7005
Athlon 64
  • izb
    azt hiszem az elmúlt időszak sikerei hatására az AMD megteheti ezt a lépést.
    éveken keresztül az Intel árai alá kellett pozicionálnia saját processzorai árát,hogy megmaradjon a piacon.
    Most legalább valami vissza is jön az elmúlt időszak fejlesztéseinek ellenértékeiként ha számodra ez a 2-3 dollár olyan egetverő áremelés.
  • Narancs
    Mégiscsak lesz AM2-es Sempron, faja: AMD roadmap
  • Zsoltika 007
    Olvasd már el! Nem az operont növelik hanem az A64-et!!

"Az asztali processzorokat érintő, különös jelenség, hogy az AMD a kétmagos Athlon 64 X2, illetve az egymagos Athlon 64 lapkák árát 2-3 dollárral felfelé korrigálta."
  • izb
    miért csökkentenék?
    főleg egy opteron árát
  • Zsoltika 007
    Lol! A köcsögök nemhogy csökentenék inkább emelik a cpu árakat!
  • grebber
    Elérték a 3 GHz-et az egymagos Opteronok

• Sgtfathi
    És ha a HT-szorzót még lentebb veszem?
    vagy a HyperT volton állitok?
    stb stb...
  • Sgtfathi
    thermal trotling-ot nem találtam
  • CUCLI
    az a thermal tro.. mire jó amúgy?
  • taaz
    Keres valami thermal trotling-os bigyot a biosban!Ha van ako kapcsold ki!Én ugy tudtam még +100mhz kihuzni!
  • Sgtfathi
    Ez a HT-a Hypertansport Frecvency?
  • Sgtfathi
    Az Advanced Chipset features-ban mondjátok a 4x-est? Ha igen, most próbáltam de ugy se jo!
  • CUCLI
    igazából nemtom. a 2200at alapfeszen sajtoltam ki a prociból. lehet kis feszkóval menne a 3800+ is
  • izb
    Ha tovább tuningolod,milyen periféria adja meg magát?
  • CUCLI
    jaja. biztosan a ht lesz az. nekemis volt olyan ,h mindent szépen beállítok de a ht szorzót nem vettem vissza 4re... mondanom se kell úgy kifagyott az egész cucc ,h csak lestem :D mostmeg viszi szépen a 245ös fsbt :P
  • ZaJanga
    tuti HT lesz!
  • Narancs
    HT szorzót vedd 4X -esre. Ennyi. Alaplap nem lehet a hibás, nekem is volt ilyen lapom, vérszar gyári hűtővel is 350-es FSB felett ment, csak a HT kényes az emelésre.
  • Anotino
    A +fesz nem jo otlet. A venice-ek altalaban meg csokkentett fesszel is huzhatoak.
    A ram kizarva, innentol kb 80%-ra saccolok, hogy az alaplap a ludas. PCI expressz orajelen emeltel? Nemelyik vga nem bir minimalis valtoztatast sem a bus-orajelen.
  • GanXstaZoleeWrk
    ajd neki még feszt és a memóriának is elviekben birnia kell :) hűtés mien?
  • Sgtfathi
    Sziasztok! Hozzáértök válaszát várom!!!
    Vettem egy 3000+os A64-et (Venice) +Abit KN-8-ultra lapot+1GB Kingmax
    Elkeztem tuningolni a gépet,emeltem az Fsb-t a max:207x9 (ez szinte semmi)
    208-nál már el sem indul.A ramot megnéztem másik gépben és ott birta a 220-at is ,tehát az jónak mondható.Emeltem a proci feszt is 1.5V-ra de semmi.Tehát a kérdésem:
    Alaplap,vagy proci a ludas,és ha tudtok valami trükköt hogy miként derülne ez ki,ill. 1-2 tuning trükköt!! Elöre is köszi.
  • Borg
    BIOS kérdése. Ha az osztók úgy vannak programozva benne, hogy minden FSB mellé egy bizonyos értékre ossza vissza, akkor fixnek tűnhet a ram órajel.
  • Anotino
    Nekem valami mutans alaplapom van. Allithato fixre a ram speed. Az elejen is 200mhz -et ir, mig az fsb 250-en van..
  • yodee
    Szeva!

