29530
border=0>

border=0>

KULTURÁLT FÓRUMOZÁS A HOSSZÚ ÉLET TITKA
A flamelést, személyeskedést BANamákra utazással jutalmazzuk!

• tonyr #29170
    öngyujtogáz-ba nincs szilikon, igy alapbol nem nyomatnám pisztolyba,
    amugy nemtudom hogy jo-e hozzá, de szerintem nem érdemes ezzel sporolni,
    2-3000 egy flakon ami sokáig elég, persze ha pisztoly az elsödleges fegyver akkor lehet hogy hamar kifogy

green vagy top gáz a jo, red tilos !
    ezekbe 1% szilikontartalom

pisztolyok kb 300-320fps 0,20 bb-vel
  • palinho96
    Hali!

Normál öngyújtő gázt nem lehet beletölteni?

Vagy esetleg Milyen propán gázt lehetne bele tölteni?

Plusz egy kérdés, hogy Guarder Green Gas az milyen minőségű? Mekkora FPS érhető el vele egy GBB-s Fém szánas Beretten!
  • tonyr #29168
    jaaa, az jo :)
    nekem koppintás lesz: eotech 552
    remélem azért használhato lesz, ill airsoft-ra ez is elég, ill jol néz ki :)
    persze kinek mi tetszik, nem is szolom le senki fegyverét, hisz mind halálos ha elé kerülsz :D

ill terveim megvannak már az álcázásra is, már csak camu anyag kell és mehet a szabás-varrás :P
  • palinho96
    tisztában vagyok a "hadi optikákkal".
    Amit Royal linkelt az az IGAZI nem koppincs ACOG! (azaz Holografikus megvilágítás és ebben az esetben 4-szeres nagyítás)
    És az a kis célző, ami rajta van az kis nyílt Holosight.
  • tonyr #29166
    nem kötözködésképp, de ez nem 20-25k hanem 57k,
    ill ennek a tetején van külön a holo, amugy a holo sight-ok olyanok mint a red dot-ok csak célzás, nem optikák (nem nagyitanak)
  • RoyalPredator
    http://www.milsig.ca/store/index.php?main_page=product_info&products_id=881

A "Holosight" itt technológia, nem a forma. Gondolom.

Ejjha, micsoda poroszos fórumozás. :D
  • palinho96
    linkelj már nekem 4x32 Holosightot pls. :D
    Én csak ACOG-ot ismerek 4-szeres agyítással ;)
  • PÜSPÖK
    Várjuk építő hozzászólásodat a témában.
    Jómagam a 4X32-es holosight híve vagyok.20-25.000 ft magasságában elég türhető minőségűt kap az ember.Ha elkészül a JG SL-8-asom valószinüleg 1 olyan kerül rá.
  • Hawkclaw
    Ez igeeen! Csak úgy hánnyátok kazalszámra a nagyobbnál nagyobb okosságokat!!! Aztán a kopaszok jól megtanulják az ökörségeket! Gratulálok hozzá!
  • tonyr #29161
    remélem hogy a jobbak közé tartozik az általam renelt:
    EOTECH 552
    ha megjön, leirom a véleményem ill hogy mennyire jo...
  • tonyr #29160
    aha értem köszi, kiderül akkor ha megjön :)
  • lac coo
    Jó lenne, de ami olcsóbb az használhatatlan, nappal alig lehet átlátni rajta úgy tükröződik. Ha olyant akarsz mindenképpen próbáld ki előtte napfénynél, akadnak azért egész használható darabok is .
  • RoyalPredator
    Airsoftban valahogy sose értettem, mirét lenne szükséges. Valódi harctéren meg természetesen nincs róla tapasztalatom.

Sima cső-reddot vált be nekem legjobban, mert bal szememmel nézem a terepet, jobbal pedig a találat helyét jelző dotot. A kép nagyjából összemosódik.

Annyiban más ettől egy holosight, hogy így a jobb szememmel elvileg többet látok a szélesebb lencse miatt.
    De ez a plusz számomra jelentéktelen, sőt, jobban szeretek "cső-látni", mert úgy pontosabban tudok fókuszálni a célpontokra.
  • tonyr #29157
    holo sight-rol vélemény ? jobb mint reddot használhatoságilag ?
    leginkább kinézet miatt venném, nagyon tetszik ill maga a technika is :)
  • lac coo
    Én rühellem a távcsövet (célzásra), valóban elkeserítő látni hogy milyen csagi lassan vánszorog a BB :))))Így legalább nem látszik annyira :)))
  • RoyalPredator
    4x nagyítás elmegy, 8x-nál nagyobb meg tényleg felesleges.
    Szabad szemmel 50m-ig teljesen követhető egy fehér BB részemről, de még akkor is néha, ha engem akar eltalálni. Annyiban használható egy céltávcső airsoftban, legalábbis saját tapasztalatok szerint, hogy azt az 1 lövést amit leadsz, nemfeltétlen kellemetlen helyre lövöd.

