29530
border=0>
border=0>
KULTURÁLT FÓRUMOZÁS A HOSSZÚ ÉLET TITKA
A flamelést, személyeskedést BANamákra utazással jutalmazzuk!
border=0>
KULTURÁLT FÓRUMOZÁS A HOSSZÚ ÉLET TITKA
A flamelést, személyeskedést BANamákra utazással jutalmazzuk!
-
mstummer #23384 Dehogy sötét. Tavasz-nyár-kora ősz...a CADPAT verhetetlen. Persze mindenki a saját cuccát isteníti :) -
#23383 Ez is igaz :)
Most a marpat a nyerő :)Nálunk szívás van, mert egy helyen van sárga fű, és zöld bokros-fás terület. Szóval jó megoldás csak ősszel van mikor minden barna :)))
BW is jó ötlet, az is kellően kusza látványt nyújt, csak ott elég gáz a jellegzetesen narancsos színűre fakuló barna foltok ... -
#23382 milyen vegetációhoz? milyen évszakban?
imádom a CADPAT-ot de itthonra nagyon sötét, azt a kanadaiak otthonra a hatalmas fenyő erdőkre tervezték, itthon a száraz fakult sárga tavaszi növényzetben nagyon elütne, persze ősszel a csupa sár nedves lehullott avarban tökéletes lenne.
2-3 ruha kell hogy mindent tökéletesen lefogj a hazai és a környező országok adottságaihoz és még 2-3 a teljes DRESSCODE lefedéshez :D -
#23381 ....minden vágyam egy CADPAT ruha :)))))Annál jobbat nehéz kitalálni vegetációhoz ... -
#23380 Oda szerintem is jó, teljesen kár is volna megszüntetni, Sok szikla, kő között kifejezetten jól álcáz. Már amennyit képeken láttam ...
Nálam továbbra is a MARPAT CADPAT a nyerő, én úgy tapasztaltam, hogy a hagyományos foltokból állú mintákat a foltok viszonylagos szabályossága miatt könnyebben kiszúrom, a digital minták viszont nagyon jó összevissza hatást mutatnak, nem akad meg rajta annyira a szem, mint egy szépen ívelt folton . -
#23379 eleve az hogy a bakák, a tengerészek, és a repülősök külön külön divat ruhát választottak már vicc ezen csak bónusz hogy a szárazföldieké lett a leggyengébb (bár továbbra is azt mondom hogy afganisztánra jó az ACU) -
#23378 Az ACU volt a nagy lobbi , elejétől fogva mondták a katonák, hogy semmire való. Ezt leváltani akár lehet ésszerű döntés is :) -
#23377 no és ne felejtsük el hogy "új irányzat" van jelen az amerikai kormányban(Obama) most az ő sleppje próbál borzalmas hasznot húzni mindenből...azért büszke lehet a gazdája rá rendesen -
#23376 Ahol súlyos dollár milliárdokról van szó, sehol sem tiszta az ügymenet, s miért is pont a fegyveripar lenne kivétel. -
#23375 ezért is megy a vita, elméletileg 1 egység Multicam-et tesztel Afganisztánban, az angolok meg a DPM-et kukázzák és csinálnak egy Multicam variánst maguknak.
félelmetes az USA fegyver lobbi most ez az M4 modernizálás buli is durva, ocsmányabb mint az itthoni AK tuning. -
MuldR #23374 Van egy gyanum, hogy az evenkenti ruhacsere mogott jelentos lobbi erdek es penzlenyulas van :)
Mondjuk az acu tenyleg szar volt. -
#23373 pl 1 hír az eredetit nem találtam meg most, de kb nyár végén dőlt el hogy az ACU-t cserélik, hogy mire azt még nem tudják..... -
#23372 Tokyo styleban fogják tolni.:
-
MuldR #23371 Mikor, miert, hogyan?
Nem is hallottam rola.
Mi lesz helyette? -
#23370 azóta az ACU megbukott...... -
#23369 Múltkori ACU (szabás vagy szín ...) témához kapcsolódva, most találtam véletlenül :
ACU (Army Combat Uniform) Az Egyesült Államok szárazföldi haderejének 2004-ben rendszeresített új harci egyenruhája, mely digitális terepszínben (ACUPAT) készül, s a tervek szerint 2007-re végleg leváltja a BDU-t és a DCU-t.
ACUPAT (Army Combat Uniform Pattern): Az ACU-hoz kifejlesztett „univerzális” (vagyis nincs külön sivatagi és mérsékelt égövi változata) digitális terepszín-minta.
BDU (Battledress Uniform): Az Egyesült Államok szárazföldi haderejének 1981-től rendszeresített „woodland” (erdei) terepszín-mintázatú harci egyenruhája, melyet jelenleg váltanak le az ACU-val.
CADPAT (Canadian Pattern): A Kanadai Hadsereg által 1999-ben bevezetett digitális terepszín elnevezése, melyet azonban átvitt értelemben az egyenruhára is szoktak használni. Kétféle, sivatagi (arid), illetve mérsékelt égövi (temperate) változatban készül.
CCU (Close Combat Uniform): Az Egyesült Államok szárazföldi hadereje Stryker-dandárai számára a második Öbölháborúban rendszeresített modernizált szabású egyenruha, az ACU előfutára.
