Athlon 64

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

zolo15
CSá
abból mi igaz hogy pl egy AMD ATHLON64 3200+ ami ugyebár 2000MHz-n megy az naggyából megfelel egy Pentium 3200MHz-esnek?

egyszerûbben:
Egy pl egy AMD ATHLON64 3200+ milyen Intelnek felel meg?

Codegen 6099/Chieftec 410W/Asus M2N-E/AMD Athlon64 X2 3600+/Scythe Ninja+/1GB Kingmax 667MHz/Asus 8600GT/Asus DRW-1814BLT 200GB winchester

Udv!

Van koztetek vki akinek rendesen megy single channelben 2 ram modulja?
Sehogy sem sikerul mukodesre birni oket. Ki kellett sakkoznom milyne kombinacioban indul el a gep egyaltalan, aztan a vegeredmeny ugyan mukodokepes, de 1-2 orankent fagy vagy rebootol egyet..

Alaplap asus a8n-vm, memok kingston 1gb + samsung 256mb (apropo: kingstonon is samsung chipek vannak, az normalis?)
És az SLI is. Tök mindegy, a SATA2 nem igazán jelent semmit a SATA1-hez képest. Felesleges erre gyúrni. Az elõnyei még RAID esetén sem igazán jönnek ki, mivel PtP kapcsolat dedikált sávszélességgel minden eszköz részére (mint az IEEE1394).

ZaJanga

#487 -es hsz.pic link

A fórumban oldalunk látogatói kapnak lehetőséget véleményük kifejezésére Az itt megjelenő vélemények regisztrált tagjaink magánvéleménye nem tükrözik az SG Hírmagazin szerkesztőségének álláspontját

Zsoltika 007
Nekem nem.

i7 3930k/Asus Sabertooth X79/16Gb/R9 290/850 Evo/Win10x64/ Mb Pro 15", iPad 3rd gen X360

ZaJanga
nem én tettem föl!!
nekem megy a link!

A fórumban oldalunk látogatói kapnak lehetőséget véleményük kifejezésére Az itt megjelenő vélemények regisztrált tagjaink magánvéleménye nem tükrözik az SG Hírmagazin szerkesztőségének álláspontját

Zsoltika 007
Használj valami értelmesebb kép szolgáltatót. pl kep.tar.hu vagy valami mert a link sem jó.

i7 3930k/Asus Sabertooth X79/16Gb/R9 290/850 Evo/Win10x64/ Mb Pro 15", iPad 3rd gen X360

ZaJanga
Képhez link....
NF4 Ultra safe SLI
<#idiota>

ZaJanga
LOL talán....
Tavaly vettem egy DFI Lanparty UT Ultra-D simán mod-oltam SLI-re
Aztán válltottam Epox nForce 4 ultra-ra de nyomába se ér a DFI-nek ezért ismét az van a gépembe amiben az nVidia nyomására letiltották az SLI-mod-ot.
Nos ez a letiltás elég egyszerû gondolom szándékosan mert epoxid gyantával van "csak" levédve a két érintkezõ:

Ezt óvatosan finoman el lehet távolítani pár perc alatt és utána ismét símán zárni a két érintkezõt.
Én megcsináltam minden gond nélkül!

Régebben hozott a 16/2 -es felállásban olyan 70% -os teljesítményt eredeti SLI hez képest. Mod-után ez némileg javult mert ugye SLI bridge lapkát még ma sem túl egyszerû beszerezni csak külf. webáruházakban.
Viszont az új Forceware driverek már SLI lapka nélkül is teljes értékû SLI rendszert adnak.
Mod után egyébként nem ultra ként hanem SLi ként írja ki boot-oláskor a rendszer a chip nevét.
Szal bátorság elvtársak ne legyetek besz@riak!<#ravasz1>

Sima ügy ja, csak 10-bõl 9 ember mégse meri megtenni, vajon miért 😄
ZaJanga
ja de lehet mod-olni!sima ügy!

