7005
Athlon 64
  • [NST]Cifu
    Van egy ATI Chipes lap,a nevet nem tudom azon x300-as van integralva,termeszetesen van rajta PCI-E slot is,alitolag eleg jo a lap.

Létezik ilyen lap, de magyar üzlet árlistájában én még nem láttam...

Lenne egy kerdesem,tudja valaki lenyegretöröen mi is a külömbseg az E3,es az E6 steppinges Venice-k között?

Belső hibák javítása, jobb memóriavezérlő, és alacsonyabb vCore fesz (1.35v).
  • TothLaci
    Sziasztok. Lehet, hogy nálam is eljött a fejlesztés ideje. AMD 64 bitben gondolkozok. Szóval, van két proci, ezek közül szerintetek melyiket vegyem meg? A 3000-est vagy a 3200-ast? De sajnos a 3200-as 14.000-el drágább...
    Gyorsabb, vagy fölösleges ennyi pénzt rááldoznom?
  • edeleny
    Van egy ATI Chipes lap,a nevet nem tudom azon x300-as van integralva,termeszetesen van rajta PCI-E slot is,alitolag eleg jo a lap.Lenne egy kerdesem,tudja valaki lenyegretöröen mi is a külömbseg az E3,es az E6 steppinges Venice-k között?
  • mathe
    értem, köszi a seígtséget. az integrált vga csak azért kellett volna mert nincs túl sok pénzem még abból is egy jra a PCI-E miatt, de mondjuk nézegettem egész olcsók az atinak ez az Xes szériái...
  • [NST]Cifu
    1.: Integrált VGA-s alaplap? Hát te tudod, de alig kapható ilyen, bár létezik, pl. ASUS A8N-VM. Én pl. árlistában még nem láttam ilyet (ettől persze rendelésre még gondolom beszerezhető).
    2.: Egy alapabb nForce4-es alaplap (pl. Abit KN8) 22.000-24.000Ft, de ezeken nincs integrált videókártya. Egy A64 3000+ ára kb. 30.000 Ft.
    3.: Az AMD esetén a MHZ már évek óta nem jelent semmit, a proci sebessége viszonyítási alap szerint megy, ezért is van a "plusz" jelölés mögötte. Egy 2000Mhz-en futó S939 Athlon 64 3200+ simán lelép bármilyen 3000Mhz-es Pentium 4-est...
  • mathe
    Igen, olyanokat néztem. Olyat nem tudtok amire valami vga rá van integrálva, és mennyibe kerül? (Nekem most egy ATI9250es van szal annál ha jobb vagy csak ugyanolyan akkor már jó.) Meg most egy rá való Athlon3000 mennyibe kerül? Mert már teljesen össze vagyok zavarodva, mindenhol mást írnak... Most ezeknek tényleg ilyen 1800-2000 Mhz az órajelük? Mert a sokkal olcsóbb celeronoknak is nagyobb. Vagy itt ez annyira nem számít? Nem értek túlságosan ezekhez. :(
    Köszi
  • [NST]Cifu
    Hát ha lehet, akkor inkább PCI-E alaplapot vegyél, nForce4 chipsettel. Kiforrot és jó technológia. Van S939-es AGP-s deszka is, pl. nForce3-as chipsettel, de egyfelől a jövő úgy is a PCI-E csatolóé, tehát videókártyafejlesztés terén nem jó már, ha AGP-s a deszka, másfelől az nForce3-nak volt állítólag pár hibája...
  • mathe
    Aham. Akkor már 939eset érdemes venni ugye? Csak azoknak az alaplapai inkább már a pciE-s videókártyákat támgatják.
    Köszi a segítséget
  • MacrosTheBlack
    A 754-es már kifutó(tt) technológia. A haldoklás végén mindennek felmegy az ára, ez volt az sdramokkal, meg az edoval is.
  • mathe
    vagy most itt nézem, milyenek ezek a s939es alaplapok, meg processzorok? Most én nézek rosszat, vagy tényleg olcsóbbak mint a s754esek?
  • MacrosTheBlack
    Az s939-es a64.
  • mathe
    sziasztok!
    Tudom, hogy nem tartozik szorosan ide, de szerintetek mit éri meg jobban venni. Egy 64bites sempron 3000 esset vagy kb ugyanannyiért (~24-28000) egy nagyobb teljesítményű, de s462es athlont. Vagy egy celeront, de abban nem vagyok biztos... Tudom hogy nemsokára jön ki az amd köv generációs processzorai, de már sürgős lenne lecserélni.
  • izb
    igy legyen.....
    ha okés,akkor én fogok a legjobban ennek örülni
  • Thanatos
    jézus ezt a karácsonyfa gépet, iylen fényerő mellet te hogy látod a monitort is? :D
  • Narancs
    Ne viccelj, haveromnak Radeon 9600 -asán is az van...Ráadásul 400-on hajtja, szal...nF4 chipset tulajdonképp csak egy délihíd, memvezérlő nincs benne, ezért alig melexik. Chaintek VNF4 lapokon kb ötöd akkora bordát tettek mint zalman nb47j, azért voltak túlmelegedési gázok.
  • izb
    nforce 4 chipsetre a Zalman hűtése kevés lesz....
  • Narancs
    1K-ért lehet rá venni zalmant, sztem megéri. Jobban hűt és semmi hangja...meg jól is mutat
  • izb
    egy dolog zavar ezen az alaplapon.
    Még pedig a chipset hűtő cooler.
    Nagyon gáz a hangja,és csak egyre szarabb lesz.
  • xrm
    Nagyon pöpec,csak az a kár, hogy majdnem 50 rugó áfásan

