7005
Athlon 64
-
dz1 #6765 Sziasztok!
Milyen progival lehet megnézni,hogy a két proszeszormagnak külön külön, mekora a terhelése(kihasználtsága)? -
Anotino #6764 szerencsere nem vagyok fanja semminek. Amugy ennek semmi koze ahhoz milyen procit, vga-t, aftershavet, stb-t hasznalsz, win tema :) -
#6763 OKsa, köszi a segítséget. AMD Barát
Ennyire nem vagyok "Fan" ,de nemigazán vágom mit és hol kell állítani. Megaztán időm sem nagyon van folyton figyelni a hozzászólásokat. Azért ha vki leírná hogy is kell ezt azt szívesen elolvasnám!
-
Anotino #6762 Megjobb, ha fix meretu swap filet allitasz be, azt is egy kulon particiora. ( de legalabbis frissen defragolt particiora) Mondjuk ez alap dolog, ha nem igy van, akkor mar regen rossz :)
tobbek kozt ezert kerdeztem a #6740-t, amit kihagytal elolvasni ;) ugyanis ha a vincsi ezerrel melozik, akkor nem kell sehol mashol keresni a problemat. -
#6761 Hát a regisztri buzerálásnak megvan a maga kockázata!;)
Monnyuk nekem még nem voltak ezekkel a beállításokkal gondjaim. És most akartam rátérni az IRQ boostra, meg hogy a videokártya latency-t érdemes állítgatni, de akkor ezexszerint már tárgytalan. -
#6760 Ja, tárgytalan..
:DDDDDD
Defrag meg alap 2havonta. -
#6759 Nekem VGA mag tulmelegedésnél volt ilyen hiba. Ill. volt egy gyári hibás 6800GSem is, az is ugyanilyen tüneteket produkált.
PCIe a konfigod? -
#6758 Tegnap estére már teljesen használhatatlan volt a gépem, sőtt!
Nevezetesen az XP Blade volt fenn ( messziről kerüljétek el )
,naszóval NeXUS 6 szavára halgatva áttálítottam az értékeket és következő restartnál már nem töltötte be a rendszert, ezután a médg a BIOS is kifőtt. Utólag is köszi 8)
Az új XP alatt is darabos volt a game aztán a 160- as vinyómat töredezettségmentesítettem meg minden szar karbantartó programot lefuttattam rajta és csodák-csodájára nem szaggat többé a game!
Töredezetségmentesítsetek!!!!!!!
-
dara #6757 És biztos volt ott IRQ ütközés? Nem lehet, hogy csak simán a Live! drivere akadt a SCSI-éval? Mert az Creative hagyomány (mármint a driver, azaz sw ütközés).
A SCSI vezérlőnek meg simán adnod kellett volna kézzel egy másik IRQ-t. -
izb #6756 nem feltétlenül
volt még anno 98-ban egy problémám.
a SB live a scsi cd írómat nem szerette.
Win98 alatt vagy az ment vagy a scsi.ütköztek mint atom..
de fagyás az nem volt.....még a win98 alatt sem... -
#6755 Ja, mindenekelött vírusírtó csere és tűzfal csere, pláne ha Norton az. -
#6754 PCI latency-t lehetne még kissebre vagy nagyobbra állítani a mostaninál esetleg
-
#6753 tnx -
dara #6752 Keresd meg itt a szükséges beállításokat, töltsd le a reg file-okat és add hozzá a Registry-hez. -
#6751 Kösz h írtál! Figyelj csak ezeket az értékeket miben kell megadni?
(Karakterlánc, bináris érték, duplaszó, karakterláncsoros ,bővíthető karakterláncérték )
Nekem ezek az értkek vannnak: 0*00000001 (1)
-
dara #6750 IRQ ütközés szépen lefagyasztaná a gépet ahogy van. -
#6749 Esetleg okozhatja víruskereső, spyware kereső... -
#6748 Nekem a LockOn csinált hasonlót.
Nekiálltam egy kis registry tweakelésnek, most már nem csinálja (vagy legalább is nem zavaró mértékben).
Ha szveppel a vinyóról akkor érdemes olyanokat beállítani, mint "HKEY_LOCAL_MACHINE\SYSTEM\CurrentControlSet\Control\Session Manager\Memory Management"
DisablePagingExecutive=1
LargeSystemCache=1
Valamint a FileSystem tweakelések is sokat segítettek pl: HKEY_LOCAL_MACHINE\ System\CurrentControlSet\Control\FileSystem
NtfsDisableLastAccessUpdate=1
-
#6747 Köszönöm a segítséget!
Kikaptam a Live-ot de még mindig ugyanaz a hiba....
Ha valakinek van még ötlete írjon!
Szevasztok!
-
balee0 #6746 Nekem Egy AMD Athlon 64 3500+ van és mindent visz. pl:NFS Carbont maximumra felhúzva. -
Inquisitor #6745 Meg kéne nézni nincs e IRQ akadás. Próbáld másik PCI slotba pakolni a hangkártyát. -
izb #6744 milyen és mennyi ramod van?
