Airsoft

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

Punker írta: "(itt normál minõségû csövekrõl van szó nem kínai szutyok girbegörbe izékrõl)" - Szerinted a cyma és a JG jó minõségû csöveket gyárt? Peng ráült a raktárban a csövekre elferdültek... de semmi baj Csin ráüt kettõ egy fél téglával és máris belelehet passzírozni a külsõ csõbe.

A precíziós csõ nem azért jobb, mert kicsi az átmérõje, hanem azért mert a felülete megfelelõen van kialakítva és kezelve, ráadásul az adott átmérõt egyenletesen, középpontosan tartja.

Éppen azért amiért az átmérõje !egyenletes! felülete szép kidolgozású a nagy sebességgel kirepülõ BB nem érinti a csövet ( persze leheletnyit hozzáér ) . Ellenben ha egy tekergõ kígyó alakú a csõ akkor a falához jobban odaér ( két leheletnyit ) ami befolyásolja a BB X Y Z tengely körüli forgását.

A fizikát a csúnya kis fehér BB nem tudja megcáfolni.
Amikor a BB kijut
- Rendelkezik mozgási energiával 1/2 * m * v^ 2 ( Halad a cél felé legyen ez az x tengely )
- Illetve rendelkezik forgási energiával a Y tengely mentén 1/2 * teta * omega ^2

Na de miért is jó nekünk ez az Y tengely menti forgás? Azért , mert a forgó BBn "felhajtó" erõ keletkezik emiatt repül jó messzire a BB. ( Ez most lusta vagyok kifejteni )

lac coo
30-40 centi szórás az stabil ? :DDDD

Csõhosszról volt szó, és hogy miért nem használ semmit sem a hosszabb csõ...
Gyengébb képességûek kedvéért visszaszívom a pattogás szót ( mert értelmezhetetlen számukra...) és azt mondom, hogy random néha a csõ oldalához súrlodik. Változik a hopup hatás kis mértékben a perdület iránya nagyon kis mértékben a BB útjának szöge stb. Ezért mindegy milyen hosszú a csõ ott is ugyan ez van, ergo csak a hopup hatás ér valamit !

Igaz századokról beszélünk , apró suhintásról a csõ falán ( nem BB-t szétporlasztó becsapódásról , LOL ) de nem egyszer láttam mit képes mûvelni egy lehelet vékony fûszál is a két tized grammos BB-vel ....
ehez képest egy apró súrlódás a csõ falán mondjuk pont a csõ elhagyása elõtt simán csinál jó néhány centiméteres szórást épp ahogy sikerül ....

Ezen mi a bonyolult ! :DDD

Az ég kék, a fű zöld" a Fideszes főgecik gyermekeket erőszakolnak meg!

RoyalPredator
Azt vágom, hogy "erõsebb" lesz tõle a golyó, de átmérõjénél fogva a preccsövek stabilabban vezetik a BB-t, ergó a szórásképen biztosan változtat- És nem lesz benne olyan kis drasztikus pattogás, amit lac coo ábrázolt. Ergó a pontosságon javít, de a megfelelõ szó a "csökkenti az elkúrás valószínûségét" :P
Mondjuk nekem eddig cyma meg JG csöveim voltak, azokhoz képest a prometheus istencsászár (Jah és element h lenyomós... ) nemtudok mit mondani.

「iREVOLUTION.EU」A Demokrácia selejt.

DannyL

MAGELLAN Cycles www.alphateam.hu

Punker
a hopup gumi (és nem acél mint a jobb csövek) perdületet ad a BB-nek ettõl lesz stabil a pályája ha a csõben pattogna nem lenne stabil, mi olyan bonyolult ezen?

A Föld IQ szintje állandó, csak mi vagyunk egyre többen \"Tanulok, mert egy idõ után a tanulásba fektetett munkám meghozza a gyümölcsét, és mint tudjuk a gyümölcsbõl pálinkát lehet fõzni!\"

lac coo
Hop up is odaveri nem is kicsit mégsem törik darabokra ! :)
De nyilván nem egy 90 fokos becsapódás fog bekövetkezni a csõben hanem egy finom súrolás ....

De nem vitázom, már leszoktam róla ! :DDDD

Nem ér hozzá, jól mondjátok ! :D

Gondolkozz egy picit: egy közel 100 m/s sebességgel száguldó mûanyag BB nekiütõdne a csõ falának, szerinted mi történne? Apró darabokra törne, de még a legjobb esetben is lecsiszolná a csõ a lövedéket.

Hidd már el, nem ér hozzá a BB a csõ falához.

Neca eos omnes. Deus suos agnoscet.

DannyL
+

DannyL
Amíg találnak maguknak vevõt rá, addig miért ne csinálnák? :)

Egy alap marui csõvel is ugyanolyan lõképet produkálnál.

