7005
Athlon 64
-
Inquisitor #6685 Nem azért, de az miért vakítás ha fatöküek a HW gyártók és nem csinálnak drivert? Ha kijön a Vista, akkor gyorsan süllyesztőbe mehet, aki sz*rik a 64 bites drivereire ... :)
Persze sajnos addig valóban nem túl használható az OS.
(Megjegyzem gagyi integrált alaplapok cuccaihoz éppen van normális driver, pont a csúcsszuper lapokhoz és külön HW cuccokhoz nincs.) -
Inquisitor #6684 A legtöbb S754/s939 hűtő NEM megy rá az AM2-re. Ha márkás hűtő, akkor van kis esélye, meg kell nézni gyártó oldalán. -
#6683 Hi!
Az s939-es athlon64 hűtését ár tudom rakni az am2-es x2-es procira? -
#6682 64 bites oprendszert ne használj, nem támogatja semmi.
Lassabbak a játékok, nem minden hardver elemhez van driver, stbstb.
Vakítás. -
potpot #6681 Arra lennék kiváncsi hogy mi a kulonbseg ha a 64bites processzoromat,sima xp-vel vagy 64bitessel hasznalom???Megy a 64bitesen is minden jatek pl?bocs ha hulyeseget kerdeztem.:) -
izb #6680 add el őket és vegyél egy 2x1GB párost,vagy egy 2x512MB tuning ramot.
bár az elöbbinek több értelme van hosszabb távon. -
dara #6679 NE használj négy modult. -
#6678 Sziasztok, a következő a problémám.
Abit aX8 2.0 alaplapom és venice E4 3200+-os procim van. A memóriám Samsung ram 400-as 4x512 és dualban mennek. A bajok akkor kezdődnek, ha a bios-ban auto-ról leveszem manual-ra a beállítást és vissza szeretném osztani, vagy a ramokat egyáltalán setupolni de nem tolerálja befagy, sípol és cmos clear kell minden eetben. Így a proci húzása számomra elérhetetlen, stabilan 2250Mhz felé nem tudom húzni. Tud é vki ötletet adni a memóriák tekintetében? -
GaBrutal #6677 Sziasztok !
Egy új gépet szeretnék venni még ez évben. Már jóideje beleuntam a hardverek utáni érdeklődésbe de most az új masina megköveteli, hogy utána nézzek dolgoknak eddig erre jutottam :
AMD Athlon 64 X2 3600+ Socket AM2 Dual-Core (windsor) 33 570 ft
Asus M2N-E 25 080 ft
Asus GeForce 7600 GT 256MB GDDR3 43 080 ft
ez így szerintetek oké ?
a procit/alaplapot nemnagyon szeretnék később bővíteni....
ha ehhez hozzáraknék néhány 800-as geil ramot akkor késöbb lenne-e lehetőségem húzni ?
-
#6676 köszi ezeket nem tudtam. -
#6675 Kösz mindenkinek -
dara #6674 A Core Duo (Yonah) csak mobil platformra létezik, és a fogyasztása némileg alacsonyabb a Turion64-eknél. A Core 2 Duo is létezik már notebook-ba (Merom), csak egyelőre nem igazán terjedt el. A Core Duo hátránya, hogy elég hiányos az utasításkészlettámogatása.
Yonah.
Yonah vs Turion64
Notebook Merom-mal.
Merom általánosságban. -
#6673 Nem. csakhogy a fogyasztás nem mindegy (ez a tápegység elhasználódása miatt). Valamint az sem hogy mennyire melegszik az egész rendszer ha használod (ez ugye proci fogyasztás és terhelés alatti hőtermelés fügvénye). Anyám notebookjában 2-szer cseréltünk vinyót és 2-szer aksit és egyszer fel kelett küldeni szervízbe megjavítani a tápcsatlakozót. A gép összesen 2,5 éves. A 2 vinyócsere a magas hőtermelésmiatt volt. egyszerűen nem bírta.
Én csak azt mondom, hogy Az Athlon 64-ek között már van alacsonyfogyasztású kisebbhőtermelésű proci (ugyanúgy P4-ek között is) lehet kicsivel lasabbak mint az aktuális asztali core duo rendszerek de lehet ebben az esetben a kevesebb több. HA van már mobil megoldás (mint anno a mobil Pentium rendszer vagy épp a centrino minősítése a notebookoknak) a Core Duo procikhoz akkor megérheti az. Egyébként meg maradnék a bevált megoldásnál. -
#6672 Hát nekem nem az alacsony fogyasztás miatt kell a laptop,hanem mert máshova hordom, aztán ott bedugom(most is ezt csinálom).szted jobb egy 64 bites mint egy core duo? -
#6671 Szerintem Várj egy picit a notebook vásárlással... Amíg kijönnek a core duóbol is az alacsonyfogyasztású takarékos lapkakészletek és verziók. mert ugye most van AMD-nél is ilyen, de drágán.. ha kijön a kifejezetten Notebookokba való core duo rendszer akkor érdemes majd AMD venni mert zuhanni kezd majd azon ára is .. -
#6670 Ja és tudjátok h a Turion64 és Athlon64 között mi a lüéönbség? -
#6669 Sziasztok!
