Airsoft
Jelentkezz be a hozzászóláshoz.
(és valamikor újra szét fogom szedni)
Neca eos omnes. Deus suos agnoscet.
1a. "nagyarcal fröcösgsz mindenki ellen"
Szó sincs róla. Egy pár ember õrjöng akinek úgy tûnik elevenébe találtam néhány megjegyzésemmel. Úgy tûnik, magukra ismertek, de hát akinek nem inge.. A maradék 95% pedig leszarja az vihart a pohár vízben. Leben und Leben lassen..
1b, "téged leszarnak azok az emberek akik midcapes játékra akarnak menni és ez tédeg dühít ..."
Dehogy dühít. Menjenek szépen midcapes játékra, érezzék jól magukat és ezt õszintén mondom. Csak ne akarják már elõírni másoknak hogy mit meg hogyan, mert erre az égvilágon senki nem adott nekik felhatalmazást.
Mint mondtam néhány jól behatárolható emberrõl van szó, hozzáteszem, a vitázó "stílusuk", logikai bukfenceik alapján meggyõztek arról, hogy a továbbiakban nem tudom õket komolyan venni. Ezzel pedig úgy látom nem vagyok egyedül.
2. "Féltucat? Számolj ..."
Számoltam. Bárki aki elolvassa a régi midcap/highcapes topicot a softair.hu-n (kvitya most nyitotta ki) láthatja hogy ua. a 3 ember - bulldog, mac, trasher - erõlteti a kötelezõ midcapet, ugyanazok aki a BHD topicban is. Ebben tehát igazad van, mert a fél tucat az erõs túlzás volt. Nos õk 2 éve szívják ezen a fogukat, valszeg ezért vannek olyan reakcióik, amilyenek. Ja és persze most ugyanõk sírnak ugyanabban a topicban hogy miért nem úgy van ahogy õk szeretnék. Ismét csak utalnék a régi topicra.
Mivel hajlamos vagy a fejedben összekeverni hogy most mirõl is van szó, ezért még egyszer elmondom hogy _NEM_ azon megy a szájkarate, hogy a midcap jobb-e vagy a highcap, hanem azon, hogy néhány midcapes ultra szeretné ezt kötelezõvé tenni mindenki másnak is, és mivel hajlamos vagy torzítani az álláspontomat, ezért azt is hozzáteszem, hogy amit írok azt szigorúan erre a néhány, egy kézen megszámolható emberkére értem.
Persze rajtuk kívûl sokan használnak midcapet, csak épp nem várják el a többiektõl hogy hozzájuk és a tárpreferenciájukhoz alkalmazkodjanak.. Egyébként szerintem is ez a normális.
Érdemes a régi topicot végigolvasni, nincs új a nap alatt..
http://softair.hu/viewtopic.php?t=1163&postdays=0&postorder=desc&start=125&sid=77e8fd4c13c83b102efff0309b0cbe7c
Jó volna egy átfogó szavazás a kérdésrõl - mint a 8 milis témában, h. kell/nem kell - olyan amirõl az egész közösség szavaz, nem pedig 10-en vitatkoznak rajta, ami nem igazán reprezentatív.
2. "WD szervez egy milsimközeli/szerû játékot ahova bárki elmehet, aki milsim játékra szeretne ... "
Sajnálatos hogy még most sem vagy képes felfogni hogy eredetileg nem szerepelt a midcapes kiírás a játékban. Akkor ismételten leírom, csak neked, hogy kb. hónappal a kiírás után lett hozzáadva a kitétel hogy csak midcap. Ez - egy héttel késõbb, azaz most - finomult arra hogy csak 400 fps ill. fölötte kötelezõ, éppen azért hogy kézi ágyúból ne sorozzanak annyira.
3. "Hisztizzel, aztán azt mondod, hogy miért nem szervez direkt olyan játékot?"
