7005
Athlon 64
-
#4692 Ready árak ezek mindent hozzászámoltam azért irtam oda bruttó szerintem a Ready elég olcso.Van egy másik bolt is az is eléggé olcso Demand 2000kft asszem.
Akkor 37003+os San Diegot veszek majd én is azzal szemeztem.
Nemtom húzni nemszoktam semmit mert nem értek hozzá. -
R9 #4691 :|
Én most néztem 3500+ -t 57ért.
Ezeket hol nézted?Ja és egy kérdés.
3700+-t vízhűtéssel meddig lehet kb. húzni? -
#4690 már ilyen olcsó a 3700+? -
vjanika #4689 Én is a 3700+ ra szavaznék. Ha kellene az a +200Mhz, ami a 3700 és a 3800 között van, akkor még egy apró húzást kibir a cucc, de az 512Kbyte cache-t nem fogod tudni 1MB-ra nyújtani :-) -
#4688 A 3700+-os lenne a legjobb vétel! -
#4687 szerintem utolsó
Nekem S754 3400+ van ami 2,2Ghz és 1mega L2 nagyon jó. Simán megy 2,4-en. 1mega cache meg nagyon kell.
-
#4686 Szerintetek melyiket lenne érdemesebb mevenni?
Athlon 64, 3500+ 2.2 Ghz, s939,L2 512K, Venice Box -53149FT
Athlon 64, 3800+ 2.4 Ghz, s939,L2 512K, Venice Box -69813FT
Athlon 64, 3700+ 2,2 GHz, S939,L2 1MB, SAN DIEGOBox - 57450FT
Ezek bruttó árak. -
#4685 A probléma az volt, hogy egy teljesen zavaros kotyvalékot adtál elő, innen pedig nehéz kibogozni, mit is akartál. A lényeg amúgy tényleg az, hogy nem lehet engedélyezni a letiltott cache-t. -
freestyler8 #4684 szóval az a helyzet h nekem egy ilyen "letiltott 512kbyte-os Clawhammere-s" procim van... vágod? :D
ok. kösz csak ennyit akartam h lehet-e aktiválni azt a +512őt...
de ha nem hát nem
kösz csátok -
#4683 mobil 754-es procit kellett volna venned clawhammert az tuti 1megas l2 caches mint az enyem pl. -
#4682 Akkor lassan, mégegyszer átvesszük, hátha elsőre túlságosan is nehezen emészthető volt: a Clawhammer magos prociban alaphelyzetben 1024kbyte L2 cache van. A Newcastle magosban van 512kbyte. Egyes Clawhammer sorozatokban, ahol le van tiltva valóban 512kbyte-nyi cache van. Da neked ilyen letiltott 512kbyte-os Clawhammered is lenne, akkor sem tudod aktiváli. -
freestyler8 #4681 de hogy lehet engedélyezni azt a plusz 512 cachet???? -
#4680 Nos a helyzet az, hogy a Clawhammer magos S754-es procik ugye 1Mbyte-os L2 chache-el rendelkeznek. A Newcastle viszont csak 512kbyte-al. Innen már nem nehéz kisakkozni a választ szerintem. :) -
freestyler8 #4679 hy!
most vettem 64bites cumót:
ASUS K8n-e delulxe és A64 3000+ (s754 Clawhammer maggal)
azt hallottam h a Newcastle és a clawhammer mag között annyi a különbség h a clawhammer magban le van tiltva 512 kb l2 cache a newcastleben pedig eleve "csak" 512 van beletéve.
szóval elvileg lehet vhogy engedélyezni nem?
ersetleg tud vki vmilyen moddingot ezzel kapcsolatban? -
#4678 Reakciód az "Üzenet a moderátornak" topikban, #262-es számmal elhangzott véleményemhez? -
vjanika #4677 izb - VIP!
