7005
Athlon 64
  • Inquisitor
    Nem azért, de az miért vakítás ha fatöküek a HW gyártók és nem csinálnak drivert? Ha kijön a Vista, akkor gyorsan süllyesztőbe mehet, aki sz*rik a 64 bites drivereire ... :)
    Persze sajnos addig valóban nem túl használható az OS.
    (Megjegyzem gagyi integrált alaplapok cuccaihoz éppen van normális driver, pont a csúcsszuper lapokhoz és külön HW cuccokhoz nincs.)
  • Inquisitor
    A legtöbb S754/s939 hűtő NEM megy rá az AM2-re. Ha márkás hűtő, akkor van kis esélye, meg kell nézni gyártó oldalán.
  • Magnum PI
    Hi!

Az s939-es athlon64 hűtését ár tudom rakni az am2-es x2-es procira?
  • NeoMaN
    64 bites oprendszert ne használj, nem támogatja semmi.
    Lassabbak a játékok, nem minden hardver elemhez van driver, stbstb.

Vakítás.
  • potpot
    Arra lennék kiváncsi hogy mi a kulonbseg ha a 64bites processzoromat,sima xp-vel vagy 64bitessel hasznalom???Megy a 64bitesen is minden jatek pl?bocs ha hulyeseget kerdeztem.:)
  • izb
    add el őket és vegyél egy 2x1GB párost,vagy egy 2x512MB tuning ramot.
    bár az elöbbinek több értelme van hosszabb távon.
  • dara
    NE használj négy modult.
  • Ebola75
    Sziasztok, a következő a problémám.
    Abit aX8 2.0 alaplapom és venice E4 3200+-os procim van. A memóriám Samsung ram 400-as 4x512 és dualban mennek. A bajok akkor kezdődnek, ha a bios-ban auto-ról leveszem manual-ra a beállítást és vissza szeretném osztani, vagy a ramokat egyáltalán setupolni de nem tolerálja befagy, sípol és cmos clear kell minden eetben. Így a proci húzása számomra elérhetetlen, stabilan 2250Mhz felé nem tudom húzni. Tud é vki ötletet adni a memóriák tekintetében?
  • GaBrutal
    Sziasztok !
    Egy új gépet szeretnék venni még ez évben. Már jóideje beleuntam a hardverek utáni érdeklődésbe de most az új masina megköveteli, hogy utána nézzek dolgoknak eddig erre jutottam :

AMD Athlon 64 X2 3600+ Socket AM2 Dual-Core (windsor) 33 570 ft
    Asus M2N-E 25 080 ft
    Asus GeForce 7600 GT 256MB GDDR3 43 080 ft

ez így szerintetek oké ?
    a procit/alaplapot nemnagyon szeretnék később bővíteni....
    ha ehhez hozzáraknék néhány 800-as geil ramot akkor késöbb lenne-e lehetőségem húzni ?
  • Bucser
    köszi ezeket nem tudtam.
  • TommyC
    Kösz mindenkinek
  • dara
    A Core Duo (Yonah) csak mobil platformra létezik, és a fogyasztása némileg alacsonyabb a Turion64-eknél. A Core 2 Duo is létezik már notebook-ba (Merom), csak egyelőre nem igazán terjedt el. A Core Duo hátránya, hogy elég hiányos az utasításkészlettámogatása.

Yonah.
    Yonah vs Turion64
    Notebook Merom-mal.
    Merom általánosságban.
  • Bucser
    Nem. csakhogy a fogyasztás nem mindegy (ez a tápegység elhasználódása miatt). Valamint az sem hogy mennyire melegszik az egész rendszer ha használod (ez ugye proci fogyasztás és terhelés alatti hőtermelés fügvénye). Anyám notebookjában 2-szer cseréltünk vinyót és 2-szer aksit és egyszer fel kelett küldeni szervízbe megjavítani a tápcsatlakozót. A gép összesen 2,5 éves. A 2 vinyócsere a magas hőtermelésmiatt volt. egyszerűen nem bírta.

Én csak azt mondom, hogy Az Athlon 64-ek között már van alacsonyfogyasztású kisebbhőtermelésű proci (ugyanúgy P4-ek között is) lehet kicsivel lasabbak mint az aktuális asztali core duo rendszerek de lehet ebben az esetben a kevesebb több. HA van már mobil megoldás (mint anno a mobil Pentium rendszer vagy épp a centrino minősítése a notebookoknak) a Core Duo procikhoz akkor megérheti az. Egyébként meg maradnék a bevált megoldásnál.
  • TommyC
    Hát nekem nem az alacsony fogyasztás miatt kell a laptop,hanem mert máshova hordom, aztán ott bedugom(most is ezt csinálom).szted jobb egy 64 bites mint egy core duo?
  • Bucser
    Szerintem Várj egy picit a notebook vásárlással... Amíg kijönnek a core duóbol is az alacsonyfogyasztású takarékos lapkakészletek és verziók. mert ugye most van AMD-nél is ilyen, de drágán.. ha kijön a kifejezetten Notebookokba való core duo rendszer akkor érdemes majd AMD venni mert zuhanni kezd majd azon ára is ..
  • TommyC
    Ja és tudjátok h a Turion64 és Athlon64 között mi a lüéönbség?
  • TommyC
    Sziasztok!
    Laptopot vennék,de nem tudom hogy egy AMD 64bites vagy egy Core Duo-s proci lenne jobb....szerintetek?...
  • fdi-brutal
    köszi
  • [Jakuza]
    X2-es prociknal feltetlenul szukseges, egymagosnal nem annyira, kiveve CnQnal.
  • fdi-brutal
    Sziasztok.

