7005
Athlon 64
-
#4732 És köv. 2200-ről 2300-ra .....
Erős visszaesés
[IMG][/IMG]
Miért ????? Háromszor is leteszteltem szinte egyforma volt ..... -
#4731 Szóval nem értek hozzá ......
Vagy csak nem olyan egyszerű mint gondoltam 2000-ről 2200-re.
Látható fejlődés !!!!!!
[IMG][/IMG]
De utána .......... -
Inquisitor #4730 Hát akkor marha so lehetőség nem marad, húzod az FSB-t amíg bírja a proci, na meg persze a ramod :) -
#4729 Sziasztok
Abban kellene segíteni , hogy egy ASUS A8N-SLI alaplapon 3200+ procit milyen módon lehet húzni mert a szorzót nem engedi. -
#4728 A7N8X-ről :D, igazad van az alaplapi cooler elég elbaszott helyen van, de egyenlőre nem zavar, igaz, kicsit hangosabb mint a megszokott passzív borda, de valamit valamiért. MSI gyári D.O.T (Dynamic Over-Clocking Technology) nagyon ott van a szeren. -
#4727 én is így gondolom, ott a pont! -
Thanatos #4726 hát én tavasz környékén akartam újitani de igy már emggondolandó... :/ de ha emg bevárom M2-t akkor meg kitugya mi lesz aköv generáció után :) -
#4725 Passz, ha jól rémlik nálam is csak a venti fordulatszámát figyelte, és az FSB-hez nem nyúlt. Amivel jobb, hogy a hűtőventi fordulatszámát igyekszik a hőmérséklet függvényében ideálisan tartani. -
#4724 Sajnos jobb hijján én is abban gondolkozom, hogy kihagyom az M2-őt. Persze sokminden fog függeni attól, mit is hoz pontosan a konyhára és főleg, hogy mennyiért. Ez utóbbi az, amiben szerintem nem fog csoda történni, vagyis legjobb esetben is 2006 végére lesz elfogadható (érsd: nem csillagászati) ára. Kár, hogy az AMD ezt az utat választotta. -
Inquisitor #4723 "Az új alaplapba új memória is dukál, igaz a DDR2 sebességnövekedése a sima DDR-hez képest nem egetverő..."
Nem egetverő??? Én annak is örülnék ha nem lenne lassabb!
Amúgy ha lesz pénzem, akkor követem amit gabesz ír ... kivéve ha addigra elég jó áron lesz M2 proci + alaplap. -
#4722 mondasz valamit,de nem fontos M2-re váltanod.ki is hagyhatod.
Mért is?
Azért mert a S939-be belegyürheted az x2-es procikat.és azzal már bőven kibírod '08-ig,igaz itt még mindig csak sima DDR-nél vagy.
Én is úgy látom/gondolom nem lesz nagy sebességnövekedés a DDR és DDR2 közt.
Ezért bőven elég a sima ddr szerintem.ha nem lenne elég akkor veszel egy 600-ast azt kész.
utána,ha kifort az új AMD foglalat akkor térsz át a DDR3-ra és ki is hagytad a DDR2-t. -
pauly #4721 Üdv
Érdekelne,hogy ez a cool'n quiet ez mennyit ér valójában? Mármint ha a fogyasztást nézzük.Mert nemrég uj biost tettem fel,és azóta a proci órajelét nem akarja visszavenni,azelőtt 1800-ról visszavette 1000-re,de msot csak a venti sebességét veszi vissza,pedig több bios-sal is próbáltam ,de ugyanaz.
Tehát megéri valahogy beizzitanom,vagy nagyon elenyésző az amennyivel ugy kevesebbet fogyaszt.(Bár gondolom nem lehet azért valami túl sok :)) -
#4720 Kiegészítés: a 939-es A64-esek végét az X2 és az FX-57 proci jelenti. Jön jövőre a 940-es foglalat, amit M2-nek neveznek a félreértések elkerülése véget (hiszen már volt egy 940-es foglalata az AMD-nek). Az új alaplapba új memória is dukál, igaz a DDR2 sebességnövekedése a sima DDR-hez képest nem egetverő (kiváncsi leszek az első M2 tesztek eredményére, maga a foglalat és a ramváltás szerintem legfeljebb néhány százalékos előnyt fog csak jelenteni azonos prociknál). Ezen felül 2007-ben, az M2 és a DDR2 után mintegy másfél évvel már jön a DDR3 és egy még újabb foglalat. Szívás a köbön.
