7005
Athlon 64
-
#3692 "2 évig kitartson, lehessen még fejleszteni"
"AGP-s kell mert 9800pro-mat nem szándékozom lecserélni"
Na itt a paradoxon...
-
#3691 Pár szóban leírná valaki hogy mi a különbség a 754-es és a 939-es Athlon 64 között?
Meg mit érdemes ma venni igazán ha fejleszteni akar az ember?
Cél hogy kb. 2 évig kitartson, lehessen még fejleszteni és jó ár / érték aránya legyen. Eddig az A64 3000+ meg valami neki való alaplap párost néztem ez olyan 50-55-ből megállna.
Milyen alaplapot ajánlatok hozzá? (AGP-s kell mert 9800pro-mat nem szándékozom lecserélni) -
the Godfather #3690 Egyébként jó megoldás hogy a venti ki szivja a höt, és nem szorja szét a proci körül. Gondoljatok csak a hömérsékletre érzékeny kondenzátorokra amit esetleg nem hüt semmi. Ilyen esetben ajánlott egy extra ventit a ház oldalára a mi rásegitt az áramlat kijutásában. -
deicide #3689 mint irtam én vettem a srácnak és felhivtam a figyelmét hogy vizsgálja meg a levegő távozási irányát..!:)
de a cigi sem rossz:) -
#3688 ahha!
SanDiego jön helyette!
inytel.... -
#3687 ennyire bevált? :) -
#3686 OFF
eladom a procimat ha érdekel v.kit winchester 3000+@4300
ide gyertek: http://prohardver.hu/rios3_forum.php?mod=40&id=192290
ON -
the Godfather #3685 Általában az a tendencia hogy minnél nagyobb szorzóval rendelkezö procit tuningolnak, aztán a további siker a memoria és alaplapon mulik, illetve a megfelelö hütésen. A 3000+, 3200+ és 3500+ nagyon tunningbarát S939-ben. -
the Godfather #3684 Legegyszerübb ha cigifüstöt ráfújod szivószállal...:) -
the Godfather #3683 Igazad van...nem találsz, mert itt is csak most jelentek meg. Itt a városban is csak pár helyen lehet kapni SATA2-öt, általában kizárolagos márkakereskedötöl. Én véletlenül rábukkantam a Seagate-re. Itt a bolt: Greytech.com -
#3682 A nagyanyám meg öreg!
ÉS?
-
#3681 a 939 a jövő!! -
deicide #3680 itt van a táskámba egy ilyen Gigabyte G-Pover Pro...ezt tegnap vettem a m.társamnak az aliencomputers-ben..!
Felrakja holnap és akkor majd kiderül hogy merre arra meny az a levegő:)
-
MacrosTheBlack #3679 Ja, de a procihűtő a heatpipeosokon általában pont keresztbe fújja a levegőt, nem a kémény fele. A thermalright xp-120 viszont a kémény felől kapja a levegőt, azt fújja lefele. -
deicide #3678 a kürt a ház oldalán van..pont szembe a procival..még ha csak luk lenne mivel ez kb olyan 6-8 cm és tölcsér alakú..igy a levegő egyenesen ebbe megy..ki a ház belsejéböl..! -
MacrosTheBlack #3677 A kémény ugyebár merőleges az alaplapra. Azaz csak akkor tud érdemben beleszólni a légszállításba, ha onnan szív levegőt a venti. Ha keresztbe megy a légáram akkor ugyebár nem. -
deicide #3676 én nem nagyon találtam ilyen vinyót Magyar forgalmazóknál...!
te hol vetted..? -
deicide #3675 nem egészem értelek....!
A procimagrol elvezetett heat-pipek általi meleglevegőt ami úgye a bordák közé megy...ezt szivja el a ventilátor nem...?
Akkor meg hülyeség amit te irsz mert a venti nem foroghat vissza felé..mert a venti szerintem szív..! -
#3674 S754 vaygy S939 -re gondoltál?