Használ valaki az amd oldaláról letölthető cpudrivert?
    Mennyire hasznos és szükséges?
    CnQ-t nem használok.
    thx
  • Speedy86
    Igen visszaállítottam a ht-is 4-re bár nem értem miért kell.
    Ígyse megy lefagy ugyanúgy.
    Nem merem emelgetni már a feszültséget mert félek hogy elégetek valamit:D
    Amugy azokis auton vannak így emeli ha gondolja.
    Szerintem én megrekedtem sajnos 2250Mhz-nél.
  • NEXUS6
    Ó Jakuza, ó dara Istenek!

Szent útmutatásotok segítségével átállítottam a ti biosz nevezetű szent erekjéteket a magasságos dícséretének megfelelően.
    És ímígy eljutok a magasságos 280FSB határáig, mely oly magasságos, kis agyammal és csekély képességü készülékem számára oly irtózatos, hogy itt ebben a számomra korábban felfoghatatlan szörnyű magasságban megállék.

És imhol megkezdém a számolást a te szent bioszbeállításodban a memória nevezetű szent erekje megzabolázása céljából. Kezdetben ameddig elszámolék az, ahogy mondád az 3 vala! 5-öt számra nem vevém, hacsak a te TrasCr beállításodról nem vala az szó.

És így folytatám a szörnyűséges gigahercek megzabolázásának útját, a szent kehely előtalálása céljából.

Ámen
    "Iesu domine, dona eist requiem! tucc"
    ;)))
  • dara
    Esetleg megpróbálhatod emelni az nF4 feszültségét, a RAM feszültségét.

És vajon visszavetted-e a HT-órajelet?
  • Speedy86
    tehát akkor a feszhez ne nyuljak és hadjam auto-n?
    A procival nemtom mivan. 227 fsb a határ. + 1 és már nem indul el a windows mert lefagy. Ennek mi lehet az oka? Ennyit bír a proci?
    Fesszel nem lehet gond mert az már ígyis az egekbe jár:D
  • dara
    Az E6 optimalizáltabb és jó néhány hw szintű hibát javítottak benne.

A GPU a Graphic Processing Unit mozaikszava, azaz valóban grafikus processzor. Nem ritka az ilyen magas érték, egyes GPU-k akár 100°C felé is melegednek.

Jakuza: Az SG legénységét nem ismerem túlságosan, alapvetően nem itt szocializálódok.
  • Speedy86
    Az miben másabb mint az e3?
    Szerintem is a tuning miatt növelhette a feszt.
    Mennyire állítsam vissza vagy maradjon?
    Mi az a gpu? grafikusproci? Annak olyan melegnek kell lennie?
  • Speedy86
    Most nem akarom szétszedni de azt írja a progi, hogy venice
  • [Jakuza]
    Es en irtam volna valahol, hogy van FSB ? :P
    Nem veletlenul van egy "allitolagos" szaki aranykopese az alairasomban.
  • [Jakuza]
    Magan a processzor tetejen lathato a szamozas.
  • Speedy86
    kár
    Mi az a gpu dióda?
    Annak kicsit magas a hőmérséklete. 58°
  • dara
    Leveszed a coolert a prociról, és megnézed mi van ráírva.

Jakuza: Teljes mértékben igazad van. (K8-nál viszont nincs FSB.)
  • dara
    Nekem simán nincs.
  • Speedy86
    ez így van de a másikat honnan tudhatom meg?
  • [Jakuza]
    O mindossze ennyit irt ADA3200BPBOX, ebbol a OPN_PIB kodbol pedig nyugodtan lehet E6 steppinges.
  • Speedy86
    A tiéd is titkos?
    Ha gondolod vegyél fel az enyém nem az.
    Ugyse fognak engem zaklatni mert segghülye vagyok:D
    Énse foglak téged csak be kéne állítani jol:D
    [email protected]
  • dara
    A proci steppingjét meg lehet állapítani az OPN kódjából. Amit Te beírtál, az E3-ra utal. Az E6 esetén BW a vége. Szóval vagy Te írtad be rosszul, vagy az Everest hülye. AMDCompare

1,5V úgy lehet, hogy a BIOS-ban a VCore-t Auto-n hagytad és a lap a tuning miatt automatikusan emelte.

A RAM-jaid teljesen átlagosak. DDR450-en biztosan vinni szokták ezek a chipek a 2,5-3-3-6-ot, a végük többnyire DDR480 2,5-4-4-8 környékén szokott lenni.
  • [Jakuza]
    Titkos. :P
    Amugy pedig mondom nem lehetne elmeletileg 1,5V a processzor feszultsege.
  • Speedy86
    tudom de hidd el annyi vagy téved az everest meg minden progi ami a gépen van
  • Speedy86
    Van msn címed?:D
  • [Jakuza]
    Venice
    Es nem lehetne 1.5 mivel ezek a 3200+ procik 1.35V/1.40V mukodnek.