Airsoft
Jelentkezz be a hozzászóláshoz.
A precíziós csõ nem azért jobb, mert kicsi az átmérõje, hanem azért mert a felülete megfelelõen van kialakítva és kezelve, ráadásul az adott átmérõt egyenletesen, középpontosan tartja.
Éppen azért amiért az átmérõje !egyenletes! felülete szép kidolgozású a nagy sebességgel kirepülõ BB nem érinti a csövet ( persze leheletnyit hozzáér ) . Ellenben ha egy tekergõ kígyó alakú a csõ akkor a falához jobban odaér ( két leheletnyit ) ami befolyásolja a BB X Y Z tengely körüli forgását.
A fizikát a csúnya kis fehér BB nem tudja megcáfolni.
Amikor a BB kijut
- Rendelkezik mozgási energiával 1/2 * m * v^ 2 ( Halad a cél felé legyen ez az x tengely )
- Illetve rendelkezik forgási energiával a Y tengely mentén 1/2 * teta * omega ^2
Na de miért is jó nekünk ez az Y tengely menti forgás? Azért , mert a forgó BBn "felhajtó" erõ keletkezik emiatt repül jó messzire a BB. ( Ez most lusta vagyok kifejteni )
Csõhosszról volt szó, és hogy miért nem használ semmit sem a hosszabb csõ...
Gyengébb képességûek kedvéért visszaszívom a pattogás szót ( mert értelmezhetetlen számukra...) és azt mondom, hogy random néha a csõ oldalához súrlodik. Változik a hopup hatás kis mértékben a perdület iránya nagyon kis mértékben a BB útjának szöge stb. Ezért mindegy milyen hosszú a csõ ott is ugyan ez van, ergo csak a hopup hatás ér valamit !
Igaz századokról beszélünk , apró suhintásról a csõ falán ( nem BB-t szétporlasztó becsapódásról , LOL ) de nem egyszer láttam mit képes mûvelni egy lehelet vékony fûszál is a két tized grammos BB-vel ....
ehez képest egy apró súrlódás a csõ falán mondjuk pont a csõ elhagyása elõtt simán csinál jó néhány centiméteres szórást épp ahogy sikerül ....
Ezen mi a bonyolult ! :DDD
Az ég kék, a fű zöld" a Fideszes főgecik gyermekeket erőszakolnak meg!
Mondjuk nekem eddig cyma meg JG csöveim voltak, azokhoz képest a prometheus istencsászár (Jah és element h lenyomós... ) nemtudok mit mondani.
「iREVOLUTION.EU」A Demokrácia selejt.
A Föld IQ szintje állandó, csak mi vagyunk egyre többen \"Tanulok, mert egy idõ után a tanulásba fektetett munkám meghozza a gyümölcsét, és mint tudjuk a gyümölcsbõl pálinkát lehet fõzni!\"
De nyilván nem egy 90 fokos becsapódás fog bekövetkezni a csõben hanem egy finom súrolás ....
De nem vitázom, már leszoktam róla ! :DDDD
Nem ér hozzá, jól mondjátok ! :D
Hidd már el, nem ér hozzá a BB a csõ falához.
Neca eos omnes. Deus suos agnoscet.
MAGELLAN Cycles www.alphateam.hu
A Föld IQ szintje állandó, csak mi vagyunk egyre többen \"Tanulok, mert egy idõ után a tanulásba fektetett munkám meghozza a gyümölcsét, és mint tudjuk a gyümölcsbõl pálinkát lehet fõzni!\"
AKkor nem kellett volna Prometheust vennem, mi?:)
meg totál feleslegesek a preccsövek is? :)
Azért ez nekem vhogy nem simmel.-
Vagy most mirõl ebszélünk, hosszról vagy átmérõrõl, lõtávról vagy szórásról? mert azért ezek eléggé külömbözõ dolgok.
De mindegy, lényeg a lényeg csõhossz nem javít a szóráson.Ez meg azt jelzi, hogy a csõ magában valójában képtelen precízen megvezetni a BB-t .
- De ezzel saját magad lejáratását folytatod, ezt nem érted meg? Magadat égeted tovább. Ami a legszomorúbb hogy magyar színekben. Tapló. - nem is szines a nevem
Namostmár okosabb vagyok ezzel is.-
De mindegy, ha "lebeg" ahogy írták elõttem, akkor is lõdörög, legfeljebb nem ér a csõ falához, lényeg ugyanaz ....cikk-cakkban megy, vagyis mindegy hogy milyen hosszú úton megy össze-vissza és onnan mikor lép ki , jó eséllyel egy a csõre nem párhuzamos pályával ...
( DE ha már tiszta fizika, én átgondolnám hol halad gyorsabban a levegõ, a nagyobb vagy kisebb helyen , vagyis hogy is van ez a lebegés :))...)
Royal: FPS-t (torkolati sebességet ) valóban hozhat a hosszabb csõ. Bizonyos feltételek mellett több ideje van a gyorsulásra ahogy írtad ...
- De ezzel saját magad lejáratását folytatod, ezt nem érted meg? Magadat égeted tovább. Ami a legszomorúbb hogy magyar színekben. Tapló. - nem is szines a nevem
Nem nevesítek, csak wédét, mert õt rühellem ^^
Teletömte az M16osomat vmi trutyi ragasztóval, és szépen el is törte a testet pár helyen.--- Persze letagadtam és 10k-t zsebre tett :P
Nem akarok harcolni! De ölbe tett kézzel nézni az elkerülhetetlent mindennél rosszabb.
Nevesítsd légyszíves azt a "2 neves szerelõt" pls.
Valahogy így ....Nem beszélve róla, hogy a gömblövedék kilépve a csõbõl arra megy amerre akar, ezt csak a jó hopup hatás ellensúlyozza, tehát nem hosszú csõ kell hanem jó hopup .
Tehát csak nincs igazság benne .. :)
MAGELLAN Cycles www.alphateam.hu
Nem sértõdöm, de te tényleg játszod az agyad.
Nem akarok harcolni! De ölbe tett kézzel nézni az elkerülhetetlent mindennél rosszabb.
Miért ne lenne, gyõzz meg ;)
Jó fegyver, marha hosszú csõvel, és ez a lényeg, nem a borítás.
Igen töki, játszd az agyad;)
Az eredeti JGM16A3 egy picit átalakult mire eljutott a mostani formáig. A téged érintõket vállogasd ki )
- TomekK rendberakta az elején: Csap rugóvezetõ és dugattyúfej, 110 rugó, hop up gumi csere, újrakenés... )
- Mûanyag test meghalt eltört. Cserélve lett dboys fém testre + CA hop up kamra.
- Tárakasztó is cserélve lett...
- Gearbox eltörött, pinon meghalt ( +500 volt motort cserélni így cserélve lett) ( Saját hibámból hidegben játszottam 110 rugóval )
- Rákerült egy JGA4 ris. ( Epokitoltam festettem gravírozgattam mire szépnek mondható lett )
- Spr felhajtható irányzék elõre , távcsõ / aimpoint.
- Dboys rispanelek ( lötyögnek alapból (( JG ris oldalt nem 20mm re sikeredett ), de a szigszallag mindent megold. )
- Dboys gránátvetõ ( reszeltem, mint a veszedelem lekellett faragnom a tartópanelbõl egy részt mire felment rá )
- Taklámpa aimpoint szerelékkel.