[NST]Cifu
Csak az nF4 Ultra chipset tudja alapból a SATA-2-õt (SATA-300), a sima nF4 csak a SATA-1-et (SATA-150), tudom, nekem is sima nF4 deszkám van. :\

A csapatmunka roppant fontos: rajtad kívül másra is l?hetnek!

NeoMaN
3 vagy 4 lehet amúgy, de sztem ez mindegy

NeoMaN
vagy 10

mennyi az a "kib*szott reg", 2 ev? 😊
NeoMaN
Yamada is. És mi is a Yamada 6700?
Vannak ilyenek.....

Ez igaz. De újabb mint az Asus. Pontosabban fogalmazva: másik márkanév. De az Asrock mindig is a low-end-et jelentette.

Punker
új márka név? Asrock kib@szott régen van.....

A Föld IQ szintje állandó, csak mi vagyunk egyre többen \"Tanulok, mert egy idő után a tanulásba fektetett munkám meghozza a gyümölcsét, és mint tudjuk a gyümölcsből pálinkát lehet főzni!\"

SATA2 minden nF4-es lapon van.

Hogy miért vásárolta fel az nVidia z ULi-t? Pl azért is, hogy kihúzza a talajt az ATi alól, aki az XPress200-hoz még mindig nem tudott normális déli hidat fejleszteni. Ezért a legtöbb XP200-as lapon ULi SB van, mivel az is PCI-E-n keresztül kommunikál a NB-el. Többnyire ezt szokták az ATi chipsetes lapok legnagyobb hátrányaként említeni: nem versenyképes a SB, még így se!

Lehet jobban járt volna az ATi, ha Ultra V-Link-et (is) épít a NB-be, így használhatná a Via SB-ket is. Márpedig a 8237R még mindig sokkal jobb mint az inkriminált ULi SB, ami szintén nem támogat natívan SATA2-t. És akkor a 8251-rõl még nem is beszéltünk, ami lealázza az ULi-t.

Hogy hova van pozicionálva az ULi, azt jól mutatja, hogy az Asus csak új márkanév alatt hozott forgalomba ilyen chipsetes lapot. A Via-s lapokat simán forgalmazza Asus név alatt is.

reaper4
<#vigyor>

Gigabyte GA-965P-S3|Q6600+ASUS Silent Knight II|4x1gb KingmaxDDR2-800|VTX HD 6870| Samsung 750gb|Sb X-fi XtremeMusic|Samsung P2770HD| Corsair TX650 v2|Megaworks 550|G9|win7 64-bit

és sokszor igaz...

\"Hány fokon üzemel egy x2 4400+ proci átlag normál üzemmódban? De jó, oké, megnézem akkor az amd.com ot. Azt hittem van vki aki megnézi helyettem, te láma válaszoló.\" bye ent

Zsoltika 007
"Ahogy mondani szokták: nem vagyok olyan gazdag hogy megengedhessem magamnak hogy olcsón vásároljak"
Ez nagyon jó! <#taps>

Gerygrey
Persze, a Tesco is forgalmaz "tesco" és "tesco gazdaságos" márkanéven is termékeket. Az elõbbi jelenti náluk a minõségi, de más minõséginél alacsonyabb árú cuccokat, míg az utóbbi a szarnál is szarabb, ruppótlan olcsó gagyit. Mondjuk WC papírból megveszem az óccsót' mert segget törölni az is jó, viszont ha 3-4 évente összerakok egy zsír gépet abból nem fogok 10 ezret kispórolni hogy cserébe fél év múlva ki kelljen valamit cserélni benne 😊

Ahogy mondani szokták: nem vagyok olyan gazdag hogy megengedhessem magamnak hogy olcsón vásároljak 😄
NeoMaN
Ezt nekem akartad írni?

[Jakuza]
Jo eselyed van ra, hogy menjen feljebb is.
Pl az elso Venice magos 3000+ok siman mentek 280-300 korul is.

Dez: Inkompatibilitas definicioja jatekoknal: amikor fut,de csak pl. 1 fps-sel,vagy össze-vissza akadozva,irányíthatatlanul 2. K8-nál alapból mindig 200MHz az FSB. Csak tuning által lesz magasabb.