Előbbinél a CG steppinges cuccok, utóbbinál nemtom melyik steppingek a jól húzhatók, de biztos kisakkozták már vmelyik fórumon... -
MacrosTheBlack #3673 Ezt csak a futószalag mellett álló minőségellenőr tudhatja. -
#3672 Melyik proci a legjobban húzható ? (2800+3000+3200+) és mennyin mennek Mhz-be kb.? -
#3671 Eséyltelen hogy felére csökkenne. -
MacrosTheBlack #3670 Egy tényleges átvitel jobban érdekelne. -
#3669 lol -
#3668 Tévedés, nekem még mindig ez a [hosszú sípolás] Winchester magos A64-em van. Egyelőre el vagyok vele, aztán vagy ősszel váltok, vagy jövőre, függően az áraktól. Jelenleg a 3500+ Venice az, amivel szemezgetek. De majd meglátjuk. -
the Godfather #3667 HD Tach-ot használtam benchmark-ra és RAID0-ban ilyen adatokat kaptam:
burst speed: 214mb/s
Average read: 68mb/s
CPU utilisation 4%
-
the Godfather #3666 "Áh, tévedni emberi dolog..." mondta a süni és leszált a drotkeféröl. Szoval, ha jól tudom, neked volt winchester magos A64-ed és Venice magos van most. Elmondanád, mi a tapasztalat?...Melyik jön be most, éppen. -
MacrosTheBlack #3665 Másolásnál mennyi az átviteli sebesség? Mondjuk Totális Parancsnok, vagy FAR menedzser alatt? -
MacrosTheBlack #3664 Csak ha visszafele pörög a prociventi, és lentről felfel fújja a levegőt. :) -
the Godfather #3663 DFI alaplaphoz használok Seagate ST380817AS SATA2-es vinyót....szerintem csak 2x gyorsabb mint az elözö generáció. A SATA nem jelenti azt hogy 3Gb/s adatátvitel lessz....nemrég néztem utánna és kiderült hogy föleg az NCQ, és ujjabb cuccok amelyek nincsenek meg a SATA1-ben, nevezik SATA2-nek.Itt egy link a félreértésröl:SATA szervezet De egyébként, javaslom a Seagate-t mint SATA vincsit, mert egyedüli gyártó akinek a serialATA interfész nativ és nem áthidalt, ezáltal jelentösen gyorsabb. -
deicide #3662 szerintem meg kifelé...! -
MacrosTheBlack #3661 Ott épp befele jön a cucc. :) -
MacrosTheBlack #3660 Az legalább hasznát venné a kéménynek. :) -
#3659 ezt több oldalról nézve sem lehetett igy mivel maga a venti átszerelhető 1-ik oldalról a másikra. Sőt dupla ventisként is lehet használni ha jól tudom. -
deicide #3658 persze megy itt ide is oda is a levegő..de kifelé is..! föleg hogy elől hátul és a tetején 12 cm ventik lesznek...! -
deicide #3657 na mégegyszer...... -
deicide #3656 itt láttam... -
deicide #3655 ehez is ragaszkodom..vagy is a "mübáner" szerrű..hő elvezető tölcsérhez..!
mivel ami majd akarok procihűtöt..az Gibabyte G-Pover Pro és ez a nyomoronc
36.2~ 68.5 CFM levegőt szállit..! Segitek neki hogy távozzon ezen a körtőn kersztül..! -
#3654 Nem azt mondtam, hogy rossz a Stacker, csak sokkalom az árát. Ha hasonlóan jól kezelhető/szerelhető/szellőző, de huszon pár rugóért árulják, akkor inkább ez. -
#3653 Emiatt azért nem dőlnék a kardomba, főleg mert ép te emlegeted folyton a Thermalright XP-120-ast, az például pont ilyen "fel-le" áramlású. :P