7005
Athlon 64
  • Col Andrew
    az már azóta megoldódott. nagyon nem mindegy hogy melyiket használod viszont. nekem az asus alaplapomhoz nem voltak jók az asus 64 bit driverek, hanem a via-tól kellett leszedni, de aztán az faszán működött
  • GanXstaZolee
    nállam már ott elakad a történet hogy nincs sata driver hozzá.
  • Col Andrew
    én nemrég raktam fel a 64 xp-t, de le kellett szednem, mert egyettlen egy program nem működött megfelelően. sem 32 bites emulácion sem 64 bites progi, nem is beszélve a köztudott driver hiányról. csak a baj volt vele és összvissz kb 10%-al volt gyorsabb pl a 64 bites winrarban a tömörités
    szal én várom a longhornt
  • Punker
    XP64SP1 kijön majd akkor rakom fel :)
  • Col Andrew
    sztem a 64 bit a longhornnál lesz érdekes
  • GanXstaZolee
    hát ja jelenleg a 64 bitet se hasznaljuk ki amig nincsennek rendes hardwer driverek 64bites xpben.
  • Col Andrew
    elavult lesz, de olcsóbb is lesz.. :)
  • Punker
    veszel 1 939-es lapot+ procit és el leszel vele min 1,5 évig, ikermagos cuccot jó darabig nem használod ki.
  • Col Andrew
    játékra már lassan a 3000+ a minimum..
  • BaLeeX
    "és várj még egy pár hónapot és lejebb mennek az árak"

Ez a kedvencem.
    Eddig még az A64 számított csúcsprocinak, vártam és tényleg lementek az árak elég jól cserébe bejöttek a kétmagos A64-ek meg a 4 magos Intelek meg az AMD FX porci. Várok még 3 hónapot és az A64 elavult lesz.

Mellesleg teljesítményben totálisan elég nekem a 2500+ XPm csak mivel barton most hozzávetőleg jó áron el tudnám adni és kaptam egy elég jó ajánlatot az új cuccokra.
  • Gabesz amd64
    nem olyan lényeges a proci...attól függ mire használná azt._Ha játékra akkor elég mert oda inkább vga + memcsi kell.
  • Col Andrew
    a 3000+ helyett sztem egy nagyobb tejesítményűt vegyél majd és várj még egy pár hónapot és lejebb mennek az árak
  • BaLeeX
    Kösz a válaszokat.

Ha lesz vevő a mostani konfigomra egyben (KD7+Barton 2500XP+9800pro) akkor lehet cserélek egy 939-es lap + A64 3000 + 6600GT PCI-E konfigra ha nem lesz vevő akkor várok jövő tavaszig. :)
  • GanXstaZolee
    DDR4 csakis :DD
  • Col Andrew
    ja egyetértek.. ennek a technikának megvannak a maga korlátai, sztem sem érdemes fejlesztgetni, hanem teljes csere kell majd
  • MacrosTheBlack
    Miért, egy s939 lapba milyen memóriát vennél, ddr3? :D
  • GanXstaZoleeWrk
    mondjuk egy jó egysávos lap + jó ram odaveri a gyengébb dual memóriás cuccot simán. Majd rakok fel everestes képeket mem tesztről. :)

