7005
Athlon 64
  • Narancs
    "2 évig kitartson, lehessen még fejleszteni"

"AGP-s kell mert 9800pro-mat nem szándékozom lecserélni"

Na itt a paradoxon...

• BaLeeX
    Pár szóban leírná valaki hogy mi a különbség a 754-es és a 939-es Athlon 64 között?
    Meg mit érdemes ma venni igazán ha fejleszteni akar az ember?
    Cél hogy kb. 2 évig kitartson, lehessen még fejleszteni és jó ár / érték aránya legyen. Eddig az A64 3000+ meg valami neki való alaplap párost néztem ez olyan 50-55-ből megállna.
    Milyen alaplapot ajánlatok hozzá? (AGP-s kell mert 9800pro-mat nem szándékozom lecserélni)
  • the Godfather
    Egyébként jó megoldás hogy a venti ki szivja a höt, és nem szorja szét a proci körül. Gondoljatok csak a hömérsékletre érzékeny kondenzátorokra amit esetleg nem hüt semmi. Ilyen esetben ajánlott egy extra ventit a ház oldalára a mi rásegitt az áramlat kijutásában.
  • deicide
    mint irtam én vettem a srácnak és felhivtam a figyelmét hogy vizsgálja meg a levegő távozási irányát..!:)

de a cigi sem rossz:)
  • ZaJanga
    ahha!
    SanDiego jön helyette!
    inytel....
  • Punkerwork
    ennyire bevált? :)
  • ZaJanga
    OFF
    eladom a procimat ha érdekel v.kit winchester 3000+@4300
    ide gyertek: http://prohardver.hu/rios3_forum.php?mod=40&id=192290
    ON
  • the Godfather
    Általában az a tendencia hogy minnél nagyobb szorzóval rendelkezö procit tuningolnak, aztán a további siker a memoria és alaplapon mulik, illetve a megfelelö hütésen. A 3000+, 3200+ és 3500+ nagyon tunningbarát S939-ben.
  • the Godfather
    Legegyszerübb ha cigifüstöt ráfújod szivószállal...:)
  • the Godfather
    Igazad van...nem találsz, mert itt is csak most jelentek meg. Itt a városban is csak pár helyen lehet kapni SATA2-öt, általában kizárolagos márkakereskedötöl. Én véletlenül rábukkantam a Seagate-re. Itt a bolt: Greytech.com
  • Narancs
    A nagyanyám meg öreg!
    ÉS?
  • Col Andrew
    a 939 a jövő!!
  • deicide
    itt van a táskámba egy ilyen Gigabyte G-Pover Pro...ezt tegnap vettem a m.társamnak az aliencomputers-ben..!

Felrakja holnap és akkor majd kiderül hogy merre arra meny az a levegő:)

• MacrosTheBlack
    Ja, de a procihűtő a heatpipeosokon általában pont keresztbe fújja a levegőt, nem a kémény fele. A thermalright xp-120 viszont a kémény felől kapja a levegőt, azt fújja lefele.
  • deicide
    a kürt a ház oldalán van..pont szembe a procival..még ha csak luk lenne mivel ez kb olyan 6-8 cm és tölcsér alakú..igy a levegő egyenesen ebbe megy..ki a ház belsejéböl..!
  • MacrosTheBlack
    A kémény ugyebár merőleges az alaplapra. Azaz csak akkor tud érdemben beleszólni a légszállításba, ha onnan szív levegőt a venti. Ha keresztbe megy a légáram akkor ugyebár nem.
  • deicide
    én nem nagyon találtam ilyen vinyót Magyar forgalmazóknál...!

te hol vetted..?
  • deicide
    nem egészem értelek....!

A procimagrol elvezetett heat-pipek általi meleglevegőt ami úgye a bordák közé megy...ezt szivja el a ventilátor nem...?

Akkor meg hülyeség amit te irsz mert a venti nem foroghat vissza felé..mert a venti szerintem szív..!
  • Narancs
    S754 vaygy S939 -re gondoltál?