Senki nem mondott ilyet, minden tiszteletem WD-é akinek veled ellentétben soha nem esik nehezére normálisan viszonyulni a dologhoz. Úgyhogy vagy a te olvasási képességeiddel van baj, vagy egyszerûen csak ferdítesz, és akkor még finom voltam.
http://www.kurfurst.org - Kurfürst - The Messerschmitt Bf 109 performance resource site MA970-UD3, AMD FX-8350, 16 GB DDR3, GB nvidia 960 4 GB
http://pspfilez.extra.hu/
1: A legnagyobb baj ... nagyarcal fröcösgsz mindenki ellen ... ha ezt kihagytad volna a hszõl, még elfogadható is lett volna:
De beleírtad ... és saját magadból csináltál hülyét ... ismét:
" - végül de nem utolsósorban úgy látom hogy ezt - mármint a kötelezõ jelleget - ilyen elvakultan ugyanaz a max. féltucat emberke erõlteti. Õket meg leszarom, nem fogok a kedvükért olyan dolgot venni ami nekem egyszerûen nem kell. Ez persze lehet hogy majd változik, az biztos hogy az ilyen arrogáns és lekezelõ hozzáállás nem lendít a dolog iránti kedvemen."
Féltucat? Számolj ... Meg hagy kérdezzem meg ... téged leszarnak azok az emberek akik midcapes játékra akarnak menni és ez tédeg dühít ... DE te leszarhatod õket? Vagy hogy?
"A többiek megvannak mások basztatása nélkül, ha midcapes "milsimet" akarnak egyszerûen szerveznek maguknak ..." - látod barátom, itt errõl volt szó, csak beleokoskodtál ... WD szervez egy játékot azoknak akik akarnak egy kis milsim-et ... DE NEKED NEM TETSZIK ...
WD szervez egy milsimközeli/szerû játékot ahova bárki elmehet, aki milsim játékra szeretne ... Hisztizzel, aztán azt mondod, hogy miért nem szervez direkt olyan játékot?
Bakker ... az AS-t is jogsihoz kellene kötni ...
Saját magad ellen okoskodsz basszus ... Vedd máááár éééészreeeeeeeeeeeee ... <#lama>#lama>
\"A - A - woodhorse - A - woodhorse sheep ...\"
egyébként köszi a linket, most már legalább van fogalmam arról, mi is van belül
[A64 3200+, 2gb ram, 9800GT] SE Xperia Ray
G36C disassembly video
[A64 3200+, 2gb ram, 9800GT] SE Xperia Ray
A fölötte levõ stiftet tartja, ha felnyomod, egyszerûbb
kinyomni a stiftet.
az ott lent
van, és elég nagy
a ravasz elõtt van az a kis dudor
no azt be lehet nyomni, csak nemtom mit csinál
[allstars™] [TFT] [monitorvitéz] megeszem a vérzés tejet, kivazallak téged lóka komám! [A64 3200+, 2gb, 7600GT]

[allstars™] [TFT] [monitorvitéz] megeszem a vérzés tejet, kivazallak téged lóka komám! [A64 3200+, 2gb, 7600GT]
u dont have to listen anybody else but me
SIG552:
Lowcap: loszerimitacios, BB nemlatszik, de feelinges a dummy lovedek miatt
Midcap: atlatszo, latszik mennyi BB van benne
Hicap: atlatszo, latszik mennyi BB van benne
Szoval SIGre nem igaz.
Save yourself a penny for the ferryman Save yourself and let them suffer
http://www.kurfurst.org - Kurfürst - The Messerschmitt Bf 109 performance resource site MA970-UD3, AMD FX-8350, 16 GB DDR3, GB nvidia 960 4 GB
Én pl. miért használok high-capet?
- olcsóbb, ugyanazt a pénzt más olyan felszerelésre költhetem, ami konkrétan hasznosabb illetve jobban visz elõre, mint egy rakás új tár. Ne adj isten vmi hasznosabb dologra költöm, mint az airsoft. Pl. tuti veszek vmi OD cuccot, Vietes játékra, egyebekbe, mert látom hogy dob a hangulaton a dresscode. Horribile dictu, társaséletre, barátnõre költöm.
- nem szeretek 6 tárral izzadni nyáron egy dögmeleg taktikai mellényben, meg visszaállón pöcsölni az egyenkénti töltögetésükkel, illetve ami még illúziórombolóbb, játék közben. Vagy bedobni õket egy oldalzsákba kotyogni.