Személy szerint anno éppen azért tértem át az AMD-re, mert sokkal kevesebb váltást követelt, mint az Intel (amely akkoriban az RDRAM-okkal bohóckodott). Most erre az AMD csinál egy olyan ukrán gugolós játékot, hogy két éven belül három platformja is lesz a home usereknek, melyek ráadásul eltérő ramokat igényelnek. A csúcs az egészben, hogy az M2 valószinüleg jövő év végére, 2007 elejére lesz majd már rendesen kiforrva (rendes alaplapi chipsetek, driverek, stb. és az ára sem lesz egetverő), a még újabb, DDR3-as platform pedig csak 2008 körül kezd el reális lehetőségként feltünni, és valószinű, hogy az AMD utána az M2-őt is magára hagyja, mint most a 754-es és a 939-es A64-eket.
Most légy okos domokos, mert ha váltasz DDR2-re, akkor az ram+proci+alaplapot jelent, és utána valószinüleg a következő bővítésnél megint ram+proci+alaplap. Személy szerint csúnya húzásnak tartom az AMD-től... Simán az volna a legjobb húzás tőlük, ha a 939-el és DDR-el húznák ki 2007-ig... -
#4719 Milyen ASUS-ról váltottál K8N-SLI-re? Amúgy én csak azért vagyok mérges az MSI-re, mert az északi híd a PCI-Express x16 csati mögé lett rakva, és ugye most felette van a videókártya. Ha meghal a chipset hűtése, akkor vakarhatom a fejem, hogy a frászkarikába is rakok fel valami hűtőbordát rá... -
#4718 az AMD tavasszal igazi nagy dobásra készül. Ekkor vezetné be ugyanis az új foglalatot, Socket M2 néven, amely pontosan ugyanannyi csatlakozóval bír, mint az eredeti, Opteronokhoz szánt Socket 940. A Socket M2 az eddigiektől eltérően egészpályás letámadást indít: az útiterv szerint egy időben - a második negyedévben - jelenne meg az Athlon 64 FX-62, az Athlon 64 X2 4200+, 4600+, 4800+ és 5000+, az Athlon 64 3500+, 3800+ és 4000+, valamint a belépő szintre szánt új Sempron 3000+, 3200+, 3400+, 3500+ és 3600+. Az útiterv egyetlen Socket 939 processzort sem említ, igaz, a vállalat már korábban megígérte, hogy a lassan első helyre előrelépő foglalat utánpótlását egészen 2007 elejéig biztosítani fogják.
A kavalkád tehát nem szűnik meg, sőt, még tovább bonyolódik, ám összegzésként leszögezhetjük, hogy az AMD számára 2006 második negyedéve lesz a fordulópont, mind a foglalat, mind a memória terén. A következő év ezzel az átállással, az új chipek elterjedésével telik majd, hogy 2007-ben elérkezzen a DDR3 - és talán egy újabb foglalat
-
Inquisitor #4717 Lehet rosszul emlékszem, de az 940-en lábú, DDR2 támogátásű fogalalt, és az új AMD64 procikhoz lesz, nem? -
#4716 Hy az M2 tokozásról tudna nekem valaki valmit mondani??? -
#4715 Én pl most cseréltem ASUS -ról MSI -re, nem bántam meg! -
ent #4714 CSatlakozom, sok tesztelő oldal csak asussal tesztel, miért?, mert óccsó a többiehz képest. (persze vmit vmiért, meg a kompatibilitási problémái még mindig megvannak (2001. verziók)) -
#4713 Hát az MSI-vel azért szerintem pariban van, sőt... még egyszer megemlíteném az MSI NEO4 szerencsétlen desingját... a DFI meg azért egy high-end gyártó, ergo ár/érték arányban mélyen a béka feneke alatt van.