Lehet hogy a SB live-od akad valamivel.
Én a te helyedben a winfos állandó cserélgetése helyett inkább a hardverek ki be rakosgatásával szűkíteném a kört,mert így tuti megtalálod a hibát. -
#6743 Ez Windows hiba az eggyik ismerősnek is ezt csinálta,ezellen nincs semmi format c. -
Inquisitor #6742 Nem egyszerübb egy CPU-Z-vel vagy Everest-tel megnézni? Amúgy ha nem túl régi, akkor majdnem biztosan 64 bites. -
#6741 ott van, hogy 64bit support ? ott van
akkormeg ? -
Anotino #6740 a 3-4 mp-enkent szaggatastol eltekintve gyors?
vincsi kerreg azokban az idoszakokban? -
#6739 Ja és egy SB LIVE 5.1-s hangkártya van a gépben.. -
#6738 Hello!
Srácok segítsetek! Játékok közben (GTR2, GT Legends, de FPS-knél is) 3-4 mp-enként beszaggat a gépem. Teljesen mindegy , h milyen a grafikai beállítás, mégis beszaggat... Most telepítettem friss XP-t ( nincs fenn semmi szemét) mégsem jobb.
A konfig: AMD A64 3000+, ASUS A8NE, CHIEFTEC 400W-os táp, 1GB RAM, ATI X800GTO 256MB.
Aki találkozott már ezzzel a problémával és/vagy tud segíteni az írjon.
Előre is köszönöm!
-
llw66 #6737 Bocs,ahogy írtad ott tényleg le van írva!
A választ egyébként köszi!
-
#6736 #6631
Csak egyet kell visszalapozni;)
Szerintem vedd le 4X szorzóra a HT-t(alapban ugye ez 800MHz, 250-es FSB felett viszont rögtön 1000-et jelent) , és akkor megy az tovább is. -
llw66 #6735 Sziasztok!
Lenne egy kérdésem tuning ügyben.Irtátok többen is,hogy tuningnál a HT(Hyper Transport) sebességet is módosítani kell/lehet(csökkenteni),ez is hozzájárulhat a sikeres tuning-hoz.Namármost a bios-ban csak az alábbi beállítást találtam,és nem tudom,hogy ezek milyen sebességet jelentenek.
Az alaplap ASUS A8N-E,proci A64 3200+(939,Venice).A Hyper Transport sebességnél 1x,2x,3x,4x,5x illetve auto(alapállapoot)opció van.Jelenleg a procit kb. 2480Mhz-ig tudom húzni(248 MHz FSB),HT auto opcióban,a RAM 333Mhz-re visszavéve,így 413Mhz-en megy.Az még nem néztem meg,hogy a RAM-om max. sebessége mennyi(2x1GB GEIL).Régebben is GEIL volt(2x512MB),azok 238-as FSB-t(476Mhz-et)kibírtak fesz. emelés nélkül,de ezek(2x1GB)biztos nem bírják azt már ki.
Na szóval ezt a HT sebességet ennél az alaplapnál,ha valaki meg tudná mondani az megköszönném!A leírásban nem találtam erre adatokat.
Sziasztok!
-
#6734 Szerintem nicns de én nem mértem le Everestel. -
#6733 Nahh megvan a megoldás,
aki nem tudja h a procija 64bites-e, annak a megoldás:
http://www.hardwaresecrets.com/article/201
Szóval azt mondod, nincs különbség a kettő között? -
#6732 De ez szted is azt jelenti h 64bites?...
Mert az újságba úgy írták, de a gépen lévő matricán csak azt írja:
Mobile AMD Sempron processor 3200+...:S
mondjuk azt se írja h 32bites...deazt nincs mé reklámozni =) -
#6731 Ahogyan én tapasztaltam nem lett gyorsabb sa gépem. -
#6730 Sziasztok!
A nemrég vett laptopom elméletileg 64bites, mármint aként volt hirdetve, de 32bites xp homeot adtak vele, mármint sehol sem írná, hogy 64es....szal letöltöttem egy progit az AMD honlapjáról, ami azt írja, hogy az...vagyis asszem h azt írja, de itt egy kép a progiról, amint kiírja: http://www.sg.hu/galeria/1111779461/11117794611162160757.jpg
Szerintetek?
Rakjak rá egy 64bites rendszert?vagy még le tudom ellenőrizni valahyogy? -
#6729 Egy kérdés:hogy tudom emelni a proci sebességét hogy a ram ne emelkedjen?
Nem vagyok profi biosban. -
#6728 ugyanmár... -
dara #6727 Ilyen logo-val teljesen korrekt tartalmilag egy ilyen hozzászólás. (De mondhatnám a logod ennyi erővel képmutatásnak is.) -
Speedy86 #6726 Köszi!
Akkor ezis egy értelmetlen hülye funkció. Azért van a bios, hogy széthúzza az ember a procit nem azért, hogy gyengítse.:D