7005
Athlon 64
  • Zsoltika 007
    Ez szerintem elég korrekt.
  • Gabika78
    AC Freezer 64-es hűtővel, aminek a fordulatszámát potival 1500 rpm -re vettem vissza, egy s939es 3000+ A64 megy 2706 MHz -en és max 36 fokig melegszik több órányi játék után is.
  • izb
    Teszem hozzá elég szar minőségben....
  • [NST]Cifu
    Az, hogy a Primecooler lemásolta a Zalman hűtőjét. Ennyi.
  • grebber
    Arctic Cooling Freezer 64 melett döntöttem -bruttó 6,480 Ft .

Akinek ilyen van irhatná milyen hőmérsékletre hüti a prociját.
  • grebber
    PRIMECOOLER HYPERCOOL 4+ CU és a ZALMAN CNPS7700-CU között mi a különbség mert ránézésre szinte egy az egyben ugynaz.

Mindekettő alkalmas 3700+-os hűtésére?
  • Zsoldos
    egynehanyan
  • izb
    Mindkettő.
  • izb
    Már nem azért,de ki beszélt itt tápról??????????
  • taaz
    Sziasztok. Kérdésem az hogy mi az elönye 64bytes oprendszernek? Gyorsab lesz a gép v. gyorsabban reagál a dolgokra vagy mi?Előre is köszi.
  • izb
    Az aláírásodban szereplő Zalman jó hűtő de nem egy kategória a Freezerrel.
    Az áráról még nem is beszéltünk.
  • izb
    hihetetlen dolgokon tudtok vitatkozni.
    Amit ajánlottam proci hűtő tökéletes.Ez nem sporolásnak hívják,hanem ésszerüségnek.
    Kicsit olvassatok utána.
  • Thanatos
    én nem gondolom azt, énis azt kvánom neked hogy legyen mákod és ne legyen iylen gondod..., én csak annyit modntam hogy jobb félni mint emgilyedni :)
  • grebber
    Most is ugymond szar hűtöm és tápm van mégse bokom be ,de te nyugodtan gondold azt hogy bebukom.
  • Zsoldos
    Ami kesik nem mulik :) Enyem 2x sult le 4 ev alatt, az elsonel csak a tap, a masodiknal az egesz gep, ott mar osszevontam a szemoldokom. Batyamnak is lesult, raadasul akkor mikor nem is ment a gep. Kigyulladt es mazli hogy otthon voltam es nem vitte magaval a hazat. Na mindegy csak azt mondom hogy ez eleg gyakori dolog, nem veletlen papol itt neked a sok veszmadar. Azert elismerem hogy bator vagy, kivanom hogy legyen szerencsed :)
  • Thanatos
    énse huzok semmit, nem si azért kell,d e midn1 te dolgod, csak egyszer fogod igy bebukni a fullos géped ami benne van 200k+-ban :)
    velem ugyen iylen még nem volt mert midnig is normális tápokat rpeferáltam de már láttam nem egy ilyen esetet... :)
  • grebber
    Nekem soha nem volt nagyon márkás tápom és semmi gondom a "megsütéssel".
    És nem akarok huzni semmit mert minek.
  • Thanatos
    nekem is zalman van, amikor én vettem még 9k volt, a tipusát most nem tom fejből mongyuk de nagyon bevált, csendes, melegedéssel soha semmi gond nem volt...
  • Zsoldos
    Mikor megsutotte a gepem 100% -t egy leselejtezett acorp tap azota nem ezzel sporolok :) 3700-es procko helyett 3200 es mar sporoltal 15ezret a tapra. Es mindket proci kb ugyanannyit megy (3200 megy 3700 orajelen, 3700 meg nem nagyon huzhato mar).. csak egy otlet :)
  • fdi-brutal
    Ajánlani tudom az aláírásomban szereplő Zalmant is...a prohardver-en már "bagóért" árulják és NAGYON csendes és hatékony! /mondjuk nagy is méretben:)/.
  • Thanatos
    tény, mindenkinek maga döntése, kinek ez a fontos kinek az :)
  • grebber
    Ez igaz de és sporolok rajta ha szar lesz szar lesz.
  • Thanatos
    jah és ált az emberek midnig szeretnek azon sporolni ami ugyan nem tünik lényegesnek ellenben kis mákkal ki tudod vele nyirnia gépet ha szar :D, najó a hűtővel már nem mert azért kikapcsol a gép ha gáz van, de azért én még azzal ugy vagyok hogy inkább veszek egyel kisebb procit és normális hütőt és akkor többet sporoltam... :)
  • grebber
    Valamin mindig kell sporolni.