Ettől függetlenül én már nem vennék sima ddr-t se 754et se agps cuccot inkább csere mindent. Egyebkent nekem még ezek vannak :) Ráadásul jó lenne +1g ram de nem dobok ki pénzt már elavult teknikára. Igy marad a 2006 nyár eleji köv fejlesztés.
  • the Godfather
    A 754-es csak egysávos memcsivezérlést tud, a 939-es az 2 sávosat....teljesitményben számit. Ha olcsó AGP-s alaplapot és gyorsat akkor VIA csipszettes is megteszi...egy hangyányival talán(?) gyorsabb az Nforce alaplapok.
  • the Godfather
    Hát ott ahol az éves kereset meghaladja az 50ezret talán, vagy esetleg olyan körülmények közt vagy hogy állandoan adol-veszel, mert néha elég borsós a cucc.
  • the Godfather
    Én értem hogy te itt mire gondoltál.....általában az NF4 lapokra...hát igen, ez jobb választás szerintem mint az NF3 széria, bár ott is akad jó alaplap, csak azért az árért már nf4-et kap az emberfia.
  • Falconer
    Nem, de évente egy zsír uj konfig belefér.
  • Narancs
    Ja, ott se kolbászból van a kerítés...
  • Zsoltika 007
    Általában odakint a high end konfigoknál válogatnak alkatrészt. (Persze ott is van akinek nem fenékig tejfel az élet-ezt hozzá kell tenni.)
  • Falconer
    Jaja, kevesebben, de csak azért, mert ha már vmi kicsit is nem jó, akkor vesznek egy komplett uj gépet.
  • Narancs
    Így van...
  • MacrosTheBlack
    Jobban jársz ha a 9800 prot lecseréled gf 6600 gt-re, és akkor mehet a pcie.
  • izb
    Hidd el,hogy N.O ban nem ez az elfogadott,mint itt nálunk!
    Lakosság számához képest kevés emberke foglalkozik azzal hogy gépeket rak össze,és cserélgeti az alkatrészeket!!
    De az is tény,hogy náluk az Aldiban is full extrás gépet kapsz!!
  • [NST]Cifu
    Pardon, ezt benéztem, tényleg van 939-es AGP-s deszka. :)
  • Falconer
    Nem tudom te ezt honnan veszed, vannak haverjaim Németországban, és midegyik tudja mi van a gépében. Nem csak az számit, hogy menjen a win, de akinek mégis, az is olyan gépet vesz, hogy bármikor tud rajta a legujabb játékokkal is játszani, mert szar konfig az szinte sehol nincs. Bemész egy boltba, és nem akarnak rádsózni mindenféle szar olcso alsokategoriás gépet, hanem nagyon jók vannak. Celeront pl sehol nem látsz. Megnézel egy katalógust, abban is nagyon jó gépek vannak elég jó áron, éppen azért, mert az embereknek van pénzük.
  • Zsoltika 007
    Hát ja.
  • czky
    Vajon miért nem cserélgetik????
    Ezzel szvsz úgy vannak mint az autócserével! Elromlott??!! Veszek újat.
    Nem volna rossz, ha mi is ilyen "gondokkal" küszködnénk!!!
  • izb
    Németországban az Pc használó emberek nagy része az sem tudja mi van a gépében.
    Nem is érdekli őket.Ott az a lényeg,hogy menjen rajta a winfos,és az office.
    De tény és való nem görcsölnek annyit egy videokarin,de ha új kell,akkor inkább új gépet vesznek már.Ott nincs ez a cserélgetem mint állat az alkatrészeket.
  • Falconer
    Szörnyü Magyarországon milyen az életszinvonal, azon kell rágódni, hogy lecsréli e a VGAt kétévente a gépében. Sajna én is ezek közé tartozom. Tuti pl Németországban nincs ilyen problémájuk az embereknek. És akkor egyesek aztakarják bemesélni a népnek, hogy a gazdaság növekszik, stabil és nagy a jólét....
  • Zsoltika 007
    Mondjuk az igaz hogy már nem sok van belőle, és új konfig vásárlásánál mindenképpen pci-e el szerelt lapot ajánlott venni.
  • ent
    Nekem is!
  • izb
    Sajna ez nem igy van,mármint hogy agp deszka nincs 939 tokozású AMD hez.
  • izb
    Én is ebben a cipőben utaztam,de nem bántam meg,hogy nem Pci-e változatot vettem!!
  • izb
    Van 939-es Agp deszka!!
    Ilyen a Msi Neo2 Platinum alaplap.
    Ja és király,ára ugy 33000ft
  • Zsoltika 007
    Nekem socket 939-es lapon van agp. És abban a 9800pro-m.
  • [NST]Cifu
    Szvsz a 754-es (a szám a CPU lábainak számát adja meg) rendszereket el kell felejteni, ez lett volna régebben az "alapszintű" A64 platform, de lecsúszott egy kicsit, a jövőben az A64 Sempron procik bázisa, és inkább a belépőszintnek fog majd megfelelni.
    Neked talán azért lehet érdekes, mert AGP-s deszkák csak ehhez a foglalathoz találsz. Viszont az AGP port behatárolja a későbbi bővítést, hiszen a jelenlegi állás szerint az nVidia Gf6800 és az ATi Radeon X800-as szériája az utolsó AGP-s kártyacsalád, ezek pedig jövőre a közép, két év múlva meg várhatóan már az alsó-közép kategóriába csúsznak le.

A 939-es rendszer sokkal jobb választás, főleg bővíthetőség szempontjából (A64 939-es mellett belemegy az A64X2 kétmagos proci, és az A64-FX csúcsproci is). Hátránya, a te szempontodból, hogy nincs AGP-s deszka hozzá, csak PCI-Expresses, tehát videókártyát is cserélned kellene.