Mondjuk az az érzés se semmi, amikor látod, hogy a BB odavánszorog a célpontig :D
    "El ne mozdulj bakker!"
  • HHpanther
    8x-osnál nagyobb már csak "célkeresésre", felderítésre kb. Attól nagyobbal célozni nekem már nehéz..de majd kitapasztalod Te ezt magadnak.
  • Pistike 007
    Jah, ráadásul érdekel is a dolog, jó az ha ember megtudja csinálni magának, barátainak.
    Szerintetek távcsőből mekkora nagyítás használható ki egy DMR-en? A nagyobb látótér többet ér nem?
  • lac coo
    Iparos ember nagyon nem tudja elrontani, legfeljebb kicsit , annyi a szívás hogy újból szerelni kell . :)Nem egy ördöngösség, elég primitív szerkezet .
  • Pistike 007
    Értem.
    És ha én nem vagyok "antitálentum", vagyis inkább mondjuk úgy, hogy "szoktam szerelni", de AS fegyót még nem kaptam szét, esélyes hogy nagyon elrontom az esetleges dolgokat?
    Győrben egy AS bolt van, közelben nem tudok nagyon szerelőt.

Ahogy nézem dzsátubén, elég jól elmutogatják a dolgokat :)
  • Punker
    V1-től V8 ig vannak, a replika formájától függően.
  • HHpanther
    Szerelés és alkatrész terén én egy antitálentum vagyok, így ezt a részét másra hagynám.

Ált azt mondják a v2 alkalmatlan dmr-hez..mégis ez van sokban. Az M széria hopup rendszere se a legjobb,de az könnyedén és drágán cserélhető.

Keress egy jó és megbízható szerelőt!
  • Pistike 007
    Ezekről a GB Verziókról tudtok valamit mesélni? :D
    Az "újabbak" a jobbak? Érdemes, vagy egyáltalán lehet cserélni más verziójúra?
  • lac coo
    50 méterre nagyon ritkán lövök, gyakorlatilag 1:100-hoz hogy találat lesz belőle :))) Mondjuk nekem sima assault fegyverem van csak ...
  • HHpanther
    Igen, velem is előfordult, hogy a 480 fps lement 410-re.:) Lőtávom maradt 60 méter, viszont nagyon lassan ért oda a nehéz bb.

Ennél viszont sokkal bosszantóbb a nagy fps ingadozás,mert rettentően pontatlan lesz tőle a fegyver így gyakorlatilag használhatatlan.
    Nekem is v2-es a GB. Évente egyszer-kétszer törik el a hosszú nózi kb. Átnézés,csere és újra jó.

A "350 fps-el is lehet sniperkedni" -vel arra céloztam, hogy ennél a játékstílusnál nem feltétlenül az a cél hogy 70 méterre lévő gyanútlan játékosokat puffantasz le. Persze jó az..:D, de azért a találatok nagy része egy átlagos játékon 30-50 méteren esik. 50 méteren túl már szél, mozog az ellen, ág és bokor..könnyen mellé megy és oda a rejtett pozíciód. Persze ez függ pályától,felszereléstől és habitustól. Embere válogatja.;)

• lac coo
    Hát azért a + 100-150 fps már érezhető ....Ha egy fegyveren hirtelen elvész 100 fps ( kinél ne fordult volna elő ...) az ember rögtön felkapja a fejét, hogy valami kurvára nem jó ! :)))

DMR-hez jó BB, legjobb hopup gumi, minőségi cső és fps kell .

Bár nem értek hozzá, de gondolom ez a fegyver V2 GB, azzal azért nem árt vigyázni a nagyon nagy fps-ekkel, az még 400 körül is lerúgja az orrát ha épp olyanja van :)
  • HHpanther
    Royalnak igaza van a 100k-s lenézős témában. Azzal játsz amivel neked jól esik,csak tartsd be a szabályokat és legyél tisztességes.