Szóval egy átlag usernek ez a bizonyos ASUS deszka tökéletes választás... -
CUCLI #4712 én DFIt is vennék ha nem volna olyan huncut az ára... -
#4711 vegyék csak :P -
Inquisitor #4710 Hagyd a fenébe, elmúlt években a DFI Lanparti cuccok nyernek egy rakás tesztben tőlünk nyugatra, itt meg hálóval kell fogni olyan embert aki megveszi. Bezzeg az Abitot veszik ... -
#4709 nem keverem az Abittal,de azt nekem ne magyarázzátok meg,hogy jobb az Asus mint az MSI,vagy DFI
:) -
vjanika #4708 Ne szíggyad nekem az ASUS-t, tényleg jó kis lap ez az A8N-SLI Deluxe is ami nekem van. Jó tervezés, rendesen szerelhető, stabil, csak azt a k*rva alaplapi hűtést csinálták volna meg rendesen(rendes borda, nem 8400-on pörgö venti),ha már Deluxe :-) -
#4707 Én a Gigabyte-al vagyok így. -
Thanatos #4706 hát szerintem is..., nekem ucso 2 alaplapom asus volt, és soha rosszabbat aztmondom, én spec más márkát nem is lennék nagyon hajlandó venni egyenlőre, max talán még msi-t :) -
#4705 Szerintem keveri az ABIT-al, vagy nem tudom... -
Thanatos #4704 miért mi bajod van az asus-al? :) -
#4703 ennyire jó az asus? -
#4702 asus -
#4701 és még nekem is ien van -
#4700 Mi a fenéért ennél jobb alaplap?
Az ASUS A8N-E egy nF4 Ultra deszka, minden extrával, SATA-300-al, korrektül megtervezett elhelyezésekkel (nincs a chipset a videókari alatt, mint pl. az én MSI deszkámnál)... -
vjanika #4699 10000Ft-ér már Chieftec tápot is kapsz igaz csak 400W körül. -
#4698 Kérlek mond meg minek vegyek ennél jobb alaplapot csak 1 okot mondj??? -
#4697 Alaplappal ne csóroskodj...24k?ez vicc
jó lehet hogy nincs pénzed rá,de szerintem jobban teszed ha veszel egy jobb alaplapot.sokat számit ám.
jah a táprol meg nem is beszélve. -
Thanatos #4696 amugy énis csináltam oylan kombót hogy egy jó táp és valami 10k-s ház..., hát végülis baj nincs vele de tényleg megnehezit sok dolgot, nem vészes csak kéynelmetlen sokminden, házból én pl újabban antec házakba vagyok beleszerelemsedve :P -
Thanatos #4695 majd miután egy táp kinyirja a fél gépét jó tápot fog venni legközelebb... :) szvsz tápon és alaplapon sporolni nem szabad... :) -
#4694 Ház: nem tudom milyen házban gondolkodsz, de a saját életedet könnyíted meg egy jobb fajta házzal.
Táp: Irgum-burgum. Összehozol egy kétszázezres gépet, és filléreskedsz a tápon? Ilyen árkategóriában minőségi tápegységre ne számíts, márpedig elkellene egy jobb márka azért (Tagan, Zalman, Enermax, stb.), amikből egy 500W körüli már inkább 30e Ft és fölötte jellemző... -
#4693 Ilyen gépet akarok majd összehozni reménykedek még kisebb áresésre majd:
RAM: Samsung 2GB -37320FT.
CPU: Athlon 64, SAN DIEGO 3700+ (2,2GHz)Sock 939 Box - 57450FT
VGA: Club3D, GeForce 7800GT, 256 Mb, Dual DVI/ViVo PCIe -81659FT.
Alaplap: ASUS A8N-E - 24426FT
Ház: ~10000FT
Táp: ~10000FT (500Wattos valamilyen :D )