennem, és ugyanúgy tudok lõni vele. Ezen nem múlik.
Bár azon is gondolkoztam, h szimplán lecseréljem e a gb-t, mert a többi alkatrész amúgy szerintem abszolút korrekt.

&#12300;iREVOLUTION.EU&#12301;A Demokrácia selejt.

Punker
srác cyma tactical-lal 400+ FPS elsõ játéka, épület sarkánál várom szép csendben kilép rászólok hogy dob, mire ilyedtében 20-30 centirõl sorozat.
mikor elõször csináltak velem hasonlót én is összerezzentem rossz szavam nem lehet rá a különbség annyi hogy én kezdtem kb 200 FPS-es pöcsvakaróval és fél év játék után lett meg a CA G3 ami már 300 FPS volt!!!

halál nyugisan meglehetett beszélni a sráccal az esetet gond nincs belõle tuti tanult belõle és máskor óvatosabb lesz, DE ha 2 kellõen bolond full kezdõ fut ugyanígy össze akkor szinte tuti biztos az anyázás.

lac coo
Azért meg lehet érteni õket is !
Mostanában sokat járok AS boltokba ahogy gyûjtögetem az alapvetõ felszerelést ( ugye ami mindenképpen kell az általában sehol nincs ...), sokat állok a soromra várva és látok ám csuda dolgokat ! 😊)
Bejön a kigyúrt lapaj paraszt, vesz egy protektoros bevetési kesztyût és azon vihorásznak a haverjával, hogy ezzel mekkorát lehet majd ütni !
Ha elõttem valaki elsõ fegyverét veszi a legelsõ kérdés, hogy milyen erõs és hogy lehet-e tuningolni . Ismertségi körömben van aki GBB-t tart a kocsiban a kéregetõ csövesek "ellen" !!!

Valahogy ebben az országban minden elfajul ( mobiltelefon-mánia,ruházkodás...), és sajnos nagyon sok új ember azzal a szándékkal megy le játékra, hogy majd ennyi és annyi embert jól pofán lövünk ! Ez a "gengszter-stílus" ma nagyon megy nálunk !!
A másik fórumon olvasok szinte rendszeres balhékról játékokon, ez valószínûleg a fennt említett kesztyûs gyerekek csinálják ...

Ilyen megvilágításban sajnos igazat kell adnom a régieknek, hogy elegük van már abból, hogy ki kell szûrni a 10 újoncból a 3 értelmes embert .....De hát nyilván értelmetlen bezárni a kapukat mindenki elõtt... Nehéz kérdés ez ! 😊))Talán a megfelelõ , rendszeres oktató játékok jelentenének megoldást, itt talán lemorzsolódna a sok Rambo-jelölt vagy átértékelné magában mit is akar, de ezt az oktatást meg ugye érthetõ okokból senki nem vállalja túl sûrûn .Én személy szerint még fizetnék is valamit annak a aki elmutogatja-magyarázza az alapvetõ dolgokat elsõ játékom elõtt , és nem kell majd élesben egy rajhoz beosztva , azt hátráltatva esnem-kelnem a pályán ...

Sok a Rambo-film a tv-ben, ezen nõttek fel, ezt akarnák megkapni egy AS játékon ez a baj ! 😊De vannak kivételek is ...! 😉

Te valóban 25 és 30 év között vagy?

ABS gearboxos fegyvert NEM érdemes tuningolni.

bardocz
Én 395-el kezdtem,mert ennyit tudott gyárilag a puskán,de mégse baszott le senki...Egyszer kétszer elõfordult,hogy valakire rálõttem,mert nem volt egyértelmû a kézfeltétele,de semmi más.Nem azért lesz veszélyes egy kezdõ,mer erõs fegyvere van,hanem azért mert hülye,csak sajnos nem úgy van,ahogy ti gondoljátok,hogy mindenki hülye,aki tegnap kezdte...
lac coo
És ezzel hogy egyetértek !!! Sokan el sem tudják képzelni az újak közül milyet csíp egy 430-as nehezebb BB-vel! Bár azt azért nem próbáltam, de szerintem lazán ejt egy csúnya vérzõ sebet fedetlen bõrön ....

Punker
mûanyag gear-t nem szoktak sehol fémre cserélni szal szerintem kuka, de olyat kérdezz aki jobban ért a szereléshez 😄

Punker
nálunk régen kötelezõ volt mindenkit aki tuningolt utána a saját fegyverével újra avatni, csak hogy tudja mi is van a kezében, mikor megvettem a támogatós motoros tárat kicsit csúnya lett a hátam...

RoyalPredator
Szal, szted mit érdemes a fegyveremben cserélni?

&#12300;iREVOLUTION.EU&#12301;A Demokrácia selejt.

ABS gearboxos fegyveredet mikor vetted meg?

lac coo
Ezt értem ,nagyon is értem! De ettõl még mindenkinek joga van a 430-hoz ! 😊
Sajnos..Szerintem az rohadt sok, 10 méterrõl fõleg fedetlen testfelületre gyilkos ...Én kipróbáltam, vastag pulcsin keresztül is szép kis véraláfutást csinál ...

Punker
a jó 420 az könnyen csúszik át sniper/DMR kategóriába és onnantól kezdve már más kategória.

Punker
a lényeget nem értetted meg:
az aki 300-zal tanul meg játszani sokkal taktikásabb (és így jobb) lesz mint aki az elejétõl, 420-szal erõbõl játszik!

lac coo
Nem, te Jó 300-ast hasonlítottál egy ÁTLAG 400-ashoz.Kicsit szelektáltál a javadra ! 😉

lac coo
Nyílván sûrûn fogok pislogni ilyen-olyan dolgok miatt, de ezzel nincs is baj ! 😊

Lezárva dolgot, a szabályzat 430 FPS-t engedélyez, ez megillet mindenkit ha új ha régi.

Ha valaki nem való játékokra úgy is hamar kiderül ha ágyúval megy ki ha nem ...

Punker
400 és 420 között nincs 2-3 méter különbség lõtávban!

de értelmetlen a vita majd 1 év múlva térjünk vissza rá, és akkor tudtuk nyilatkozni jobban.

Punker
és ezért fogsz pislogni mikor a rutinosabb csapat gyengébb fegyverekkel is sikeresebb lesz...

lac coo
Ez az, ez lesz nagyon fura, szerintem eleinte kapásból rálövök mindekire 150 méterrõl ! 😊))

És egy JÓ 300-as egy JÓ 420-ashoz ...? 😉

Punker
ex csapattársam is ott volt lent délen...

Punker
sokan nem hiszik el hogy az AS játékokon teljesen más stratégia kell mint egy valódi harci cselekménynél. Itt nem 200-300 méteren hanem 50-en belül megy a harc, itt nincsenek használható gránátok.

és sokan nem hiszik el hogy egy jó 300 környéki fegyvernek nincs 10 méter hátránya egy átlag 400-ashoz képest, és 10 métert kitaktikázni az nem túl nagy trükk 😄

lac coo
Ok, akkor nem engem hanem taktikailag két azonos csapat a mezõn egyik 300-al másik 400-al ! Nehogy azt mond hogy nem egyenlõtlen az erõviszony !? Akkor ezt m,eg lehet bolondítani azzal, hogy egy tök kezdõ, tapasztalatlan csapat 300-al és egy vérprofi 400-al ! Ez lenne a helyes felállás ? 😊
Bár személyes adatokat nem írogatok sehová, de Siklóson a háború idején .