Laptopot vennék,de nem tudom hogy egy AMD 64bites vagy egy Core Duo-s proci lenne jobb....szerintetek?... -
#6668 köszi
-
#6667 X2-es prociknal feltetlenul szukseges, egymagosnal nem annyira, kiveve CnQnal.
-
#6666 Sziasztok.
Használ valaki az amd oldaláról letölthető cpudrivert?
Mennyire hasznos és szükséges?
CnQ-t nem használok.
thx
-
Speedy86 #6665 Igen visszaállítottam a ht-is 4-re bár nem értem miért kell.
Ígyse megy lefagy ugyanúgy.
Nem merem emelgetni már a feszültséget mert félek hogy elégetek valamit:D
Amugy azokis auton vannak így emeli ha gondolja.
Szerintem én megrekedtem sajnos 2250Mhz-nél. -
#6664 Ó Jakuza, ó dara Istenek!
Szent útmutatásotok segítségével átállítottam a ti biosz nevezetű szent erekjéteket a magasságos dícséretének megfelelően.
És ímígy eljutok a magasságos 280FSB határáig, mely oly magasságos, kis agyammal és csekély képességü készülékem számára oly irtózatos, hogy itt ebben a számomra korábban felfoghatatlan szörnyű magasságban megállék.
És imhol megkezdém a számolást a te szent bioszbeállításodban a memória nevezetű szent erekje megzabolázása céljából. Kezdetben ameddig elszámolék az, ahogy mondád az 3 vala! 5-öt számra nem vevém, hacsak a te TrasCr beállításodról nem vala az szó.
És így folytatám a szörnyűséges gigahercek megzabolázásának útját, a szent kehely előtalálása céljából.
Ámen
"Iesu domine, dona eist requiem! tucc"
;))) -
dara #6663 Esetleg megpróbálhatod emelni az nF4 feszültségét, a RAM feszültségét.
És vajon visszavetted-e a HT-órajelet? -
Speedy86 #6662 tehát akkor a feszhez ne nyuljak és hadjam auto-n?
A procival nemtom mivan. 227 fsb a határ. + 1 és már nem indul el a windows mert lefagy. Ennek mi lehet az oka? Ennyit bír a proci?
Fesszel nem lehet gond mert az már ígyis az egekbe jár:D -
dara #6661 Az E6 optimalizáltabb és jó néhány hw szintű hibát javítottak benne.
A GPU a Graphic Processing Unit mozaikszava, azaz valóban grafikus processzor. Nem ritka az ilyen magas érték, egyes GPU-k akár 100°C felé is melegednek.
Jakuza: Az SG legénységét nem ismerem túlságosan, alapvetően nem itt szocializálódok. -
Speedy86 #6660 Az miben másabb mint az e3?
Szerintem is a tuning miatt növelhette a feszt.
Mennyire állítsam vissza vagy maradjon?
Mi az a gpu? grafikusproci? Annak olyan melegnek kell lennie? -
Speedy86 #6659 Most nem akarom szétszedni de azt írja a progi, hogy venice -
#6658 Es en irtam volna valahol, hogy van FSB ? :P
Nem veletlenul van egy "allitolagos" szaki aranykopese az alairasomban. -
#6657 Magan a processzor tetejen lathato a szamozas. -
Speedy86 #6656 kár
Mi az a gpu dióda?
Annak kicsit magas a hőmérséklete. 58° -
dara #6655 Leveszed a coolert a prociról, és megnézed mi van ráírva.
Jakuza: Teljes mértékben igazad van. (K8-nál viszont nincs FSB.) -
dara #6654 Nekem simán nincs. -
Speedy86 #6653 ez így van de a másikat honnan tudhatom meg? -
#6652 O mindossze ennyit irt ADA3200BPBOX, ebbol a OPN_PIB kodbol pedig nyugodtan lehet E6 steppinges.
-
Speedy86 #6651 A tiéd is titkos?
Ha gondolod vegyél fel az enyém nem az.
Ugyse fognak engem zaklatni mert segghülye vagyok:D
Énse foglak téged csak be kéne állítani jol:D
[email protected] -
dara #6650 A proci steppingjét meg lehet állapítani az OPN kódjából. Amit Te beírtál, az E3-ra utal. Az E6 esetén BW a vége. Szóval vagy Te írtad be rosszul, vagy az Everest hülye. AMDCompare
1,5V úgy lehet, hogy a BIOS-ban a VCore-t Auto-n hagytad és a lap a tuning miatt automatikusan emelte.
A RAM-jaid teljesen átlagosak. DDR450-en biztosan vinni szokták ezek a chipek a 2,5-3-3-6-ot, a végük többnyire DDR480 2,5-4-4-8 környékén szokott lenni. -
#6649 Titkos. :P
Amugy pedig mondom nem lehetne elmeletileg 1,5V a processzor feszultsege. -
Speedy86 #6648 tudom de hidd el annyi vagy téved az everest meg minden progi ami a gépen van -
Speedy86 #6647 Van msn címed?:D -
#6646 Venice
Es nem lehetne 1.5 mivel ezek a 3200+ procik 1.35V/1.40V mukodnek.