Most vettem egy 3000+ -os Athlont, és hozzá egy Gigabyte GA-K8n SLI alaplapot!
    Ha Valaki lenne olyan nagylelkű :) és leírná, hogy hogyan kell ezt a HT-t beállítani és mi a legjobb konfig, azt megköszönném!
  • dara
    Fog menni vele a RAM órajele is. Amit bioszban beállítasz, az csak a kezdeti órajelük. Pontosabban az osztó, ami 200MHz-re állítva 1:1-et jelent.
  • Anotino
    En fixaltam a ram orajelet 200 mhz-re es arra tologatom az fsb-t amerre jolesik.
  • Borg
    Ezek már aszinkronban is jól mennek, nem nf2 :)
  • f2d
    Gyárilag 3000 MHz-re terbezték, emiatt vannak olyan példányok is amik megközelítik ezt az értéket.
  • Sgtfathi
    A 3000+-os A64 szozoja 9x200? Mert ha igen akkor bizony felköthetik a ramjaim a gatyájukat mikor majd tuningolom!
  • grebber
    Az új AM2-es procik csak foglalatban térnek majd el orajelben nem jóltudom?
  • NeoMaN
    Nálam 2500-ön is stabilan ment, a lapom nem bírta feljebb... :))
    Most 2420Mhz-n megy.
  • [Jakuza]
    Meghozza E6 steppinges Venice mag.
  • f2d
    3000+ Athlon64 Venice magaos (512KB cach), az elméleti max órajele 2400 MHz körül értéken van. A tuning alaplapfüggő is, lásd alább az én esetemet.
  • Sgtfathi
    Vettem 1 3000+-os A64-et ez a számsor van rajta :ADA3000DAA4BW
    Azt szeretném tudni hogy ez milyen magos,és hogy menyire tuningolható (Még nincs összerakva a gép,vid kártya nincs).
  • f2d
    Köszi a segítséget. Én is az alaplapra gyanakodtam.
  • czky
    De asszem igen. Én csak teszteléskor szoktam tuningolni, szal nem próbáltam még, h ha el van mentve akkor automatikusan betölti-e.
    "A tuning ettől függetlenül megmarad..." : ezt úgy értettem, h miután felhúztad a procit és teljesen bezárod a progit, nem állítja vissza alapértékre a dolgokat.
  • Zsoltika 007
    "A tuning ettől függetlenül megmarad..."

Nem úgy van hogy menteni kell a beállítást és ha bepipáltad restartkor automatikusan betölti?
  • czky
    Ez sajnos ilyen. Én is ilyen problémával küszködök (k8nf9-ultra). Nem a proci a hibás, az biztos.
    Van akinek sikerül ilyen gigabyte alaplapokkal tuningolni, de hogy mi lehet az oka, azt nem tudom.
    Én windózban tudok tuningolni a procin (3200+ winchester) az EasyTune5 progival 400MHz-et. Többet nem enged. Próbáld meg ezt te is, csak előtte vedd vissza bios-ban a ramokat 333mhz-re.
    Advanced módban tudsz feszkót is adni a procinak, de a tuningot easy módban csináld. Miután sikeres volt a tuning, lépj ki a progiból, mert bezavar a játékoknak és a tesztprogiknak is. A tuning ettől függetlenül megmarad...
  • f2d
    Sziasztok!
    Van egy 3200+ Athlon64 procim hozzá egy nforce4-es alaplapom. Amikor tuningal próbálkozom, akkor a gép újraindítása után az a szöveg jelenik meg a képernyőn, hogy az FSB megváltozott, és állítsam vissza. Hiába hagyom figyelmen kívül az antituning szöveget, a gép folyamatosan újra indul, ameddig vissza nem állítom az eredeti állapotot.
    Kérdésem az, hogy a CPU nem bírja a 2 GHz feletti órajelet vagy az alaplap nem támogatja a tuningot (GA-K8NF-9, legfrissebb BIOS-szal)?
  • dara
    TCCC-ről beszélek. 3-3-3-8-cal szinte mind viszi a DDR480-at. És jópár DDR500-as modulon is TCCC-van!
  • Borg
    Már amelyik.
    A tccd biztosan, a tccc már nem annyira.