Airsoft

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

Huhh micsoda flém volt itt 😊

Ha már a bio BB-k szóba kerültek... Jó módszer lenne az ha egyszerüen kötelezõvé lenne téve minden erdei játékra. Bár biztos hogy igyis lennének trükközõk mondjuk...hisz magyarok vagyunk...
Nálunk a jövõben egyre több ilyen játék lesz amin csakis bio lõszerrel lehet résztvenni.

E.Gy.B.E. Airsoft Team

lac coo
Mostanában nem nézegettem a forumot,és sajnos egész nyáron idõm sincs soha 😞(((Õsznél elõbb nem valószínû , hogy eljutok bárhová is ...

Az ég kék, a fű zöld" a Fideszes főgecik gyermekeket erőszakolnak meg!

Punker
az uccsó aszem rétságon volt, nézzni kell a kiírásokat.

pl ez is jó gyakjáték lesz

A Föld IQ szintje állandó, csak mi vagyunk egyre többen \"Tanulok, mert egy idő után a tanulásba fektetett munkám meghozza a gyümölcsét, és mint tudjuk a gyümölcsből pálinkát lehet főzni!\"

lac coo
És hol szoktak lenni ezek ? Vagy mostanában volt egyáltalán valamikor?
Mondjuk ha én Hitman alá kerülök-gondolom- gázálarcban rohangálok egész nap ! <#banplz>

Punker
szoktak oktató/gyakjátékok lenni, az olyan sz@r szemét elnyomók mint pl Hitman és a többi villógó nevû szokta tartani <#banplz>

A Föld IQ szintje állandó, csak mi vagyunk egyre többen \"Tanulok, mert egy idő után a tanulásba fektetett munkám meghozza a gyümölcsét, és mint tudjuk a gyümölcsből pálinkát lehet főzni!\"

lac coo
Szép hozzászólás !

Milyen oktatás...?

Az M16/M4-esben (s megannyi más as fegyverben is) ver2. gearbox található, ez nem a minõségét jelenti, hanem a formájára utal. M16/M4esbõl igen sok van kint használatban, majdnem annyi, mint AK verziókból, így sok belõlük a hibás, bár arányaiban igen valószínû, h nem rosszabb konstrukció, mint a többi, csak épp nem arra van kitalálva, h qrvasok fps-t csiholjon ki belõle a user. Ennek az az oka, h anno, mikor japán barátaink megtervezték, õk a saját jogi környezetükre számoltak, ami nem engedi a baromi tuningot - jogosan szvsz. Az ottani szabályoknak megfelelõen használva, tehát 0,98J alatt ezer évig fog menni, és gyanítom, h a gearbox törés nekik ismeretlen fogalom.
Ez után jöttek a kínaiak, és minden megoldás elloptak, csak épp a részletekre nem figyeltek eléggé, így sok-nagyon sok brutál erõs fegyver került ki kezeik közül, nulla minõség ellenõrzéssel súlyosbítva. Nah, ezért lett a ver2 boxoknak rossz híre.

Az M16/M4 család hopup szerkezete alap fegyvernél, tehát cca 270-320 fps-ig maximum teljesen jól használható konstrukció. Mondjuk sztem indokolatlanul túl lett bonyolítva és lapáttal kellene agyonütni a tervezõjét, de - valljuk be - egész jól mûködik. E felett viszont elõjönnek a konstrukciós sajátosságok (nem, nem hibáról beszélek), melyek a többi hopup szerkezettel szerelt fegyverekkel szemben érezhetõen rosszabb szórásképet produkálnak (az átlag as játékos kezében nagyobb szórás van, tehát nem fog feltûnni neki...). Ezt persze "tuning" alkatrészekkel lehet kompenzálni, így összességében nem okoz majd hátrány átlag userünk számára, csak épp mindenki az mondja, h "szar az m4 hopup, mert az én xy fegyverem sokkal pontosabb", így õ is ezen a véleményen lesz.
Tanulságos volt, h a sokadik általunk szervezett oktatáson is problémát jelentett a résztvevõk 90%nak eltalálni egy dísztárcsát, 36 méterrõl, egyes lövéssel. Fegyvertõl függetlenül...... (ha valaki kötekedni kíván: lézerrel mért 36 méter, szélárnyék, jó látási viszonyok és referenciaképpen meglõttem elõtte pisztollyal 10bõl 9szer, tehát nem a találat érzékelése okozta a pocsék eredményt)