Azzal viszont nem árt tisztában lenni hogy a dmr nem egy olcsó játékstílus. Drága a bb (mondjuk kevesebbet is lősz), a viszonylagos nagy erő miatt gyakoribb meghibásodás és így tovább. A telet se nagyon szereti.
    Olcsó húsnak híg a leve általában...az 50 ezer forintos csoda távlövő összemókolt fegyverek hamar szétesnek és nem is pontosak.

Azonban adott az örök igazság, hogy 350 fps-el is lehet mesterlövészkedni. Az fps nem ad hasznos lőtávot. A jó hopup, a minőségi bb és a tiszta, jó cső viszont igen.

• RoyalPredator
    Ha mindenképpen cserével akarsz kezdeni:

Alap: Hopup gumi. Szinte minden gyártónál érdemes ezt élből cserélni. + Megfelelő újrakenés.
    Utána: Akku, ráadásul LiPo-ra. Meg rugó, mert a gyáriaknak néha nagy a szórása.
    Szoktak minden mást is cserélni. Prec-cső kérdése még nem teljesen tisztázott, de szerintem segít a pontosságon, és erőn is dob. Fogaskereket, dugattyút, nózit is cserélgetik erősebbre + pontosabbra, hogy ne legyen velük probléma, főleg LiPo és erősebb rugók esetében.

Egy gyári Cyma-val is lehet évekig játszani szerintem, a határ pedig a csillagos ég.
    Ne akarj feltétlen 100k-s fegyvereket, még ha emiatt pár "fura alak" le is néz téged.
    Magadat képezd, ne a fegyvert :) "Az ember öl, nem a fegyver." - úgyebár.

FPS érték néhol nagyon kritikus, van ahol meg inkább azt veszik figyelemben, hogy mennyire vagy te magad képes azt uralni. Szervezőktől függ.
    Ha a MASZ 2010-es limitjeit veszed alapul, akkor nemnagyon lehet belőle probléma.
    Egyébként is, kronók között elég durva mérési külömbségek is lehetnek, szóval amit én szervízből elhoztam 440 FPS-el, játékon már 460-al mérték. Minden esetre én bízom az adott szervező viszonzott bizalmában.
  • Pistike 007
    Köszönöm!
    Szerintetek mi az, amit elsősorban érdemes belül cserélni? A tűzgyorsaság nem lényeg, félautomata a dolog. Továbbá mi az az FPS érték ami felett csóválják a szervezők a fejüket? Nagyon felhúzni sem akarom, mert annál jobban kopik a téma..
  • HHpanther
    Szia!

Hétvégén voltunk a HK3-on és hosszabb beszélgetésbe elegyedtem egy sráccal akinek pont egy DBOYS spr-re volt. Nekem egy GG-GR25-ösöm van és dmr dmr hát dummáltunk.

Az alap fegyverben "szinte" mindent kicserélt belül..a fegyver elején a csövet egy full hangtompítóra moddolta. Habár inkább SR párti vagyok, de nagyon szép volt a fegyver. Állítása szerint 90-100.000 Ft nál állt a játékszer. Dmr-nél az még egyáltalán nem vészes. 460 fps volt ha jól emlékszem. BB-t, madbull 0.36-ost használt és 60 méteren szép,pontos lőképe volt. Efölött már minden dmr szór és lutri a találat. Amúgy is inkább pontosság legyen mint lőtáv. Ha megfelelő szerelőre bízod megbízható, jó fegyvert épít belőle neked.
  • Pistike 007
    Köszi a választ!

Ez a kinézet alapból nekem sem jön be, viszont változtatásokat szeretnék eszközölni rajta. A célkitűzés ilyesmi, mind felszerelést mind camo-t illetően:

Igen, a képen ez egy éles fegyó amúgy. :) Ami gondot okozna az a "Crane stock", vagyis állítható válltámasz, ugyanis abban van az akkumlátor gyárilag, és lehet, hogy neccesen férne bele az állíthatóba.

Optikát is úgy választanék, ami reális az airsoft keretein belül, sajnos nem fog attól messzebbre lőni a fegyó :)

Ha jól tudom, ez a Boyi modell félautomata. Nincsen amúgy csipa-szindrómám, de ahogy kipróbáltam magam ez a stílus jönne leginkább.
    Ha bármi hasonló stílusú fegyvert tudsz, kérlek szólj. Külföldön annyira nem nézegettem.

Vécégurigához kapcsolódóan: a Mk12 Mod 1 az végig szereléksínes mind a négy irányban :)

Mindenféle tanácsot, véleményt meghallgatok!