Punker
a prec csõ kisebb átmérõje FPS növekedést okoz, pontosabb nem lesz (itt normál minõségû csövekrõl van szó nem kínai szutyok girbegörbe izékrõl)

A Föld IQ szintje állandó, csak mi vagyunk egyre többen \"Tanulok, mert egy idõ után a tanulásba fektetett munkám meghozza a gyümölcsét, és mint tudjuk a gyümölcsbõl pálinkát lehet fõzni!\"

RoyalPredator
"a csõ magában valójában képtelen precízen megvezetni a BB-t ."
AKkor nem kellett volna Prometheust vennem, mi?:)
meg totál feleslegesek a preccsövek is? :)

Azért ez nekem vhogy nem simmel.-
Vagy most mirõl ebszélünk, hosszról vagy átmérõrõl, lõtávról vagy szórásról? mert azért ezek eléggé külömbözõ dolgok.

Punker
a legjobb tuning csövek 6,01-esek ezzel szemben minden BB 6 mm alatt van

lac coo
Stabilan ...? :D

De mindegy, lényeg a lényeg csõhossz nem javít a szóráson.Ez meg azt jelzi, hogy a csõ magában valójában képtelen precízen megvezetni a BB-t .

Sadist
Pont, hogy nem megy cikk-cakkban, mert a nyomásviszonyok kiegyenlítik egymást. Próbáld ki, hogy a porszívót átkapcsolod fújásra, és a csövéhez odaraksz egy pingpong labdát. Még ha oldalra is döntöd, stabilan fog lebegni, nem pedig jobbra balra cikázni.

- De ezzel saját magad lejáratását folytatod, ezt nem érted meg? Magadat égeted tovább. Ami a legszomorúbb hogy magyar színekben. Tapló. - nem is szines a nevem

RoyalPredator
:D Ez igazán faszán nézhet ki, már ha szabad szemmel is jól látható mindez.-

Ha beválik a madbull m4 hop up kamra akkor, veszek egy ilyet led egységgel.

lac coo
Hehe...Jó lehet ez a tracer cucc.. Már ha mindenkinek van .

Video

RoyalPredator
Naaa ezt kultúráltan sikerült megbeszélni ^^
Namostmár okosabb vagyok ezzel is.-

lac coo
Szerintem meg simán lõdörög a csõben a BB . Nyilván a rajzom erõs túlzás, de megy amerre sikerül neki .
De mindegy, ha "lebeg" ahogy írták elõttem, akkor is lõdörög, legfeljebb nem ér a csõ falához, lényeg ugyanaz ....cikk-cakkban megy, vagyis mindegy hogy milyen hosszú úton megy össze-vissza és onnan mikor lép ki , jó eséllyel egy a csõre nem párhuzamos pályával ...
( DE ha már tiszta fizika, én átgondolnám hol halad gyorsabban a levegõ, a nagyobb vagy kisebb helyen , vagyis hogy is van ez a lebegés :))...)

Royal: FPS-t (torkolati sebességet ) valóban hozhat a hosszabb csõ. Bizonyos feltételek mellett több ideje van a gyorsulásra ahogy írtad ...

Punker
csõhossz sehol se számít, lásd TM MK23-as a hót gagyi gyári alu csõvel 280 FPS-sel hozza azt amit 400 körüli M16-ok tudnak......

Sadist
Amire te gondolsz, az a csapattámogató lövészfegyver, vagy ha jobban tetszik DMR, nyuszika.

- De ezzel saját magad lejáratását folytatod, ezt nem érted meg? Magadat égeted tovább. Ami a legszomorúbb hogy magyar színekben. Tapló. - nem is szines a nevem

Sadist
Nem verõdik ide-oda a csõben, mert ahol nagyobb a rés, ott a levegõ gyorsabban áramlik a BB mellett, a kisebb nyomás miatt odaszívja a BB-t, ha a másik irányból lesz nagyobb a rés, akkor pedig arrafele szívja a gyorsabban áramló levegõ a lövedéket. Ezért fontos, hogy a csõ tökéletesen sima, a BB pedig hibátlan gömb alakú legyen, mert akkor a keresztirányú nyomásviszonyok kiegyenlítettek lesznek, és a lövedék lebegni fog a csõben. Egyszerû fizika.

RoyalPredator
Csak azért is látom logikusnak, mert a csõben történik meg a kezdõsebesség felvétele, miközben a külsõ tényezõk, pl a szél nem befolyásolja. Tehát így a hosszabb hosszabb csõben nagyobb energiát vehet fel a BB, persze annál nagyobbat semmiképp, mint amennyit a GB köp.

Nem nevesítek, csak wédét, mert õt rühellem ^^
Teletömte az M16osomat vmi trutyi ragasztóval, és szépen el is törte a testet pár helyen.--- Persze letagadtam és 10k-t zsebre tett :P

SG rock
Rendben, legyen igazad, játszom az agyam<#banplz>.