Sikerült kizökkentened a nyugalmamból, ezért hülyeséget írtam az előbb :-)
Az Athlon K8-as ez így ügye nemigaz. Athlon64 K8 így lenne helyes. Athlon alatt én az Athlon64-re gondoltam az első hozzászólásomban is. Ha ezért nem volt érthető, akkor jogos a kérdés :-) Most javítom: Tehát az AMD-nek a K8-as Athlon64-eket kellett egyszerre gyártania a K7-es Athlonokkal(akkor már csak Barton és Sempron magosat gyártottak K7-ből) Akkor(hangsúlyozom, akkor!) fokozatosan álltak át K7 gyártásáról K8-ra. Ez 2004 elejéig zajlott. 2004 eleje óta, tudomásom szerint, már Socket A-s Sempront(K7) sem gyártanak, csak S754-est(K8). De az is jól mutatja az 512KB cache drágaságát(Barton 521Kb cache, Sempron 256Kb cache), hogy ha összehasonlítod (ha még emlékszel az árára) a SocketA-s Barton árát a Socket A-s Sempron árával. Én még emlékszem, mert az eggyik haveromnak akkor vettünk gépet és Barton magos procit akartam venni, de neki sok volt a 32000 Ft a 3000-es Barton prociért, ezért egy 3000-es Sempron-t vettünk ami 24000Ft-ba került, akkor. 2004 januárjában megvette a gépet, utánna 1 hónappal később már 24000Ft-ér adták a 3000-es Barton is. Ekkor jelentek meg A S754-es Athlon64-ek, igaz akkor még elérhetettlen áron (kb 70000Ft volt a legolcsóbb A64 S754 3000-res). Lényeg, hogy a K8-as procik megjelenésekor az AMD levitte a K7-esek árait. -
vjanika #4676 Ha tudni akarod a teljesítmény-külömbséget a két proci között, akkor kapcsold be a játékban(már ahol lehet :-) ) az FPS-mérést, vagy olyan teszteket nézz meg, ahol játék közbeni FPS-ek alapján pontoztak. Akkor majd meglátod, mennyivel tud többet a gyorsabb proci. De ne lepődj meg akkor sem, ha játékonként eltérő sebesség-különbségeket tapasztalsz. A különböző programok motorjainak a fogyasztása is eltérő lehet. -
vjanika #4675 Ott a pont :-) -
vjanika #4674 Igen igazad van, ezért használtam múltidőt! -
vjanika #4673 1. 30-40%-al lett olcsóbb a Barton magos proci.
2. 0, mivel Athlon K8, Barton K7-es család. Pont ezért mondtam, hogy gáz volt az egyszerre gyártás!
3. A új Drezdai gyárral az AMD gyártókapacitása eleinte 30% később akár 50%-al is megnő, ha beindul a termelés a teljes üzemben. Hogy mennyire lehetett gáz, a termelés volumene, ezek után döntsd el magad!
4. Bartonos K7-eseket és amúgy K7-eseket 2003 végétől NEM gyártanak. De akkor már javában gyártották a K8-as S754-eseket és S940-eseket(Opteron) Mivel nem is volt elég a teljes kapacitás, és a gyártósorok fejletsége is hagyot némi kivetnivalót, ezért az AMD az IBM-mel is gyártatott K8-asokat, hogy csak 1 céget mondjak. -
#4672 Az ilyen processzoroknal valoban helytallo amit leirtal, de vannak extrem esetek is, amikor a CPU nem tudja eleg adattal ellatni a GPU-t.
Persze akkor fordulhat csak ez elo, mint pl ha mondjuk egy 1,4es celeron procinek kell kiszolgalnia mondjuk egy 6600Gt-t.
Amugy mindenben igazad van, ezeknel a prociknal gyakorlatilag elhanyagolhato azonos VGA-k teljesitmenybeli kulonbsege.
-
#4671 Tisztán a grafikai teljesítményhez nemsok köze van a procinak, szóval már a kérdés felvétesi is érdekes. Másfelől ugyanakkor tisztán grafikai teljesítmény csak a 3DMark és hasonló értelmetlen cuccoknál merül fel, mivel egy játéknál van mesterséges inteligencia, van fizika, stb. amit számolni kell. Ebből eredendően következik, hogy azért játékok alatt igenis van különbség egy 3200+ és egy 3700+ proci között, különösen, ha olyan játék, amelynél sokat kell számolni (pl. stratégiai játékok, szimulátorok, keményebb mennyiségű AI-val dolgozó FPS játékok, stb.). -
Zsoldos #4670 Inkabb 40.000 -t, mert a 3000+ -al sem eszrevehetoen lassabb :)
Persze nyilvan alkalmazasfuggo, de tulnyomoreszt a vga a szuk keresztmetszet. -
#4669 Sziasztok
Ne értek valamit. Hogyan lehet az , hogy két szinte ugyan az a konfig. /különböző CPU 3200+ 64bit ; 3700+ 64bit / ugyan az a VGA semmi a különbség a grafikai teljesítményben.