Az igazat megvallva valóban akad pár zsebnáci... egy-kettõ hatalmas egoval és idegi gyengeséggel megfejelve ugye......
RoyalPredator
HumanHunter, beajánlottakal 1 srácnál akinek valaki aztmodnta hogy M4-est keresek... Szóval MSNen keresni fog, arra számíts. Sok szerencsét.

&#12300;iREVOLUTION.EU&#12301;A Demokrácia selejt.

Punker
rendeld be kintrõl, kicsit nagyobb a választék.

lac coo
Nézz körül a banneren lévõ linken ( Softar forum), ott az adás-vételnél találhatsz jó használtakat.
Használttól nem kell félni, általában korrektül fel vannak javítva, megéri megvenni õket !

DeerHunter01
néztem a magyar oldalakat,de sehol sem találtam ,csak 48 -ért asszem a nowarba, bár az full fém

\"Erről van szó!\"

Punker
a boyik jók és van kis csillió millió verzió belõle!

DeerHunter01
valami m4-est tudtok ajánlani 30-40 között ?

\"Erről van szó!\"

RoyalPredator
<És egy mecs közben nemállok neki politizálni. Mellesleg>

RoyalPredator
Engem nemérdekel a Holokauszt, se semmi hasonló égbenjáró bûn és tragédia.
Én személyszerint igazat adok mindkét félnek, mert én így látom.
Erre sokan elfogultan rávágják hogy nincs igazad, ez szörnyû, etc etc etc... Az álláspontomat itt a vita elkerülése miatt, meg az illendõség végett nemosztom meg. De azzal, hogy eljátszunk egy valós jelenetet, nemhiszem hogy baj lenne. Mert édekesmód, a Falludzsa sem rasszista játékként szerepelt, mert ottis mind2 fél igazát figyelembevették, és úgy zajlott le a játék. (Tudom szerinted ez ostobasád butasgá moderálnád is de itt nemtudsz) A baj ott kezdõdik, ha valaki abszolút komolyan veszi a játékot, és olyan baromságokat ír róla mint az Index pl.
És elcseszik azt amiért sokan harcolnak, hogy az Airsoft egy politikai nézetektõl mentes játéknak legyen tekintve.

És zárásnak annyit, hogy a 4 fõ dolog ami megkülömbözteti az Airsoftot a Paintballtól:
- Lövedék: BB vs Festékgolyó. (BB Kultúráltabb)
- Fegyverek: Replika vs Paintball gun (Hozzáteszem az AS SOKKAL kisebb energiával dolgozik)
- Felszerelés: Katonai/Kommandós vs sportruházat (Mostmár woodlandban vannak a paintballosok is...)
- Harcmodor: Taktikus + Katonai hardmodor vs Taktikai Darálás...
(Paintballosok zöme agresszívan nyomul elõre és szószerint CS Szinten fragozik)

És mégis minket cseszegetnek, holott sokkal szelidebb sportról van szó.
Utána kéne nézni, hogy Paintballnak voltak e ijen gondjai, és ha, akkor miért. Azután alaklmazni ugyanazt a megoldást ha lehetséges.

Hitman76
Ha most felvenném a kesztyût, akkor beidézném azt, amikor az általam "zsebnácinak" titulált bartátod is kiakadt azon, hogy esetleges játékosokból felállított koncentrációs tábor ötletével vicceskedtél, az egyik játékja topicjában.

De nem teszem, és ennek örüljünk együtt! Pedig õszintén szólva, nagy élvezettel veregetném bele az orrocskádat a saját piszkodba, mint a neveletlen kiskutyáét szokás, de azt gondolom elég mára a flémbõl, biztos sokan örülnek ha mára vége szakad.

