7005
Athlon 64
-
izb #5572 azt hiszem az elmúlt időszak sikerei hatására az AMD megteheti ezt a lépést.
éveken keresztül az Intel árai alá kellett pozicionálnia saját processzorai árát,hogy megmaradjon a piacon.
Most legalább valami vissza is jön az elmúlt időszak fejlesztéseinek ellenértékeiként ha számodra ez a 2-3 dollár olyan egetverő áremelés. -
#5571 Mégiscsak lesz AM2-es Sempron, faja: AMD roadmap -
#5570 Olvasd már el! Nem az operont növelik hanem az A64-et!!
"Az asztali processzorokat érintő, különös jelenség, hogy az AMD a kétmagos Athlon 64 X2, illetve az egymagos Athlon 64 lapkák árát 2-3 dollárral felfelé korrigálta." -
izb #5569 miért csökkentenék?
főleg egy opteron árát -
#5568 Lol! A köcsögök nemhogy csökentenék inkább emelik a cpu árakat! -
#5567 Elérték a 3 GHz-et az egymagos Opteronok
-
#5566 És ha a HT-szorzót még lentebb veszem?
vagy a HyperT volton állitok?
stb stb... -
#5565 thermal trotling-ot nem találtam
-
CUCLI #5564 az a thermal tro.. mire jó amúgy? -
#5563 Keres valami thermal trotling-os bigyot a biosban!Ha van ako kapcsold ki!Én ugy tudtam még +100mhz kihuzni! -
#5562 Ez a HT-a Hypertansport Frecvency? -
#5561 Az Advanced Chipset features-ban mondjátok a 4x-est? Ha igen, most próbáltam de ugy se jo! -
CUCLI #5560 igazából nemtom. a 2200at alapfeszen sajtoltam ki a prociból. lehet kis feszkóval menne a 3800+ is -
izb #5559 Ha tovább tuningolod,milyen periféria adja meg magát? -
CUCLI #5558 jaja. biztosan a ht lesz az. nekemis volt olyan ,h mindent szépen beállítok de a ht szorzót nem vettem vissza 4re... mondanom se kell úgy kifagyott az egész cucc ,h csak lestem :D mostmeg viszi szépen a 245ös fsbt :P -
#5557 tuti HT lesz!
-
#5556 HT szorzót vedd 4X -esre. Ennyi. Alaplap nem lehet a hibás, nekem is volt ilyen lapom, vérszar gyári hűtővel is 350-es FSB felett ment, csak a HT kényes az emelésre. -
Anotino #5555 A +fesz nem jo otlet. A venice-ek altalaban meg csokkentett fesszel is huzhatoak.
A ram kizarva, innentol kb 80%-ra saccolok, hogy az alaplap a ludas. PCI expressz orajelen emeltel? Nemelyik vga nem bir minimalis valtoztatast sem a bus-orajelen. -
#5554 ajd neki még feszt és a memóriának is elviekben birnia kell :) hűtés mien? -
#5553 Sziasztok! Hozzáértök válaszát várom!!!
Vettem egy 3000+os A64-et (Venice) +Abit KN-8-ultra lapot+1GB Kingmax
Elkeztem tuningolni a gépet,emeltem az Fsb-t a max:207x9 (ez szinte semmi)
208-nál már el sem indul.A ramot megnéztem másik gépben és ott birta a 220-at is ,tehát az jónak mondható.Emeltem a proci feszt is 1.5V-ra de semmi.Tehát a kérdésem:
Alaplap,vagy proci a ludas,és ha tudtok valami trükköt hogy miként derülne ez ki,ill. 1-2 tuning trükköt!! Elöre is köszi. -
Borg #5552 BIOS kérdése. Ha az osztók úgy vannak programozva benne, hogy minden FSB mellé egy bizonyos értékre ossza vissza, akkor fixnek tűnhet a ram órajel. -
Anotino #5551 Nekem valami mutans alaplapom van. Allithato fixre a ram speed. Az elejen is 200mhz -et ir, mig az fsb 250-en van.. -
yodee #5550 Szeva!