NeoMaN
Sztem sok az 52 fok. Nekem 42 prime ill. superpi alatt 3800+ra húzva.

Hogy erted, hoy milyen default szintre ugrik vissza? En beallitottam a primenetet, hogy automatan nyomja az ipart. Ennel tobbet nem tudok mondani rola, esetleg azt, hogy azt irja ki, hogy ugy egy orat fog futni es lucas-lehmer iration ... futtatja(szamolja).

A64 3500+, Asus A8N-SLI, 2x512mb ram(TWINMOS, CL 2.5), 7800GT 256mb/256bit

NeoMaN
Mellesleg bestbuy lett mindenhol ahol tesztelték, de biztosan azoknak van igazak, akik sose vették meg...
Borg! Ha nem jó az ULI, akkor az nvidia miért vásárolta fel a céget?

😊

NeoMaN
Jó, engedek. Szar, gagyi, olcsó lapot vettem.
30-ért kellet volna Nforce-ost vennem, ami hibátlan! 😄DD

Igen, ez a marketing oldala.
A másik meg az, hogy az ULi chipnek nincs neve ahhoz, hogy rendes áron adják el.
És akkor az alaplap cuccainak esetleges minõségi kérdéseirõl nem is beszéltünk 😊

Ezek nem jótékonysági intézmények, hogy puszta szeretetbõl adjanak olcsón valamit.
NeoMaN
ASRock=ASUS
AGP-s VGA van a 939-es lapomban - amiben egy 1800-as proci 2430-on fut alapfeszen - és ha úgy tartja kedvem lecserélem PCI-E-re.
😛

<#mf1>
Ja mégvalami:
Egyetlen dolog amiért olcsó: Az ASUS így fedte le a teljes piacot, a magas és az alacsony árkategóriát egyszerre. Mivel azonban a nevét nem akarta összeházasítani az olcsó lapokkal /imidzs 😊/, ezért új márkanevet adott nekik.

Zsoltika 007
Ez sajnos igen gyakori.

Gerygrey
Aha értem. A Tescos gépek egyedüli hibája az, hogy nem olcsók ahhoz képest hogy sz@rok. Bemegy az emberfia hogy játékra kellene neki gép, aztán 100-ért rásóznak egy integrált VGA-s szutykot Linuxszal. És ha nincs kéznél valaki aki ért hozzá, akkor csak a bosszankodás van otthon hogy miért nem indul a karácsonyfa alá tett gépen a Need for Speed most wanted. De ez már off...

1 ok amiért ez van benne....
Olcsó.
És mivel olcsó az alap,így olcsó lehet az egész konfig,igy már igaz is a tesco gazdaságos jelzõ.<#taps>

---------------------------------
www.izbsystem.hu

Gerygrey
Múltkor nézegettem a Tescoban "konfig"-okat, a közös jellemzõjük (azon kívül hogy áron felül árulnak ratyi gépeket, de ezt már megszoktuk a hipermarcsiktól) hogy szinte mindegyikben Asrock alaplap található. Ez számomra megkérdõjelezi a márka minõségét... (Tesco Gazdaságos alaplap rullz <#mf1>)
NeoMaN
😊 hüje...
939 3000+, 3800+on 41fok 2 óra superpi után.
Borg kedvéért beírom: ASRock s939Dual-Sata2-ben.
😄
Lehet eladom, aszt veszek egy neot vagy valami dfi tuninglapot 40-ért... 😊)))

Ha befejezted a prime 95 futtatását,akkor milyen default szintre ugrik vissza?

---------------------------------
www.izbsystem.hu

Narancs
Nehogy megfázz, és amúgy normális teljesen szerintem.

Aki másnak vermet ás, ne nézd a fogát!

Sziasztok! Az normalis, hogy a gepem 52 fokon megy folyamatos terheles alatt( most fut egy oraja a prime 95) A gepbe a cheiftech tapon is van venti, ami szivja a procirol a hot, es meg van egy venti a hazon is, ami 8cm. Jelenleg a szobaban 18 fok van.