Előbbinél a CG steppinges cuccok, utóbbinál nemtom melyik steppingek a jól húzhatók, de biztos kisakkozták már vmelyik fórumon...
  • MacrosTheBlack
    Ezt csak a futószalag mellett álló minőségellenőr tudhatja.
  • Sgtfathi
    Melyik proci a legjobban húzható ? (2800+3000+3200+) és mennyin mennek Mhz-be kb.?
  • grebber
    Eséyltelen hogy felére csökkenne.
  • MacrosTheBlack
    Egy tényleges átvitel jobban érdekelne.
  • Punkerwork
    lol
  • [NST]Cifu
    Tévedés, nekem még mindig ez a [hosszú sípolás] Winchester magos A64-em van. Egyelőre el vagyok vele, aztán vagy ősszel váltok, vagy jövőre, függően az áraktól. Jelenleg a 3500+ Venice az, amivel szemezgetek. De majd meglátjuk.
  • the Godfather
    HD Tach-ot használtam benchmark-ra és RAID0-ban ilyen adatokat kaptam:
    burst speed: 214mb/s
    Average read: 68mb/s
    CPU utilisation 4%
  • the Godfather
    "Áh, tévedni emberi dolog..." mondta a süni és leszált a drotkeféröl. Szoval, ha jól tudom, neked volt winchester magos A64-ed és Venice magos van most. Elmondanád, mi a tapasztalat?...Melyik jön be most, éppen.
  • MacrosTheBlack
    Másolásnál mennyi az átviteli sebesség? Mondjuk Totális Parancsnok, vagy FAR menedzser alatt?
  • MacrosTheBlack
    Csak ha visszafele pörög a prociventi, és lentről felfel fújja a levegőt. :)
  • the Godfather
    DFI alaplaphoz használok Seagate ST380817AS SATA2-es vinyót....szerintem csak 2x gyorsabb mint az elözö generáció. A SATA nem jelenti azt hogy 3Gb/s adatátvitel lessz....nemrég néztem utánna és kiderült hogy föleg az NCQ, és ujjabb cuccok amelyek nincsenek meg a SATA1-ben, nevezik SATA2-nek.Itt egy link a félreértésröl:SATA szervezet De egyébként, javaslom a Seagate-t mint SATA vincsit, mert egyedüli gyártó akinek a serialATA interfész nativ és nem áthidalt, ezáltal jelentösen gyorsabb.
  • deicide
    szerintem meg kifelé...!
  • MacrosTheBlack
    Ott épp befele jön a cucc. :)
  • MacrosTheBlack
    Az legalább hasznát venné a kéménynek. :)
  • GanXstaZoleeWrk
    ezt több oldalról nézve sem lehetett igy mivel maga a venti átszerelhető 1-ik oldalról a másikra. Sőt dupla ventisként is lehet használni ha jól tudom.
  • deicide
    persze megy itt ide is oda is a levegő..de kifelé is..! föleg hogy elől hátul és a tetején 12 cm ventik lesznek...!
  • deicide
    na mégegyszer......
  • deicide
    itt láttam...
  • deicide
    ehez is ragaszkodom..vagy is a "mübáner" szerrű..hő elvezető tölcsérhez..!

mivel ami majd akarok procihűtöt..az Gibabyte G-Pover Pro és ez a nyomoronc
    36.2~ 68.5 CFM levegőt szállit..! Segitek neki hogy távozzon ezen a körtőn kersztül..!
  • [NST]Cifu
    Nem azt mondtam, hogy rossz a Stacker, csak sokkalom az árát. Ha hasonlóan jól kezelhető/szerelhető/szellőző, de huszon pár rugóért árulják, akkor inkább ez.
  • [NST]Cifu
    Emiatt azért nem dőlnék a kardomba, főleg mert ép te emlegeted folyton a Thermalright XP-120-ast, az például pont ilyen "fel-le" áramlású. :P