7005
Athlon 64
-
#5612 Azt olvastam már hogy érdemes 800 és 1000 között tartani a HT-t, vagyis visszavenni a szorzót. Engem az érdekelne hogy mi az a minimum amit meg kéne csinálnom úgy hogy a memória nem megy 400 fölé, de a tuning érezhető legyen -
#5611 AMD proci tuningja kicsit összetetteb az FSB emelésnél...
Olvass utána, mert itt már trükközni kell a HT-vel is.
C&Q tuningnál kikapcsolt állapotban legyen. -
#5610 ÖHH, 2700Mhz-n sztem még szárazjéggel hűtve sem fog menni, hacsaknem valami ultrajó példányt fogtál ki. -
#5609 Hi!
Tudom hogy sok info van már erröl és sokat végig is olvastam,de azért itt is rákérdezek.
Vettem egy asus a8n5x-t és egy venice 3200+ -t. A problémám az hogy elég szarok a ramok és nem nagyon lehet 400mhz felé húzni. Az is fura már hogy a gyári érték szerint 3 3 3 8-on kéne menni erre 3 4 4 8-on megy csak 400-on (már nem garis). Szóval akkor most emeljem az fsb-t és csökentsem memória arányt? Viszont akkor meddig is kell húznom az fsb-t hogy a tuning hasznos is legyen? Help?
A másik hogy, van értelme bekapcsolnia C&Q-ot?
-
#5608 Meg is rendeltem ezt:
http://www.arctic-cooling.com/cpu2.php?idx=80&disc= -
Gaberking #5607 ACFreezer 64 a te hűtőd -
#5606 asrock lapomhoz am2 kiegészítő, ami a lapon direkt erre a célre szolgáló slotba megy
gyakorlatilag működik a dolog, kíváncsi leszek :)
szal nem kell lapot cserélnem, csak ezt a szart megvennem 6ezer forintért -
#5605 Höh ez miez? -
-
#5603 1,5-1,55 -
#5602 ígyvan -
Anotino #5601 De most mirol beszelsz osszevissza? Ha a mostani procid helyere betennel egy x2-t nem lenne eszlelhetoen gyorsabb a windows bootod, ennyi a lenyeg. -
#5600 Mert azokon is 5-6 másodperc alatt bootol a windows azé! Amúgy meg mondták már x2 tulajok is..
Egyébként meg nem én jöttem ezzel a nand micsodával hanem te. -
#5599 Ki beszélt itt mac -es gépekről?
Ha jól emléxem vmelyik noti gyártó mutatta be nagy ováció közepette, hogy a flashvinyóra teleített oprendzser milyen kurvagyorsan bebootolt... -
#5598 A macintosh gépekben nand vinyó van? Úgy tudom sima laptop vinyó. -
Anotino #5597 Bizony. Egyaltalan nem a cpu a szuk keresztmetszet bootolasnal. 1 gb-s rendszer is bootolhat gyorsabban, mint egy x2 ha jobb vinyo van benne. Inkabb annak eri meg, aki renderel vagy encode-ol sokat. -
#5596 Win boot elsősorban a merevlemeztől függ szvsz. Nand vinyós laptopban állt fel pár másodperc alatt a rendszer. -
#5595 De a win már alapból 5-6 másodperc alatt bootol, és ha több progit egyszerre használsz már most megéri. -
#5594 ne sajnáld most még nincs annyi értelme mert kevéske progi használná ki -
#5593 Mire elterjedtek lesznek az X2 procikat kihasználó progik,gamek addigra jóval olcsobbak lesznek!
-
#5592 Hát úgytünik még egy jó ideig nem lesz X2 procim. :)
362 dollár az itthoni viszonylatban 80e Ft plusz kategória, ennyit pedig nem ér meg. -
#5591 Friss adatok a Socket AM2-es processzorokról -
#5590 mondjuk én a SanDiego-nak adtam 1.70-et is de vízzel -
#5589 Egy jobb léghűtéssel simán fel lehet húzni. -
#5588 venice magos!
-
#5587 Jah ha csak nem Venice magos. Az nem melegszik annyira. P4-eknél lehet így van. -
#5586 léghűtésnél álltalában 8-10%-os emelés ajánlott max. -
#5585 Még vmi! Halk de jó hütöt keresek a 3000+-os A64-emre amit 2700-Mhzen szeretnék járatni,Kis fesz emeléssel.De a -gyári hűtö nagyon hangos! Vmi Aeorocool Ht101-szerü cooler-re gondoltam ,de azt már nem igen kapni.
????? -
#5584 3000+-omon 1.4-volt az alap. Mennyivel lehet emelni max ,hogy nem legyen gáz???? -
#5583 JaJA!
Az nekem is jobban tetszett!
Most maradunk az alaplap tuningnál(ezüst festékkel sima nForce4x -ből nForce4 SLI ) -
Anotino #5582 Nem egy nagy kunszt, csak nyomkodni kell a plusz gombot :) (kis tulzassal, mert hutes+volt is kell neha)
Regen nagyobb kunszt volt tuningolni. Mikor meg a duronomot grafitoztam meg a slotos celeronomat drotoztam.. :) -
#5581 Igen csak én anyira értek a a tuninghoz mint a fizikához közöm nincs hozzá.
-
#5580 Olcsóbban kapsz SanDiego 3700-et és elég jó esélyed van a 2800 mhz-re!
Én 2750 -en használom stabilan 1.5v-on vízzel...az már majdnem FX57 :-D -
#5579 Legjobban annak örülnék ha az Athlon 64 FX-57 árát levinném barátira mondjuk 60k-ra mert akkor vennék is belőle. -
dara #5578 Nincs itt semmi elírás. A DailyTech eredeti híre is így írja. -
#5577 Ja, fogalamazási hiba, de én alapból jól értelmeztem, csak most tűnt fel, amikor írtad -
#5576 Hat szerintem ez egy jo nagy eliras volt es forditott sorrendbe irtak ki a prohardvernel a tipusokat.
-
#5575 Attól, hogy nem kapható boltban és többet nem gyártanak, még nem válik beszerezhetetlenné, sőt. Gondolom a használtpiacon szépen esnének indulnak a S939 árak. -
#5574 Azt azért kalkuláld bele hogy ez több ezres megrendelésnél fog növekedni ennyivel. Mire a te gépedbe ér sokkal nagyobb lesz ez az összeg. Amúgy meg elég nagy baj, mert jelzi hogy megint nincs verseny. És ezt mi vevők fogjuk megszívni. -
dara #5573 A cikkben van még egy kitétel:
"A júniusra várt foglalatváltással nem halnak ki azonnal a Socket 939-es és Socket 754-es, DDR memóriát használó processzorok sem, az előbbiek életciklusának végét ez év végére tűzte ki a gyártó, míg az utóbbit egészen 2007 végéig támogatni fogja."
Ennyit arról, hogy az s939 tovább fog létezni.