Ezek szerint ha valaki kimondottan játék gépet rak össze , feleslegesen dob ki + 10.000 , 20.000- ?????
AMD Athlon 64 3200+ 2000MHz/200MHz 512Kb dobozos Socket 939 42,900 Ft
AMD Athlon 64 3700+ 2200MHz/200MHz 1Mb dobozos Socket 939 65,000Ft -
izb #4668 ne haragudj de mennyivel lett olcsóbb,ha nem haragszol??
Szerinted az Athlon procik között mennyi volt Barton magos?
Mennyire volt kevés vagy sok a gyártókapacítás?
Szerinted még gyártanak socket A tokozású bartonokat,egyáltalán socket A athlonokat??
Melyik gyárban? -
izb #4667 nem semmi.... -
#4666 Barton magos procit mar reg nem gyartanak.. -
#4665 A Lock-On: Flaming Cliff c. játékot rendeltem meg, a szállítási díj 22 euró volt (így a teljes ár nyomott 42 eurót). -
vjanika #4664 Olcsóbb lett, igaz nem azonnal. Azt pedig ne feledd, hogy Barton-t az 521Kb cache tette igazán drágává és az, hogy egyszerre kellett gyártania az AMD-nek a Barton magos procikat az Athlon és Sempron procikkal, mert kevés volt a gyártókapacitás. De ma már működik a második gyár Drezdában, ezért ezek után már valamivel könnyebb lessz a dolga az AMD-nek is. -
#4663 És mit vettél? -
izb #4662 mennyi volt a szállítási díj? -
#4661 Akkor nem a leglassabb A64 X2 procival hozakodott volna elő. :)
A weben keresztüli vásárlás valóban nem rossz, nekem belgiumból a megrendeléstől számítva másfél napon belül kihoztak egy megrendelt szoftvert (FedEX szállítás). -
izb #4660 Hát ez nem feltétlenül igaz.
Megjöttek a 64 bites procik,Athlon utána Sempron.
Olcsóbb lett a Barton magos AMD proci??
Hát nem nagyon. -
vjanika #4659 Igen, igazad van, bár akinek ilyen kérdése van manapság, hogy kétmagos vagy egymagos, de gyors procit vegyen, az szerintem a "kevésbé árérzékeny vásárló" kategóriába tartozik. Vásárolni pedig a web-en keresztűl is lehet, bár ehhez egy kis bátorság is kell, de akkor nem kell kivárni azt a 3-4 hónapot, mire hozzánk is eljut. -
jani1191 #4658 Ezen a véleményen vagyok én is, de az hogy jön a SocketM2 az nekünk csak jó, mert S939 is elég jó mondjuk egy Sandiego magos, és ez csak nyomja az árakat lefele. -
#4657 -
#4656 támogatom...ez lesz majd.sajnos :((( -
#4655 Az a baj, hogy az eddigi trend szerint további kb. három hónap, amíg itthon is valóban kapható lesz, és további három hónap, amíg rendesen kiforja magát, valamint az ára is elfogadható lesz. Szóval hiába jelenik meg jövőre, 2007 elött nem lesz reális alternatíva...
Persze ez szigorúan magánvélemény. -
vjanika #4654 Hát ha sok pénzed van, akkor vegyél inkább egy kétmagost, bár jogos az is, hogy még rengeteg időnek kell eltelnie ahhoz, hogy a játékokat két magra optimalizálják. De ha nem sürgős a vásárlás és nem csak a procit kell megvenned, hanem az egész gépet újonnan, akkor szerintem várd meg a SocketM2-es ADM-ket. Ha hihetünk az AMD Roadmap-nak akkor jövő közepe felé már boltban is kaphatóak lesznek. Persze ezt ki kell várni :-) -
#4653 Mennyi időre veszed? Mert ha két éven belül lecseréled, akkor felesleges kétmagos procit venni, főleg, hogy a sebessége játékok alatt megegyezik egy harmadannyiba kerülő egymagos procijéval. Ahogy most kinéz, rövid időn belül ez nem fog megváltozni, tehát felesleges pénzkidobás a kétmagos proci.