7005
Athlon 64
-
izb #4772 És a többit még nem is nézték:)
-
vjanika #4771 Jah, amúgy ha 2 magos rendszeren töröd a fejed, akkor Intel erszedbe se jusson. Bár az AMD itt már drágább az Intelnél, de ez a teljesítményben visszajön bőven. A P4-et nem úgy tervezték, hogy többmagos proci legyen. A tesztekben már most is látszik, hogy ha az inten nem dob ki egy rendes 2 magos procit, akkor csúnyán alulmarad a többmagos erővessenyben. -
#4770 Ez egy eléggé régi teszt, még csak Newcastle magos A64-ekkel. Amúgy szerintem legalábbis az egymagos rendszerekben az ár/érték arány mindenképpen jobb az A64-eseknél, még ha a videókonvertálást is belevesszük. A kétmagos rendszerek viszont teljesen más lapra tartoznak... -
vjanika #4769 És ezek mellett még ottvan a 3DNow. Amit eléggé összevissza támohgatnak, de ahol van és ki lehet használni, ott már megérte. -
#4768 Igen valóban. Nekem még csak sse2-es. -
Inquisitor #4767 Azért szerintem a most kaphato AMD prociknál a felsorolt dolgokban picit besegíthet az SSE2, SSE3 támogatás, nem? -
izb #4766 ez lehet régen igy volt,de manapság már közel sincs igy.
Ajánlom figyelmedbe ezt a tesztet.
Nagy processzorteszt -
#4765 Lehet. Én tapasztalataim alapján vontam le ezeket. Ebben jobban hiszek mint bármilyen csodasite csodatesztjében. -
vjanika #4764 Na amit felsoroltál, pont abban jobb az AMD :-) kivéve a videó vágást, abban kicsit rosszab ezt elismerem. -
#4763 Miért ne tanácsolnék neki intelt? Ha szerkesztő progihoz kell videó vágáshoz dvd tömörítéshez vagy sokat rarozik vagy multimédiázik, az intel bőven jobb. Ha csak játékra office-ra filmnézésre netezésre (magyarul mindennapi dolgokra) akkor az Amd olcsóbb és jobb. -
vjanika #4762 Ebben a fórumba szerintem kevesen fogják azt tanácsolni, hogy Intelt-vegyél :-) De nézük csak: Ha szeretnél egy kevésbé melegedő, halkabb, gyorsabb, és még talán egy picit olcsóbb gépet, akkor AMD-t veszel, egy NF4-es alaplappal. Ha viszont nem fontosak az előbb felsorolt tulajdonságok, akkor vehetsz akár Intel-t is. -
Thanatos #4761 flamekeltésre fogja talán? :DDD -
#4760 Mire fogod használni? -
horvcsa #4759 Proci ügyben valami infót küldjetek, mert senki nem tudott még megnyugtatni és normális választ adni: AMD-t vegyek vagy Intel-t??????? Jó kérdés mi? -
#4758 van benne védelem ilyenekre ha hirtelen megy a hőfok felfelé automatice leáll a gép, semmi baja nem lett. -
#4757 Ha arról a gépről írsz, akkor megnyugtatlak, hogy semmi baja nem lett!
Amúgy pedig, ha közvetlenül a bekapcsolás után "akadt meg", be van kapcsolva a prociventi figyelés, ami 1ből szól, hogy megállt a klíma. -
#4756 hali!beszereltem a gépbe egy dvd romot,viszont a tápból az egyik tápcsatlakozó beakadt a procihűtőbe,így az nem tudott forogni.nem vettem sajna észre,elindítottam a rendszert kiírta a cpu hibát.kikapcs hiba észlelése.
ugye nem lett semmi baja ettől??? -
#4755 B.U.É.K. 2006 -
#4754 Fesz: 1.6 volt
FSB: bootoláskor 225Mhz (proc: 2025Mhz), utána a windows alatt a ClockGen segedelmével emelem tovább általában 255Mhz-re (proc: 2302Mhz), mielőtt játszok valamivel.
HT: ezt visszavettem 3x-ra
Ram: Kingstone HC 512Mbyte-os modulokból van négy a gépben. Mivel a procim winchester magos, amely még hibásan kezeli a négy modult, ezért a ramok alapból 130Mhz-re vannak beállítva, ami bootoláskor 144Mhz-et jelent, 255Mhz-es FSB esetén pedig 164Mhz-t. A ramok kézzel 2-2-2-6-os időzítésekre vannak beállítva.
-
Thanatos #4753 hát nemtom 1000 helyett 700huf az azért nem oylan rossz emgtakaritás ellenben enyit szerintem nem érsz el vele egy gép esetében :) -
izb #4752 mit emeltél neki?
fsb is meg feszültséget is?
Ja és milyen ramokkal? -
vjanika #4751 Hát, hacsak nem üzemeltetsz egy egész szerver farmot, akkor a fogyasztás miatt felesleges beüzemelned. Ha 24 órában megy a géped, akkor is elenyésző lessz a megtakarítás. Ha viszont nem akarsz feleslegesen fűteni, és nemárt, ha néha halkabb a gép(pl videózás, vagy csak MP3 halgatás) akkor már érdemes. De végül is a bekapcsolásával veszteni nem fogsz, tehát akár...
