7005
Athlon 64
  • GanXstaZoleeWrk
    kingmax de inkabb A-Data ramot vegyél.
  • Inquisitor
    Szerintem az árán kapsz valami tuningképes Kingmaxot vagy Adatat ...
  • Narancs
    Ott is a rádobott chiptől függ
  • dara
    A sima noname Samsung is viszi a 480-at, szinte mindig.
  • Narancs
    Kingston ValueRam (gondolom arról beszélsz) sokkal jobb mint asamsung meg a Hynix, de teljesen zsákbamacska tuningszempontjából. Tulajdonképp az összes maradék chipet átszitázzák és dobálják rá a VR-re. Ez azt jelenti, hogy van akinek csak 440-et megy, a legtöbbeknek 470 körül, de akad pár darab aminek 570 körül van a vége, az enyém is ilyen volt.
  • Sgtfathi
    Ja még 1 kérdés: 3200+os A64-hez jo választás (tuning szempontból) a Kingston (örökélet garancia) -igy árulják memória,vagy ezt tudja a sima (Samsung,hynix stb..)is?
  • Sgtfathi
    Köszi a válaszokat!
  • Zsoltika 007
    Ok tudom csak azért kijavítom mert sok okos ember van ám itt és nem akarok kapni.
  • Borg
    Max abból a szempontból lehet különbség, hogy a cache közös-e, vagy sem.
  • Borg
    3000+omat 2ghz-en elvitte siman, 1800-as fordulaton, 35-40 fokkal.
  • Inquisitor
    "Dual core helyett dual cpu"
    Csak technológia különbség, gondolom a megírt programnak holt mindegy, hogy külön procimagok vagy egy lapkán vannak :)
  • Anotino
    3000+ -omat 25% -al tuningolom vele, meghozza ugy, hogy lecsokkentettem a venti fordulatszamat majdnem a felere, 2000 ala (igy eleg halk). Homerseklet terhelve 40 fok kornyeken. Meg nem lattam szukseget masik hutonek.
  • Zsoltika 007
    Szerinem arra jó hogy tuning nélkül elketyegjen. Amúgy meg egyszerű: próbáld ki hogy hány fokos vele tuningolva és ha nem elég jó akkor veszel másikat rá.
  • Sgtfathi
    Venni akarok egy A64 3200+-os procit(BOX).A kérdésem: amit adnak hozzá cooler-el lehet -e tuningolgatni,vagy le kell cserélni vmi komolyabra?
  • Borg
    Az smp szempontjából az majdnem mindegy :)
  • dara
    A Q3-hoz nem kellett patch, a motor önmagában támogatta az SMP-t (akkoriban volt olyan, hogy Abit BP6...), csak kézzel kellett engedélyezni (és ritka instabil volt). Ők csak tudják mi a helyzet a CoD2-vel.
  • Zsoltika 007
    Dual core helyett dual cpu na mind1.
  • Thanatos
    nem ez is q3 endzsín, csak éppen összegányolt ahogy mondod..., de q3 attól még
  • Thanatos
    jah hát hogy q3 engine támogatja azt nemtudtam, elég régi aszitem az nem szereti az iylesmit még :)
  • Inquisitor
    "hát a cod2-t kötve hiszem mert az egy agyon huzott q3 engine,..."
    Hát akkor most kinek higyjek? Úgy tudtam azért megy olyan sz*rul egy csomó gyengébb gépen, mert valami összegányolt saját motor hajtja az elsővel ellentétben, ami tényleg Q3 motoros vot ...
  • Inquisitor
    A Q3-hoz valami külön patch volt azt hiszem, a Q2 alaból tudott több procit, de ott is be kellett kapcsolni. Ha tévedek, majd valaki kijavítja.
  • Zsoltika 007
    Ha jól tudom a q3 is kihasználta a dual core-t. A cod2-t meg alapvetően xbox360-ra fejlesztették(az irányításon nagyon látszik a pc verzióban is). Ahol 3 mag van. Szerintem nem vették ki belőle az smp támogatást.
  • Thanatos
    hát a cod2-t kötve hiszem mert az egy agyon huzott q3 engine, szvsz enyire nem azért nem változtatták emg a cuccot :)
  • dara
    Gyakorlatilag az összes encoder, render és CAD program képes több magon futni (és gyorsulnak is rendesen). Szinte csak a játékok nem használják ki a második magot. A Q4 és a CoD2 viszont igen. Van létjogosultságuk és nem is kicsi.
  • Anotino
    http://www.pcstats.com/articleview.cfm?articleid=1838&page=11

egy erdekes teszt. x2 4800+ -t hasonlitanak ossze egy dual x2 4800+ -al (4 mag) :)
    Ugy tunik 2, ill 4 mag kozott tobb mint 60% gyorsulas mayaban. 1 es 2 mag kozott valoszinuleg tobb ennel.
  • Anotino
    Nem. Ha nem futtatsz semmit a winen kivul akkor is jopar tucat szal fut parhuzamosan. Nem tudom, milyen rendszer szerint osztja szet a win a feladatokat.
    De igazabol nem is lenyeges, amig van lehetoseg mind2 mag kihasznalasara.