Köszi!
  • RoyalPredator
    Eddig nem válaszoltam, mert ezt a modelt nem ismerem.
    Boyi M4-M16 variánsokkal már bőven találkoztam. Azok nem rosszak, persze az Airsoft megoldásai nem sokat segítenek az amúgyis tekergő-nyekergő eredeti változatok konstrukcióján.

Maga a márka nem rossz.
    A fegyver típusa aggasztana engem főképp, meg az okádék kinézete :)

Bár, ha a cső végéig tudnád húzni ezt a vécégurigát, és oldalára sínt fúrsz, viszonylag elfogadható integrált-hangtompító látványt nyújthat...
  • Pistike 007
    Sziasztok! :)

Erről a Boyi / Dboys márkáról tudnátok valamit mondani? Mármint esetleg személyes tapasztalat? Van aki szidja, van aki dicséri. Persze, tudom, olyan ez mint az autómárkáknál, mindenkinek más jön be (pénztárcától függően).

Konkrétan alapnak egy MK12 SPR MOD 0 beruházásán gondolkodom.

Köszi!
  • PÜSPÖK
    Harris:Csúúúnya velee.
    Távcső:Indokolatlanul nagy.
    Szín:tudom hogy ez a gyári,de nekem mattfeketén bejövős,HK logó az feszítsen mint pók a lucernásban.
    amire kíváncsi vok,az az hogy a "k" vagy "e"előagy kompatibilis e.Mert ha igen akkor "Taktikálosítom "fullfém RASH-os előaggyal.Majd jövőre..most Glock-ot építek.
  • DeviloftheHell
    annyira hülyén nem néz ki, egy sl8-1 es elvileg a képen a távcsö meg egy vortex viper 4-12x 40, nekem speciel igy jobban bejön
  • DeviloftheHell
    távval, játékfegyver tényével tisztában vagyok, de még ha bénán néz ki rajta a távcsö akkoris egy fokkal használhatobb mint az az apro hordfogantyuba rakott "csödarab"
  • PÜSPÖK
    Céltávcső:Rettenetesen bénán fog rajta mutatni de valószínüleg 1 Mosin Nagant-ét fogom rátenni az enyémre.15.000 ft-ért nagyon szép képű és kicsi céltávcsövet kapunk ezzel.de persze bőven elég rá az általad említett típus is.Ne feledd. Ez csak játékpuska,és kb 50-60 méteren fogsz játszani..SRC-s hordfogantyú-optikát már nézegettem,elég türhető..
  • DeviloftheHell
    köszönöm az infokat :) az az akku méret csak egy gyors találat volt az egyik modellbolt oldalán asszem 2.3 akksi, ismerös sajnos nincs akinek lenne akármelyik modell a g36 családból, ca-t megnézegettem a héten nowaréknál, hát az optika ami van rajta annyira nem jön be vagy nem néztem elég közelröl bele, persze teljes szereléksin meg mindenhol kivan fogyva, éb kérdés távcsö rá, vmelyik airsoft boltbol érdemes kevés infoval rendelkezö távcsövet beszerezni rá vagy inkább egy tisztességes fegyvertávcsö mint pl a nikon 3-9x 50m jelzésü prostaff távcsöve 6x ezer forint, hamár maximalista az ember ugyebár, nincs elmosodott szél stb
  • PÜSPÖK
    naszóval.
    A napokban beleástuk magunkat az árakba.
    Uncompany.com-on találtuk meg kizárólag mint a jg-t mint a CA-t.
    A CA. 300dodó+ posta 60 dodó+27% vámáfa.A JG 160 dodó+ posta 60 dodó+ 27% vámáfa.A Jg kb 65.000 ft ból kézben van.2 videót találtunk ezutóbbiról,egész türhetően van összerakva.Jómagam persze maximalista vok így cnc-zett kamra,promi cső,egyéb nyalánkságok után kb 100.000ft-ba fog megálni ,a fegyvert is beleszámolva.Elég gusztustalan dmr lessz belőle.Ha van ismerősöd akinél van g-36 normális előagyal(E,K,variáns)ott meg tudod sassantani az akku helyét.Ha esetleg 11.1-es lipo-d picit magas lenne,szakemberrel cellákra bontod,és szépen "v" alakban berakatod.Mi a 7,2-est belesakkoztuk az ak-47-es előagyába.Nem volt kis művészet.
  • DeviloftheHell
    venni akarok egyet, azért érdeklödöm mivel sehol nincs méretileg info az elérhetö helyröl