A64 3500+, Asus A8N-SLI, 2x512mb ram(TWINMOS, CL 2.5), 7800GT 256mb/256bit

Sziasztok!
Lenne egy kérdésem, remélem tudtok rá miharabb válaszolni. Melyik a jobb: Amd 2600+ athlon xp (512mb cache) abit nf7 lappal, vagy amd 3000+ sempron (256mb cache) MSI K8N Neo FSR lappal??? Mert nõvérem elköltözik és szeretném a jobbik gépet magamnál tartani! 😊
Köszi

Enermax Fulmo GT ECA1092AG, Corsair HX620W, ASUS X99 Deluxe/3.1, Core i7 6800K@4,3Ghz, Corsair Dom. 4x4GB, ASUS GTX1070, WD 2+4TB, Lite-On iHES112, Samsung T27D590, ASUS Horus GK2000, Sharkoon M50

Baromság, az MSI még csak duplája sincs. Még az -54G sem, amihez ugye WiFi kártyát is adnak.
Narancs
Ez régen még igaz is lehetett, de S939-nál az északi híd kiesik, a chip(set) tulajdonképp csak egy nevetséges kis délihídból áll. A64 -nél a chipsetek közt gyakorlatilag nincs sebesség különbség. Éppen azért, mert a memvezérlõ már nincs az alaplapon, simán meg lehet oldani az M2 bõvítést is, hiszen csak a socket és a memslotokat kell megváltoztatni a lapon, a többi maradhatna ugyanaz is, nincs szükség új chipsetre. Amúgy itt egy teszt nForce4-SLI ellenében a kérdéses Asrock lapról: [ link ]

Aki másnak vermet ás, ne nézd a fogát!

Gabesz amd64
pontosan,alaplapon nem szabad sprorolni

DFI UT NF590 SLI-M2R/G,4x1Gb Geil Black Dragon,4200+ AM2, H2o Cooling ,Dell E207WFP, MSI 8800GTS 640Mb Oc,TT Armor,Tagan 600Watt,320Gb Seagate

NeoMaN
Figyi, nekem olyan alaplap kellet ami:
939, nem nforce-os a chip - pláne nem nf3 (nforce2 alaplapi driverek után nekem nem kell többet ilyen), agp-pci-e is, 4 slot a ramnak, megy benne a tuning, nem 40 ezer forint.

Ez volt az egyetlen ilyen lap. Féltem tõle valamennyire, de nagyon kellemesen csalódtam.
Ez van. Gyõzködhettek, hogy jobb a dfi 40-ért vagy az msi akármennyiért, az AGP+PCI-e miatt azonnal eldõl melyik volt a jobb választás nekem.

én még mindig azt mondom hogy sok midenen lehet és talán érdemes is sporolni, alaplapon meg tápon nem.

\"Hány fokon üzemel egy x2 4400+ proci átlag normál üzemmódban? De jó, oké, megnézem akkor az amd.com ot. Azt hittem van vki aki megnézi helyettem, te láma válaszoló.\" bye ent

NeoMaN
DFI vagy MSi dupla, de inkább tripla árban van! Azért az is elég vicces. 😊

Gabesz amd64
erre akartam célozni<#vigyor>

DFI UT NF590 SLI-M2R/G,4x1Gb Geil Black Dragon,4200+ AM2, H2o Cooling ,Dell E207WFP, MSI 8800GTS 640Mb Oc,TT Armor,Tagan 600Watt,320Gb Seagate

Punker
vagy amit küldenek nekik a nagykerbõl.....

A Föld IQ szintje állandó, csak mi vagyunk egyre többen \"Tanulok, mert egy idő után a tanulásba fektetett munkám meghozza a gyümölcsét, és mint tudjuk a gyümölcsből pálinkát lehet főzni!\"

Gabesz amd64
ez oké,de a béna/láma eladók néha tojnak bele az egészbe és azt adják amit épp tudtak szerezni. 😞

Ajánlott teszt elolvasása.
itt