DCU (Desert Combat Uniform): A BDU sivatagi változata, az eredetileg hat különféle színből összeállított sivatagi terepszínt az első Öbölháború tapasztalatai alapján egy egyszerűbb, háromszínű terepszínre cserélték.
MCCUU (Matrine Corps Combat Utility Uniform): Az Egyesült Államok tengerészgyalogsága részére 2002-ben bevezetett digitális terepszín-mintázattal ellátott harci egyenruhájának hivatalos elnevezése, helyette azonban a tengerészgyalogos egyenruhát a kanadai CADPAT mintájára MARPAT –nak szokás nevezni.
MARPAT (Marines Pattern): Az Egyesült Államok tengerészgyalogsága által kifejlesztett digitális terepszín minta, a CADPAT-hez hasonlóan ez is kétféle változatban (arid/temperate = sivatagi/mérsékelt égövi) készül.
Ezek mintájára megalkotható lenne a HUNPAT (azaz MDT: magyar digitális terepszín), a MHE (modernizált harci egyenruha), SHE (sivatagi harci egyenruha) stb. ….
Baczoni Tamás, Honvéd Altiszti Folyóirat . -
#23368 UUUUUUuuuu lehet hogy ez is ilyen katanával mátrixozós airsoftos?!
-
#23367 Jut eszembe , múltkor gyorsétterembe bejött egy adag rohamrendőr ilyesféle hacukába, Újpest meccs volt asszem... Na azokat élvezet volt nézni !
Minden védőeszközük a lenti képhez hasonlóan pántokkal volt rögzítve,a ruhájukat valami elképesztő módon megtekerte, gyűrte rajtuk alig tudtak mozogni :DDDDD -
#23366 De áruld már el, honnan jött az ötlet , hogy alkarvédő kell neked?
Térd könyök védőt értem, meg a kesztyűt is (térdvédőt és kesztyűt egyenesen kötelezővé tenném CQB-n, mivel általában tele van minden törmelékkel üveggel ...), de alkarvédő .... ! -
#23365 nézd a jó oldalát, még egy könnyű célpont -
#23364 Ez olyan kényelmetlen lehet, hogy elmondani nem tudom ... -
#23363 köszi a segítséget,nézegettem már ezeket a forrásokat is de nem találtam ilyet csak belebújúsokat. -
kvitya #23362 Várom kidolgozva, megvitatásra -
#23361 Ennyire nem lehetsz csacsi ! :DDD
Kik használnak alkarvédőt? Nézz körül a küzdősport-ruházatok között !
Bár nem érdemled meg a segítséget ..... -
#23360 :DDD
Nincs felesleges időm csá -
#23359 Mint egy törvénykönyben, minden lehetséges esetre választ kellene adni.
Pl Tk ügyben, jelzések, ilyesmi. Szépen újra át kéne alaposan gondolni mindneféle játékot, és elolvasni az extrém eseteket.
+ Etikai kódexet is bele kéne írni, merthogy sokan aztmondják, nincs a maszban hogy visszaálló embert sakkbantartani nem lehet, vagy épp más...
-
#23358 Nem lesz! Viszlát! -
#23357 Lesz vmi értelemes válasz vagy csak mindenki Punker seggét nyalja? -
tttttom #23356 én 24 órás bannal. :D -
kvitya #23355 MASz-hoz: részleteznéd, h miben hiányos szerinted? S milyen javaslatod van, ami a biztonságos játékot nem veszélyeztetné, de a játékélményben jelentős többletet eredményezne?
Azonosításhoz: ha nem tudod eldönteni, h barát v ellenfél, akkor menj közelebb vagy kerüld meg. Ha nem tudod azonosítani a célpontodat, akkor ne lőjj, mivel balesetveszélyes vagy. Én amúgy a TK-t simán 2 órás kiállással jutalmaznám... -
#23354 Hokizni mész? -
harvypoker #23353 extremebb ugrasoknal gondolom :D
esetleg félelem az xxx fps től -
#23352 ez mire való? (azon kívül hogy akadályozzon a mozgásban) -
#23351 Sziasztok,
tudnátok segíteni hol tudnék venni ilyen alkarvédőt?
Már átnéztem egy csomó sport bolt oldalát de ehhez hasonlót nem találok sehol
-
#23350 Ha nem vagyok biztos benne ki az, mellé lövök párat, ha visszalő akkor lehet kiejteni :DDD -
#23349 lenne egy ilyen dolog hogy csak azonosított célra lövünk ugye, sajna ez is nehéz lehet, mind sűrű bozótban, mind mikor a 20 centis hóban fekszik a német álca lepellel és csak a lába kandikál ki...... -
#23348 beszeld meg veluk:) mindenki visz a kezeben egy tablat:D -
#23347 Na, én pontosan így lőttem szarrá a saját csapatomat...
Dress Code: Előírt öltözet. Pl Woodland, vagy ACU.
Én annak örülnék, ah COD féle módon a csapattagok neve a feje fölött lebegne szépen zölden. -
#23346 Játszottam már úgyis, hogy egyik csapaton valami fejfedő volt 8 kendő, csukja, sapka sisak stb ...) másikon meg semmi.
Teljesen jó volt, és semmibe nem került, de legfőképp lehetett sunyizni nem világított senkin piros kendő ... -
tttttom #23345 Mi az a dresscode???