IZB: Köszi ez nem is rossz akkor ezt felirom magamnak.
  • fdi-brutal
    3700-es a prockód és csóringerezel egy hűtőn?:))...no comment!
    Másik, nem vagyok apád, sem tanárod, de te mint "öreg" rutinos fórumozó kissé alpárian adod elő.
    /ne vedd sértésnek inkább vonj konzekvenciát/:)

• Thanatos
    :)
  • ZaJanga
    víz
    :-P
  • Zsoldos
    Most ki a szad szappannal :)
  • izb
    arctic coolink freezer
  • grebber
    AMD Athlon 64 3700+ (2,200GHz)SAN DIEGOS S939-es procihoz milyen kurvára halk és megfelelöen hűtő coolert ajánlanátok?Ne legyen kurva drága ami nálam 6000FT-nél ne legyen drágább.
    Előre is köszönöm.
  • [NST]Cifu
    Az ASUS alaplapi driver CD-jén szerintem kell lennie egy programnak, ami az alaplap felügyeletét és a tuningot látja el, valamint feltehetően a C'n'Q-it is. MSI-nél ez a CoreCenter, itt nálam is ennek kell futnia, hogy valóban menjen a C'n'Q. Bár személy szerint én nem használom, a Zalman CNPS 7700-as 1300-as fordulatszámon sem különösebben hangos, és így se megy a hőmérséklet 43-45°C fölé, még nyáron sem.
  • vjanika
    Igen kell. A vezérlőpult-ban az energiagazdálkodásnál állítsd át Minimális energiagazdálkodás-ra. De előtte telepítsd az AMD-s cool&quiet drivert, ha még nem tetted volna meg.
  • DirtyPio
    hogyan tudom beallitania a cool 'en' quiet uzemmodot? A bosban amikor enable elem, akkor sem megy, meg valamit kell allitani?
  • Gugger
    köszi, apu !
  • [NST]Cifu
    Át lehet állítani a memória órajelét alacsonyabbra a BIOS-ban, ahogy húzod így is menni fog felfele (ha jól rémlik, a BIOS "Cell menu" alatt vana "DRAM configuration", itt az Timing mode-ot Autóról állísd át Manualra, és utána memclock index-et vedd lejjebb). Hogy egy proci meddig húzható, nem lehet előre megmondani, egy 3000+ proc. azért olyan 2000-2200Mhz-ig el szokott gond nélkül menni, nekem 1.6 volton 2400Mhz-et is elviselt, de egyik-másik játékban instabil volt így. Szorzót nem tudsz emelni, csak FSB-t. Ami még érdekes lehet, az a HT Frequency a Cell menüben. Olyan 225Mhz-es FSB-nél ezt vedd vissza 4x-re, 240Mhz körül pedig 3x-ra.

Még 1 dolog: Ha valami kérdésed van, ne tedd fel kismillió topicba, elég egybe!
  • Gugger
    Szerintem a konfigom alkalmas lenne egy kis tuningra, ami kicsit zavar, hogy a 400 as ram nem hiszem, hogy bírja majd. Van erre valami megoldás? Úgy emléxem olvastam itt a fórumban magasabb órajelű ramról, de félek az DDR2 lehetet, mert csak azokból látok árlistákban. AMD 64 3000+ Venice meddig húzható? Nekem nem kell csúcs tuning, csak úgy érdekelne, hogy meddig megy? szorzó vagy órajel emelés szükséges? Sajnos nincs még tapasztalatom az új komfiggal, így elöbb kérdezek. Jelenleg D.O.T. gyári tuning megy, ez megemeli az órajelet 5%-al, de így a ram is 210-et kap. Szóval, ha valakinek van MSI lapja írhatna pár ötletet! Köszi!
  • bigfoot
    köszi a választ mind2 nek!!nagy kő esett le a szívemről:)
  • [NST]Cifu
    Érdekes, én eddig úgy tudtam, hogy az igazán nagy és neves gyártók termékeit azért nem szoktak megjelenni a magyar piacon, mert egész egyszerűen nem éri meg nekik. Az audiofilleken kívűl senki sem fog egy márkás hifiért hétszámjegyű összeget kifizetni, márpedig a hétköznapi emberek beérik a középkategóriás termékekkel.

A DFI-vel is az a baj, hogy az átlag felhasználóknak túl drága, és ráadásul nem nyújt annyival többet, mint amennyivel többe kerül. Én is megengedhettem volna magamnak talán egy DFI alaplapot, de eszembe sincs 50-60e Ft-t kiadni egy olyan cumóért, ami semmivel sem nyújt többet nekem, mint a 30e Ft-ba kerülő MSI deszka...
  • fdi-brutal
    Ha valakinek ködös: hifi példával próbáltam elmondani, hogy miért is nem "befutott" gyártó nálunk a DFI.
  • fdi-brutal
    Én meg eleve jól választottam és nem kellett cserélnem.:)

A DFI-ről csak annyit, hogy az igazi nagy High-end Hifi cuccok /amerikai és angol/ márkák NAGY részét itthon még csak nem is ismerik. Veszik a SONY meg hasonló xarokat.:)
    Mindenkinek lejt a pálya és saját lovát próbálja dicsérni, de ez tényleg egy nagyon jó lap!!!