Maga a gép is elég pofás gratu hozzá
  • Kaslerka #4353
    ABIT Fatal1ty AN8 SLI lapom doboza...
    ...kinyitva...
    ...tartozékaival...
    ...beszerelve...
  • Gabesz amd64
    rakd fel ide a galériába
  • Kaslerka #4351
    Na tegnap sikerült nagy nehezen beszereznem az úl lapom. ABIT Fatal1ty AN8 SLI... lefényképeztem dobozába és kicsomagolva a nyalánkságaival együtt. Nemtom mikor rudom majd felrakni, de felrakom. Ezt azért látni kell mindenkinek...
  • ZaJanga
    1MB L2 cache
  • Inquisitor
    Azt hiszem cache méretében (nagyobb), de van még valami, majd csak megmondják a proci-guruk. Bár ahogy elnéztem a Opteron s939-es árait, nem vagyok benne biztos, hogy az FX procik megérik az árukat.
  • öregharcsa
    köszi a válaszokat.....

és az FX elnevezésűek miben különböznek a többi Athlon 64 től????

• Thanatos
    fun clubja?
  • xrm
    Itt nyílt fun klubbja is :) biztos nem olyan rossz.
  • Gabesz amd64
    amd64 X2-esek a kétmagos procik és nem Venice magos!
  • [Jakuza]
    Az AMD Athlon64 az nem ketmagos processzor.
    A ket magos AMD elnevezese AMD X2
  • öregharcsa
    hali

valakinek van valami tapasztalata ezzel az Asrock alaplappal amiről itt beszélgettetek????
    1 hülye kérdés de inkább megkérdezem:az Athlon 64 az kétmagos proci (venice)???
  • deicide
    nem a reklám helye..2 üztlet van akikkel mostanába kapcsoltban voltam..

www.users.hu

www.aliencomputers.hu

nekem ok volt mind a 2 ő!
  • Kaslerka #4341
    Nem tud valaki 1 normális számtech boltot pesten ahol esetleg lehet kapni ABIT Fatal1ty AN8-at? A Depo-ról felhivtam már mindenkit, de sehol semmi.
  • edeleny
    Ugyn az a proci asszinkronban 4500-4800 pontot kapott,szinkronban,igaz masik RAM-okkal 5800-at.
  • kryst
    Helló!Szerintetek,aszinkronba mennyivel gyengébb a gép mint szinkronba?Főleg 939-re gondolok.400-as memóriáim vannak.Csak azért kérdezem,mert hamarosan cserélni akarok egy ilyenre.Meg még nem tudom,hogy elég lenne-e egy 3200+ vagy egyből 3500+ot kellene venni.Csak max 200mhz van köztük.És így aszinronba fel lehetne húzni-e.
  • Gabesz amd64
    ugye!
    és nem tudok játszani vele
  • MaSzKa
    age of 3+van neked?
    akkor király
  • Gabesz amd64
    nekem nem kell megmagyarázni,hogy mi a szitu!
    ha ezt írja ki akkor mindenképp procicsere :"Your computer processor does not support the advenced instruction set(SSE) required for Age of Empires 3,aborting installation"
    mivel a thunderbird procik még nem támogatják az SSE-t oksi

van egy viszonylag jó VGA-m meg 1 Gb rammom...:)
  • Inquisitor
    Szerintem ahhoz inkább brutál videokártya meg sok ram kell, szvsz nem a proci a szűk keresztmetszet. Jó mondjuk cserébe úgy is néz ki a game :)
  • Gabesz amd64
    Én már kérdeztem privibe :P
  • MaSzKa
    ? fT -ért adod