Most vettem egy 3000+ -os Athlont, és hozzá egy Gigabyte GA-K8n SLI alaplapot!
Ha Valaki lenne olyan nagylelkű :) és leírná, hogy hogyan kell ezt a HT-t beállítani és mi a legjobb konfig, azt megköszönném! -
dara #5549 Fog menni vele a RAM órajele is. Amit bioszban beállítasz, az csak a kezdeti órajelük. Pontosabban az osztó, ami 200MHz-re állítva 1:1-et jelent. -
Anotino #5548 En fixaltam a ram orajelet 200 mhz-re es arra tologatom az fsb-t amerre jolesik. -
Borg #5547 Ezek már aszinkronban is jól mennek, nem nf2 :) -
#5546 Gyárilag 3000 MHz-re terbezték, emiatt vannak olyan példányok is amik megközelítik ezt az értéket. -
#5545 A 3000+-os A64 szozoja 9x200? Mert ha igen akkor bizony felköthetik a ramjaim a gatyájukat mikor majd tuningolom! -
#5544 Az új AM2-es procik csak foglalatban térnek majd el orajelben nem jóltudom? -
#5543 Nálam 2500-ön is stabilan ment, a lapom nem bírta feljebb... :))
Most 2420Mhz-n megy. -
#5542 Meghozza E6 steppinges Venice mag. -
#5541 3000+ Athlon64 Venice magaos (512KB cach), az elméleti max órajele 2400 MHz körül értéken van. A tuning alaplapfüggő is, lásd alább az én esetemet. -
#5540 Vettem 1 3000+-os A64-et ez a számsor van rajta :ADA3000DAA4BW
Azt szeretném tudni hogy ez milyen magos,és hogy menyire tuningolható (Még nincs összerakva a gép,vid kártya nincs).
-
#5539 Köszi a segítséget. Én is az alaplapra gyanakodtam. -
#5538 De asszem igen. Én csak teszteléskor szoktam tuningolni, szal nem próbáltam még, h ha el van mentve akkor automatikusan betölti-e.
"A tuning ettől függetlenül megmarad..." : ezt úgy értettem, h miután felhúztad a procit és teljesen bezárod a progit, nem állítja vissza alapértékre a dolgokat. -
#5537 "A tuning ettől függetlenül megmarad..."
Nem úgy van hogy menteni kell a beállítást és ha bepipáltad restartkor automatikusan betölti? -
#5536 Ez sajnos ilyen. Én is ilyen problémával küszködök (k8nf9-ultra). Nem a proci a hibás, az biztos.
Van akinek sikerül ilyen gigabyte alaplapokkal tuningolni, de hogy mi lehet az oka, azt nem tudom.
Én windózban tudok tuningolni a procin (3200+ winchester) az EasyTune5 progival 400MHz-et. Többet nem enged. Próbáld meg ezt te is, csak előtte vedd vissza bios-ban a ramokat 333mhz-re.
Advanced módban tudsz feszkót is adni a procinak, de a tuningot easy módban csináld. Miután sikeres volt a tuning, lépj ki a progiból, mert bezavar a játékoknak és a tesztprogiknak is. A tuning ettől függetlenül megmarad... -
#5535 Sziasztok!
Van egy 3200+ Athlon64 procim hozzá egy nforce4-es alaplapom. Amikor tuningal próbálkozom, akkor a gép újraindítása után az a szöveg jelenik meg a képernyőn, hogy az FSB megváltozott, és állítsam vissza. Hiába hagyom figyelmen kívül az antituning szöveget, a gép folyamatosan újra indul, ameddig vissza nem állítom az eredeti állapotot.
Kérdésem az, hogy a CPU nem bírja a 2 GHz feletti órajelet vagy az alaplap nem támogatja a tuningot (GA-K8NF-9, legfrissebb BIOS-szal)? -
dara #5534 TCCC-ről beszélek. 3-3-3-8-cal szinte mind viszi a DDR480-at. És jópár DDR500-as modulon is TCCC-van! -
Borg #5533 Már amelyik.
A tccd biztosan, a tccc már nem annyira.