A mayanal biztos jol jon a 2 mag, erre nagy valoszinuseggel teszteket is talalhatsz dogivel.
  • kerek1224
    Köszi a válaszokat, én Mayázni szoktam, ott éppen jól jöhet.
    De -és most inkább elvi a kérdés- tulajdonképpen az említett antivirus/játék párhuzamos futása esetén is az egyik mag az egyiket,a másik a másikat futtatja? (kissé leegyszerüsítve a dolgot)
  • Narancs
    Ja, ez így van, sokkal nagyobb dobás lesz a nand vinyó.
  • Anotino
    Amiket szoktam csinalni nem neveznem komoly munkanak, inkabb csak elszorakozgatok vele.. :) Es hat elegge jol jonne a 2 mag ezugyben, de tenyleg semmi masban nem latnam hasznat.

Meg szerverbe sem, ill csak masodsorban. A ram es a gyors hattertar kategoriakkal fontosabb.
  • Narancs
    3dstudioval szoktál játszani? Lol

Akkor úgy fogalmazok, néhány grafikusra nem lehet piacot építeni.
  • Anotino
    Azert aki 3dstudioval jatszogat annak eleg elonyos lehet.
  • Narancs
    Egyenlőre nincs sok értelme a két magnak, max szerverekben talán.
  • Anotino
    Az antivirus progi nem sok vizet zavar jatek kozben.. Szoval ha epp "csak" jatszol, keves jatekban fogsz eszrevenni gyorsulast. Jatekokban amugyis a vga a szuk keresztmetszet. Legjobban akkor hasznalhatod ki a 2 magot ha multitaszkolsz mint az orult, encodeolsz, renderelsz stb.
  • kerek1224
    Sziasztok!
    Remélem jó helyre írok. A kérdésem az, hogy ha kétmagos AMD proscit teszek az alaplapomba (konkrétan egy 3500+ helyett menne bele egy X2 4200+, amiben egy mag gyakorlatilag ugyanaz, mint a 3500+), akkor jellemzően milyen szituációkban várható gyorsulás?
    Persze tudom, hogy ha egyszerre tömörítek divx-et, meg játszom, akkor igen. Meg a több magot kihasználó programoknál is.
    De pl ahogy alapban megy a windows, fut mondjuk egy antivirus, én meg játszom(elvileg több program fut egyszerre), akkor is kihasználja a több futó progi a több magot?
  • Narancs
    NF4 egy érdrekes chipset, valaki megesküszik rá, hogy alapon sem viszi el a gyári hűtő rendesen, meg a zalaman se annyira meleg, valaki meg a fosfika gyárival is 300as FSB fölé tudja nyomatni számottevő melegedés nélkül, zalmannal meg mégtovább. Mondom, nekem annó a Abit KN8 ultrám a legszarabb gyári hűtőjével 350-es FSB felett ment. Van egy olyan érzésem, hogy akinek nem jó a zalman, az 99% szarul tette fel. egy haverom 9600PRO-ján is zalman figyel és simán elviszi. Most vagy az van, hogy az nF4-ből kijött egy nagyon melegedő széria is, amit tényleg lehetetlen rendesne meghűteni, vagy pedig az, hogy sokan nagy tudnak normálisan föltenni egy chipsethűtőt. Vagy mind a kettő.
  • dara
    A K8 nem nagyon érzékeny az L2 cache méretére. Sokkal többet jelent neki az órajel.

Narancs: Az NB47J csak óvatos tuningra elég.
  • Zsoltika 007
    Ja ha ilyen ócsó akkor lehet én is benevezek egyre!
    Eddig amikkel találkoztam elég drága cuccok voltak.
    Ja most látom chipset hűtésről van szó. Azt hittem cpu hűtésre kell.
  • Narancs
    A tuningról se kell lemondani, és a kemény 900 forintért sem kell mélyen a zsebbenyúlni szvsz.

Manson: Zalman nb47j a megoldás.
  • Mr Manson
    tuning nincs semmi, és nem is lesz
  • Zsoltika 007
    Ha lemondasz a tuningról+belenyúlsz a zsebedbe.