- ezzel szemben viszek 1 tartalék HC-et ha neadjisten kifogy az elsõ, mert nem lövetem ki magam rögtön ha nem muszáj. Pusztán kényelmi szempontból, eddig egyetlenegy high cap tárral a fegyverben nagyon jól elvoltam.
- nincs kedvem pöcsölni reszelgetéssel, adagolási problémák orvoslásával sem, felhúzni magam azon hogy 5 megvett tárból 3 mûködik.
- AUG-om van, ahol nekem igenis plusz feelinget ad az hogy a féligáttetszõ HC tárban csekkolhatom hogy állok lõszerrel, mert az igazin is így mükszik.
- megintcsak AUG-om van, a King Armson kívûl más nem gyárt elfogadható áron midcapet, az meg ha jól emlékszem fekete és nem látom benne mennyi skuló van benn (G-36osoknak, SiG 552 hasonló problémáik lehetnek). Nekem igenis ez is a feeling része, ezért vettem AUGot mert többek között ez tetszik benne. Azt hagyjuk hogy az 5-ös pakkot gyakorlatilag nem kapható, pedig nézelõdtem utána de sehol nem látom, itthon meg végképp nem.
A KA gyárt 45-ös lowcapet is, dummy roundsosat, az tetszik csak baromi drága és egyszerûen nem rentábilis olyan 15-18 ezret kinyomni arra hogy aztán 200 lõszerrel rohangálj.
- végül de nem utolsósorban úgy látom hogy ezt - mármint a kötelezõ jelleget - ilyen elvakultan ugyanaz a max. féltucat emberke erõlteti. Õket meg leszarom, nem fogok a kedvükért olyan dolgot venni ami nekem egyszerûen nem kell. Ez persze lehet hogy majd változik, az biztos hogy az ilyen arrogáns és lekezelõ hozzáállás nem lendít a dolog iránti kedvemen.
A többiek megvannak mások basztatása nélkül, ha midcapes "milsimet" akarnak egyszerûen szerveznek maguknak, a többi játékon pedig egyszerûen képesek arra hogy elfogadják a SAJÁT DÖNTÉSÜK azon lehetséges következményét, hogy szembejön velük a midcapes mininapóleonok highcapes tükörképe, a lövésközben tártekerõs, locsolós terminátorember, és ezért hátrányba kerülhetnek, de tudta mit vállal amikor midcapre állt át, és nem kívánja a saját döntése következményeit áthárítani másokra. És ez a normális, szerintem.
sajna a mûanyag az ilyen...elhasználódik egy idõ után és ugye ez pont a hop-up kamránál van ahol a rugó még feszíti is egy kissé...tehát ha hibás a fröccsöntés(hajszálrepedés,buborék a mûanyagban) akkor elõbb utóbb eltörik..ha csak a hop-up kamra törik az annyira nem gond , de ha a túlfele ahol rögzül az rögtön egy 20-as..<#wow3>#wow3><#szomoru1>#szomoru1>
Vannak akik mid cappel akarnak játszani, mert hogy ezért és ezért. Ez eddig teljesen oké. Mindenki használja a neki tetszõt.
Az már nem oké, hogy ezen belül viszont van egy kisebb csoport amelyik úgy áll a témához hogy ha már én midcapet használok akkor istenments NEHOGYMÁ hátrányba kerüljek szóval akkor ha már ÉN használok akkor legyen kötelezõ mindenkinek, szájmonmondja alapon. Ez az attitûd a probléma, amikor igazi tömegtámogatás nélkül próbálnak keresztülverni valamit. Na ez így nem mûködik. Lehet szervezni külön játékot, külön erre a célra, abból majd lehet látni, hogy mekkora a támogatottsága, meg marad egy kisebb csoport preferenciájának, külön ethoszának amit SAJÁT MAGÁRA alkalmaz, vagy elterjed és népszerû lesz.
Lásd ugyanezt kicsiben amikor vérpistikék kajabálják hogy ez meg az csít, tíccsuk be, megfelejve vmi ezer sebtõl vérzõ érveléssel miszerint high cap=locsolás, midcap=milsim, taktika meg profizmus.