A fogyasztás inkább ott jön elő, ahol rengeteg gép dolgozik, ahol az össz fogyasztás 80-90%át a számítógépek adják. Itt a megtakarítás akár 30% is lehet. Ha azt nézzük, hogy 1 gép havonta mondjuk 1000Ft-ot "fogyaszt", akkor így csak 700Ft lessz a számla. Nem túl nagy megtakarítás. De ha mondjuk 1000 gép üzemelésére vetítjük ki ugyanezt, akkor 1000000Ft helyett már csak 700000-ret kell fizetni, akkor ezt már nevezhetjük megtakarításnak. -
#4750 Tuningolom, azért megy ennyin. Egy Winchester magos 3000+ a proci (1800Mhz) amely 2400Mhz-ig ment fel, de ott már néha-néha hibázott (2-3 óra után kilépet az SW Galaxies-ból, stb.). 2300Mhz-en betonstabil. -
vjanika #4749 Nekem 1,392V-1,408V között mozog csak a feszültség. Te tuningolsz, és azért az 1,54V? Ha igen akkor milyen proci és meddig tudtad stabilan húzni? -
vjanika #4748 Töltsd le a cpu-z nevű progit (http://www.cpuid.com/cpuz.php)
Ha elindítod, akkor a CODE NAME ablakban kiirja a mag típusát. -
#4747 Nekem nem úgy tünik, hogy ez egy CPU sorozatszám. -
#4746 van egy ilyen : z8241446j50534 -
#4745 gondolom még véletlenül sem írtad fel a prockó sorozatszámát amikor eleraktad a gépbe... -
#4744 Nem tudom milyen magos az enyém csak annyit , hogy s939-es. / foglalat / -
#4743 A Newcastle és Winchester magos procinál így mehetsz 166Mhz ramsebesség fölé, a Venice és San Diego magos prociknál csak elhanyagolható sebességvesztés van a 4 modul miatt. Az persze más kérdés, hogy a ramok hogy viselkednek egymástól fuggetlenül (valamelyik jobban tuningolható, valamelyik kevésbé, ezért a lassabb ramok visszafogják az egészet, stb.). -
#4742 köszi
kiprobálom
Mi lenne ha a 4-ből kivennék 2 db 512-est ????? -
#4741 A szorzó maximálva van, jogos, tehát lefele valóban lehet állítani.
A memória írási és olvasási sebessége leginkább a memória sebességétől (Mhz) és időzítésétől függ (ezek azok a RAS, CAS, stb. értékek, pl. 2-2-2-6). Egy 200Mhz-en 2-2-2-6-al futó ram gyorsabb, mint egy 220Mhz-en futó 3-3-3-8-as időzítésekkel. A ramok automatikusan adnak egy előre beállított időzítési értéket az alaplap által megadott Mhz-hez. Lehet szórakozni az időzítésekkel, de elég pepecs munka, persze az addikt tuningolók itt is a maximálist teljsítményre hajtanak.
A proci teljesítményét ne ezzel mérd, hanem pl. videótömörítéssel vagy ilyen célra szolgáló tesztprogramokkal (pl. Prime95, de az Everest Ultimate-ban is van ilyen funkció). -
#4740 Ezen lehet de max. 10x van.
A másik dologgal kapcsolatban annyit , hogy lehet nem azzal szokták mérni de valami támpontot ad még ha tudatlan is vagyok
Ja és látható a különbség , teheát valamire csak jó ......... -
#4739 Én eddig nem találkoztam olyan AthlonXP v. 64 géppel, ahol nem ugrált volna a fesz (nálam is ugrál 1.54 és 1.61 volt között). Ez amúgy egyfelől a tápegységtől függ, másfelől az alaplaptól. -
#4738 Mi a probléma? A proci teljesítményét szerény véleményem szerint nem a memória írás és olvasás sebességével szokták mérni, de légyszives homályosíts fel, ha mégis ez lenne az új divat.
Annyi történt, hogy valószinüleg az FSB emelésével a memória is magasabb frekin megy, de az időzítések automatikusan csökkentek ennél a váltásnál, így a valós adatátviseli sebesség csökkent...
Emiatt nem a kardodba dőlni. -
#4737 A64-en emlékeim szerint sose lehetett a szorzót állítani, de javítsatok ki, ha tévednék... -
Nekem 1,52-1,568 között mászkál . És nem rossz a táp Chieftech 420W -
MSGT #4735 Ja! A proci AMD 3200+! 2GHz n! -
MSGT #4734 Ja! A proci AMD 3200+! 2GHz n! -
MSGT #4733 Üdv.!
Találkozott már valaki azzal hogy a VCORE feszültsége ugrál 1.38 - 1.44 között?
Ez normális?
A tápom coolermaster 380W de kiprobáltam már egy 420 as táppal is! Az eredmény ugyanaz! Elöre is kössz!