RoyalPredator
jah, régen is eztcsinálta, nekem (se) szimpatikus a srác, de ennek ellenére nem támadtam vissza soha. Noha õ ûgy veszi... és aztán már a barátaimat is le-"zsebnáci"-zta...
Ez a mi kettõnk ügye, már a vita, de én megosztom veled.
Bár tudom hogy ez csak olaj a tûzre. Pirmonánia...

RoyalPredator
Ez van basszus, mást nemtud csak fikázni...
Szzzz.....áááh nemérdemes....

SoftAir.hu FAQ mellesleg...
Alap hogy nem így kéne játszania, vigyen vmi fegyvert, de rendes, baráti, érett társaság (ergo nem olyan mint ...) az megengedi, hogy legalább adott célpontra lõjjön vele vki, és menjen vele annyit hogy megérezze a fegyvert.

Mostmár tényleg nyugodj le, nemtesz jót ez a sok idegeskedés a te veterán arcodnak... Jó? Köszi.

lac coo
De épp erre próbálok választ kapni -eddig sehol nem sikerült-, konkrétan miben szar a konstrukció ? az állító mechanizmus dolgot értem, de másban miben annyira más, hogy nagyságrendekkel rosszabb ?
Vagy csak tényleg annyiról van szó, hogy a sok áttételes állítás miatt nehezebb belõni és a holtjátékok miatt könnyebben elállítódik ? Ha teszem azt ráhekkelek egy AK féle állító vacakot akkor egy szinten lennének ?

Punker
maga a konstrukció sz@r, sose lesz olyan stabil mint egy AK vagy az etalon M14, de pl ha a 2 részes mûanyagot egyrészes fémre cseréled + H lenyomó az sokat dob rajta.

lac coo
Aztán meg miért...? <#wilting><#wilting><#wilting>

lac coo
""...Másik hátránya a hop up rendszere. Nem állítható olyan pontosan és hajlamos az elállítódásra, ...""

Ez úgy értendõ, ha esetleg valamilyen modon kapna egy jobb állító mechaniznust ( lásd Tomek írását Softair-en az Air Soft Urbanlegends
topikban...)akkor teljesen pontos lenne ?

Hitman76
Már bocs, de nem rád tartozik. Legyen elég, hogy tõle rossz néven veszem a jópofizást! Ennyi! Lapozhatnánk végre!

bardocz
#21555-nél tán a mai hiszti elõzménye messzebb van? Lehet nekem õrült az ismeretségi köröm, de egy ilyenen senki sem akad ki úgy, mint te. Sõt, semennyire nem akadnak ki.
Hitman76
Nem ismered az elõzményeit a dolognak, ezért kérlek ne is szólj bele! Köszönöm!

bardocz
Elég szar életed lehet. Mindig megbeszéled, ha valakivel úgy döntesz, hogy mehet a kölcsönös poénkodás?
Hitman76
"Olvass vissza egy kicsit és gondold végig min pörögtél be ennyire ! 😉"

Olvass vissza te is, és nézd meg hányszor poénkodtam veled kéretlenül! Na ennyiszer tedd te is légy oly kedves!

lac coo
Punker , te moderátor vagy, nem ?
Töröld ki az egészet , azt jól van !

Punker
hopp valakit kiütöttem.

Punker
kivételesen igazuk van és túlpörögted...

lac coo
Higgadj már le, kérlek !!!
Olvass vissza egy kicsit és gondold végig min pörögtél be ennyire ! 😉
Aludj egyet és mire holnap felkelsz rájössz milyen szép is a világ, nem kell mindig megfeszülve várnod, kire, mikor ugorhatsz rá !

Peace !

Hitman76
Nincs rossz napom, csak nem is ismerem ezt a csókát - max a hsz-ei alapján az meg no comment - de jópofizik itt velem! Mintha legalább is haverok lennénk!

bardocz
Lolz,most is te hisztizel hülyegyerek módjára😄 Neked mi nem ízlett?
Hitman76
Látom nem bírsz lezuhanni rólam! Nem izlett a kakaó?

lac coo
Te ilyenkor iszol, vagy mi van veled ?

Hitman76
Nem bírod ki hogy ne szólalj meg? Az hogy én kivel milyen viszonyban vagyok, nem tartozik rád! Mondom, viccelõdj a rokonaiddal!