Utóbbi kettõbõl én nem sokat láttam eddig a pályán, a "nagy" csapatoktól sem. Az arcméret, felszerelések mennyisége tömege sokkal látványosabban és gyorsabban növekszik, mint a tapasztalat - tisztelet a kivételnek. A szervezés csúcsa ha egy szuicid frontális rohamot sikerül összehozni. Olyat amit taktikának lehetne hívni - tûzfölény kivívását, fedezõtüzet, átkarolást, manõverezést, elszakadást - nagyon ritka látni. Felszerés az persze van.
Kellene még sok, sok gyakorlójáték, ami semmi másról nem szól mint a "drillrõl", gyakorlásról amíg ösztönössé nem válik. Sokkal több értelme lenne, mint hogy tangódeltázok a rádióban, mert az kúl és a filmekbe is így van, de amint feltûnik az ellenséges raj mindenki be a fa mögé és állóháború, a velejáró BB pazarlással.
Szóval, megoldás: tûzváltókar leszed, tengely bepontoz, tûzváltókar vissza, csapágyragasztó, csavar bele.....
Tényleg jó ezt tudni amit irtál, bátyám JG-re akar váltani CA-ról, de megosztom akkor ezt vele.
E.Gy.B.E. Airsoft Team
1:a nagy aksi problémát megoldja a nagy elõagy..sokkal jobban néz ki tõle a fegyver és így nem veszik el a behajtható váltámasz adta elõny...
2:JG G36C..elõször ilyen fegyverem volt majd miután úgy törött el a hopupkamra rögzítõ rész hogy csak alkatrészcserével lehetett volna megoldani a pótlását(mindkét oldalról a rögzítésnél használt rész tört ki, ráadásul azonos oldalon..pech) elgondolkodtam egy CA verzió vásárlásán...
egyébként nagyon szerettem és nagyon megbízható kis fegyver volt eddig a problémáig..a gáz az hogy ez a belsõ rész kb 20E ft-ból jönne be az országba..(piacon a fegyver 27E ft)
3:megvettem a CA változatot..a napokban fogom õt tesztelgetni, de ahogy írtad a tûzváltókar nincs a helyzet magaslatán...
ha azt nézem hogy van egy JG G36C-m és szeretném ezt az alkatrészt kicserélni benne akkor majdnem a CA áránál vagyok(59E-ft)...és sajnos elõbb-utóbb ott fog eltörni a fegyver mivel ahogy néztem az a legrosszabb/leggyengébb minõségû része a fegyvernek!
Mindezek tudatában már nem a JG-t venném meg, pedig nagyon a szívemhez nõtt..sajna alkatrészként el kellett adnom...(nem akartam még +20E ft-ot kiadni rá)
ja és hiába vigyázol rá..nem ettõl függ a belsõ törés hanem a mûanyag minõségétõl!
Pest környékén gondolom nem ilyen rózsás a helyzet :S
E.Gy.B.E. Airsoft Team
Ma egy nagy arctalan tomeg jatszik. Olyan is a szinvonal.
CA 36: Alap hosszúcsövü verzió a G36E-nek felel meg. A horfoganytúban optikával.
CA 36 K: Közepesen hosszú csõvel, a G36K-nak felel meg. A horfogantyúban optikával.
CA 36 C: Kompakt verzió, rövid csõvel. Hordfogantyú helyett egy felsõ szerelék sín, valamint 3db szereléksín elõl.
Sok alaptartozék nincs. 1db tár, tisztítópálca.
Tapasztalatom a simával és a C-vel van. Mind a kettõ nagyon egyben van. A simánál az optika némi segítséget nyújthat, bár van aki nem szereti használni. A C nagy elõnye hogy viszonylag kicsi, és ez épületben nagyon elõnyös tud lenni, de terepen se rossz. Továbbá hogy a sinekre sokmindent lehet aggatni.
Hasznos dolog még a behajtható válltámasz, szintén épületben jó. A váltámasz ugyanakkor hátrány is, mivel a legtöbb fegyvernél abban található a nagy aksi helye, mivel ez nem olyan jellegü ezért ide nem lehet rakni. Kivéve ha külsõleg nem aggatnak rá egy tokot a nagy aksinak.