Nem akarok harcolni! De ölbe tett kézzel nézni az elkerülhetetlent mindennél rosszabb.

Ha ide-oda verõdne a csõ falán, elég sûrûn kéne csövet pucolni, nem? :)

Az éles lõfegyvereknél azért számít a csõhossz, mert azok huzagolt csövek. Az AS csövekben semmi huzagolás nincsen, csak és kizárólag a hopup mechanikája, a hopupgumi, és a BB határozza meg a pontosságot. A csõ annyiban határozza meg a pontosságot, hogy ferde vagy sem.

Nevesítsd légyszíves azt a "2 neves szerelõt" pls.

lac coo

Valahogy így ....Nem beszélve róla, hogy a gömblövedék kilépve a csõbõl arra megy amerre akar, ezt csak a jó hopup hatás ellensúlyozza, tehát nem hosszú csõ kell hanem jó hopup .

lac coo
Semmi értelme... Egy vacak pillekönnyû gömb lövedék ide oda verõdik a csõ oldalán , tök mindegy melyik, hányadik pattanás, verõdés után lép ki a csõböl .

lac coo
De jön rögtön valami szakértõ aki elmondja, hogy a lõtávolságot a csõ végétõl kell mérni ! :DDD

Tehát csak nincs igazság benne .. :)

RoyalPredator
A hosszú csõ most akkor miért nem jobba airsoftban?

&#12300;iREVOLUTION.EU&#12301;A Demokrácia selejt.

DannyL
Csak ge* nehéz vállra dobni. <#vigyor1>

DannyL
A 30 méteres tuti kurva jól visz 40m-re, mert a levegõben már csak 10m-t kell megtennie a BB-nek. :D

RoyalPredator
Nem olyan, csak olyasmi. Hülyeség lenne SVD-nek kikiáltani, de rájöttem h így jött le nektek a post.-

Nem sértõdöm, de te tényleg játszod az agyad.

Punker
és neki minek? értelmes választ úgyse kapsz :P

SG rock
Bocs, RoyalP-nek akart menni.

Nem akarok harcolni! De ölbe tett kézzel nézni az elkerülhetetlent mindennél rosszabb.

Punker
ezt most miért nekem?

lac coo
Egy 30 méteres csõ 40 méterre elég pontosan visz, tehát van igazság benne ... :)

SG rock
Ne sértõdj már be mindenért. Nem játszom az agyam, csak akkor kérlek magyarázd el, szerinted miért olyan, mint egy dragunov? Csupán ezt nemértem.

Hitman76
Az alsó képen látható fegyver nem SVD! A bipodról már nem is szólnék.

DannyL
Mármint #24013-ra.

DannyL
Ezek után érdekelne a két név. :)

RoyalPredator
2 Neves szerelõtõl tudom hogy van.
Miért ne lenne, gyõzz meg ;)

a csõhossznak semmi köze a pontossághoz.

RoyalPredator
Mondjuk ez igaz, marha törékeny...

Punker
basszus visszautaztam az idõben, miért nem írtam fel a lottó számokat <#falbav>

RoyalPredator
Nyuszika, volt ilyen fegyverem, tudom mirõl beszélek.
Jó fegyver, marha hosszú csõvel, és ez a lényeg, nem a borítás.

Igen töki, játszd az agyad;)

oksa felhívlak holnap telón.

JG m16a4: Ris 2 részbõl van összeálítva.. ezért nemcsak ronda hanem méretbeli eltérés is van az elsõ és a hátsó fele között. A mûanyagtest deformálódik, nyaklik nem lehet megcsinálni fixre. A tust a 9,6 aksi feszíti szét , mert a JG nem a CA-t hanem a TM-et koppintja. Hop up M4 rendszerû annak minden hátrányával felvértezve.

Az eredeti JGM16A3 egy picit átalakult mire eljutott a mostani formáig. A téged érintõket vállogasd ki )
- TomekK rendberakta az elején: Csap rugóvezetõ és dugattyúfej, 110 rugó, hop up gumi csere, újrakenés... )
- Mûanyag test meghalt eltört. Cserélve lett dboys fém testre + CA hop up kamra.
- Tárakasztó is cserélve lett...
- Gearbox eltörött, pinon meghalt ( +500 volt motort cserélni így cserélve lett) ( Saját hibámból hidegben játszottam 110 rugóval )
- Rákerült egy JGA4 ris. ( Epokitoltam festettem gravírozgattam mire szépnek mondható lett )
- Spr felhajtható irányzék elõre , távcsõ / aimpoint.
- Dboys rispanelek ( lötyögnek alapból (( JG ris oldalt nem 20mm re sikeredett ), de a szigszallag mindent megold. )
- Dboys gránátvetõ ( reszeltem, mint a veszedelem lekellett faragnom a tartópanelbõl egy részt mire felment rá )
- Taklámpa aimpoint szerelékkel.

Punker
eTrex Legend HCx