"De te gondolom mindenkivel jóban vagy ,akikkel úgy beszélsz mint a kutyával ...."

A hisztidre sem vagyok kiváncsi! Azt is add elõ anyucinak, hátha ad egy puszikát a bibis fejecskédre, és kever neked egy meleg kakaót!

Az airsoft egy elég költséges szabadidõs szórakozás. Mielõtt beleugranál az esztelen vásárlásba menj ki egy szervezett airsoft játékra. Játék elõtt a parkolóba beszélgess emberekkel és nézegesd a fegyvereket. Ha szépen megkéred az embereket akkor szinte 100% hogy azt is megengedik, hogy kipróbáld a fegyvert 1-2 lövés erejéig. Egyultal nézegeheted azt is, hogy miben vannak az emberek, gondolok itt arra, hogy védõszemüveget milyet használnak milyen terepminta, mellény van rajtuk.
Ha a fórumba beírod, hogy kellene egy kölcsön szemüveg, mert nézõ szeretnél lenni akkor szinte tuti, hogy kapsz valahonnan egyet. Ekkor játék közben is figyelheted az embereket.
Lehetõség van fegyver bérlésére is. 2000-3000 ft körüli összegbõl egyes emberek adnak neked fegyvert és megfelelõ szemüveget és akkor te is aktívan részt vehetsz majd a játékba. ( Érdemes olyan fegyvert bérelni amit mondjuk esetleg megszeretnél venni. )

M4: Maga a fegyver nagyon kényelmes, jó súlyelosztású. Rengeteg variációja van. Nagyon sok ember használja és megfelelõ pótalkatrészeket is könnyedén betudja szerezni az ember. ( Igen mielõtt kritikátkapok royalpredatortól pl a type 89 igencsak nehéz beszerezni megfelelõ tuningalkatrészeket ) Azonban az m4nek is vannak hátrányai. Az elsõ a gearbox ami hajlamos a törésre és repedésre "már" 360-370 fps környékén is. elsõsorban a korai ( értsd 2 évvel korábban készített ) kínai fegyvereknél jön elõ a hiba. Másik hátránya a hop up rendszere. Nem állítható olyan pontosan és hajlamos az elállítódásra, de egy megfelelõ hop up kamrával H hop up lenyomóval és hop up gumival egy AK vagy egy G3 lõképet megkaphat az ember.

Punker
nem a f@szt nem, csak Hitman-nek ma rossz napja van <#banplz>

lac coo
Atyavilág .....

Rossz napod van ? 😉 😛

bardocz
El vagy tévedve,itt nem viccelõdnek az emberek egymással,ez nem az a topik!😄
Hitman76
Viccelõdj a barátaiddal és a rokonaiddal légy oly kedves!

lac coo
Én sem...

De tudod, ez egy publikus fórum, itt így szokás, az emberek beszélgetnek ,ne adj' isten viccelõdnek egymással ! 😊

bardocz
Én semerre,csak most kicsit olvasgattam a topikot😊
Punker
merre jártál?

bardocz
Látom,a színvonal az megmaradt itt<#idiota>
Hitman76
Ilyen jóban lennénk! Nem hiszem!

Hitman76
Nos van pár cikk ebben a témában is, csak keresni kell!

http://milsim.hu/index.php?option=com_content&task=view&id=34&Itemid=63
http://milsim.hu/index.php?option=com_content&task=view&id=43&Itemid=63

http://www.airsoftujonc.hu/Default.aspx?AspxAutoDetectCookieSupport=1

Ez utóbbinál van pár cikk amely nem a legszabatosabb, de azért általában használható dolgokat lehet találni.

Punker
M4:

elõnyei: millió +1 kiegészítõ van hozzá, valamennyire állítható méret

hátrányai: régebbi típusoknál borzalmas hopup, 2-es gear ami a legtörékenyebb

ésszel és türelemmel ettõl függetlenül elég jó csúzlit lehet csinálni belõle, persze csak ha neked kényelmes jó a fogása stb és persze ha tetszik az M4 világa.

az utolsó 4 hsz bõl aztán okos lettem 😄

lac coo
A töltényt kihagytad! Öregszel ! 😉