Alapvetõen mindegyik jó vétel lehet. Viszont ha a C tetszik inkább ajánlom a figyelmedbe a JG verzióját, felébe kerül és minõségben alig marad el. Sõt tesóm mostanság sokat szív az Ca36C-jével (problémás a tûzváltókar) , miközben mások JG36C-i vígan mennek.
Remélem segítettem.
E.Gy.B.E. Airsoft Team
Kinéztem egy Classic Army CA36-ost és véleményeket szeretnék hogy milyen,megéri e az árát,mik az alap tartozékok...??
Igazából nekem nem azzal van bajom hogy alkottak valamit, mert ezért tényleg tiszteletet érdemelnek. De ha ezt lerombolják arroganciával nem ér semmit se az egész. Igazából név szerint nem is tudom kik alkották a MASZ-t. Ugyanúgy ahogy azt se hogy kik alkották a foci, kosárlabda, tenisz szabályait. Ezért ez alapján nem tudok megitélni senkit se. A fórumon való viselkedés alapján viszont igen. Látszik hogy ki az aki kioktató és lenézõ, és ki az aki tényleg segít.
Hála égnek itt jórészt segítõkész emberek vannak.
E.Gy.B.E. Airsoft Team
A Föld IQ szintje állandó, csak mi vagyunk egyre többen \"Tanulok, mert egy idõ után a tanulásba fektetett munkám meghozza a gyümölcsét, és mint tudjuk a gyümölcsbõl pálinkát lehet fõzni!\"
A korábbi masz készültekor volt cca 200 játékos.... akkor hányan csináltak bármit is, mint szabályrendszert?
Vagy még régebben: as7, 30-40 játékos....
Lehet mégis illenék tisztelni a régebbi játékosokat, akik a ...vakaráson kívül csináltak is valamit? Persze, elképzelhetõ, h rosszul látom, de erre is várok véleményeket s fõként érveket....
"Ha Leonardo korában éltem volna, én találtam volna fel a helikoptert" jeligére :))
vettem 1 ilyet átalakítóval 17 ezer pénz 2007 augusztusában gyárilag szar volt csere, a második is gyárilag sz@r volt újra csere (október), a 3.-at el se hoztuk a boltból mert szar volt természetesen, ezután huzavona a nagykerrel küldtek újat feltöltöttem vele 5 azaz 5 db aksit és beszart ilyen szart senki ne vegyen!!!
A Föld IQ szintje állandó, csak mi vagyunk egyre többen \"Tanulok, mert egy idõ után a tanulásba fektetett munkám meghozza a gyümölcsét, és mint tudjuk a gyümölcsbõl pálinkát lehet fõzni!\"
Akkor te most tanulni vagy dolgozni jarsz oda? :)
Kicsit kihagytam a fórumozást, erre mit látok? Sírás, h nehogymármegmondja a szervezõ, h milyen felszerelést kér az általa szervezett játékon.......aztán lehülyézik, leparasztozzák a csapattársaim.......well, van akivel nem méltó vitába szállni. Átjövök ide, ugyanaz tökben, ferdítés hegyekkel megfejelve... no comment.
on:
De akkor gondolkozzunk picit, érveljünk (gy.k.: a sírás mellé tegyünk indokot is... sõt, próbáljuk meg rinyálás nélkül, csak az érveket leírni)
Midcap pro:
- nagyságrendekkel reálisabb játékélmény
- nem csörög, zörög, zakatol
- csökkenti a "locsolás" esélyeit
- taktikussá teszi az embert
- nem kell tekergetni
- feltételezi a tárcsere képességét
Midcap con:
- nem megy bele 5-600 BB, így nem elég egy szál tárral játszani (pedig nyáron a hicap jó kiszáradás ellen is...... :D )
- idõnként tárazni is kell
- célszerû gondolkozni, üresre lövés helyett
- minimum egy gyorstöltõt vinni kell, esetleg még egy tárat
- nehézkes supportot adni géppisztolyból, gépkarabélyból
- rutint, ne adj' Isten minimális skilleket feltételez
Nem akarok harcolni! De ölbe tett kézzel nézni az elkerülhetetlent mindennél rosszabb.
Punker: múltkor csurig töltöttem az 1500-ös akksimat, egy tárat sem lõttem el vele, egy hétre rá a játék kezdetekor lemerült...
tuning lett a fegyverben ?